hcc hastası ne kadar yaşar / Karaciğer Kanseri Belirtileri, Tanısı, Evreleri ve Tedavisi | Anadolu Sağlık Merkezi

Hcc Hastası Ne Kadar Yaşar

hcc hastası ne kadar yaşar

Yayılmış (metastatik) kanserler ile ilgili soru ve cevaplar


Sayın Dr Adnan Aydıner,

30 yaşındayım  Üç yıl önce sırtımda yumuşak doku sarkomu nedeni ile ameliyat oldum ve takibe alındım. Bir hafta önce çekilen akciğer filmimde daha önce olmayan üç adet metastaz bulundu. Onkoloğum ameliyat olmamı ve bu metastazların çıkarılmasını önerdi. Sizce ameliyat olmalı mıyım? Bu hastalıktan kurtulabilir miyim?

Rumuz Çoşkun

Sayın Coşkun,

Sarkomlu hastalarda sayı ve yerleşimleri uygunsa metastazların çıkarılması ilk önerilen tedavi yöntemlerindendir. Ameliyat olarak bu hastalıktan kurtulma şansızız olabilir. Bu nedenle doktorunuzun önerisine uyun.

 




Sayın Hocam,

Hastamızın 3 ay önce midesi delindi. Acilen ameliyat edildi. Mide dikildi. Ancak iyileşemediği görüldü. Doktora tekrar götürdüğümüzde midesinde tümör olduğu ve karaciğere atladığı endoskopik inceleme sonucu ortaya çıktı. Şu anda ameliyatla midedeki bütün tümörlü bölgeler alındı. Ancak karaciğer metastazı nedeniyle kemoterapi uygulanmaya başlanacak. Karaciğer haricinde diğer organlarda henüz bir belirti gözükmedi. Acaba karaciğerindeki bu kistik bölgeler tedavi edilemez mi ya da alınamaz mı? Hastamıza her türlü bilgi ile şifa bulmaya çalışıyoruz.

Saygılarımla Murat

Değerli Murat,

Karaciğerdeki kistik yapıların metastaz olup olmadığı kanıtlanmalıdır. Bunlar metastaz ise çok sayıda oldukları taktirde sadece kemoterapi uygulanması en uygun tedavi yaklaşımı olmaktadır. Ancak özellikle bir tane olduğu taktirde o bölgeye yönelik bmlgesel girişimler denenebilir. Ancak yine de kemoterapinin yeri her durumda vardır.

 




İyi Günler hocam,

babama mide kanseri tanısı kondu ve yaklaşık 3 ay önce ameliyat oldu. Batında asit yoktu. Ancak karaciğerde metastatik kitleler saptandı. Ameliyatta tümöral dokunun karaciğeri, pankreası, diafragmanın sol krusunu ve aortayı invaze ettiği saptandı. Hasta inoprabl kabul edilerek ameliyata son verildi. Kemoterapi yapılmasına gerek yokmuş. İlaç tedavisi verildi. O da yarıda kaldı. Babam dayanamadı. Şu anda funduszeue.info normal sayılır. Böbrekleri ağrıyor. Babamın tedavisine nasıl devam etmeliyim? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Yeşim Konakçı

Sayın Yeşim Konakçı,

Mide kanserinde hastanın genel durumu bozuk olup yatağa bağımlı olduğu zaman kemoterapi vermek uygun değildir. Bu durumda sadece desteke tedavi önerilir (ağrının giderilmesi, beslenmenin sağlanması gibi).

 




Sayın Hocam,

babam 63 yaşında akciğer kanseri teşhisi konuldu. Hastalığın beyine de yayıldığı söylendi. Beyinedeki tümör için ışın tedavisi önerdiler. Işın tedavisinin beyindeki tümörü yok etme durumu var mı? Bir de kanserli hastaların kilo alması faydalı mıdır? Akciğerlerdeki hastalığın yok olma şansı var mıdır?

Teşekkürler

Hasan Vural, Konya

Sayın Hasan bey,

akciğer kanserleri iki tiptir (küçük hücreli olan ve olmayan). İki tip kanserin tedaviye verdikleri yanıt farklıdır. Küçük hücreli olanda olmayana göre ışın tedavisi sonrası tumörün kaybolma şansı daha fazladır. Yine akciğer için aynı şey geçerlidir. Ancak küçük hücreli olan tümörlerde tümörün büyüme hızı ve yayılması daha fazla olur. Beyin metastazı yapmış olmasına rağmen bazı akciğer kanserli hastalarda tam iyileşme gözlenebilir.

 




Adnan bey,

Dedem Vedat Türk 66 yaşında. 5 ay önce metastatik karaciğer ve ösefagus kanseri teşhisi konuldu. Şu ana kadar 3 kez 28 gün aralıklı ilaç tedavisi uygulandı, sonra da UFT denilen ilaçla 3 haftalık ilaç tedavisi uygulandı. Ancak bunlar da dedemin ağrılarına iyi gelmedi ve vücudunda gözle görülen ve görülmeyen tümörler belirmeye başladı. Şimdi tekrar haftalık uygulanan ilaç tedavisine dönüldü. Dedemin şu andaki durumu hala ağır ve sürekli uyuyor. Ağrıları çok fazla ve vücudunda ağrı kesici bantlar ve sürekli ilaç alıyor.  Ağız yolu ile besleniyor. Dedemin hiç mi kurtulma şansı yok. Prof. Dr. Von Eschenbach, kendileri doktor oldukları için kendindeki değişiklikleri hemen farketmiş, tetkiklerini yaptırmış ve doğru bir tedavi ile hemen kemoterapilere başlamış. Peki biz ne yapacağız? Babamın belirtileri grip gibi başladı. Büyük abdest yerinde kanamayla hemen hastaneye kaldırıldı. Tahlillerde ve yapılan endoskopide babamda tümör farkedildi ve hemen tedaviye başlandı. Ama evre 4 ve geç kalınmış dediler?  Peki biz  bu hastayı ölüme mi terk edelim?  Sizden isteğim sesimizi oralarda duyurmanız ve tedavisi mümkünse Amerika’ya gitmesi veya doğru tedavinin burada yapılması.

Derya Koç

Sayın Koç,

Babanıza Amerika'da yapılacak her şey bugün Türkiye’de de yapılmaktadır. Osefagus kanserinde erken tanı koyulduğu takdirde hastalıktan kurtulmak mümkündür. Geç tanı koyulmuş bazı hastalarda da kurtulma şansı olabilir. Bu, tümörün yayılma derecesi ile ilgilidir. Ancak babanızda hastalık çok ilerlemiş durumda. Onkoloğunuza güvenmenizi ve önerilerine uymanızı tavsiye ederim.

 




Sayın doktor,

Sizlerden ricam asağıda beliteceğim özelliklere sahip hastam konusunda yardımda bulunmanız, 40 yaşında kadın hasta. tarihinde meme kanseri tanısıyla sağ göğsü alındı (östrojen reseptörü :negatıf, progesteron reseptörü:negatif). Kemoterapi ve radyoterapi gördükten kısa bir süre sonra bel ağrısı şikayetiyle doktorumuza basvurduk. Kemık sintigrafisi ve MRI sonucu ile yayılım tesbit edilerek radyoterapi uygulanıp aylık kemik güçlendirici (bisfosfonat) ilaç kullandırıldı. Fakat Ca , CEA ve ultrasonda karaciğerde yaygın metastaz (yayılım) izlendiği söylendi. Tekrar kemoterapi ve radyoterapi ile tedavi önerildi. Hastamız psikolojik anlamda kötü bir dönem gecirdiği için zorla ikna edebildik. Bu tedaviyi zaten önceden görmüştük yine aynı kötü sonuçla karşılaşmaktan korkmaktayız. Bu konudaki fikir ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz.

Karabulut

Sayın Karabulut,

Yayılmış meme kanserinde ilaç tedavisi çok etkilidir. Önemli bir hasta grubunda yayılmış olan kanser hücrelerinin tümüne yakını yok edilebilir. Ancak yine de tüm tedavilere rağmen tekrarlama riski vardır. Mutlaka doktorlarınızın önerilerine uyunuz ve ilaç tedavisinden kaçmayınız.  Psikolojik açıdan bir psikiyatri uzmanından destek alabilirsiniz.

 




Sayın hocam,

Tümör teşisi ile sol yumurtalığım alındı. Sol böbrek, karaciğer, karın boşluğunda da tümörün yayıldığı saptandı. 6 kez kemoterapi aldım. Kemoterapiden sonra sadece karın boşluğunda olan tümör kadı ve bu tümörün çıkartılması için ameliyat önerildi. Ameliyat olmalımıyım yoksa kemoterapi tedavisi mi almalıyım? Bu hastalığın tekrar etme şansı ne? Kurtulurmuyum? Başka tedavi önerileriniz var mı?

………

Sayın okurumuz,

Yumurtalık kanseri genellikle karın içinde yayılım gösteren ve uzağa yayılımı daha az görülen bir tümör tipidir. Sizde karaciğerin veya böbreyin yüzey bölgelerinde, zarda olduğunu düşündüğüm tümör bulunmakta iken ilaç tedavileri ile bunların gerilediği anlaşılmaktadır. Bu durumda ameliyat olmanız çok büyük yarar sağlar. Ameliyat sonrası bir kaç kez daha kemoterapi almanızın yararlı olacağını düşünüyorum. Karın içinde bukadar yayılmış olmasına rağmen bu hastalıkta uzun süreli yaşama hatta kurtulma şansı vardır. Bu nedenle doktorlarınızın önerilerine uyunuz.

 




Sayın  Hocam,

Ben 4 yıl önce meme kanseri tanısı ile tedavi edildim (cerrahi, kemoterapi ve radyoterapi). Son çekilen akciğer filmimde 3 cm lik tümör bulundu (daha önce yoktu). İğne aspirasyonu yapıldı ve adenokanser bulundu. Meme kanseri metastazı olarak değerlendirildi. Reseptörler negatif dediler. Akciğerdeki kitleye ameliyat kararı verildi. Düşünceniz nedir?

Rumuz: Bahar

Sayın Bahar hanım,

Bu durumda her iki akciğerin arasında yer alan mediasten bölgesindeki lenf nodları önem taşıyor. Bunlarda tümör yok ve başka uzak metastaz yoksa, akciğerdeki tümöre ameliyat yapılabilir. Daha sonra bir süre kemoterapi verilir. Diğer bir yaklaşım da önce kemoterapi verilmesi, daha sonra cerrahi açıdan değerlendirilmesidir. Uzak metastaz taramalarının çok iyi yapılması gerekmektedir.

 




Sayın hocam,

Bana 3 yıl önce prostat kanseri tanısı ile radyoterapi yapıldı, 3 ayda bir iğne başlandı (LHRH-agonisti) ve her gün kullanmam üzere bir hap verildi (antiandrojen). 1 yıl önce bakılan PSA değerim 1 ng/ml iken ağrılarım nedeni yeni bakılan değer 40 ng/ml bulundu (iki kez tekrarlandı). Kemik sintigrafimde metastaz olduğu söylendi. Başka bir organımda metastaz yok. Sırt ağrım var. Kemoterapi yapılması gerekir mi? Tedavimin nasıl olmasını öneriyorsunuz?

Kerim Koca

Sayın Kerim bey,

Bu durumda genellikle önerilen ağızdan aldığınız hapın (antiandrojen) kesilmesi ve bir süre izlenmenizdir (hormona dirençli prostat kanserinde androjen reseptörleri aktif olarak kaldığı için iğnenize devam etmelisiniz). Yapılan değerlendirmeden sonra alacağınız tedaviye karar verilebilir. Verilebilecek tedaviler, kemikler için bisfosfonatlara ek olarak ketokonazol (glukokortikoid eklenebilir) veya kemoterapi uygulanmasıdır. Bu arada sistemik ışın tedavisi de bir seçenektir (strontium). Ağrılı olan bölgeye dışardan ışın tedavisi de uygulanabilir.

 




Sayın Hocam,

56 yaşındayım. Otuz yıl sigara içtim. Bir hafta önce akciğer kanseri tanısı koyuldu ve sigarayı kestim. Akciğerimde epidermoid kanser bulundu. Tomografide sağ akciğerimde 4 cm lik tümör bulunu. Tümörün T2 olduğunu söylediler. PET çekildi, akciğerdeki tümör ve beyinde kuşkulu odak dışında tutulum görülmedi, beyin MRI çekildi ve birbirine yakın iki metastaz bulundu. Beyin cerrahı beyindeki iki tümörün ameliyatla çıkarılabileceğini söyledi. Ancak diğer bir doktor ameliyat yerine radyoterapi önerdi. Beynime ışın uygulanacağını söyledi, daha sonra kemoterapi için gönderecekmiş. Sizce beyindeki tümörlere ameliyat yaptırayım mı?

Rumuz: umut

Sayın Okurumuz,

Akciğer tümörlü hastalarda mediasten tutulumu yoksa ve akciğerdeki tümör cerrahi olarak çıkarılabilir ise beyindeki metastaza cerrahi uygulanabilir. Bu hastaların önemli bir kısmı cerrahi ve daha sonraki ek tedavilerle birlikte bu hastalıktan kurtulabilmektedir. Beyinde tek metastazda bu kural kesindir. Geriye dönük olarak yapılan bir çalışma beyinde üç metastaza kadar cerrahi yapılabileceğini göstermektedir. Sizin hastanıza da hem beyin hem de akciğere cerrahi tedavi uygulanabilir diye düşünüyorum. Daha sonra beyine radyoterapi uygulanmalıdır, arkasından kemoterapinin uygulanması yararlı olacaktır.

 




Sayın hocam,

Ben 56 yaşındayım. CEA değeri 30 gelmesi nedeni ile yapılan taramalarda sağ akciğerde üç adet en büyüğü 2 cm olan metastaz saptandı. PET çekildi. Bağırsağımda kanser olduğu saptandı (sol bağırsakta). Diğer organlarımda metastaz bulunmadı. Doktorum bağırsağa ameliyat yapılacağını ve daha sonra kemoterapi başlayacağını söyledi. Sizce nasıl tedavi edilmeliyim?

Rumuz: güneş

Sayın okurumuz,

Bağırsak kanserinde akciğerdeki metastazlar ameliyatla çıkarılabilir olarak değerlendirilirse, bağırsak ameliyatından sonra akciğerdeki metastazların çıkarılması, daha sonra da kemoterapi yapılması önerilmektedir. Bu akciğerde genellikle arası metastazda uygulanmaktadır.

 




Sayın hocam,

yılında sol orşiektomi ameliyatı oldum ve yumurtalığım alındı. Daha sonra hastalık metastaz yapıp karaciğer boşluk ve sol böbreğe sıçramış. 6 kür kemoterapi aldım. Tedavi sonunda yapılan kan tahlilleri ve tomografide sadece boşlukta 1 cm tümör kaldığı görüldü. Bir buçuk ay önce ameliyat oldum. Kalan parça ve ölü dokular başarılı bir ameliyatla çıkarıldı. Çıkan parçalar patolojiye gitti. Sonuç doktorumun dediğine göre sevindiriciydi. Parçalar ölüymüş. Hastalığı yendiğimi, sadece 3 ayda bir kontrole gelmem gerektiğini söyledi. Sizce ameliyat sonrası kemoterapi almam gerekir mi? Sizce hastalığı yendim mi. Şu anki fiziki durumum ve sağlığım çok iyi. Siz ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Rumuz: Uğur Uyar

Sayın Uğur bey,

Hastalığınız tekrarladıktan sonra verilen ilaç tedavisi ile tam cevap alınmış. Çıkan dokular kanser hücrelerinin tamamen öldüğünü göstermiş. Bu durumda ek bir ilaç tedavisine gerek yok. Şu an için hastalığı yendiğini söyleyebiliriz. İyileşme şansı yüksek olan bir hastalıktır. Ancak takiplerinin devam etmesi gerekmekte.

 




Sayın Hocam,

Annemin kemiklerinde metastaz saptandı. Bu hayatını tehdit eder mi? Nelere dikkat etmeli?

Vasfi Er

Sayın Vasfi bey,

Kemik metastazı hayatı tehdit eden bir durum değildir. Ancak kırık yönünden dikkatli olunması gereken bir durumdur. Kırığı önlemek için düşmemeli, ağır kaldırmamalıdır. Özellikle kırık riski bel ve kalça kemiklerinde vardır. Tedavide asıl hastalığa yönelik tedavi en önemlisidir. Kemiğe yönelik tedaviler de uygulanmaktadır. Burada bisfosfonat denilen ilaçlar kullanılmaktadır. Üç dört haftada bir damardan uygulanır, veya ağızdan hap olarak alınır. Bu ilaç yıkım halindeki kemikte yararlı etkiler gösterir. Asıl tedavi ise tümörün kendisine yapılan tedavidir.

 




Sayın Prof Dr Adnan Aydıner,

Erkek kardeşim 55 yaşında. Kardeşimde beyinde birkaç adet tümör bulundu. Başka bir organında tümör bulunamadı. Durumunun acil olması nedeni ile beyne ışın tedavisi uygulandı. Nereden metastaz yaptığını anlamak için ne yapmalıyız?

Mustafa Yiğit

Sayın Mustafa bey,

Kardeşinizin tanısını koymak için ayrıntılı radyolojik incelemelerin yapıldığını sanıyorum. Kan tetkiklerinden de yararlanmak mümkün olabilir. Bazı hastalarda gerçek tümör odağı uzun süre sonra teşhis edilebilir. Hastanızda öncelikle akciğer kanserine yönelik incelemelerin yapılması uygun olabilir.

 




Sayın Hocam,

32 yaşında bir oğlum var. Hayasında bir tümör bulundu. Tanıda testis kanseri dediler. Akciğerinde de üç tane tümör saptadılar. Hastalığın yayıldığını söylediler. Kemoterapi yapılacakmış. Hocam bu hastalıktan oğlumun kurtulması mümkün mü? Yurt dışı olanaklarımız var. Yurt dışına gidelim mi? En kısa zamanda yanıtlarsanız sevineceğiz.

Cengiz Kocayürek

Sayın Cengiz bey,

Oğlunuzun bu hastalıktan kurtulması mümkün. Bu hastalık ilaca çok iyi yanıt vermektedir. Tümüyle hastalığın ortadan kalkması mümkündür. Türkiye’de tüm ilaçlar olduğu için yurt dışına gitmenize gerek yok. Bu hastalığın tedavisinde beş gün süre ile kemoterapi verilir. Tedavi üç haftada bir uygulanır. Tedaviden alınan yanıta göre kaç kez ilaç verileceğine veya ilaçların değişip değişmeyeceğine karar verilir. Doktorlarınıza güveniniz. Önerilerine uyunuz.

 




Merhabalar sayın Aydıner, 

öncelikle maillerime cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Ben size nişanlımla ilgili de daha önce yazmıştım. Çekilen filmlerde kanser sadece pankreas başında gözüküyor, diğer organlarda yayılım yok, ancak sadece kemik sintigrofisinde kemikte yayılım olduğu belirlendi. Sizin de söylediğiniz gibi kemoterapi ve cerrahi olacaktı. Yalnız bu kemik hiç beklenmiyordu herhangi bir ağrı yok şimdilik, bulantı, ağrı gibi belirtiler başladı. Nişanlım çok umutsuz. Kemik metastazı tedavi edilemez mi? Sanırım bu yaşam süresini ciddi biçimde etkileyen bir durum. Bu noktadan sonra ne yapılabilir? Kemik metastazı kesinlikle durdurulamayan bir durum mu?

Çok sağolun

E.G.

Sayın E.G.

Kemik metastazı olması hasta açsından olumsuz bir durum. Eğer metastaz kesin ise bu hastalığın tamamen ortadan kalkma olasılığı yok.

 




  


Sayfayı Yazdır !
Kapat !

Yurt dışında ölüme terk edildi, Türkiye’de hayat buldu

Bosna Hersek'te Hepatosellüler Karsinom (HCC) hastalığına yakalanan ve oradaki doktorlar tarafından 2 ay ömür biçilen Muhamed Delic, sağlığına İzmir'de kavuştu. Kızı Jasmina, tıp profesörü amcasının "Buradaki doktorlar çok iyi. Başka doktora gitmeye gerek yok" sözlerine kulak asmayarak İzmir'deki Prof. Dr. Ünal Aydın'a ulaştı ve Bosnalı adam gerçekleştirilen başarılı operasyonla dört günde taburcu oldu.

Bosna Hersek'te yaşayan 72 yaşındaki Muhamed Delic günlük hayatına devam ederken HCC (karaciğer kanseri) belirtileri göstermeye başladı. Yaşadığı ülkede aynı zamanda kardiyoloji profesörü olan ağabeyinin öncülüğünde doktor doktor gezen Muhamed Delic ameliyata alındı, fakat karaciğerdeki dev kitle karşısında çaresiz kalan doktorlar bir işlem yapmadan "bu hasta ameliyat edilemez" kararı vererek ameliyatı sonlandırdı. Büyük bir yıkım yaşayan Bosnalı adam ve yakınları, "HCC hastası ne kadar" yaşar sorusuna yanıt aramaya başladı. Delic ve ailesi Avrupa'da pek çok hastane dolaştı ancak hiçbir doktor umut vermedi. Delic'in kızı Jasmina ise umudunu yitirmeyerek Prof. Dr. Ünal Aydın'a ulaştı. Delic, Ege Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuşurken, ona ikinci hayatı sunan doktorunu Bosna Hersek'te yapacakları kutlamaya davet etti.

PROFESÖR AĞABEY BİLE KARDEŞİNİN ÖLÜMÜNÜ KABULLENDİ

Delic'in kızı 35 yaşındaki Jasmina, babasına 2 ay ömür biçildiğinde onu başka doktorlara da göstermek istediğini ancak kardiyoloji profesörü amcasının da ümit vermediğini belirtti. Jasmina, "Babamı sağlığına kavuşturmak için Avrupa'da pek çok şehirde hastanelere başvurduk ancak kimse ümit vermedi. Doktorlar, babamın 2 ay anca yaşayacağını, son günlerinde arzu ettiği şeyleri yapmamız gerektiğini söyledi. Amcam, babamı başka doktorlara da göstermek istediğimi söylediğimde bana 'buradaki doktorlar çok iyi, başka doktora gitmeye gerek yok' dedi. HCC yaşam süresinin mutsuzluk verici olduğunu söyledi. Ben ise güvenmedim ve Prof. Dr. Ünal Aydın'a ulaştım. Burada yapılan ameliyatın ardından babam çok şükür sağlığına kavuştu" diye konuştu.

BOSNA HERSEK'TE KUTLAMA YAPACAKLAR

Türkiye'ye geldikten sonra kaderi değişen Hasta Muhamed Delic de, "Çevremdekiler birkaç aylık ömrümün kaldığını kabullenmişlerdi, her istediğim yapılıyordu. Onların 'karaciğer kanseri ne kadar yaşar ki' sözlerine rağmen kızım ve damadım hiç pes etmedi. Türkiye'de sağlık sisteminin iyi olduğunu duymuştuk. Prof. Dr. Ünal Aydın bana umut oldu. Başarılı bir şekilde ameliyatımı gerçekleştiren doktoruma minnettarım. Çocuklarımdan sonra en çok onu seviyorum. Bosna Hersek'e döndüğümüzde bir kutlama yapacağız ve oraya doktorumu da davet ediyorum. Kardiyoloji profesörü ağabeyim, Ünal Hoca'yı ağırlamak ve ameliyat tekniklerini anlatması için bir seminer düzenlemek istiyor" ifadelerini kullandı.

KARACİĞERİNİN YÜZDE 80'İ ALINDI

Gerçekleştirdiği ameliyatla hastanın karaciğerinin yüzde 80'inin alındığını ifade eden Prof. Dr. Ünal Aydın şöyle konuştu:

"Hastamız Türkiye'ye geldiğinde moral olarak yıkılmış durumdaydı. Çünkü Avrupa'da 2 aylık ömür biçilmişti. Biz hastanın tüm görüntülemelerini tekrar gözden geçirdik. Değerlendirmelerimiz neticesinde ameliyat şansı verebileceğimizi gördük. Hastamız ameliyatın ardından dört gün gibi kısa bir sürede taburcu oldu. Ailesi de hastamızın sağlığına kavuşması sonrası çok mutlu oldu. Bizi de Bosna Hersek'e davet ediyorlar."

İHA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası