feridun çelikmen / Contact Support

Feridun Çelikmen

feridun çelikmen

Deniz Kartalı

Deprem çantası uygulamasının vakit kaybıyla ölümlere yol açabileceğini söyleyen Çelikmen, “Ezilse bile yok olmayacak eşyanın yanında oluşacak yaşam üçgeninde hedef küçülterek cenin pozisyonu alın.” dedi. Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Yıldırım Güngör ise“ Deprem çantası ayak bağıdır, cenin pozisyonu hayat kurtarır” dedi.

Deprem Çantası Hayat Kurtarmaz Vakit Kaybettirir

yılındaki Marmara Depremi sırasında pek çok insanı enkazdan çıkartarak Türkiye’nin en güvenilir arama kurtarma derneği AKUT’un kurucu başkanı Dr. Ferudun Çelikmen, deprem anında yapılması gerekenleri Milliyet’e anlattı. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Çelikmen, “İlk sarsıntı sırasında saniye içinde, denediğiniz eylem planını uygulamaktan başka şansınız yok. Kaçabilecek yerdeyseniz, deprem çantası gibi ayak bağlarını aramadan sevdiklerinizle dışarı kaçın. En hazırlıksız anınız gece uykusunda bile, zaten yakınınızda olan iki şeyden biri şarjda cep telefonu ve diğeri sudur. Deprem çantası, binası sağlam, kentleşmesi uygun ülkelerde sel, tayfun, deprem gibi felaketlerde mahsur kalanlar için uygundur. En fakir ülkelerde bile depremin yıkıcı etkisinden kurtulan hiç kimse açlıktan ölmemiştir” dedi.

Cenin pozisyonu hayat kurtarır

Çelikmen, “15 saniye içinde sevdiklerinizi mi kurtaracaksınız, deprem çantası ile enkaz altında kamp kurup Robinson Crusoe hayatı mı yaşayacaksınız? Deprem çantası, sarsıntıda yöneldiğinizde ayağınıza dolanan bir prangadır. Çok katlı binaların üst katlarında bir yerlere koşuşturmak, pencerelerden atlamaya çalışmak ölümcül olabilir. Ezilse bile yok olmayacak ev eşyalarının yanında cenin pozisyonunda hedef küçültmek ezilme olasılığını azaltır. Cenin pozisyonu 40 cm yüksekliğinde bir aralıkta dahi böbreklerin korur, ısı kaybını engeller, şuur kaybında uykuda kalsanız bile en az enerji gereksinimiyle kalp ve solunum sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.” dedi.

Yaşam Üçgenine Dikkat

En kötü senaryoda bile yıkılan binanın kolon ve kirişlerinden oluşan yaşam üçgenlerinin hayat kurtardığına dikkat çeken Dr. Çelikmen, “ Erzincan depreminden beri katıldığımız afetlerde kurtardıklarımızın tamamı yaşam üçgenlerinde hedef küçültenler. Babaanneden kalma çeyiz sandığı, kullanılmayan eşya ve kitaplarla dolu bazalı yatak gibi eşyaların yanında, enkaza dönüşen binada az olan bu yaşama şansı doğru kullanılmış olur. Depremden zarar görmemenin en doğru çözümü ise doğru zemine yapılmış sağlam binalarda yaşamaktır.” dedi.

“Sorunu öteleyen açıklamalar yapılıyor”

İ.Ü Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi’nden Doç. Dr. Yıldırım Göngör ise, “Yine sorunu öteleyen bakış açıları konuşuluyor. Dünyada çalıştığım tüm depremlerde masa altından tek bir canlı çıkarmadık. Tam tersine masa altına girip hayatını kaybeden insan sayısı çok fazla. Yıkılan bir binada cenin pozisyonu dışında bir alternatif yaşam kurtarmıyor. Binanız sağlamsa hareket etmeden beklemek yeterli. Deprem çantası ise tam bir ayak bağıdır. Deprem sonrasında aç veya susuz kalarak ölen kimse yok. Deprem çantasında olması gerekenler büyük valize de sığmaz. Afet gönüllüsü olarak 20 yıldır çalışıyorum ve hedefin saptırıldığını görüyorum. Binalarımızı kontrol ettirip zayıf olanların yerine yenisini yapmalıyız. Depremin ölümcül etkilerinden kurtaracak tek hareket tarzı budur.” dedi.

Çök-Kapan-Tutun

AKUT’un kurucu başkanlığı dışında, Birleşmiş Milletler Arama-Kurtarma Tavsiye Grubu üyesi, Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı Başkan Yardımcısı, Dünya Acil Tıp ve Afet Birliği WADEM üyesi, Türkiye Dağcılık Federasyonu Arama-Kurtarma Kurulu üyesi, Türkiye Rafting ve Akarsu Sporları Federasyonu Tıbbi Komite üyesi, Afet ve Acil Tıp Derneği Başkan Yardımcısı Çelikmen; katıldığı arama-kurtarma operasyonlarında kurtarılanların tamamının cenin pozisyonunda bulunduğunun altını çizdi.

anasayfamanset

ferudun çelikmen

  • (bkz: ukte dolduruyorum)
    akutun kurucusu va sanırım başkanı,doktor.

  • akut yönetim kurulu üyesi. kurucularından bir tanesi.

  • robert kolej'de doktorluk yapmis (hala yapan?) bir sahis.

  • sanırım kemaliyeli olan ve kemaliye de doğa ve spor şenlikleri düzenleyen insan.

  • su siralar basketbol milli takimi'nin doktorlugunu yapan kisi.

  • yeditepe üniversitesi hastanesi acil bölümünde doktorluk yapmaktadır. acil durum yönetimleri üzerine fikirleri ve uygulamaları türkiye sınırlarını aşmıştır.

  • funduszeue.info&#x;&categoryid=77

  • geçtiğimiz ay bir çalışmasında kendisine* yardım etme şansı bulduğum; onca yaşadığı, gördüğü felakete rağmen, inanılmaz güler yüzlü ve nazik insan. ben o güne kadar çalıştığımız hayvanlar* için üzülürken o bana "enkazdan çıkardığın bir bebeğin bu yaptığımız sayesinde iyileştiğini gördüğünde bunların yapılması gerektiğini anlayacaksın" demişti.

    edit: bir de zannedersem adı ferudun.

  • haberglobalde çıkmış diyor ki; sen afet durumunda uzun uzun konuşursan telefonda operatör çöker ulan nerden biliyorsun o anda adamın ne anlattığını operatör müşteriden aldığı parayla göstermelik drone uçurursa çöker.
    ikinci bombası newyork'a da böyle bi göç dalgası vardı abd vergiyi ve emlak fiyatlarını arttırmış da kimse newyorka gelmemiş yalakalık olacak ya ulan sanki istanbul isviçrenin bi ili kişi başı gelir 10 bin sterlin de vergi arttırımı çözümü sunuyor. bunu aklını kuşa taksan intihar eder.

  • bir dönem tvlerde çokça gördüğümüz isim.

  • Açık Adres

    İÇERENKÖY MAH. HASTANE SOK. NO : 4/1 - Ataşehir

    İmkanlar

    Wi-FiWi-Fi
    Kredi KartıKredi Kartı
    OtoparkOtopark
    Çocuk Oyun AlanıÇocuk Oyun Alanı
    İkramİkram
    Doktor Bul

    Doktor Bilgisi

    Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA FERUDUN ÇELİKMEN

    Hakkımda

    Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Ü. Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı, SB Afetlerde Acil Sağlık Hizmetleri İstanbul Şube Müdürü, 12/ den beri funduszeue.infou Devlet Hizmeti TEV Sultanbeyli Devlet Hastanesi Acil Sorumlusu 12// Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı 10// International Hospital İstanbul, Acil Servis Sorumlu Doktoru 06// Mezuniyet sonrası ABD, Kanada, İskoçya da eğitimler 06// funduszeue.infou Devlet Hizmeti Alaçam Kazası Kızlan Köyü, Samsun 7//

    daha fazla

    Tedavi edilen hastalıklar

    Bilinen Diller

    Türkçe, İngilizce

    Yüz Yüze Randevu

    Online Görüşme

    Klinik Bilgisi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

    İÇERENKÖY MAH. HASTANE SOK. NO : 4/1 - Ataşehir

    Bu profilden alacağınız hizmet danışmanlık olarak değerlendirilir. Muayene yerine geçemez

    Online Konsültasyon.

    Evinden ayrılmadan doktoruna ulaş, görüntülü görüşerek muayene ol.

    Online Konsültasyon.

    Yüz Yüze Randevu

    Online Görüşme

    Klinik Bilgisi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

    İÇERENKÖY MAH. HASTANE SOK. NO : 4/1 - Ataşehir

    Online Konsültasyon.

    Evinden ayrılmadan doktoruna ulaş, görüntülü görüşerek muayene ol.

    Online Konsültasyon.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası