kafanın sol tarafında şiddetli ağrı / Başın sol tarafında ve kafanın sol arka tarafında ağrının 18 farklı nedeni, tedavisi - Mavi Kadın

Kafanın Sol Tarafında Şiddetli Ağrı

kafanın sol tarafında şiddetli ağrı

Başın Sol Tarafında Ağrı Neden Olur?

1) Bölgesel Baş Ağrıları
Aşağıdaki etkenler sağ tarafta olabileceği gibi, sadece başın sol tarafında ağrıya da neden olabilir:

  • Migren: Tek taraflı baş ağrılarında ilk akla gelen sorunlardan biridir. Her kişiden birinde görülebilmekte, kadınlarda erkeklere oranla 3 kat fazla ortaya çıkmaktadır. Sorun migrense ağrının sol gözün arkasına vurması; ışık, ağır koku gibi uyaranlarla artması veya bulantıya yol açması beklenebilir.
  • Gerilim Tipi Baş Ağrısı: Bu ağrı türü migrenden çok daha yaygın görülmesine rağmen, tek taraflı ağrıya yol açma ihtimali daha düşüktür. Kaslarda ve saçlı deride gerginlik, sıkışma gibi hissedilir; geceleri şiddetlenebilir.
  • Cluster (Küme) Baş Ağrısı: Genellikle tek taraflı baş ağrısına yol açar. Yanma, batma şeklinde tanımlanır, daha çok göz çevresinde hissedilir. Gözlerde sulanma veya kızarmaya yol açabilir. Biyolojik saatteki değişimlerden kaynaklanabilir; migrenin aksine genellikle tetikleyici bir etkeni yoktur.

Dikkat: Başın sol tarafının ağrıması bazen de başka bir etki olmaksızın sadece psikolojik faktörler yüzünden tetiklenebilmektedir.

2) Kulak İltihabı
Sol kulakta görülen orta kulak iltihabı, başın sol tarafında ağrıya neden olabilir. Orta kulak iltihabı, iç kulak iltihabına dönüşürse, tümük iltihabına (mastoidit) veya menenjite neden olursa bu risk yükselir, ağrının şiddeti artabilir.

Aşağıdaki etkenler de başın sol tarafında ağrıya neden olabilir:

  • Sol gözde görülen sorunlar (glokom vb.)
  • Sol azı dişlerinde yaşanan sorunlar
  • Sol ense kaslarının gerilmesi, tutulması
  • Sinüzit
  • Stres
  • Tansiyon yüksekliği
  • Boyun fıtığı
  • Başın sol tarafına darbe almak

3) Beyin Anevrizması
Beyin anevrizması, beyin damarlarındaki zayıflık nedeni ile ortaya çıkan baloncuk oluşumudur. Yırtılmadığı sürece belirtiye neden olma ihtimali düşüktür; ancak yırtılırsa hayati tehlikeye neden olabilir.

Başın sol tarafındaki ağrıya neden olabilen aşağıdaki etkenler görüş kaybı, hayati risk gibi sorunlara yol açabilir; acil tıbbi destek gerektirir:

  • Dev hücreli arterit
  • Vertebral arter diseksiyonu
  • Beyin kanaması
  • Beyin tümörü

Başın Sol Tarafında Ağrı Nasıl Geçer?
Öncelikle baş ağrısının altta yatan sebebini bulmak için mutlaka bir nöroloji uzmanına danışmalısınız. Nedeni bulunduktan sonra tedaviye başlanması gerekir.

1) Migren Tedavisi
Migreni tamamen ortadan kaldıran bir tedavi henüz geliştirilmemiştir. Doktorunuz sumatriptan, sandostatin, DHE gibi ilaçlarla belirtilerin azalmasını sağlayabilir.

Aşağıdaki öneriler sayesinde migrenin tetiklenmesinin önüne geçebilir; atakların daha kısa sürmesini sağlayabilirsiniz:

  • Yeterince uyuyun.
  • Mental ve fiziksel olarak rahat olun, yoga vb. teknikler deneyebilirsiniz.
  • Alkolü, kafeini azaltın. Migreninizi tetikleyen gıdaları not alarak onlardan uzak durun.
  • Egzersiz yapın. Obezitenin migrene yol açabileceğinin farkında olun, ideal kilonuzda kalın.
  • Östrojen içerikli ilaç kullanıyorsanız durumunuzu doktora anlatarak alternatif tedaviler isteyin.

2) Sıcak Veya Soğuk Uygulama
Sıcak veya soğuk uygulama, kaslarınızı rahatlatıp cildinizi olumlu yönde uyararak başta gerilim tipi baş ağrısı olmak üzere birçok farklı baş ağrısından kurtarabilir.

Aşağıdaki önerileri de değerlendiriniz:

  • Stresten uzak kalın.
  • Ilık bir duş alabilirsiniz.
  • Postürünüze (duruş) dikkat edin.
  • Akupresür tekniklerini deneyebilirsiniz.

Dikkat: Başın sol tarafında ağrı ile birlikte şiddetli tansiyon dalgalanmaları, görüş kaybı, baygınlık, diksiyon bozukluğu gibi başka belirtiler de ortaya çıkıyorsa zaman kaybetmeden doktora gitmelisiniz.

Başınızın sol tarafı neden ağrıyor biliyor musunuz? İşte sol taraftan gelen baş ağrısının meydana getirebileceği hastalıklar

Değerli funduszeue.info okurları.

funduszeue.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak funduszeue.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca funduszeue.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve funduszeue.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Başın sol tarafında ağrı ne anlama gelir?

BAŞ AĞRISI İÇİN DENENEBİLECEK BİRKAÇ BASİT YÖNTEM MEVCUT:

- Başın sol tarafındaki ağrıya karşı soğuk kompres iyi gelebilir. Buz küplerini kısa süreli başınızda tutabilirsiniz. Geçmezse doktora gitmeyi ihmal etmeyin.

- Bol su içmek vücuda hastalık durumlarında en iyi gelen yöntemlerden biridir. Susuz kaldığınız için başınız ağrıyor olabilir. Bu ihtimale karşı su içmeye özen gösterin.

- Mentol, baş ağrısına iyi geldiği için tercih edilen aromalardan biridir. Nane yağı ile alnınıza ve şakaklara masaj yapmak baş ağrısına iyi gelebilir.

- Yeşil çay veya papatya çayı gibi sakinleştirici bitki çayları gerilim, stres, depresyon kaynaklı baş ağrısına iyi gelebilir.

- Limon kokusu ve limon aroması da baş ağrısına iyi geldiği bilinen yöntemlerden biridir. Tazeleyici ve enerji verici limonun kabuğunu havanda dövüp alnınıza macun gibi uygulayabilirsiniz. Ya da bitki çayına limon ekleyebilirsiniz.

Başın sol tarafındaki ağrının ve uyuşmanın geçici değil ciddi bir durum olduğunu hissettiğiniz anda doktora başvurmakta tereddüt etmeyin.

Genellikle böyle durumlarda hisleriniz doğrudur. İnsan vücudunda bir şeylerin anormal gittiğini hissetme konusunda iyidir. Kronik bir hastalığınız varsa veya baş ağrısı kısa sürede geçmemiş ise mutlaka doktora danışın ve doktora danışmadan alternatif yöntemlere yönelmeyin veya reçetesiz ilaç kullanmayın.

NE ZAMAN UZMANA BAŞVURULMALI?

Hayat kalitesini olumsuz etkileyen ve sık meydana gelen baş ağrılarında uzmana başvurmak gerektiğinin önemine değinen Dr. Nasuh Ağaoğlu,” Baş ağrılarını birincil ve ikincil baş ağrıları diye ikiye ayırıyoruz.

Birincil baş ağrıları genellikle nedenini bilmediğimiz ama kişinin yaşamını etkileyen ama hayatı tehdit etmeyen ağrılardır. İkincil baş ağrılarında ise olayın altında her zaman bir neden vardır (beyin kanaması, beyin iltihabı, kafa içi basınç değişiklikleri vs) ve genellikle nedeninin tedavi edilmesiyle baş ağrıları geçer. Birincil baş ağrısı dediğimiz grupra iki önemli baş ağrısı vardır. Bunlar migren ve gerilin tipi baş ağrılarıdır. Migren baş ağrısının görülme sıklığı ülkemizde yüzde oranındadır. Gerilim tipi baş ağrısı başka bir sebebe bağlı olmayan ağrı tipidir. Bunun da oranı yüzde 32’dir. Dolayısıyla her iki kişiden birinde baş ağrısı geçiyor demektir.

baş ağrısı tanımında beyindeki damarların genişlemesi söz konusu iken gerilim tipi baş ağrısı tanımında boyun kaslarında ya da vucudun diğer kaslarındaki aşırı gerilmenin neden olduğu düşünülmektedir. Özetle kişi ben her gün baş ağrısı çekiyorum ya da bir ayın yarısından fazlasında ağrım oluyor diyorsa bu ağrı diğerlerinden farklı ve işinden gücünden, veriminden alıkoyan bir ağrıysa doktora başvurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası