almanca ulke isimleri / Almanca/Almanca kelimeler/Ülke isimleri - Vikikitap: Özgür kütüphane

Almanca Ulke Isimleri

almanca ulke isimleri

Almanca&#;da Ülkeler ve Dilleri Almanca Öğreniyorum

Almanca&#;da ülkeler nasıl yazılır ? Almanca&#;da diller nasıl yazılır ? Almanca&#;da milliyetlerin bay ve bayan için yazılışları nedir ? Tüm aradıklarınızın cevabı bu yazımızda.. Bu yazımızda sizlere Almanca&#;da ülkeler ve dillerinin nasıl nasıl yazıldığını tablolar halinde anlattık. İşte detaylar.. 

Almanca&#;ya girişte temel ders konularından biri de ülkeler ve dillerdir. Öğrenilmesi oldukça kolay olan bu konu tamamen ezbere dayalıdır. Öğrenmek için tek yapmanız gereken aşağıdaki tablodan ülkelerin ve dillerinin Almanca&#;daki yazılışlarını ezberlemek olacaktır.

Bu konuda dikkat etmemiz gereken en önemli nokta ise hangi ülke vatandaşı olduğunuzu belirtirken kullanacağınız kelimenin önünde bay ve bayanlar için farklı olarak kullanılan artikeller olacaktır. Örnek verecek olursak; Türk kelimesinin karşılığı Almanca&#;da baylar için &#; der Türke &#;  iken bayanlar da ise &#; die Türkin &#; şeklindedir.

Ufak ayrıntıların ardından şimdi konumuza geçelim. Almanca&#;da ülkeler ve dilleri tablosuna geçmeden önce hemen Almanca&#;da kıtaların nasıl yazıldığına bakalım.

İşte dünya üzerindeki 7 kıtanın Almanca&#;daki yazılışları !

Almanca&#;da tüm kıtaların kullanımında &#;DAS&#; artikeli bulunmaktadır.

DIE KONTINENTE (KITALAR) :

KITA (TÜRKÇESİ)KITA (ALMANCASI)
AsyaDas Asien
AvrupaDas Europa
AfrikaDas Afrika
Kuzey AmerikaDas Nordamerika
Güney AmerikaDas Südamerika
AvustralyaDas Australien
AntartikaDas Antarktika

Almanca&#;da kıtaların yazılışlarını öğrendikten sonra şimdi hemen Almanca&#;da ülkeler ve dillerinin nasıl yazıldığına bakalım. Tabloya bakmadan hemen önce aşağıdaki nota biz göz atmayı unutmayın.

NOT: Almanca&#;da her ne kadar bir çok ülke isimlerinin kullanımında artikel kullanılmasa da bazı ülke isimlerinin de artikelleri vardır. Almanca&#;da artikeli olan ülkelerden biri de ülkemiz Türkiye&#;dir. *( Die Türkei )

ÜLKELER VE DİLLERİ (Die Länder und Ihre Sprache) :

ÜLKE DAS LANDDIE SPRACHE
TürkiyeDie TürkeiTürkisch
AlmanyaDeutschlandDeutsch
İngiltereEnglandEnglisch
FransaFrankreichFranzösisch
İtalyaItalienItalienisch
Hollandadie NiederlandeNiederländisch
PortekizPortugalPortugiesisch
İspanyaSpanienSpanisch
İsviçreDie SchweizDeutsch
DanimarkaDänemarkDänisch
PolonyaPolenPolnisch
İsveçSchwedenSchwedisch
BelçikaBelgienDeutsch &#; Französisch
YunanistanGriechenlandGriechisch
AvusturyaÖsterreichDeutcsh
RusyaRusslandRussisch
SuriyeSyrienArabisch
BulgaristanBulgarienBulgarisch
Amerikadie USAEnglisch
FinlandiyaFinnlandFinnisch

Almanca&#;da ülkeler ve diller tablosuna göz attıktan sonra hemen şimdi Almanca&#;da milliyetlerin nasıl yazıldığına bakalım.

Bu konuda da dikkat etmememiz gereken en önemli nokta milliyetleri belirtirken bay ve bayanlarda kullanacağımız artikeller olacaktır. Aşağıdaki tabloda da göreceğiniz üzere milliyetleri belirtirken baylarda &#;der&#; artikeli , bayanlarda ise &#;die&#; artikeli kullanılmaktadır.

İŞTE ALMANCA&#;DA MİLLİYETLER  ( Die Nationalität ) : 

*Almanca&#;da milliyet kelimesinin karşılığı: &#; Die Nationalität &#; 

MİLLİYETder Mann (bay)die Frau (bayan)
Türkder Türkedie Türkin
Almander Deutschedie Deutsche
İngilizder Engländerdie Engländerin
Fransızder Franzosedie Französin
İtalyander Italienerdie Italienerin
Hollandalıder NiederländerNiederländin
Portekizder Portugiesedie Portugiesin
İspanyolder Spanierdie Spanierin
İsviçrelider Schweizerdie Schweizerin
Danimarkalıder Dänedie Dänin
Polonyalıder Poledie Polin
İsveçder Schwededie Schwedin
Belçikalıder Belgierdie Belgierin
Yunander Griechedie Griechin
Avusturyalıder Österreicherdie Österreicherin
Rusder Russedie Russin

Almanca&#;da milliyetlerin bay ve bayanlar için kullanımlarını öğrendik. Şimdi de aşağıdaki ufak notlarla konumuzu tamamlayalım. 

ALMANCA&#;DA ÜLKELER İLE İLGİLİ BAZI KELİMELER !

DÜNYAdie Welt
KITAder Kontinent
ÜLKEdas Land
DİLdie Sprache
MİLLİYETdie Nationalität

ALMANCA&#;DA ÜLKELER VE DİLLERİ KONUSU İLE İLGİLİ BAZI CÜMLELER !

  • Woher kommst du ?  (Nereden geliyorsun ? )
  • Woher kommen Sie ?  (Nereden geliyorsunuz ? )
  • Ich komme aus der Türkei. ( Ben Türkiye&#;den geliyorum. )
  • Ich komme aus Deutschland.  ( Ben Almanya&#;dan geliyorum. )
  • Was sprichst du ?  ( Sen ne konuşuyorsun ? )
  • Was sprechen Sie ?  (  Siz ne konuşuyorsunuz ? )
  • Ich spreche Türkisch.  ( Ben Türkçe konuşuyorum. )
  • Ich spreche Deutsch.  ( Ben Almanca konuşuyorum. )

Not:  &#;aus&#; Almanca&#;da &#;den,dan&#; anlamındadır.

Not:  Almanca&#;da  &#; die Sprache &#; dil anlamındadır.  &#; die Sprachen &#; ise diller anlamındadır.

&#;ALMANCA&#;DA ÜLKELER VE DİLLERİ&#; ile ilgili konumuz son buldu. Umuyoruz ki yukarıdaki bilgiler sizler için faydalı olmuştur. Konu ile ilgili sorularınızı aşağıdan ”YORUMLAR” kısmından bizlere iletebilirsiniz. Yeni bir Almanca konusunda görüşmek dileğiyle..

funduszeue.info

Almanca &#;lkeler Ve Dilleri - Almanca'da &#;lke İsimleri Okunuşları Ve Yazılışları

Haberin Devamı

 Şimdi aşağıda Almanca dilinde ülke ismi, ana dil, milliyet kavramı hem erkek hem de kadın için örnekler şeklinde verilmiştir. 

Ülke ismi: Mısır, Ägypten Ana Dil: Mısırca, Ägyptisch Milliyet Erkek İçin: Mısırlı, der Ägypter Milliyet Kadın İçin: Mısırlı, die Ägypterin 

Üke İsmi: Afganistan, Afghanistan Ana Dil: Afganca, Afghanisch Milliyet Erkek İçin: Afganlı, der Afghane Milliyet Kadın İçin: Afganlı, die Afghanin

Ülke İsmi: Arnavutluk, Albanien Ana Dil: Arnavutça, Albanisch Milliyet Erkek İçin: Arnavut, der Albaner Milliyet Kadın İçin: Arnavut, die Albanerin 

Ülke İsmi: Belçika, Belgien Ana Dil: Belçika, Belgisch Milliyet Erkek İçin: Belçikalı, der Belgier Milliyet Kadın İçin: Belçikalı, die Belgierin 

Ülke İsmi: Bulgaristan, Bulgarien Ana Dil: Bulgarca, Bulgarisch Milliyet Erkek İçin: Bulgar, der Bulgare Milliyet Kadın İçin: Bulgar, die Bulgarin 

Almanca Ülke İsimleri Okunuşları ve Yazılışları

 Almanca dilinde de diğer dillerde olduğu gibi kelimelerin, ülkelerin nasıl yazıldığı kadar nasıl seslendirildiği yani nasıl okunduğu da konuşma dilinde oldukça önemlidir. 

Haberin Devamı

 Ülke isimleri yazıldığı gibi okunmayabilir. Telaffuzları birbirinden ve yazılımlardan farklılık gösterebilir. Almancada das land ülke demektir. Die Nationalität millet anlamına gelir. Die Sprache ise dil anlamına gelir. Bu terimleri bilmek Almanca ülke isimleri konusunda sizlere kolaylık sağlayacaktır. 

 Bilindiği gibi dünyada çoğu ülkenin farklı dillerde farklı isimleri ve seslendirilmesi olmaktadır. Yazılışları da bu farklılığa göre değişmektedir. Örneğin Türkiye ülkesinin ismi Almanca dilinde die Türkei şeklinde yazılmaktadır. Millet olarak Almanca ifade şekli de Türkin şeklindedir. Bu ülkede kullanılan dil Almanca dilinde Türkisch şeklinde yazılmakta ve okunmaktadır. 

Haberin Devamı

 Bir başka örnekte Rusya ülkesini ele alalım. Rusya Almanca dilinde Russland olarak yazılmaktadır. Millet olarak Russin ya da Russe şeklinde ifade edilmektedir. Bu ülkede kullanılan dil Almanca dilinde Russisch şeklinde yazılmakta ve ifade edilmektedir. 

 Fransa ülkesi Almanca dilinde Frankreich şeklinde yazılmaktadır. Millet olarak da Französin veya Franzose şeklinde cinsiyete göre ifade edilmektedir. Bu ülkede konuşulan dil Almanca telaffuzuyla Französisch şeklinde ifade görmektedir. 

 Arabistan ülkesi Almanca dilinde Saudi Arabien şeklinde yazılmaktadır. Bu ülkenin milleti Almanca dilinde cinsiyete göre Araberin ya da Araber olarak yazılmakta ve okunmaktadır. Ülkede konuşulan dil Almanca olarak Arabisch şeklinde telaffuz edilmektedir.

Artikelsiz şehir ve ülke isimleri 

Woher kommst du? – Ich komme aus …

Nerelisin sorusuna farklı bilgilerle cevap verebilirsin. Cevap olarak genelde geldiğin ülke veya şehir söylenir.

Ülke veya şehir isminin önünde aus edatı kullanılır. 

Ich komme aus Spanien.

Ich komme aus Sevilla.

 

Wo lebst du? – Ich lebe in

Hangi ülkede veya şehirde yaşıyorsun sorusuna cevap verirken in edatı kullanırsın.

Ich lebe in Spanien.

Ich lebe in Sevilla.

 

Wohin reist du? – Ich reise nach

Hangi şehre veya ülkeye gidiyorsun sorusuna cevap verirken ise nach edatı kullanırsın.

Ich reise nach Spanien.

Ich reise nach Sevilla.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası