doğum kontrol hapı ile alkol alımı / Alkol almanın doğum kontrol haplarını etkisiz hale getirdiği doğru mu?

Doğum Kontrol Hapı Ile Alkol Alımı

doğum kontrol hapı ile alkol alımı

Alkol Kullanımı Doğum Kontrol Yöntemlerini Etkiler Mi?

Alkollüyken doğum kontrol yöntemlerinin etkililiği

Alkol birçok ilacı doğrudan etkileyebilir, ancak doğum kontrolü bunlardan biri değildir.

Bir kişi, doğum kontrol haplarının etkinliğini azaltabileceği endişesi olmadan kontrollü ve sorumlu bir şekilde alkol alabilir.

Sıklıkla kullanılan ertesi gün hapı alkollüyken kullanılabilir ve etkililiğinde azalma olmaz.

Bununla birlikte, fazla alkol almak dolaylı olarak doğum kontrolünün etkinliğini azaltabilir. Alkol yargıyı etkiler ve bu da riskli cinsel davranışlara yol açabilir. Bir kişinin doğum kontrolünü doğru kullanma yeteneğini de etkileyebilir.

Bu yazıda, doğum kontrol haplarını kullanırken alkol alma risklerini tartışıyoruz.

Alkol doğum kontrol hapının etkinliğini azaltır mı?

Alkol doğum kontrol hapının etkinliğini etkilemez.

Bir kişinin alkol alması halinde aşağıdaki doğum kontrol yöntemleri aynı şekilde çalışmaya devam edecektir:

  • Doğum kontrol hapları
  • Rahim içi cihazlar (RİA)
  • İmplantlar
  • Yamalar
  • Vajinal halkalar
  • Depo hormon
  • Prezervatif

Doğru kullanımla, bu yöntemler yüzde oranında etkilidir. Doğum kontrol hapı, herkesin her zaman doğru bir şekilde kullanması halinde yüzde 99 oranında etkili olacaktır. Ancak ne yazık ki tam olarak uyum olmadığı için gerçekte yaklaşık yüzde 91 etkilidir.

Bir kişi, doğum kontrol haplarını aldıktan sonra 2 saat içinde kusacak kadar alkol içerse, hapların koruyuculuğu daha az olacaktır. Böyle bir durumda daha fazla öneri için bir doktora görünmelidir.

Alkol ayrıca bir kişinin kararını ve hafızasını da etkileyebilir. Aşırı miktarda alkol tüketen bir kişi o gün hapı almayı unutabilir.

Veya, sadece progestin hapını (POP) kullanırlarsa, uygun zaman diliminde almayı unutabilirler. POP, ancak her gün aynı 3 saatlik süre içinde alındığında etkilidir.

Doz atlamak ovulasyona neden olabilir, bu da bir yumurtalığın bir yumurtayı serbest bırakmasıdır.

Bir dişinin en verimli olduğu 3 gün, yumurtlamaya giden 2 gün ve ortaya çıktığı gündür. En doğurgan günlerde bir erkekle cinsel ilişkiye girdiklerinde ve doğum kontrol yöntemlerinden biri kullanılmıyorsa, yüzde 27–33&#;lük bir hamile kalma şansı vardır.

Bir kişi doğum kontrol hapını kaçırır ve istenmeyen hamilelikten kaçınmak isterse, 4 hafta boyunca ilaca ek olarak prezervatif veya başka bir kontrasepsiyon kullanmalıdır.

Cinsellik hakkında diğer makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Doğum kontrolü alkol toleransını etkiler mi?

Alkol alındığında doğum kontrol hapları ve alkol daha yavaş metabolize olur. Bunun nedeni karaciğerin ilaçtaki hem alkolü hem de hormonları metabolize etmesi gerektiğidir.

Sonuç olarak, alkol vücutta uzun süre kalır ve etkileri daha uzun sürer. Benzer şekilde kadınlar adet dönemlerinde daha fazla hormon salındığından, daha uzun süre sarhoş kalır.

Kadınlar tipik olarak erkeklerden daha hızlı sarhoş olma eğilimindedir. Bunun nedeni, vücutlarının alkol dehidrojenaz olarak adlandırılan alkolü parçalayan enzimi daha az içermesidir.

Alkol alımında kadınlar için diğer riskler

Aşırı miktarda alkol almak, özellikle cinsel davranış konusunda diğer riskleri taşır.

Riskli cinsel davranış

Sarhoş olan kişiler kendilerini cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (CYBE) veya istenmeyen hamileliğe karşı korumak için prezervatif veya başka kontrasepsiyon kullanamazlar. Hatta cinsel partner seçiminden pişman olabilir.

yılında yapılan bir araştırmanın yazarları, 26, 32 ve 38 yaşlarındaki erişkinlerde alkol ve cinsel davranış arasındaki ilişkiyi incelemiştir. Erkeklerin yüzde 13,5&#;inin ve 38 yaşındaki kadınların yüzde 11,9&#;unun sarhoşken davranışlarının ardından istenmeyen sonuçlar yaşadığını bulmuşlardır.

Bu sonuçlar, cinsiyetten pişmanlık, cinsel partner seçiminden pişmanlık ve kontrasepsiyon kullanmamayı içeriyordu.

Cinsel saldırı

Alkol ve cinsel saldırı arasında bir bağlantı var. Ulusal Alkol Suistimali ve Alkolizm Enstitüsü (NIAAA) tarafından yayınlanan bir yayında, cinsel saldırı bildiren kişilerin yaklaşık yüzde 50&#;sinin saldırı sırasında alkollü olduğunu söylediği belirtildi. Muhtemelen cinsel saldırganlar alkol almış kadınları daha kolay hedef olarak düşünüyorlar.

Aynı raporda, alkol içen erkeklerin cinsel saldırıların yüzde 50&#;sinden sorumlu olduğu belirtiliyor.

Bir kişi cinsel saldırıdan önce bir şey içmiş olsa bile, hiçbir şekilde suçlanmadıklarını not etmek önemlidir. Suç daima ve katiyetle alkol alsın veya almsın cinsel saldırganındır yanındadır.

İlerisini planlamak

Doğum kontrol hapı alan ve içeceklerini bilen insanlar buna göre plan yapmalıdır.

Doğum kontrol haplarını zamanında almalarını hatırlatmak için kadınlar alarm kurabilirler veya günün belli saati belli bir alışkanlıkları sonrası hemen almayı alışkanlık haline getirebilirler. Örn : kahvaltı sonrası, öğlen yemeği, sabah tuvaleti, spor, vs

CYBE&#;yi önlemek için prezervatif gibi bir doğum kontrol yöntemi taşımak faydalı olabilir.

Doğru doğum kontrolünü seçmek

Alkolden etkilenebilecek bir kadının elindeki güç doğum kontrol hapı olabilir. Çünkü prezervatif gibi erkeğe bağlı yöntemlerin uygulandığının garantisi olmayabilir veya ertesi gün hapı gibi yüksek kimyasal ilaç/hormon içeren ürünler sağlığımıza zarar verebilir.

Bir doktor hangi doğum kontrol yöntemlerinin en iyisi olduğunu söyleyebilir. Birçok doğum kontrol şekli mevcuttur. Bir doktor hangi birey için en iyisi olduğuna dair öneride bulunabilir.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ABD&#;de yaş arası kadınların yüzde 62&#;sinin yılları arasında kontrasepsiyon kullandığını tahmin etmektedir. yılları arasında en sık görülen formlar şunlardı:

  • doğum kontrol hapı (yüzde )
  • kadın sterilizasyonu (yüzde 14,3)
  • erkek prezervatifleri (yüzde )
  • RİA&#;lar (yüzde 6,8)

Bir kontrasepsiyon şekli seçerken, kişi hangi faktörlerin onlar için en önemli olduğuna karar vermelidir.

Her doğum kontrol yöntemi için dikkate alınması gereken faktörler şunlardır:

Gebeliği ne kadar etkili bir şekilde önler?

  • Gebeliği ne kadar etkili bir şekilde önlediği
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ne kadar etkili koruduğu
  • kullanımı ne kadar kolay
  • adet üzerine etkileri
  • cinsel zevk üzerindeki etkisi
  • ne kadar dayanır
  • allerji olup olmadığı
  • ücret
  • potansiyel yan etkiler
  • hormon içerip içermediği

ABD&#;de, doğum kontrol hapları en yaygın doğum kontrol şeklidir. Kullanımı kolaydır ve genellikle süreleri düzenler ve adet kramplarını azaltır. Hapı bıraktıktan hemen sonra hamile kalmak mümkündür.

Türkiye`de ne yazık ki ertesi gün hapları kadınlar tarafından sıklıkla kullanılmakta. Bu yöntem ancak tecavüz veya tıbbi olarak gebeliğin istenmediği durumlarda kullanılması gereken tıbben çok uygun olmayan ve kadına zarar veren bir yöntemdir.

Bununla birlikte, doğum kontrol hapı kullanımında her gün ilaç alınmak zorunluluğu vardır. Yan etki olarak cinsel istek azalması gözlenebilir. Bazı antibiyotikler ve diğer ilaçlar hapın etkinliğini azaltabilir.

Her gün hap almayı hatırlamakta zorlananlar için, uzun süreli kontraseptif bir cihaz daha uygun olabilir. Bu cihazlar RİA, implant ve enjeksiyonları içerir. Bir doktor daha fazla bilgi ve tavsiye sağlayabilir.

Alkol ve Doğum Kontrol Özet

Alkol, doğum kontrol haplarının etkinliğini azaltmaz. Bununla birlikte, haplar alkolün etkilerini arttırır. Ancak alkol yargıyı bozabilir ve daha riskli davranışlara yol açabilir.

Bir kişi, hapı aldıktan sonraki 2 saat içinde kusarsa veya almayı unutursa, hamilelik olasılığı artabilir.

Alkol alımı sırasında, istenmeyen hamileliği önlemek için ekstra önlemler almak en iyisidir. Bunlar arasında kusmayı önlemek ve yedek bir doğum kontrol şekli taşımak yerine, ılımlı alkol içmek sayılabilir. Prezervatif, CYBE&#;ye karşı da koruyan tek yöntemdir.

Hapı almak veya daha uygun bir kontrasepsiyon formuna, örneğin bir vajinal halka veya bir RİA&#;ya geçmek için günlük bir hatırlatma ayarlamanıza yardımcı olabilir.

MedicalNewsToday, What to know about birth control and alcohol,

Referanslar

Abbey, A., Zawacki, T., Buck, P. O., Clinton, A. M., & McAuslan, P. (n.d.). Alcohol and sexual assault. Retrieved from funduszeue.info

Alcohol. (n.d.). Retrieved from funduszeue.info

Connor, J. L., Kydd, R. M., & Dickson, N. P. (, August 12). Alcohol involvement in sexual behaviour and adverse sexual health outcomes from 26 to 38 years of age. PLoS One10(8), e Retrieved from funduszeue.info?id=/funduszeue.info

Daniels, K., Daugherty, J., & Jones, J. (, December). Current contraceptive status among women aged 15– United States, – Retrieved from funduszeue.info

Does drinking alcohol effect how well my birth control works? (, June 22). Retrieved from funduszeue.info

How effective is the birth control pill. (n.d.). Retrieved from funduszeue.info

Key statistics from the national survey of family growth. (, March 1). Retrieved from funduszeue.info#currentuse

Men&#;s guide to getting the timing right. (n.d.). Retrieved from funduszeue.info

Udoff, L. C. (, April). Ten common misconceptions about fertility. Retrieved from funduszeue.info

Aile Planlaması Doğum kontrol hapı ile alkol alımı hakkında bilgisi olan varmı?

Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Yasmin kullanıyorumalkol alsam ilaçla bir etkileşimi olurmu acaba?
bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim kızlar

 

Prospektusunde yazar eğer bir etkileşim olsaydı. Bence herhangi bir zararı yoktur sonuçta cok yaygın kullanılıyor bu kadar kullananlar icinde mutlaka alkol de kullanan vardır

 

Bir sakıncası yok diye biliyorum ben,ama sigara içenlere 35 yaştan sonra doğum kontrol hapı önerilmiyor.

 

Düzenli olarak aldığınız bir veya daha fazla ilaç varsa bir iki kadeh içmenizin bir sakıncası var mıdır? Yoksa alkolden tamamen uzak mı durmalısınız?

Bazı durumlarda ilaçları alkolle karıştırmak tehlikeli olabilir. Ayrıca bazı ilaçların alkolle etkileşime girmesi durumunda etkileri de azalabilir.

Düzenli ilaç kullanırken alkol almanız hastalığın belirtilerini veya doğrudan hastalığın kendisini olumsuz etkileyebilir. Örneğin alkol, kan şekeri seviyelerini düşürdüğünden diyabet hastalığını kontrolden çıkartır.

Ayrıca bir iki bardak da olsa alkol almak, ilaçların uyku getirici etkisini arttırarak sersemliğe sebep olabilir; bu da kişilerin araba veya tehlikeli makineler kullanması durumunda kazalara yol açabilir.

Brown Üniversitesi’nden farmakolog Danya Qato’ya göre bazı ilaçların alkol ile karışması ölümcül sonuçlara bile sebep olabilir.

Yaşlı insanların ilaçlarla alkolü karıştırması, genellikle gençlerden daha fazla ilaç kullandıkları için daha fazla risk teşkil ediyor. Aynı zamanda yaşlılarda alkol, motor becerilerini de etkiler; böylece düşme veya başka kaza risklerini artırır. Alkolün vücuttan atılma süreci yaşlanmayla birlikte yavaşlar; dolayısıyla alkol kişinin kanında daha uzun süre kalır.

Yaygın kullanılan şu 8 ilaç alkol ile birlikte kullanılırsa ne olur? Aşağıdaki ilaçlar dışında başka bir ilaç kullanıyorsanız eczacınıza veya doktorunuza mutlaka danışın.

Antidepresanlar

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne (CDC) göre 12 yaş ve üstü her 10 Amerikalıdan biri antidepresan kullanıyor. Hem antidepresanlar, hem de alkol, merkezi sinir sistemini yavaşlattığından bu ikisinin birleşmesi beyindeki düşünme ve dikkat merkezlerini olumsuz etkiler. Antidepresanların alkolle birlikte alınması depresyon semptomlarını da arttırabilir.

Qato, monoaminoksidaz inhibitörleri adı verilen antidepresan sınıfına giren ilaçları kullanan kişilerin ise tansiyonlarında tehlikeli artışların olabileceğine dikkat çekiyor. Zoloft, Prozac veya Paxil gibi seçici serotonin geri alım inhibitörleri sınıfına giren antidepresanların alkolle olumsuz etkileşim içine girdiklerine ilişkin daha az bulgu mevcut. Yine de bu ilaçları kullananlarda alkol sersemlik, baş dönmesi ve konsantrasyon bozukluğu yaratabilir.

Kolesterol düşürücü ilaçlar

Lipitor ve Crestor gibi statinler de en çok satılan ilaçlar arasında. Qato’ya göre, statin kullananlar alkolü abartmamalı, orta düzeyde tutmalı.  Ancak Qato, en büyük sorunun hem bu kolesterol düşürücü ilaçları alan hem de aşırı alkol sorunu olan kişilerde görüldüğünü söylüyor. Statin tedavisinin yan etkilerinden biri de karaciğer hasarı olduğundan düzenli statin kullanımı ile aşırı alkol alımı birleşince karaciğerde kalıcı hasara sebep olabiliyor.

Tansiyon ve kalp ilaçları

Daha önceden kalp krizi geçirmiş veya kalp yetmezliği, göğüs ağrısı veya anormal kalp ritmi tedavisi gören kişilerin kullandığı beta-blokerlerin etkisinin alkol tarafından azaltıldığını düşünülüyor. Bu nedenle doktorlar, beta-bloker kullanan hastaların alkol almasını yasaklıyor.

Pennsylvania Üniversitesi Hastanesi’nden iç hastalıkları uzmanı Stacy Elder’a göre hipertansiyonu düzenlemek için veya kalp krizi ve felç tedavisinde kullanılan anjiyotensin dönüştürücü enzim (ACE), alkolle reaksiyona girdiğinde tansiyonun çok düşmesine sebep olabilir. Bu durum ise kişide baş dönmesi hissine ve bayılmasına yol açabilir.

Doğum kontrol hapları

Planned Parenthood’a göre Amerika’daki 15 ile 44 yaş arası kadınların yaklaşık %17’si doğum kontrol hapı kullanıyor. Alkol, doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda vücuttan daha yavaş atıldığı için bu tür hapları kullanan kadınlar daha hızlı sarhoş oluyor.

Diyabet ilaçları

Elder, alkolün yalnızca alınmasından hemen sonra değil sonraki 24 saat boyunca da kişinin şekerinin düşmesine neden olabileceğine dikkat çekiyor. Bu nedenle kişinin alkol almadan önce veya alma esnasında bir şeyler yiyerek kan şekeri seviyesini sabit tutması öneriliyor.

Diyabet ilaçlarından bazılarının, kan şekerini düşürdüklerinden ve bu da tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinden alkolle alınmaması gerekiyor. Bu ilaçlardan biri, aşırı alkol alan kişilerde nadiren de olsa kötü sonuçlar verebilen metformin. Bu ilaç alkolle birlikte alındığında laktik asidoz yani kanda laktik asit birikmesi riskini arttırabiliyor ve kişide mide bulantısı veya güçsüzlük gibi belirtilere yol açıyor.

Glimepiride gibi diyabet tedavisi için kullanılan diğer ilaçlar da alkolle karıştığında baş dönmesi, mide bulantısı, yüzde kızarma veya kan şekeri seviyesinin düşmesi gibi sorunlara yol açabiliyor.

Reflü ve ülser ilaçları

Elder, fazla alkolün mide ile yemek borusu arasındaki kasların gevşemesine yol açacağından reflüyü artırabileceğine dikkat çekiyor. Bu da göğsünüzün üst kısmında bir yanma hissine ve ağzınızda ekşi bir tada sebep olur.

Alkol, verdiği rahatsızlığın yanı sıra mide ve yemek borusunu çevreleyen tabakayı da aşındırabilir. Ayrıca üretilen mide asidi miktarını da arttıracağından hem reflü hem de ülser semptomlarını kötüleştirebilir. Elder mide ülseri olan kişilerin alkol almamasını, çünkü alkolün ülserin kendi kendini iyileştirme yeteneğini yavaşlattığını belirtiyor.

Ağrı kesiciler

Reçeteli veya reçetesiz ağrı kesiciler kullanılırken alkol almak, ağrı kesicinin etkisini yoğunlaştıracağından kişiye zarar verebilir.

Parasetamol (Tylenol) içenlerin az miktarda alkol almasında bir sorun olmadığını belirten Qato, kronik içicilikle parasetamolün karışması durumunda karaciğerin zarar görebileceğini işaret ediyor.

Aspirin ve ibuprofen gibi diğer reçetesiz ağrı kesiciler alınırken ise orta düzeyde alkol alınabilir. Ancak aspirin ve ibuprofen gibi alkol de mide iritasyonunu arttırabildiğinden düzenli olarak bu ağrı kesicileri kullananların çok alkol almamaya dikkat etmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu durum ülsere veya mide kanamasına sebep olabilir.

Vicodin ve OxyContin gibi reçeteli ağrı kesiciler kullanılırken alkol alınmaması gerekiyor. Çünkü alkol bu ilaçların uyuşturucu etkisini arttırarak yorgunluğa ve şekerin düşmesine sebep oluyor. Uyuşturucu ilaçlarla alkolün karışması ayrıca kişinin düşünme ve motor becerilerine zarar verebiliyor ve nefes alma problemlerine yol açabiliyor.

Uyku hapları

Qato, uyku hapı alan kişilerin alkol kullanmaması gerektiğini söylüyor.

Lunesta veya Ambien gibi hapları alkol ile karıştırmak tehlikeli olabilir. Alkol, uyku haplarının uyuşturucu etkisini ve beyindeki karamsar düşüncelerin oluştuğu bölümlerin faaliyetini arttırabilir ve baş dönmesi veya uyku sersemliğine sebep olabilir. Bu da düşme, yaralanma ve hatta trafik kazalarına yol açabilir.

Uyku hapı ile birlikte çok fazla alkol tüketmek tansiyonun tehlikeli seviyelere inmesine, hatta nefes alma zorluğuna yol açabilir.

Her ne kadar alkol insanların uykusunu getirse de aslında alkol almak uyku düzeninizi bozabilir ve gece daha sık uyanmanıza neden olabilir.

Qato, alkol alanların uyku hapı almadan önce altı saat beklemesini öneriyor. Böylece ikisinin karışması engellendiği için rahat bir uyku çekebilirsiniz.

Kaynak


Bu yazının etiketleri: ağrı kesicialkolantidepresandiyabetilaçtansiyon

Günlük doğum kontrol hapları kullanan ve zaman zaman alkollü içeceklerin tadını çıkaran kadınlar için biraz iyi haberler var. Alkolün doğum kontrolünün etkililiği üzerinde etkisi yoktur. Fakat alkol Davranışınız ve kararınız üzerinde bir etkisi vardır Doğal kontrolünüzde bir aksilik olabilir

Alkol, doğum kontrolünü nasıl etkiler?

Alkolün, doğum kontrolünüzün nasıl yürüdüğü üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur. alkolün etkileri, doğum kontrolünde başarısız olma riskinizi artırabilir.

Öncelikle, yoğun olarak içiyorsanız veya sarhoş ederseniz, ilacınızı almayı unutmanız olasılığı Normalde aldığınız zamandan önce içmeye başladıysanız, doğum kontrol hapınızı almayı unutmanız daha olasıdır. İlacınızı mornide alırsanız Bir gece önce içki içiyordun, normalde aldığın zamana kadar uyudun.

Doğum kontrolündeki hormonlar, karaciğerinizin alkolü metabolize etme yeteneğini azaltır. Bu, yüksek kan alkol düzeylerine yol açabilir ve hap kullanıyorsanız zehirlenme seviyenizi artırabilir. Başka bir deyişle, hapı almadan önce sarhoş olduğunuzdan daha hızlı sarhoş olabilirsiniz. Bu aynı zamanda bir doz eksikliği veya cinsel ilişki seçerseniz korumayı kullanmayı unutma olasılığını artırabilir.

Hasta olma riskiniz de artabilir. İçmekten hasta olduğunuzda ve hapınızı aldıktan iki saat sonra kusarsanız, vücudunuz hapı emmeyebilir. Bu, bir yumurta salma şansınızı artırabilir (yumurtlama).

İçmeyi planlıyorsanız, doğum kontrolünü ele geçirirken içtiğiniz miktarda daha etkili bir etki oluşabileceğini düşünün. Hastalanmaktan kaçınmak için daha az iç. Ayrıca, hapınızı unutmayı önlemek için telefonunuzda veya başka bir cihazda olduğu gibi kendiniz için fazladan hatırlatıcılar ayarlayın.

Bir hapı atlamak veya atlamak ovulasyona neden olabilir. Hap almayı özlediyseniz, prezervatif gibi doğum kontrolünün yedek bir formunu, en az bir ay boyunca seks sırasında kullanın.

Doğum kontrolünde gecikmeyi önleyin

Doğum kontrol hapları alıyor ve içeceğinizi biliyorsanız, olabildiğince çok olası durum için ön plan yapın. Bir ilişki içinde iseniz, eşinize, prezervatif gibi doğum kontrolünün yedekleme formunu kullanarak daha rahat hissedeceğinizi belirtin. Bu şekilde, hasta olduğunuzdan ya da içerken hapınızı almayı unuttuğunuz için hamile kalma riskini yaşamıyorsunuz.

Cinsel ilişkiye girmeyi planladığınız durumda bunu kullanabilmeniz için çantanızda prezervatif gibi bir bariyer koruması taşımayı düşünmelisiniz. Prezervatif çok yaklaştıysa, onu kullanmayı hatırlama şansınızı artırırsınız.

Son olarak, hapınızı aldığınız günün saatini düşünüfunduszeue.info bir sabah dozu, geç uyku alışkanlığınız varsa en iyi olmayabilir. Gece yarısı bir doz, aynı zamanda biraz sosyal bir kelebek olma eğilimindeyseniz ve gece saatlerinde dışarıda ve civarında çalışmıyorsa da.

Hapı ne zaman alırsanız yapın, hatırlatıcı ayarlayın. Zamanınızı geç sabah veya öğleden sonraya taşımayı düşünün, böylece uyanık olma ihtimalinizi artırabilir ve hapınızı doğru zamanda alabilirsin.

Sizin için doğru olan doğum kontrol yöntemini kullanma

Doğum kontrol hapları, yaygın ve etkili bir kontrasepsiyon türüdür. Bunlar, yumurtlamayı önlemeye yardımcı olmak için vücudunuzdaki östrojen seviyesini değiştiren insan yapımı hormon formlarını içerir. Ayrıca servikste mukusun yapışkan ve kalın olmasına neden olurlar. Bu, herhangi bir spermin uterusa girmesini ve muhtemelen birinin yanlışlıkla serbest bırakılması durumunda bir yumurta gübrelemesini önlemeye yardımcı olur.

Doğum kontrol hapları, 15 ila 29 yaşları arasındaki Amerikalı kadınlar tarafından kullanılan önde gelen doğum kontrol şeklidir. 15 ila 44 yaşlarındaki Amerikalı kadınların sadece yüzde 16'sının doğum kontrol hapı kullanıyor olması. Hapları her gün aynı saatte almayı unutmamalısınız.

Eğer bir günlük doğum kontrol hapı hatırlamak çok zordur ya da her gün aynı saatte alamayacağınızı düşünüyorsanız, farklı bir doğum kontrol türünü doktorunuzla konuşun. Aylık olarak vajinanıza eklediğiniz halkalar var. Bu, doğum kontrolünün implante edilmiş bir cihazın kalıcılığı olmadan sağlanmasını isteyen insanlar için iyi bir seçenektir. İntrauterin cihaz (RİA) gibi implante cihazlar birkaç yıldır hamile kalmaya çalışmak istemediklerini bilen kadınlar için iyi bir seçenektir.

Birçok doğum kontrol türü mevcuttur ve her biri sahip olduğunuz yaşam tarzı için ihtiyaç duyduğunuz koruma sağlayabilir. Rahatınız için bir tür doğum kontrolü bulmak için doktorunuzla birlikte çalışın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası