dinçer dinle / ODATV - Haberler, Son Dakika Haberleri ve Güncel Haberler

Dinçer Dinle

dinçer dinle

PERYÖN çalışma hayatının nabzını tutuyor

PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) iş dünyasının sıcak gündemi ara dönem asgari ücret artışını ve çalışma hayatına etkilerinin konuşulduğu özel bir webinar düzenledi.İSTANBUL (İGFA) - "Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etmek' vizyonuyla 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren PERYÖN'ün (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) gündeminde ara dönem asgari ücret artışı var.Dernek, moderatörlüğünü Akkök Holding ve Akenerji CHRO'su, PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Erzurumlu Cengiz'in üstlendiği 'İş Dünyasının Sıcak Gündemi Ara Dönem Asgari Ücret Artışı' başlıklı bir webinar düzenledi. Webinarda konuşmacı olarak İSPER AŞ. Genel Müdürü ve PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi Banu Saraçlar ile MERCER CEO'su ve PERYÖN Danışma Kurulu Üyesi Dinçer Güleyin yer aldı.Yüzde 34 oranda artış sağlanarak 1 Temmuz'dan itibaren brüt aylık 13.414,50 Türk Lirası, net aylık 11.402,32 Türk Lirası olarak uygulanacak asgari ücretteki ara dönem artışlarının çalışma hayatına, çalışana, işverene ve değişen trendlere etkisinin konuşulduğu webinarda çarpıcı veriler üzerinde duruldu.İSPER AŞ. bünyesinde İstanbul işgücü piyasasına odaklı araştırmalar yaptıklarını belirten İSPER AŞ. Genel Müdürü ve PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi Banu Saraçlar, asgari ücret artışının beklentinin üzerinde gerçekleştiğini belirtirken, "Ocaktaki asgari ücret artışının ardından, nisan ayında asgari ücret artışının firmalar üzerindeki etkisini incelediğimiz bir araştırma yaptık. 16 sektörden 317 firmanın katıldığı araştırmamıza göre, asgari ücret öngörümüz 11 bin TL seviyesindeydi. Beklentinin biraz daha üzerinde gerçekleşti. Gerçekleşen artış enflasyonun neredeyse iki katı oranında oldu" dedi.Banu Saraçlar, asgari ücret artışının tüm pozisyonların ücretlerine uygulanamadığı durumlarda motivasyon ve verimliliğin düştüğünü vurguladı. Saraçlar ayrıca, İstanbul'daki işgücünün çeşitli sebeplerle Anadolu'ya kaydığını gördüklerini söyledi: MERCERCEO'su ve PERYÖN Danışma Kurulu ÜyesiDinçer Güleyin ise, MERCER bünyesinde piyasanın nabzını ölçmeye yönelik yaptıkları araştırmaya göre "asgari ücretle ilgili yüzdde 25-30 bandında oluşan beklentinin ağırlıklı olduğunu, gerçekleşen oranın beklentinin üzerinde kaldığını" belirtti. Güleyin sözlerine şöyle devam etti: "Burada belirleyici olan pek çok parametreden biri enflasyon. Katılımcıların pek çoğunun 2023 yılı için 40-50 aralığında bir enflasyon beklentisi vardı. Asgari ücretteki %34'lük artışın yaşam maliyetleri üzerine yansıması olacaktır. Bu durum yıl sonu enflasyon oranını yüzde 50 artış sınırına ittirecek bir sonucu beraberinde getirebilir. Yılda iki kere zam yapan şirketlerin toplam içindeki oranı yüzde 55 iken, iki ve üzerinde artış yapan şirketlerin toplam içindeki oranı ise yüzde 12."
IGF
Reklam

Kim Bu Çatıdaki Adam?

Yalvardı adeta, koştu, çabaladı, istedi aldı kopardı. Sevinçten çatıya da çıktı, muradına erdi. Kim mi bu adam ? İzmir ASKF Başkanı Efkan Muhtar'dan başkası değil...

Kadri Yatkın'dan görevi devralan İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Başkanı Efkan Muhtar. Öyle sevinçli ve de gururlu ki. Nasıl olmasın ? Dama biraz daha kibar olsun çatıya çıktı. Yalvardı adeta, koştu, çabaladı, istedi aldı kopardı. Sevinçten çatıya da çıktı, muradına erdi. Kim mi bu adam ? İzmir ASKF Başkanı Efkan Muhtar'dan başkası değil. Alsancak'ta sporla, maçla o an için taban tabana zıt, bir yerdeydi. Onca yılda en fazla 5 kez gitmiştim. Şimdi çay içmeye gideceğim, yeni yere. Efkan başkanın, en büyük hayali de buydu, bilirim. Amatörlerin hep beraber oturabileceği, muhabbet edebileceği yer kazandırmak için az uğraşmadı.  Siyasi kimliğini bir kenara bıraktı. 

BAŞKENTİ KOMŞU KAPISI YAPTI

Sen ondansın ben bundanım demedi. Demesi beklenenler de demedi, işte sporun gücü. 'Uğraşma boş yere, gitme en iyisi. Gaale almazlar' diyenlere inat, gitti görüştü. Hoş, konu spor olunca onay verecekler de git öte, sen bizden değilsin demedi Allah var. Ankara'ya birkaç kez gitti, geldi. Sanki kendine otel alacak gibi. Ee gitmeden de olmaz. Ankara'yı komşu kapısı yaptı Bornova'yı unuttu. Unuttuğum isim olursa üzülürüm, gücenmeyelim lütfen. Öncelikle insan evladı ikisi de. Siyasi değil, spor insanı olunca da akan sular duruyor. Sporun güzelliği de bu zaten. Spora siyaset girmedi, siyasete spor girdi. İyi de oldu. O iki isim kim mi ?

KASAPOĞLU İLE BAŞDAŞ'A ŞÜKRANLA

Dr.Mehmet Kasapoğlu ile Mehmet Sait Başdaş. İkisi de Mehmet. Kasaoplu bakan iken de Allah'ı var işlere imza attı, vekil seçildi. Başdaş ise vekil olacak adam aslında ama başkanlığa devam ediyor. Nasip kısmet. İki Mehmet, kasılmadan, nazlanmadan, süründürmeden, onayı verdi, imzayı attı. Siyaseten bilirsiniz, sporun gereği olarak da neyse o. Tam gaz devam ediyor. İnşaatın bitmesine az kaldı. Bayram hediyesi olacak amatöre. İzmir Atatürk Stadı Spor Kompleksi'nin içindeki Seha Aksoy Atletizm Pisti'nin yan tarafında. Her gün gidiyor bakıyor, kontrol ediyor. Çatıya bile çıkıyor. Alsancak'taki klimalı odasında yan gelip oturacağı yerde. O yakıcı İzmir güneşinin altında, damdan dama dolaşıyor. Çok güzel de yapıyor. Evi gibi görüyor. Ustanın, kalfanın başı beklenir ya aynen öyle. 

HER ŞEY TEK BİNADA

Amatöre dair her şey olacak. Oradan oraya koşuşturmacadaydı kulüp müdürleri, yöneticiler, sporcular. Yol parası, zaman kaybı, stres, kalabalıklık cabası. Şimdi hepsi aynı yerde olacak. Vize işlemi, lisans tescil, transfer, konu çözmek için orada olunacak. Artık yeriniz, yerimiz var. Dostluk, çözüm var gidersen, çay da var içersen. Hepsi orada dedik ya. İki adet maç sahası, antrenman sahası ile TÜFAD, TFFHGD, ASKF, çok yakında. Ulaşım da pek rahat. 

SPOR EXTRA'YA DA TEŞEKKÜRLER

Metro, tramvay dibinde. Helikopter bile iner, uygundur. Şimdi gel de oynama amatör kümede. Efkan başkanım size ve ekibinize sporu, sporcuyu seven bir TC vatandaşı olarak çok ama çok teşekkür ediyorum. Çatıdaki başkan fotoğrafını da geleceğin yıldızları Furkan Özergene (kaleci) ile Burak Dinçer Özergene'nin (orta saha) babası, gerçek spor emekçisi kardeşim Spor Extra'dan Mustafa Özergene çekti. Birlik ve beraberlik işte budur. Desteği için teşekkür çok ediyorum. Hakemiyle, basın mensubuyla, yöneticileriyle, sporcularıyla, etkilileri ve de yetkilileri ile. Bir kocaman bir aileyiz. A'dan Z'ye sıfatı ne olursa olsun, taş üstüne taş koyanların ayakları taşa değmesin inşallah. Amatöre, gençliğe hizmet kutsaldır.

www.haberhürriyeti.com / Metin AYDINOĞLU / [email protected]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası