emekli ek ödeme zammı 2022 / SSK emekli ek ödeme zammı - 25/06/ - funduszeue.info

Emekli Ek Ödeme Zammı 2022

emekli ek ödeme zammı 2022

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından 6 aylık enflasyon farkı ile memur ve emeklilerin alacağı maaş zammı yüzde 16,49 olarak hesaplandı. Ancak bir süredir gündemde olan ve geçtiğimiz Temmuz ayında da uygulanan refah payını yeniden yürürlüğe koyacağını bildiren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sözleşmeliye Kadro programında emekli ve memur zammının refah payı ile birlikte yüzde 25 zamlandığını açıkladı. 4 Ocak Çarşamba günü yapılan toplantıda ise zammın yüzde 30'a çıkarıldığı bildirildi. Peki En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar oldu?

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Başkan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm milletimizden 'te son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz. Bu son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor, ben bu seçimle ilgili söylüyorum. 'Start' değil bu 'finish', bunu bu şekilde başaracağız" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan zam oranının yüzde 30'a yükseldiğini, en düşük emekli maaşının ise 5 bin lira olduğunu açıkladı.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ AYLIĞI

SSK sonrası şu anki maaş: 3 bin TL

Zamlı maaş: 5 bin TL

SSK öncesi şu anki maaş: 4 bin TL

Zamlı maaş: 6 bin TL

Bağ-Kur tarım şu anki maaş: 3 bin TL

Zamlı maaş: 5 bin TL

BaÄŸ-Kur esnaf ÅŸu anki maaÅŸ: 4 bin TL

Zamlı maaş: 5 bin TL

Genel müdür (1/4): 29 bin TL

Yüzde 30

Zamlı maaş: 38 bin TL

Şube müdürü (Lisans - 1/4): 15 bin TL

Yüzde 30 zamlı maaş: 20 bin TL

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI: 9 bin TL

Yüzde 30 Zamlı maaş: 11 bin TL

Öğretmen (1/4): 12 bin TL

Yüzde 30 zamlı maaş: 15 bin TL

Kaymakam 1. sınıf (1/4): 27 bin TL

Yüzde 30 zamlı maaş: 35 bin TL

BaÅŸkomiser (1/4) : 15 bin TL

Yüzde 30 zamlı maaş: 20 bin TL

Polis memuru (1/8): 13 bin TL

Yüzde 30 zamlı maaş: 17 bin TL

HemÅŸire (Lisans - 1/5): 11 bin TL

Yüzde 30 zamlı maaş: 15 bin TL

Mühendis (1/4): 16 bin TL

Yüzde 30 zamlı maaş: 21 bin 66 TL

Teknisyen (Lise /1): 10 bin TL

Yüzde 30 zamlı maaş: 13 bin TL

Profesör (1/4): 25 bin TL

Yüzde 30 zamlı maaş: 33 bin TL

Avukat (1/4): 15 bin TL

Yüzde 30 zamlı maaş: 20 bin TL

Memur emekli aylıklarına ek ödeme dahildir.

Maaş hesaplamalarında bekâr, çocuksuz, mesleğine yeni başlamış kişiler esas alınmıştır.

'DE EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILDI?

Ocak döneminde en düşük emekli maaşı için sosyal refah düzenlemesi devreye girdi. Yıllık enflasyonun yüzde 36,08 olduğu ortamda sosyal refah düzenlemesi ile en düşük emekli maaşı yüzde 66 yani TL artışla 'den TL'ye yükseldi. Temmuz döneminde de benzer bir durum söz konusu olarak en düşük emekli maaşı TL artışla TL'ye çıkarıldı. Böylece en düşük emekli maaşı için toplam zam oranı yüzde olarak enflasyonun çok üzerinde gerçekleşti.

TÜİK Kasım enflasyon rakamlarını açıklamasıyla 5 aylık enflasyon oranı belli oldu. Emekli zammı için belirleyici olacak 5 aylık enflasyon oranı yüzde 14,05 olarak kayıtlara geçerken bu rakam aynı zamanda SSK ve Bağ-Kur emekli zammı için 5 zam oranı olarak keşinleşti.

SSK emekli ek ödeme zammı

SSK emekli ek ödeme zammı

SSK emekli ek ödeme zammı

Devlet tarafından milyonlarca emekliye senede iki kez bayram ikramiyesi veriliyor. Öte yandan üç yılda bir banka promosyonu alan emekliler gelirlerini her geçen sene artırmış oluyor. Peki yılında emekliler kaç lira promosyon alacak?

SSK emekli ek ödeme zammı Haberi

SSK emekli ek ödeme zammı

Milyonlarca emekli senede iki kez bayram ikramiyesi ve üç yılda bir promosyon alabiliyor. Bankaların yılı içinde vereceği promosyon tutarları oldukça yüksek durumda. Peki emekliler hangi bankadan ne kadar promosyon alabilecek? Emeklilerin cebine toplamda ne kadar para girecek? En yüksek banka promosyonu kaç lira? İşte detaylar     

TL'YE YÜKSELDİ

Ocak ayının gelmesi ile yeni zamlı maaşlarına kavuşan emeklilerin aylık gelirinde artış yaşandı. Yeni zamlı maaşlarn açıklanmasından sonra en düşük emekli aylığı ödemesi liradan  liraya yükseltildi. 

Yeni emekli olanlar lira emekli aylığı alacaklar.  Emekli olanlar  bankalarına taahhüdünü vererek promosyonunu alabilecek ve emeklilik döneminde tüm bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek.

Emekliler bu sene verilecek olan banka promosyonlarını yakından araştırıyor. Emekliler en yüksek banka promosyonu ne kadar? Banka promosyonu almak içn ne yapmak gerekiyor? sorularının cevaplarını araştıyor. İşte

Copyright © funduszeue.info

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların yılı Ocak dönemi zam farkları ile harp veya vazife malullerinin yılı ek ödemeleri 27 Ocak Cuma günü hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan aylık farkı ile 15 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan ek gösterge fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 27 Ocak Cuma günü ödenmeye başlanacak.

Buna göre; aylıklarını her ay alanlara; Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; 1 aylık tutarında, Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; 2 aylık tutarında, Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara; 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi. Bu kapsamda 2 milyon bin 79 kişiye ek gösterge farkı dahil 7, 8 Milyar TL fark tutarı ödenecek.

SSK ve BAĞ-KUR kapsamında gelir ve aylık alanların ise aylıkları zamlı olarak ödeme günlerinde ödenmeye başlandı.

Emekli Sandığı kapsamında yılın en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme ödeniyor. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alan 59 bin kişiye toplam ,6 Milyon TL ödeme yapılacak.

Maluliyet Derecesi

Maluliyet Göstergesi

Ödenecek Tutar (TL)

1

,36

2

,62

3

,20

4

,15

5

,10

6

,05

Hak sahipleri, 9 bin ,05 TL ile 17 bin ,36 TL arasında değişen yılı ek ödemelerini 27 Ocak Cuma günü itibariyle banka ve PTT şubelerindeki hesaplarından alabilecekler.

SON DAKİKA: Milyonlara ek ödeme! Yüzde 30 emekli zammı ile hesaplar değişti: Kim ne kadar alacak? İşte hesaplama tablosu!

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberiYüzde 30'luk emekli zammı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. En düşük emekli maaşı TL olarak uygulanacakken, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ile beraber milyonların ek ödemeleri de arttı. Kim ne kadar alacak? İşte en çok merak edilen emekli zammı ve ek ödeme hesaplama tablosu

SON DAKİKA: Milyonlara ek ödeme! Yüzde 30 emekli zammı ile hesaplar değişti: Kim ne kadar alacak? İşte hesaplama tablosu!
SON DAKİKA: Milyonlara ek ödeme! Yüzde 30 emekli zammı ile hesaplar değişti: Kim ne kadar alacak? İşte hesaplama tablosu!
SON DAKİKA: Milyonlara ek ödeme! Yüzde 30 emekli zammı ile hesaplar değişti: Kim ne kadar alacak? İşte hesaplama tablosu!
SON DAKİKA: Milyonlara ek ödeme! Yüzde 30 emekli zammı ile hesaplar değişti: Kim ne kadar alacak? İşte hesaplama tablosu!
SON DAKİKA: Milyonlara ek ödeme! Yüzde 30 emekli zammı ile hesaplar değişti: Kim ne kadar alacak? İşte hesaplama tablosu!
SON DAKİKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası