motor şase numarasından hasar sorgulama / Şase numarasindan sorgulama yapmadan kesinlikle araç almayin | DonanımHaber Forum » Sayfa 2

Motor Şase Numarasından Hasar Sorgulama

motor şase numarasından hasar sorgulama

Plaka İle Ara&#; Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik Sigortası Fiyatları

Kasko Sigortası Fiyatları

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç sorgulama yapmak, ikinci el araç alacağınız durumda yanlış seçimler yapmamanız adına oldukça önemlidir. Yeni araç alımı için bütçeniz yoksa veya tercihinizi ikinci el araçtan kullanıyorsanız, aracın hasar kaydını sorgulamanız gerekiyor.

Araç sorgulama işlemi ile ilgilendiğiniz aracın geçmiş yıllardaki hasar kaydını öğrenmeniz mümkün. Bu sorgulama sayesinde ikinci el otomobil almak isteyenler seçtikleri aracın tüm hasar geçmişine, kaza tutanaklarına, arabanın kasko bilgilerine, trafikte bulunduğu süre boyunca ne kadar kaskolu olduğuna, aracın kaç defa el değiştirdiğine ve en son sahibinin kim olduğu gibi bilgilere plaka sorgulama yaparak ulaşabiliyor.

Araç plaka sorgulatma sayesinde aracın kaza yapıp yapmadığını, kazanın ne derecede bir kaza olduğunu ve hasar oranını, tutarını, aracın hangi servis süreçlerinde hangi parçalarının değiştiğini ve değişen parçaların orijinal olup olmadığını öğrenebilmek mümkün. Hasar kaydı sorgulama işlemlerinin yılı sonrasındaki hasar bilgileri ile sınırlı olduğunu da hatırlatalım.

Aracın kilometresini öğrenme işlemlerinde ise ilgili aracın TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında işlenen bilgileri esas alınıyor. Özellikle son dönemlerde araçların kilometresi ile oynayarak hile yapanlara ikinci el piyasasında rastlanabiliyor. 

Araç Hasar Kaydı Sorgulaması Nasıl Yapabilirsiniz?

Bir aracın hasar geçmişini öğrenmek, kaza sorgulama yapmak için SMS yolunu kullanabilirsiniz. SMS yöntemi oldukça kolay ve pratik.

  • Plaka sorgulatma yapmak için araştırdığınız aracın plakasını birleşik bir şekilde yazdıktan sonra SMS hizmet bedeli ödemek suretiyle ’e göndermeniz yeterli. Bu sayede aracın plakası değişmiş olsa bile, eski hasar bilgilerine ulaşabilirsiniz.
  • Mesajı gönderdikten sonra kısa süre içerisinde SMS olarak size bilgi verilir. Size gelecek mesajda aracın hangi tarihlerde kaza yaptığı, araçta ne gibi hasarlar oluştuğu, hasarların maliyeti gibi konular detaylı bir şekilde ifade edilir.
  • SMS ile ayrıca trafik poliçesi, kaza tespit tutanağının durumu ve vefat etmiş kişilerle ilgili hayat sigortası poliçesi bilgilerini de alabilmeniz mümkün.
  • Bu işlem için hangi operatörden sms’in gönderilmesi fark etmemektedir. Bu uygulama ile aracın hasar durumuna ulaşılabilmektedir. SMS ücreti her sorgulama için 46 TL’dir.
  • Ayrıca araçta değişen parça olup olmadığını öğrenmek için PARCA BOŞLUK PLAKA yazıp ’e sms göndererek öğrenilebilmektedir.
  • Eksper raporu olan kazalarda değişen parçaları PARÇA BOŞLUK PLAKA BOŞLUK HASAR TARİHİ yazıp 'e sms göndererek öğrenebilirsiniz.
  • Aracın şasi numarası ile sorgulama yapmak için HASAR BOŞUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI'nı yazıp 'e sms göndermeniz yeterli.
  • Aracın şasi numarasıyla tüm detay bilgilerini öğrenmek için DETAY BOŞLUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI'nı yazıp 'e sms gönderin.
  • Araca ait değişen parça bilgilerini sorgulamak için PARÇA BOŞUK PLAKA BOŞLUK KAZA TARİHİ'ni yazıp 'e sms atın.
  • Değişen parça bilgisi sorgulamasını şasi no ile yapmak için PARÇA BOŞUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI BOŞLUK KAZA TARİHİ'ni yazıp 'e sms atmak yeterli olacaktır.
  • DETAY BOŞLUK PLAKA yazılarak da aracın trafiğe çıkış tarihi, kasko gün sayısı, aracın hangi illerde tescil kaydının olduğu gibi ayrıntılı bilgilere ulaşılır. Yapılan sorgulamalarda aracın plakası değiştirilmiş dahi olsa aracın eski hasar bilgilerine ulaşabilme imkanı bulunmaktadır.

Çağrı Merkezi Üzerinden Hasar Sorgulama

Aracın herhangi bir kaza sonucu hasarının olup olmadığını öğrenmek için Çağrı merkezini arayarak araştırmak istenilen aracın plakası veya şasi numarası verilerek hasar sorgulaması yapılabilmektedir. Çağrı merkezinin ücretlendirilmesi ise dakika üzerinden belirlenmiş olup Turkcell ve Vodafone aboneleri için dakikası 4,25 TL, Türk Telekom ve sabit hat kullanıcıları için 4,75 TL'dir.

Web Üzerinden Sorgulama

Plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarasını, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarasını veya plaka ile sürücü T.C. kimlik numarasını girerek tramer sorgulama işlemini E-devlet sisteminden araç hasar kaydı sorgulama işlemiyle de hızlı ve kolay bir şekilde aracın hasar durumunu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

  • Araç sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden e-Devlet şifresi ile de yapılabilmektedir.
  • Araç sorgulama işlemi yapabilmek için e-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesinden temin edebilirsiniz.
  • İnternete bağlanabildiğiniz her yerden e-devlet sistemine girip Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sorgulama hizmetinden faydalanarak aracınızla ilgili merak ettiğiniz tüm detayları öğrenebiliyorsunuz.
  • seafoodplus.info adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet sisteminde sisteme giriş sayfasında “e-Devlet şifresi ile giriş”, “mobil imza ile giriş”, “elektronik imza ile giriş” ve “T.C. kimlik kartı ile giriş” yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyorsunuz.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler kategorisindeki; "Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama" yazıp gelen sayfaya istenilen bilgileri girdiğinizde ücretsiz olarak tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

Sigortam ile Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sigortam sitesi üzerinden aracın hasar geçmişini, araca ait detay bilgilerini, eksper raporlarını, trafik ve kasko sigortası poliçeleri gibi detaylı bilgilerini görebilirsiniz. SBM (Sigorta Bilgi Merkezi) tarafından kurulan Sigortam ile yapılan sorgulamalarda 44 TL'lik hizmet bedeli ödenmektedir.

Sigortam üzerinden sorgulama yapmak için;

  • Üye olup veya üye olmadan da sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.
  • Sorgulama seçeneklerinden "Hasar sorgulama" kısmını seçin ve açılan sorgulama ekranından hangi bilgiyle sorgulama yapmak istiyorsanız onu seçin. Bu bilgiler plaka veya şasi numarasıyla olmaktadır.
  • İstenilen sorgulama bilgilerini girdikten sonra sorgulama butonuna basın ve sorgulatma işlemini yapın.
  • Sorgulama işleminden sonra araca ait hasar tutarını, hasar tarihini, hasar nededini görebilirsiniz.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi hakkında detaylı bilgi almak için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) nedir sayfamızı inceleyin.

Sigorta Poliçesi Sorgulamak İstiyorsanız Nasıl Bir Yol İzleyebilirsiniz?

Trafik poliçenizi sorgulamak istediğinizde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sitesinden faydalanabilmeniz mümkün.

  • Siteyi açtığınızda Trafik Poliçe Sorgula bölümüne girdikten sonra ilgili alana araç plakanızı ve TC kimlik numaranızı yazıp sorgulayarak aracınıza ait poliçe bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.
  • Araç sahibi kimse o kişinin TC kimlik numarasını girmeye dikkat edin.
  • T.C. kimlik numarası yerine vergi numarası veya sigorta poliçesinin üzerinde yazan acente numarası, poliçe numarası gibi bilgilerle de sorgulama yapabilirsiniz.
  • Aracınızın kaskosu hakkında bilgi almak için de aynı uygulamadan faydalanabilirsiniz.

Şase No İle Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır? [PRATİK]

Şase No İle Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır? [PRATİK]; Hasar kaydı sorgulaması yapmak isteyen kişiler bu işlemi nasıl yapabileceklerini araştırmaktadır. Ulaşımın sağlıklı olması için trafik eğitimi kadar araçların bakımı da son derece önem arz eder. Trafiğe çıkan bir araca ilişkin bütün detayları öğrenmek günümüzde çok daha kolay hale geldi. Online işlemler ve SMS servisleri sayesinde ister plakadan ister şase numarasından bir araca ait detayları öğrenmek oldukça basit. Söz konusu servisler özellikle ikinci el araba alım satımları esnasında yaşanan dolandırıcılık vakalarını ve güven sorununu ortadan kaldırma konusunda da etkili.

Kişilerin kolayca ulaşabileceği bu sistemler üzerinden  araca ait birçok bilgiye, vergi borçlarına, sigorta ve poliçe detaylarına ulaşabilirsiniz. Eğer elinizde aracın şase numarası varsa aynı sistemler üzerinden söz konusu araca ait hasar kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. İlgilendiğiniz aracın kaza geçmişini ve değişen parçalarının detaylarını da görüntüleyebilirsiniz.

Araç Sicil Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır?

Araç Şase No ile Hasar Sorgulama Nasıl Yapılır?

İkinci el araç piyasasında önemli bir role sahip olan hasar kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirmek için araca ait şase numarasını kullanabilirsiniz. Bu sayede ilgilendiğiniz araca ait daha sağlıklı bilgiler elde edebilirsiniz. Çünkü bir araç defalarca el ve plaka değiştirmiş olsa da o araca ait şase numarası değişmez.

Şaseden hasar sorgulama işlemini gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken vatandaşlara satın almak istedikleri araçla ilgili sağlıklı veriler sunmak amacıyla düzenlenen sistemleri kullanmak. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne ait bu sistemlerden kendinize uygun olanı seçerek elinizdeki bilgilerle söz konusu araca ait detayları öğrenebilirsiniz.

Sorgulama için interneti, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne ait SMS servisini veya çağrı merkezi hizmetini kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan işlemler sorgu adetine göre ücretlendirilir. SMS ile gerçekleştirilen sorgulamalarda mesaj başı 46 Türk Lirası talep edilir. Çağrı merkeziyle yapılan görüşmeler ise tüm operatörlerde dakika başına 4,25 Türk Lirası olarak ücretlendirilmektedir.

Şase Numarasını Kullanarak SMS ile Hasar Kaydı Sorgulama

Türkiye&#;de hizmet veren tüm operatörlerden TRAMER’e ait SMS hattına mesaj göndererek araç ile ilgili sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulamalardan arabaların hasar geçmişinin yanı sıra eksper raporlarını, rapor kapsamında değişen parçalarını, maliyet verilerini, trafik poliçelerini, karışılan kazalara ilişkin kaza tespit tutanaklarını ve daha birçok detayı öğrenebilirsiniz.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne ait bu SMS sistemi üzerinden öğrenebileceğiniz hasar bilgisi, sigorta ve kasko ödemeleri üzerinden iletilmektedir. Yani bu sistem kullanıcıya sadece sigorta poliçesi kapsamında yapılan hasar onarım işlemlerine ait bilgileri verir. Eğer satın almayı düşündüğünüz araç kaza sonrasında bakım ve onarım işlemlerini sigorta şirketi kanalıyla yapmamışsa, siz de bu kazaya ait verileri görüntüleyemezsiniz.

“Cep telefonunu kullanarak şase no ile sorgulama nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı şu şekildedir:

  • Bir araca ait şase no ile hasar kaydı sorgulamak için HASAR S yazıp bir boşluk bırakın ve yanına ilgili şase numarasını yazın.
  • Hazırladığınız mesajı &#;e SMS olarak gönderin.
  • Bu işlem sonrasında aracın kaç kazaya karıştığını, karıştığı kazalarda hangi bölgeden hasar aldığını ve ortaya çıkan masrafları öğrenebilirsiniz.

Şase No ile İnternet Üzerinden Hasar Kaydı Sorgulama

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesi üzerinden birçok araç sorgulaması yapılabiliyor. Fakat sistem henüz şase numarasıyla sorgulama yapmaya olanak tanıyan bir özellik taşımıyor. Fakat siz yine de internet aracılığıyla hasar kaydı sorgulamak isterseniz, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin yönlendirdiği internet sitesine üye olarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • İlk olarak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi internet sitesini ziyaret edin. Sizi ilgili sayfaya yönlendirecek linki bölüm sonunda bulabilirsiniz.

tramer

  • Daha sonra ana sayfanın üst menüsünde yer alan “Hizmetler” sekmesine tıklayın.
  • Bu sekmenin altında açılan menüden ilk olarak “Hasar Sorgulamaları” daha sonra da “Web ile Sorgulama” yazısını seçin.
  • Sistem sizi otomatik olarak farklı bir siteye atayacaktır. Siz de dilerseniz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin yönlendirdiği bu site üzerinden şaseden hasar sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi internet sitesini ziyaret etmek için TIKLAYINIZ!

Çağrı Merkezi Aracılığıyla Şase No ile Hasar Kaydı Sorgulama

İlgilendiğiniz aracın hasar kaydı verilerine ulaşmak için TRAMER’in çağrı merkezi hizmetinden faydalanabilirsiniz. Ülkemizde hizmet veren herhangi bir GSM operatörü aracılığıyla ulaşabileceğiniz çağrı merkezinden aracın hasar kaydını, kaza geçmişini, kaza tarihlerini ve o güne kadar kayda geçen toplam hasar tutarını öğrenebilirsiniz.

  • Telefonunuzdan Alo Hasar hattını arayın.
  • Çağrınıza yanıt veren müşteri temsilcisiyle sorgulama yapmak istediğiniz aracın şase numarasını veya plaka bilgilerini paylaşın.
  • İlgili kişi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin veritabanı üzerinden gerekli işlemleri yaptıktan sonra size öğrenmek istediğiniz bilgileri iletecektir.

Engelli Araç Alımı Şartları, Hesaplama ve Evraklar

Şase No ile Yapılabilecek Diğer Araç Sorgulamaları Nelerdir?

Bir araca ait şase numarası ile hasar kaydı dışında sorgulamaların da yapılabileceğini daha önce de belirtmiştik. İkinci el araç almak isteyen vatandaşlar veya kendi aracına ait bilgileri kontrol etmek isteyen kişiler şase no ile araç sorgulama işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. İsteyen kişiler Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin no’lu SMS hattını kullanarak şase numarasını bildikleri aracın özelliklerini, değişen parça bilgilerini, trafik poliçesini ve kasko durumunu öğrenebilirler.

Şaseden Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

  • Şase no kullanarak araç özellikleri sorgulamak istiyorsanız DETAY S yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra şase numarasını yazın ve mesajı &#;e gönderin.
  • Siz mesajı gönderdikten kısa bir süre sonra sistem size araca ait bilgilerin yer aldığı bir kısa mesaj gönderecektir.
  • Bu mesajdan araca ait marka ve model bilgilerinin yanı sıra aracın trafiğe çıkış tarihini ve kasko durumunu da öğrenebilirsiniz. Gelen mesajda aracın son sahibinde kaldığı süre, plaka ve şehir değişimi gibi önemli detayları da bulabilirsiniz.

Şase Numarasından Hasarlı Parça Sorgulama

  • Şase numarasını kullanarak aracın değişen parça bilgilerini öğrenmek istiyorsanız PARCA S yazıp bir boşluk bırakın. Ardından aracın şase numarasını girin ve yeniden bir boşluk bırakarak hakkında parça değişim bilgisini öğrenmek istediğiniz kazanın tarihini yazın.
  • Sorgulama için gerekli olan kaza tarihi detaylarını bilmiyorsanız, hasar sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz.
  • Hazırladığınız bu mesajı ’e kısa mesaj olarak gönderin.
  • Bu sorgulama neticesinde aracın kaza sonrasındaki parça değişimlerini, onarım maliyetlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca gönderilen mesajda kazanın gerçekleştiği dönemdeki toplam kilometre verileri de görüntüleyebilirsiniz.

Şase Numarası İle Trafik Poliçesi ve Kasko Sorgulama

  • Şase numarası ile aracın trafik poliçesini sorgulamak için TRAFIK S yazın ve bir boşluk bıraktıktan sonra aracın şase kodunu girerek mesajı &#;e yollayın.
  • Kasko sorgulaması yapmak isterseniz de KASKO S yazıp boşluk bıraktıktan sonra arabaya ait şase numarasını girerek &#;e SMS atmanız yeterli olacaktır.

Araçlara Ait Şase Numarası Nasıl Öğrenilir?

Şase numarası bir aracın kimliğini belirten 17 haneli bir veridir. Harf ve rakamlardan oluşan bu numara araca özeldir ve dünyanın hiçbir yerinde aynı şase numarasını taşıyan birden fazla araba bulunmaz. Zaten şaseden sorgulama işlemlerini daha güvenilir kılan da bu numaranın araca özel olmasıdır.

Bilindiği gibi bir aracın şase numarası kullanılarak o araca ait birçok veriye ulaşılabiliyor. Araca ait daha sağlıklı verilere ulaşmak isteyen vatandaşlar da ikinci el pazarında daha güvenli alışveriş yapabilmek için araç şase numarası nerede yazar, söz konusu numara nereden öğrenilir diye merak ediyorlar.

Eğer siz de aracımın şase numarasını nasıl öğrenebilirim diye düşünüyorsanız, aşağıda verilen bilgilerden yararlanabilirsiniz.

  • Şase numarası aracın imalat aşamasında motorun üzerine kazınarak işlenir. Motor şase numarası sorgulama adında bir online işlem bulunmamaktadır. Eğer ikinci el bir araba almayı düşünüyorsanız aracı inceleyen eksperiz veya servisten motor şase numarası nasıl bulacağınızı öğrenebilirsiniz.
  • Bir araca ait şase numarası sorgulama için yapılabilecek diğer şey de aracın belli başlı bölgelerini incelemektir. Çünkü şase numarası motor dışında kapıların iç bölümüne, silecek panellerine veya sürücü kapısının aralığına da işlenir. Araç markalarına göre değişen bu yerleri yetkili servis ile görüşerek öğrenebilirsiniz.
  • Araç üzerine kazınan şase numarasına aracın ruhsatı, servis kayıtları ve sigorta poliçeleri üzerinden de ulaşabilirsiniz.

TÜVTÜRK Randevu İşlemleri

Araç Haciz, Rehin Sorgulama

Tramer Nedir?

Araçla ilgili tüm sigorta bilgilerinin bulunduğu sistemdir.

Tüvtürk Nedir?

Araç muayene hizmeti veren uluslararası standartlara sahip, ülkemizdeki istasyonlardır.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Şase Sorgulama - Motor Şase Numarası İle Araç Hasar Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sıfır araçların ÖTV indiriminin kaldırılmasıyla birlikte seafoodplus.info araçlara rağbet günümüzde artmış durumda. Ancak hasar kaydı sorgulanmadan alınan araçların sonucu maalesef hüsran olabiliyor. Bu tür durumlardan korunabilmek için yapmanız gereken işlemler oldukça basittir. Çünkü sorgulama işleminizi yapacağınız birden fazla yol var.

Hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır?

'İnternetten araç hasar kaydı sorgulama' işlemlerinizi yapacağınız yöntemlerden biri e-devlet sistemini kullanmaktır. seafoodplus.info adresinden e-devlet şifreniz T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapınız. E-hizmetler bölümüne 'Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama' yazarak aratınız. Daha sonra önünüzde açılan ekrana sorgulamasını yapmak istediğiniz araca ait istenilen bilgileri yazmalısınız. Böylelikle ücretsiz bir şekilde hasar kaydına ulaşmış olacaksınız.

Plakadan hasar sorgulama işlemlerinizi telefonunuzdan sms göndererek halledebilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz operatörünüz üzerinden, (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom) plakanızı yazarak 'e SMS göndermeniz yeterlidir. 'SMS ile hasar kaydı sorgulama' işlemi oldukça kolaydır. Ayrıca plakadan araç parça değişim işlemlerini sorgulamak istiyorsanız 'parca' boşluk bırakın 'plakanızı yazın' boşluk bırakın ve 'hasar tarihinizi' yazın. Aynı şekilde 'e bu SMS i gönderdiğinizde araç plakası değişmiş olsa bile, sorgulattığınız aracın eski hasar bilgilerine ulaşabileceksiniz. Her SMS sorgulaması için kullandığınız operatör fark etmeden 8,50 TL ücret alınmaktadır.

  • Şase numarası ile sorgulama:

'Şaseden hasar sorgulama' için 'HASAR' yazıp boşluk bırakıp 'S' yazıp 'ŞASE NUMARASI' girilir ve 'e SMS atılır. Yani hasar ve şase numaranız arası 's' harfi yazmalısınız.

Plakadan yapacağınız sorgulamalar ile, aracın geçmişte kazaya karışıp karışmadığını ve bu kazaların tutanak bilgilerine, kazanın boyutunu ve geçirdiği servis süreçlerini, aracın değişen parçaları olup olmadığını ve bu parçaların orijinal olup olmadığını, araç sigorta poliçe bilgilerini, aracın kaç kez el değiştirdiğini ve aracın olası bir kaza veya hasar durumunda tazminatı ödeyecek şirket bilgilerine kadar pek çok farklı bilgiye ulaşabilirsiniz.

  • Çağrı merkezi ile sorgulama:

çağrı merkezini arayarak ilgilendiğiniz aracın kaza geçmişini, kaza tarihlerini, kaza nedenini ve hasar tutarlarını öğrenebilirsiniz. Müşteri temsilcisine vermeniz gereken bilgiler şunlardır; araç plakası ve şase numarası. Görüşme sonrası bilgiler tarafınıza hem sözlü iletilir, hem de SMS olarak numaranıza gönderilir. Çağrı merkezi hizmetinin ücreti dakika için 4,25 TL'dir. Görüşmeniz yaklaşık 2 dakika sürecektir.

TÜVTÜRK randevu iptali online: TÜVTÜRK randevu iptali ile gün ve saat değişikliği nasıl ve nereden yapılır?

Önemli not:

Dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Hasar sorgulama işlemlerinde sunulan bilgiler yılından itibaren sigorta şirketleri tarafından yapılan kasko ve trafik sigortası hasar ödemeleri ile sınırlıdır. Edindiğiniz hasar bilgilerinde cam hasar ödeme bilgileri yoktur.

Sigorta şirketi kanalıyla yapılmayan hasar onarımları bu sistemde kayıtlı değildir. Ayrıca SMS yoluyla yaptığınız sorgulamalarda aldığınız cevaplar merkez kayıtlarına girilir ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) bu cevaplarla ilgili olarak hiçbir hukuksal sorumluluğu kabul etmez. Cevaplarda herhangi bir hata varsa SBM sorumlu tutulamaz.

Ehliyet ceza puanı sorgulama işlemi nasıl yapılır? Ehliyet ceza puanı ne zaman silinir?

CANLI BORSA TAKİP EKRANI İÇİN TIKLAYIN!
ANLIK HİSSE SENETLERİ VERİLERİ, BORSA GRAFİK VE TEKNİK ANALİZ!

piyasalar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir