iphone kulaklık ses az geliyor / AirPods kulaklığındaki düşük ses sorununu çözün - iPhone Islam

Iphone Kulaklık Ses Az Geliyor

iphone kulaklık ses az geliyor

AirPod'larda düşük ses sorununu çözün

Eğer öyle düşünüyorsan AirPods ses Fiyatınız eskisi kadar yüksek değil, merak etmeyin, önce bu ipuçlarını denemelisiniz ve sorun çözülmezse yeni bir tane satın alabilirsiniz. Apple ve Dünya Sağlık Örgütü'nün kulaklarınızı yüksek seslere uzun süre maruz bırakmayı önermediğini unutmayın, uzun süreli kulaklık kullanımı uzun süreli hasarlara neden olabilir, ancak bu tavsiyeye dikkat etmezseniz burada Sesi eskisinden daha güçlü yapmanıza yardımcı olacak bazı püf noktaları.


Sesi kontrol etmek için Siri'yi kullanın

İlk olarak, hacim yüzdesinin ne olduğunu anlamanız gerekir. Düğmelere basarak ses seviyesini kontrol edebilir ve ayrıca Siri'den bunu yapmasını isteyebilir ve sadece Siri'yi arayabilir ve ona “ses seviyesi nedir” veya “ne kadar yüksek” diye sorabilir veya sadece “Hey Siri! ses seviyesi." Sesin yüzdesini anlayacak ve size söyleyecektir ve ses seviyesi maksimum yüzdeye kadar çıkıyorsa ve hoparlörün sesi hala düşündüğünüz kadar yüksek değilse, sonraki ipuçlarına geçin.


Düşük Güç Modunun kapalı olduğundan emin olun

AirPods'taki ses seviyesi de dahil olmak üzere iPhone'daki belirli işlevler azaltılacaktır. Pil zaten düşükse AirPod'lar sesi otomatik olarak azaltabilir. Ve yakında iPhone'unuzu şarj edeceğinizi biliyorsanız ve ses dinlemek istiyorsanız Düşük Güç Modu'nu kapatabilirsiniz.

◉ Ayarlar'a gidin.

◉ Aşağı kaydırın ve Pil üzerine dokunun.

◉ Düşük Güç Modu'nu Kapalı olarak veya Kontrol Merkezi aracılığıyla değiştirin.


Kulaklık bildirimlerini devre dışı bırak

Kulaklık bildirimleri, 7 gün boyunca yüksek seslere maruz kaldığınızı size bildirecek harika bir güvenlik özelliğidir. Bu gerçekleştikten sonra, iPhone ve Apple Watch size yedi günden büyük olduğunuzu bildirecek ve sesi kısmanızı önerecektir. Sadece bu değil, AirPod'larınızı bir sonraki takışınızda ses otomatik olarak azalır. Bunu şu şekilde devre dışı bırakabilirsiniz:

◉ Ayarlara gidin.

◉ Aşağı kaydırın ve Sesler ve Dokunuşlar üzerine dokunun.

◉ Kulaklık Güvenliği'ni seçin.

◉ Ardından Kulaklık Bildirimlerini devre dışı bırakın.

Bu özelliğin işitme sağlığınızı izlemede de yararlı olduğunu unutmayın. Uzun süre yüksek sesle dinlemek işitme duyunuza zarar verebilir.


Bir AirPod'u diğerinden daha yüksek sesle yapın

İsterseniz iki AirPod'unuzdan birinin sesini açmak isteyebilirsiniz. iPhone'un erişilebilirlik ayarlarını kullanarak hoparlör ses düzeyini, biri diğerinden daha yüksek olacak şekilde eşitleyebilirsiniz.

◉ Ayarları açın.

◉ Aşağı kaydırın ve Erişilebilirlik üzerine dokunun.

◉ Tekrar aşağı kaydırın ve Sesli/Görsel'e dokunun.

◉ Denge altında, kaydırıcıyı istediğiniz tarafta daha yüksek görünmesi için sola veya sağa sürükleyin. Bir AirPod'un sesini yükseltirseniz, diğerinin otomatik olarak daha düşük bir ses düzeyine sahip olacağını ve kaydırıcıyı sola veya sağa sürüklerseniz diğer AirPod'lardan ses gelmediğini unutmayın.


AirPod'larınızı temizleme

AirPods'ların temizlenmemesi ses kalitesini etkileyebilir, eğer ses boğuk geliyorsa temizlemeye çalışın ve bunu doğru şekilde yapmak önemlidir, pamuklu veya pamuklu çubuklarla temizlemeyi deneyebilirsiniz, ayrıca kullanabilirsiniz. ıslak mendil veya bir fırça ve kulaklığın içine ıslanmamaya veya su girmemeye çalışın; Kolayca zarar görebilir. Biraz su veya alkol kullanın ve pamuğa uygulayın ve hoparlörün tüm alanlarını dikkatli ve nazikçe temizlemeye çalışın.


AirPod'larınızın eşlemesini kaldırın

AirPods'unuzun eşleşmesini hemen kaldırıp tekrar eşleştirmek, ses sorunları da dahil olmak üzere birçok soruna hızlı ve kolay bir çözümdür.

◉ Ayarlar'a gidin ve Bluetooth'a dokunun.

◉ AirPods'unuzun adının yanındaki “i” harfine dokunun.

◉ Aşağı kaydırın ve Bu Cihazı Unut'a dokunun.

◉ Onaylamak için Bu cihazı unuttum üzerine tekrar tıklayın.

Artık AirPod'larınız eşlenmemiş. Bunları yeniden eşleştirmek için aşağıdakileri yapın:

◉ AirPod'ları şarj kutusuna koyun.

◉ iPhone'unuzun yanındaki şarj kutusunu kapatın ve açın.

◉ iPhone ekranınızda görünmelidir, ardından tekrar eşleştirin.

◉ Deneyin ve öncekinden daha gürültülü olup olmadıklarını görün.


AirPod'ları Sıfırla

AirPod'ları fabrika ayarlarına döndürmek de birçok sorunun üstesinden gelmek için iyi bir çözüm çünkü fabrika ayarlarına sıfırlama yaparken kaybolacak çok büyük miktarda veri yok, örneğin iPhone gibi, çok fazla kaybetmeden arada bir sıfırlayabilirsiniz. , Ancak, bunları tüm Apple cihazlarınızla yeniden eşleştirmeniz gerekecek.

◉ Bunu yapmadan önce AirPods'unuzun ve şarj kutunuzun yeterli pili olduğundan emin olun, arkadaki düğmeye bir kez basarak şarj kutusundaki pili kontrol edebilirsiniz.

◉ Daha önce gösterdiğimiz gibi AirPod'larınızı iPhone'unuzla eşleştirin.

◉ İki kulaklığı şarj kutusunun içine koyun.

◉ Şarj kutusunun arkasındaki düğmeyi 15 saniye basılı tutun. Şarj kutusundaki ışık bir an için değişecektir.

◉ AirPod'ları iPhone'unuzla tekrar eşleştirin.


iPhone'unuzu ve AirPod'larınızı yeniden kalibre edin

Ses seviyesi ve diğer ayarlar söz konusu olduğunda AirPod'ların ve iPhone'un uyumsuz olma olasılığı vardır, iyi olan şey, aynı ayarlara sahip olmaları için hem AirPod'ları hem de iPhone'u yeniden kalibre edebilirsiniz.

◉ AirPods'u açın ve biraz ses çalın.

◉ iPhone'daki ses tuşlarını kullanarak sesi kısın.

◉ Bluetooth bağlantınızı kapatın, bunu ayarlarda yapabilir veya Kontrol Merkezi'ni kullanabilir, ardından AirPod'larınızı kulağınıza takabilirsiniz.

◉ Sesi iPhone'unuzda çalmaya devam edin, bu sefer sesi iPhone'un hoparlörlerinden duyacaksınız, ardından sesi kapatacaksınız.

◉ Bluetooth bağlantısını Kontrol Merkezi veya Ayarlar'dan yeniden başlatın. Bu otomatik olarak gerçekleşmezse, hoparlörleri yeniden bağlayın.

◉ Tekrar biraz ses çalın ve ses seviyesini beğeninize göre ayarlayın.

Kulağa karmaşık gelebilir, ancak yapması çok kolaydır ve sahip olabileceğiniz ses sorunlarını çözmenize yardımcı olacaktır.

AirPods ses sorunları mı yaşıyorsunuz? Ve bu sorunu çözmek için ne yaptın? Yorumlarda bize bildirin.

المصدر:

idropnews

İlgili Makaleler

iPhone sesi az çıkıyor, telefonun sesini arttırma yolları neler diyorsanız doğru yere geldiniz. Telefonlar artık kullanıcıların bir parçası hâline geldi. Başkaları ile iletişim kurmak, müzik dinlemek ya da video izlemek için akıllı telefonlara güveniyoruz. Peki, telefonun sesi eğer yeterince iyi gelmezse bu faaliyetlerle ilgili deneyimimiz nasıl kusursuz olabilir?

Telefondan az ses gelmesi, akıllı telefon kullanıcıları için en sinir bozucu durumlardan biridir ama endişelenmenize gerek yok, bu soruna karşı atabileceğiniz birçok adım bulunuyor. Aşağıdaki çözüm yollarını takip ederek siz de iPhone sesini arttırabilirsiniz.

iPhone Sesi Az Çıkıyor, Çözüm Yolları Neler?

  • Arama sesinin yüksek olduğundan emin olun.
  • Telefon kılıfını çıkarın.
  • Bluetooth&#;u kapatıp açın.
  • Gürültü engellemeyi devre dışı bırakın.
  • Hoparlörü temizleyin.
  • iPhone&#;u güncelleyin.
  • iPhone&#;u yeniden başlatın.

iPhone Sesi Az Çıkıyor, Çözüm Yolları Neler?

1. Arama Sesinin Yüksek Olduğundan Emin Olma

Bu sorunu özellikle sesli görüşmelerde yaşıyorsanız arama sesinin çok düşük seviyede olmasından kaynaklı olabilir. Birisiyle konuşmaya başladığınızda eğer sesini yeterince iyi duyamazsanız ses açma düğmesine basarak ses seviyesini arttırmayı deneyin.

2. Telefon Kılıfını Çıkarma

Bazı telefon kılıfı ve ekran koruyucuları hoparlörden ses gelmesini engelleyebilir. Aynı sorunu kulaklık taktığınızda da yaşıyorsanız telefon kılıfının kulaklık girişinizi kapatma ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız. Bu sorunu yaşıyor olma ihtimalinizi güçlendiren bir diğer ipucu da sizin sesinizin ya da başkasının sesinin boğuk gelmesidir.

3. Bluetooth&#;u Kapatıp Açma

Bluetooth kulaklık kullanıyorsanız sorun Bluetooth bağlantısında olabilir. Bluetooth&#;u kapatıp tekrar açarak bu sorunu düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

4. Gürültü Engellemeyi Devre Dışı Bırakma

  • Ayarlara girin.
  • &#;Erişilebilirlik&#; bölümüne girin.
  • &#;Ses/Görsel&#; bölümünden &#;Gürültü Engelleme&#; seçeneğini devre dışı bırakın.

Gürültü engelleme, Apple&#;ın iPhone kullanıcılarına sunduğu bir özelliktir. Bazı kullanıcıların sesi daha duyması açısından oldukça kullanışlıdır ama bu sorunla karşılaşan çoğu kullanıcı, özelliği devre dışı bırakarak sorunu düzelttiğini söyledi.

Siz de bu yöntemi denemek isterseniz erişilebilirlik ayarlarından &#;Ses/Görsel&#; bölümüne gidebilir ve &#;Gürültü Engelleme&#; seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.

5. Hoparlörü Temizleme

Toz birikintisi, sesin normalden çok daha az gelmesine neden olabilir. iPhone hoparlör temizleme yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

6. iPhone&#;u Güncelleme

iPhone&#;da konuştuğunuz kişilerin sesi çok uzaktan geliyorsa işletim sisteminizi güncelleyerek sorunu düzeltebilirsiniz. İşletim sistemini güncel tutmak, mevcut sorunları yaşamanızı önleyecektir.

7. iPhone&#;u Yeniden Başlatma

Telefonların iyi bir şekilde çalışabilmesi için bazen yeniden başlatma işlemine ihtiyacı olabilir. Telefonunuzu yeniden başlatıp sorunun düzelip düzelmediğini kontrol etmenizde fayda vardır.

iPhone ahizeden ses gelmiyor sorunu olan iphone kullanıcılarının çoğu, konuşurken ahize sesinin az ve cızırtılı gelmesi sorunuyla karşı karşıya. Genelde iphone telefonlarda başımıza gelen olay, telefon görüşmesi sırasında karşı tarafın sesinin az gelmesi yani ahize sesinde azalma sorunu olmasıdır. Kullanıcıların bazıları ahizeden cızırtılı ses gelmesinden bazıları ise ahizeden çok az ses gelmesinden şikayet ediyor.

iPhone Ahizeden Ses Gelmiyor Ne Yapmalıyım?

iphone ses sorunu

Bunun nedeni donanımsal veya cihazın ahize sesi ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. Aşağıdaki yöntemler ahizeden az ses geliyor ya da ahizeden ses gelmiyor şikayetinizi düzeltecektir.

  • İlk olarak efsanevi Türk mantığı olan kapat-aç yöntemini deneyelim 🙂 Telefonunuzu kapatıp açın ve ses seviyesini tekrar kontrol edin.
  • iphone telefonlarda Ayarlar &#; Genel &#; Erişebilirlik sekmesinde bulunan Telefon Gürültüsünü Gider özelliğini pasif konuma getirin.
  • Tekrar ayarlara girin ve Ayarlar &#; Genel &#; Erişilebilirlik &#; İşitme Cihazları &#; İşitme cihazı özelliğini aktif konuma getirin.
  • Ekranımız kırılmasın diye ekrana taktığımız cam koruyucular da ahizeden ses gelmiyor şikayetini tetikleyen bir etkendir.
  • Eğer söylediklerimizi harfiyen yaptınız ve hala ahizeden ses az geliyor ise ahizenin içerisi toz dolmuş olabilir. iphone ahize temizleme işlemini ekranın üzerinden çok az bir sıvı ile kulak pamuğu, diş fırçası ile temizlemeniz mümkün. Fakat cihazın içi açılmadan dışarıdan müdahale ile yapılan ahize temizliği, birikmiş pislikleri iyice ahizenin içerisine itecektir.

Bu işlemleri yapamıyorsanız, yapmaktan çekiniyorsanız iPhone Ahize Değişimi sayfasımıza bakabiliriniz. Bu sayfada iphone ahize değişimi fiyatları, iphone hoparlör değişim fiyatları, ve iphone temizleme fiyatlarını görebilirsiniz. 

Apple destek bölümünden de konu ile alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz.

CitrusMobil Destek

iPhone Ahize Temizleme

iPhone ahize temizleme işlemini evde veya ofiste yapmak için için bize gerekli olan malzemeler sert ve ince uçlu diş fırçası, kolonya veya aseton , bir tane pipet veya kamış gibi bir malzeme. 

  • iPhone ahize temizlemek için önce diş fırçamıza kolonya veya aseton döküyoruz.
  • diş fırçasını bir kaç kere sallıyoruz ki, üzerindeki fazla olan sıvılar dökülsün
  • diş fırçasının üzerinde fazla sıvı kalmadığına inandığımız zaman kulağımıza ses gelen yeri ( ahize nin filtresini ) bir dakika boyunca temizliyoruz.
  • daha sonra pipet veya kamış yardımı ile  temizlediğimiz bölüme üflüyoruz. 
  • Pipet ve kamış yardımı ile üfleme işleminden sonra ahizeden gelen sesi kontrol ediyoruz.
  • iPhone ahize temizleme işlemi ses yeterli seviyeye gelene kadar fırça ile temizleyerek pipet ile üflüyoruz.

iPhone ahize temizleme işlemi sırasından en çok dikkat etmemiz gereken konu, diş fırçasında çok fazla sıvı kalmadan işleme başlanmasıdır. Aksi takdirde yani diş fırçasında çok fazla sıvı kalmış ise, ahize temizleme için kullandığımız diş fırçasındaki sıvılar ekranın için kaçar ve ekranda lekelenme oluşur.

Yukarıda anlattığımız yöntemleri denediniz ve halen ahize sesi gelmiyor ise telefon tamiri için cihazınızı servisimize göstermenizi tavsiye ediyoruz.

iPhone Hoparlörden Ses Gelmiyor

iPhone hoparlorden ses gelmiyor sorununun 3 sebebi olabilir. Hoparlörden sen gelmiyor ise öncelikle iphone telefonunuz şarj soketi bölümünden sıvı almış ise bir gün bekleyerek içerideki sıvının kurumasıdır. Sorun birgünden fazladır devam ediyor ise aşağıda belirttiğimiz parçların kontrol edilerek onarı veya değişimi yapılması gereklidir.

  • iPhone Hoparlör Sorunu : Sıvı veya darbeye bağlı olarak iphone hoparlörü bozulabilir. Hoparlor bölümünü temizlemek için yapılan yanlış işlemler sonucuda hoparlöre zarar verilebilir. Hoparlör parçasında sorn var ise sadece bu parçayı değiştirerek sorun çözülebilir.
  • iPhone Hoparlör Filmi Sorunu : Hoparlör filmi, hoplarörün anakarta bağlantısını sağlamaktadır. Ayrıca bu hoparlör filmi üzerinde şarj soketi mikrofon ve şebeke anteni gibi parçalarda bulunmaktadır. Genelde sıvı temasından bozulan bu parça arızalanması sebebi ile hoparlör sorunu yaşıyorsanız, değişim yapıldıktan sonra düzelir.
  • iPhone hoparlör sorunu anakart arızası : iPhone anakartları darbe ve kısa devre sonucu bir çok arıza ve soruna sebep vermektedir. Hoparlör ve hoparlör filmi değişmesine rağmen iphone hoparlör sorunu devam ediyor ise anakart kontrol edilmesi gerekmektedir.

iPhone Ses Sorunu ve Çözümü

iPhone ses sorunu çözümü için önce telefonumuzun sorununu iyi anlamak ve iyi anlatmak gerekmektedir. Bazen küçük bir temizlik ile yapılabilecek tamir ve bakım hizmeti için yüksek ücret ödemek zorunda kalmayın. iPhone tamiri her zaman söylediğimiz gibi arıza tespitinin düzgün ve sağlıklı bir şekilde yapılması ile başlar. iPhone telefonlarda olşan ses sorunu, telefonun modeline göre kronik bir arızadan kaynaklanabilemekte veya toz, sıvı gibi maddelerden zarar görmüş olabilmektedir. Servisimizde yapılan genel kontrollerden sonra mikrofon, hoparlör, ara film hatta anakart tamrinie kadar bütün sorunlara çözüm bulabilirsiniz.

iPhone 7 Ses Sorunu Çözümü

iPhone 7 ses sorunu, anakartın üzeründe bulunan ses entegresinden kaynaklanmaktadır. bu arıza iPhone 7 plus ses sorunu yaşayan kullanıcılar içinde aynıdır. iPhone 7 ses sorunu çözümü için telefonun en önemli parçası anakart  üzerindeki ses entegrenin değiştirilmesi gerekmektedir. Bu parça değişimi kesinlikle uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Yanlış yapılacak en ufak bir müdahalede telefon kullanılamaz hale gelebilmektedir.

iPhone X Ses Sorunu Çözümü

iPhone x telefonlardaki ahize filtresi çok ince ve hassas bir parçadır.  iPhone x ahizden ses az geliyor sorununu yaratan bazı zaman toz ve kir yüzünden tıkanması, bazı zamanlar sıvı temasından sonra oluşan ve birde ekran değişimi sonrası yanlış işlem yapılmasından kaynaklı olmaktadır. 

iPhone X  Ses Sorununu Yaşayanların Şikayetleri ve Çözümleri

iPhone x ses gelmiyor sorunu ve çözümü için önce şuna dikkat etmek gerekir. Telefonun ses sorununu ne zaman yaşıyorsunuz. Telefon görüşmesi esnasında karşı tarafın sesi çok az geliyor ise ahize temizliği yapabilirsiniz. Telefon görüşmesi esnasından ses hiç gelmiyor ise ahize değişimi yapılması gerekmektedir. 

iPhone x müzik sesi az çıkıyor ise alt tarafta bulunan hoparlör filtre temizliği denenmelidir. Bu başarı sağlamaz ise iphone x hoparlör değişimi yapılması gerekir.

iPhone x ses hiç bir şekil gelmiyor ise veya ses bazen geliyor bir anda kesiliyor ise iphone telefonun anakartında sorun olabilir.

iPhone 11 Ses Sorunu ve Çözümü

iPhone 11 telefonlarda ses sorunu çözümü için ahize temizleme işlemi yapılması çok önemlidir. Eğer iphone 11 telefonunuzun ahizesisıvı teması veya herhangi bir sebep ile bozulmadı ise ahize temizliği yaparak bu sorunu çözebilirsiniz. İphone ahizeden ses az geliyor şikayetiniz var ise bu işlemden sonra sorununuz çözülecektir . iphone 11 telefondan ses az çıkıyor ise önce telefonun ses seviyelerini kontrol etmek gerekir. Ses seviyeleri en yüksekte ise bu sefer hem ahize hem de hoparlör filtresinin temizlik veya değişim yapılması gerekmektedir.

iPhone 11 telefondaki ses sorunu için en güzel çözüm arızayı tam anlamayabilmek ve ona göre çözüm yolları aramaktadır. 

iPhone 12 Ses Sorunu

iPhone 12 serisinde ( iphone 12 &#; iphone 12 mini &#; iphone 12 pro &#; iphone 12 pro max ) ortaya çıkan ahizeden ses gelmiyor sorunu genellikle ahizenin arızalanmasından kaynaklanmaktadır. iPhone 12 serisinde ahize değişimi yaparken face id özelliğinin bozulmamasına dikkat edilmelidir. Parça değişimi sonrası face id yazılımınında değiştirilen parçaya aktarılması gerekmektedir. Aksi takdirde ahizeden ses gelmeme sorununu çözmenize rağmen face id özelliğini bozabilirsiniz. iPhone

iPhone Ekran Değişimi Sonrası Ahize Sorunu

iPhone ekran değişimi yaptırdıktan sonra ahizden gelen ses ile ilgili sorun yaşamaya başladıysanız tamir esnasında oluşan hatalardan kaynaklanma ihtimali çok yüksektir.

Bu sorunun başlıca nedeni ekran değişimi sırasında ahize filmine zarar verilmesi ile alakalı olmaktadır.  iPhone telefonlarda ahize filmi üzerinde yakınlık sensörü, ön kamera ve ön kamera ile video ve görüntülü konuşma yaparken ayrıca siri özelliğini kullanırken sesini algılayan mikrofonda bulunmaktadır.

Bunlarla ilgili sorun iphone ekran değişimi sonrasında başladı ise tamir yaptırdığınız yere bildirerek ücretsiz destek ve onarım almanız gerekir.

iPhone Kulaklık Modunda Takılı Kaldı Hoparlörden Ses Gelmiyor

iPhone&#;un kulaklık modunda takılı kalması ve artık hoparlörden ses gelmemesi sorunu ile tipik olarak karşılaşılır. Bu sorun genelde kirlenen kulaklık yuvasından kaynaklanıyor. Cihazınız hala kulaklığın takılı olduğunu düşünüyor. Kulaklık takılıyken hoparlörden ses gelmemesi normaldir.

Kulaklık Yuvasını Temizleyin

iPhone kulaklık modunda takılı kaldı hoparlörden ses gelmiyor sorunu için kulak çöpü yardımıyla kulaklık yuvasını temizleyin ancak içeride pamuk kalmamasına dikkat edin. Kalan pamukları kürdanla alabilirsiniz ve alırken kulaklık yuvasına zarar vermemeye dikkat edin. Kulaklık yuvası tamamen temizlendiğinde iPhone artık kulaklık modunda takılı kalmamalı ve hoparlör ses vermeye başlamalıdır.

Profesyonel Yardım Alın

  • iPhone kulaklık modunda takılı kaldı hoparlörden ses gelmiyor durumunda iPhone kulaklık yuvasının temizliği için profesyonel yardım alabilirsiniz.
  • Ayrıca kulaklık soketinizin arızalı olabileceğini de unutmayın.
  • Bunun için Kadıköy tamir servisimizde ücretsiz hasar tespit yaptırabilirsiniz.

iPhone Kulaklık Tamiri Videomuz

Haziran &#; iPhone Kulaklık Tamiri Fiyatları

Cep telefonu tamir işlemlerimiz, tamir edilen parçaların kalitesi ve kullanılan yedek parçaların markası gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Güncel Fiyatlar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası