sarellenin içinde ne var / Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi 350 G Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Sarellenin Içinde Ne Var

sarellenin içinde ne var

Kimsenin Vazgeçemediği Nutella’nın Zararları

Son yılların haberlere dahil konu olan markası Nutella… Bir yiyenin bir daha istediği, vazgeçilmez bir çikolata...

Yapılışında palmiye ağaçları kesildiğinden dolayı İtalyanların sık sık mahkemelik olduğu bu lezzet şölenini ekip olarak biz de çok seviyoruz.

Peki Nutella’nın zararları var mı? Varsa anlık verdiği zevk için bu zararlar göze alınabilir mi? İşte sizler için canımız çeke çeke hazırladığımız Nutella rehberi…

nutellagif

Çoğu insana göre bir kavanoz Nutella adeta çikolata cenneti gibidir. Üzgünüz çünkü haberler kötü! Maalesef Nutella sadece çikolata ve melek göz yaşlarından yapılmıyor, içerisinde oldukça tehlikeli maddeler de barındırıyor.

nutella

Doğrusunu söylemek gerekirse Nutella’nın bir kavanozunun %8’i gerçek çikolata. Kavanozun yarıdan fazlası da yüksek tansiyona, diyabete, kalp rahatsızlıklarına ve felçlere neden olan şeker. Ve gerçek şu ki Nutella kansere neden olabilir. Bu eşsiz lezzetin içeriği şu şekilde;

Palmiye yağı,

Yağsız süt tozu,

Az yağlı kakao,

Fındık,

Şeker.

nutellagif

Nutella’nın içerisinde bulunan maddelerden en tehlikelisi Palmiye yağı. Firmanın yetkilileri palmiye yağının ürüne kremsi bir hal vermek ve karışımın tadını artırmak amacıyla kullanıldığını açıkladı. Ancak bununla birlikte Nutalla’ya uzun raf ömrünü de bu yağın sağladığı ortaya çıktı.

nutellagif

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi(EFSA) ve Dünya Sağlık Örgütü(WHO) yapılan araştırmalar sonucunda bir rapor hazırladı. Raporda palmiye yağının, diğer yağlara oranla daha kanserojen olduğu ifade edildi. Bu rapor sonuçlanınca Nutella’nın satışları %3’e düştü.

nutellagif

Bu raporun ardından Nutella markasının sahibi olan Ferrerro şirketinden açıklama geldi. Açıklamada tarifin benzersiz olduğu için kullanılan bileşenlerin miktarlarını açıklayamayacaklarını ifade eden şirket, “Ürünün şişesinin üzerinde etiketi bulunuyor. Burada insanlara ne kadar yenmesi gerektiğini belirtiyoruz. ‘İki çay kaşığı ya da en fazla 15 gr kadar’ şeklinde gayet açık ve net ifade ediyoruz. Küçük porsiyonlar insanların sevdiği gıdaları yemesini sağlar. Ürün üzerindeki etiketler, tüketicilerin Nutella’yı bilinçli bir şekilde kullanmasını ve dengeli bir diyette onlara yardımcı olmasını sağlıyor.” ifadeleri kullanıldı.

nutella

Evet sayın Nutella severler. Gördüğünüz gibi Nutella içerisinde çok sayıda zararlı içerek barındırıyor ancak her şeyin fazlasının zarar olduğunu da unutmamak gerek.

Sarellenin içinde Palm yağı var mı?

İçindekiler:

  1. Sarellenin içinde Palm yağı var mı?
  2. Sarelle Duo nedir?
  3. Sarelle nin içinde ne var?
  4. Çikolatalarda Palm yağı var mı?
  5. Palm yağı hangi gıdalarda bulunur?
  6. Sarelle Duo Gofret ne kadar?
  7. Torku Banada palm yağı içerir mi?
  8. Palm yağı ve hurma yağı aynı şey mi?
  9. Sarelle Duo kaç kalori?
  10. Sarelle sahibi kimdir?

Sarellenin içinde Palm yağı var mı?

SARELLE PALM YAĞIİÇERMEYEN SAĞLIKLI VE MİLLİ BİR ÜRÜNDÜR.

Sarelle Duo nedir?

Ürün, doğal malzemeden üretilen fındık kreması lezzetini, ekmeğe sürülebilen kıvamda mutfaklarınıza sunuyor. Sarelle DuoFındık Kreması; suni katkı maddesi, renklendirici veya koruyucu içermediğinden gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz bir üründür.

Sarelle nin içinde ne var?

Ürünün içeriğinde ilk üç sırada; Şeker, Bitkisel yağ ve Fındık yer alıyor. Üründe Bitkisel yağ olarak; Ayçiçek, Shea ve Hindistan Cevizi kullanıldığını görüyoruz. Üründe kullanılan Shea yağı, Karite yağı olarak da bilinen ve Shea ağacının fıstığından elde edilen bir yağdır.

Çikolatalarda Palm yağı var mı?

Palm yağısadece çikolatadadeğil, kek, bisküvi, dondurulmuş patates ve mantı, sabun, cilt losyonu, ruj, bebek maması ve bebek bezi gibi sık kullandığımız pek çok üründe yer alıyor.

Palm yağı hangi gıdalarda bulunur?

Palm yağısadece çikolatada değil, kek, bisküvi, dondurulmuş patates ve mantı, sabun, cilt losyonu, ruj, bebek maması ve bebek bezi gibi sık kullandığımız pek çok üründe yer alıyor.

Sarelle Duo Gofret ne kadar?

Sarelle Duo Çikolata Kaplı Gofret 20'li 33 g
Paket Fiyatı (20 Adet):44,05 TL 54,86 TL
Birim Fiyat: 2,20 TL
Koli Fiyatı (120 Adet):264,,18 TL
Birim Fiyat: 2,20 TL

Torku Banada palm yağı içerir mi?

Geçen zamanın ardından dün bir takipçimiz tarafından gönderilen ve paylaşımımıza konu ettiğimiz Torku Banadaürününde Palm yağıifadesinin olduğunu görünce, çabamızın boşa gitmediğini anladık. ... Evet; Torkuürünlerinde artık etiketlerde yanıltıcı Hurma yağıifadesi yerine Palm yağıifadesi yer almaya başlamıştır.

Palm yağı ve hurma yağı aynı şey mi?

Palm yağı; palmiyeağaçlarının meyvesinden, çeşitli işlemler sonucunda elde edilen bitkisel bir yağçeşidi aslında. Hurma yağı, palm oilolarak da adlandırılıyor. Elde edildikleri ağaçlar ve meyveleri bildiğimiz, ülkemizde yetişen palmiyeağaçlarından farklı. Bu ağaçlar özellikle tropik bölgelerde yetişiyor.

Sarelle Duo kaç kalori?

Sarelle DuoSütlü Çikolata Kaplı Fındık Gofretin 100 gramında 567 kcal kalori, ayrıca 1 Adet yani 33 gram Sarelle DuoSütlü Çikolata Kaplı Fındık Gofrette 187 kaloribulunmaktadır. %34 oranında yağ, %43 oranında şeker içermektedir. Yüksek kalorilifındıklı ve sütlü çikolatadır.

Sarelle sahibi kimdir?

Tadelle ve Sarellemarkalarının sahibiToksöz Grubu, 150 yılı aşkın geçmişi ile İtalya'nın en köklü markalarından Pernigotti'nin tamamını Fratelli Averna'dan satın aldı.

Fındık Ezmeli Tadına Doyulmaz 30 Tarif

Fındık Ezmeli Tadına Doyulmaz 30 Tarif Tarifi

Kokusu buram buram mutfağı saran kekler, kurabiyeler, pastalar… Bu müthiş aromanın kaynağı ise belli, fındık ezmeli tariflerden gelmekte! Hem tadı hem mis gibi kokusu ile tariflerimize konuk olan fındık ezmesiyle ne yapılır? İncelemeye geçelim.

Fındık ezmeli kurabiye listede açık ara önde çünkü hem kurabiye hamuruna katılan hem piştikten sonra fındık ezmesine bulanan tariflere çok yakışır. Pasta kremasına katılarak fındık ezmeli pastalar hazırlanır. Yine mis kokulu bir tarifle fındık ezmeli keki de unutmamak gerek, fındık ezmeli 30 tarif bir arada!

Çay davetlerinizde, canınız tatlı bir şeyler atıştırmak istediğinizde evde fındık ezmesi varsa bu tariflerden birini seçip mutlaka deneyin. Evde fındık ezmesi kalmadıysa listenin sonunda yer alan fındık ezmesi tarifi ile ev yapımı fındık ezmesi hazırlayabilirsiniz.

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Fındık Ezmeli Kurabiye

Chef Zeytin
Fındık Ezmeli Kurabiye Tarifi

Fındık aroması ile mis gibi pişmiş kurabiyelere kimse hayır diyemez o halde bu enfes kurabiye tarifi ile listemize başlayalım. Kıyır kıyır fındık ezmeli kurabiye yapımı hemen burada, tek tıkla elinizin altında!

Tarif için: Fındık Ezmeli Kurabiye

#2 Olay Cheesecake Tarifim

Tuğçe'nin Renkli Mutfağı⭐️
Olay Cheesecake Tarifim

Tabanında yer alan yulaflı bisküvi lezzetinin fındık ezmesi ile zenginleştirildiği cheesecake tarifine yer veriyoruz. Bu tarifin lezzeti kadar başka güzel bir yanı daha var ki o da tarifinde iki farklı sosa yer vermesi. İster limonlu ister vişneli soslu deneyebileceğiniz yapımı için buraya göz atabilirsiniz.

Tarif için: Olay Cheesecake Tarifim

#3 Fındık Ezmeli Atom Kurabiye

Esin Akan Tarifleri
Fındık Ezmeli Atom Kurabiye Videosu

Kahve yanına atıştırdığınızda enerjinizi yerine getirecek bir tarif: Fındık ezmeli atom kurabiye! Kendine has şık duruşunu sıkma torbası ile hazırlanmasına borçlu olan kurabiyelerin yapımı sizi korkutmasın, gayet pratik bir tarifi var.

Tarif için: Fındık Ezmeli Atom Kurabiye

#4 Fındık Ezmeli Katmer Çörek Videosu

Farklı Yemek Tarifleri
Fındık Ezmeli Katmer Çörek Videosu Tarifi

Kruvasan görünümü verilmiş içi fındık ezmesi ile doldurulmuş leziz çörekler! Yapımının tüm detaylarının paylaşıldığı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Fındık Ezmeli Katmer Çörek Videosu

#5 Sargı Burma Tatlısı (Muhteşem Lezzetli )

Nurhayat'ın Mutfağı
Sargı Burma Tatlısı (Muhteşem Lezzetli ) Tarifi

Fındık ezmeli tatlı hem de şerbetli tatlılar kategorisinden bir tarif! Çıtır çıtır burma tatlısı, şerbetini içine tam çekmiş lezzeti ile enfes bir tarif oluyor. İç harcında ise fındık ezmesi ve fındık var. Mutlaka denemeniz gereken tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Sargı Burma Tatlısı (Muhteşem Lezzetli )

#6 Fındık Ezmeli Islak Kurabiye

Öznur genererkan
Fındık Ezmeli Islak Kurabiye Tarifi

Islak kurabiye sevenler burada mı? İçi fındık ezmesi ile doldurulan kakaolu kurabiyeler şerbetle ıslatılarak hazırlanıyor. Hindistan cevizi ile leziz görünümü tamamlanan kurabiyelerin tadı bir harika!

Tarif için: Fındık Ezmeli Islak Kurabiye

#7 Fındık Ezmesi Dolgulu Kurabiye

Rümeysamutfakta
Fındık Ezmesi Dolgulu Kurabiye Tarifi

Bol bol fındık ezmesine doyuran bir tarif var sırada! Hazırlanan kakaolu hamuru fındık kreması ile doldurularak pişiriliyor. Pişirildikten sonra ise pudra şekeri ve fındık ezmesi ile süsleniyor. Fındık kreması ile yapılan tariflerden dolgulu kurabiye yapımı için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Fındık Ezmesi Dolgulu Kurabiye

#8 Teremyağlı Fındık Rüyası

Tuğba Dereli♨Değişik Lezzetler
Teremyağlı Fındık Rüyası Tarifi

Fındık ezmesi ile yapılan tatlılardan kreması enfes bir tarif veriyoruz. Borcamda hazırlanabilen bir pasta üstelik hem keki hem duruşu ile gayet başarılı bir tarif! Yapımı ise sizi hiç yormayacak kadar kolay. Fındık rüyası tarifi için buyurun!

Tarif için: Teremyağlı Fındık Rüyası

#9 Waffle (Kakaolu Ve Sade Videolu Tarif)

♨️Derya Jerdev♨️
Waffle (Kakaolu Ve Sade Videolu Tarif) Tarifi

Waffle hamuru hazırsa bir sonraki aşama genelde herkesin kendi zevkine göre şekillenir. Üzerine ister çikolata ister fındık ezmesi sürülebilir. Sevdiğiniz meyveler ve yemişlerle son dokunuşlar tamamlanır. Dileyenlerin fındık kreması ile hazırlayabileceği waffle tarifini de listeye almayı ihmal etmiyoruz.

Tarif için: Waffle (Kakaolu Ve Sade Videolu Tarif)

#10 Kilo Aldırmayan Ev Yapımı Çikolata

Tülayca Yemek
Kilo Aldırmayan Ev Yapımı Çikolata Tarifi

Hindistan cevizi yağı ve kakao ile ev yapımı çikolata hazırlamak aslında çok kolay! Tarifinde yer alan detayları ile hazırlanan sıvı çikolatanızı dondururken içine fındık ezmesi ekleyerek lezzetini daha da artırması ise tamamen damak zevkinize kalmış.

Tarif için: Kilo Aldırmayan Ev Yapımı Çikolata

#11 Kalpli Tatlı Çörek

@serifeden_tarifler
Kalpli Tatlı Çörek Tarifi

Fındık ezmesi ile neler yapılır? diye arayanlar kendini bir anda mutfakta bu çöreği hazırlarken bulabilir. Kalp şekli verilen çöreklerin lezzet sırrı tarifin detaylarında!

Tarif için: Kalpli Tatlı Çörek

#12 Bisküvili Kurabiye (Tadına Doyum Olmayan)

Home Bakery
Bisküvili Kurabiye (Tadına Doyum Olmayan) Tarifi

Pişmeden kolayca hazır edilen kurabiyeler şu aralar sizin de favorinizse harcına fındık ezmesi eklenen bu tarifine mutlaka göz atmalısınız.

Tarif için: Bisküvili Kurabiye (Tadına Doyum Olmayan)

#13 Nussecken

Sinimini
Nussecken Tarifi

Fındık ezmeli tariflerden çok Avrupai bir lezzet: Nussecken! Tarifinde, kalıba yayılan hamuru üzerine önce güzelce reçel sürülüyor. Sonra da fındık ezmeli bademli leziz harç tarife dahil oluyor. Piştikten sonra ağız tadıyla yemesi sizlere kalıyor.

Tarif için: Nussecken

#14 Sarelleli Çokoprens Kurabiye

selver firat
Sarelleli Çokoprens Kurabiye Tarifi

Çokoprens bizlere her daim nostalji yaşatan, yılların eskitemediği bir tat! Peki sizce bu tadın aynısını kendi mutfaklarımızda deneyebilir miyiz? İki kat kurabiye arası fındık ezmesi ile doldurulan bu tarifi ile çokoprensi evde yapmak mümkün.

Tarif için: Sarelleli Çokoprens Kurabiye

#15 Cookie Bonibonlu

Merve Osmanlı
Cookie Bonibonlu Tarifi

Fındık ezmesi ile yapılan tariflerden çocukların aşırı sevineceği bir kurabiye, bonibonlu cookie! Büyük küçük herkes severek yesin diye içine fındık ezmesi katılan tarifi için buraya tıklayınız.

Tarif için: Cookie Bonibonlu

#16 Mini Rulo Pastalar

Rümeysamutfakta
Mini Rulo Pastalar Tarifi

Bir tepsi pandispanyadan tam dört çeşit mini pasta hazırlanabilir. Tarifi size kesinlikle çok zor gözükmesin, nasıl yapılacağına göz atmak için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Mini Rulo Pastalar

#17 Pişmeyen Çikolatalı Cookie

Sema
Pişmeyen Çikolatalı Cookie Tarifi

Evde hazırlanan sağlıklı tatlı kaçamaklarının esas malzemesi yulaf ve fındık ezmesi biraraya geldiyse böyle enfes kurabiyeler hazırlanabilir. Üstelik pişirilmeden yapıldığı için de dondurulduktan sonra afiyetle yenmeye hazır hale geliyor.

Tarif için: Pişmeyen Çikolatalı Cookie

#18 Fındık Kremalı Kurabiye

Ayşe Sağbaş
Fındık Kremalı Kurabiye Tarifi

Hazırlanan kakaolu hamurun arasına sürülen fındık ezmesi ile enfes bir görünüme kavuşan bu kurabiyeye şekil vermek çok kolay! Rulo olarak sarıp, buzlukta dinlendirip kesmeniz yeterli! pişme süresi çok kısa olduğu için 15 dakikanın sonunda fırından çıkmaya hazır.

Tarif için: Fındık Kremalı Kurabiye

#19 Süper Çikolatalı Pankek Sandviçler

Tuğçe'nin Renkli Mutfağı⭐️
Süper Çikolatalı Pankek Sandviçler Tarifi

Fındık ezmeli tatlılardan çocukların sevdiği pankek ve fındık ezmesi tatlarını tek bir tarifte birleştiren bir lezzet! Sandviç görünümünde bu lezzetleri hazırlayıp çocukları sevindirmek ise çok basit...

Tarif için: Süper Çikolatalı Pankek Sandviçler

#20 Çikolatalı Cookies

Marifetli Mutfak
Çikolatalı Cookies Tarifi

Muffin kalıbında hazırlanmış muntazam görünümde içi fındık ezmeli kurabiyeler! Görünümü muffin keklere benzeyen bu tarif çay davetleriniz için çok ideal bir tarif olabilir.

Tarif için: Çikolatalı Cookies

#21 Giotto Kurabiye

Hacer Kurt
Giotto Kurabiye Tarifi

Hazırlanan kurabiyelerin fırından çıktıktan sonra fındık ezmesine ve fındık kırıklarına bulandığı bu tarif fındık lezzetine doymalık bir kurabiye oluyor. Çayın yanına mükemmel gidecek tarifine buyur edelim sizleri!

Tarif için: Giotto Kurabiye

#22 Çikolatalı Bisküvi Pastası

Yeliz'in Tatlı Mutfağı
Çikolatalı Bisküvi Pastası Tarifi

Petibör ve yulaflı bisküvinin bir arada kullanıldığı mutlaka denenmesi gereken pastalardan biri! Fındık ezmeli aroması ile tadına hayran bıraktıracak bir tarife hazır olun.

Tarif için: Çikolatalı Bisküvi Pastası

#23 Sağlıklı Nutella

Diyetisyen Esengül IŞIK
Sağlıklı Nutella Tarifi

Kalorisi düşük, fındıklı sürülebilir çikolata hazırlamak isterseniz tarifi basit! İçine hurma, muz, kakao, bal ve fındık ezmesi ekleyerek siz de diyetisyen tarifi ile sağlıklı bir tatlı elde edebilirsiniz.

Tarif için: Sağlıklı Nutella

#24 Fındık Ezmeli Browni

Şeyma Turan
Fındık Ezmeli Browni Tarifi

Brownie kıvamında lezzeti ile tarifinde fındık ezmesi olan kek tarifi! Özellikle soslu kekleri sevenlerdenseniz tam sizlik bu tarifi muhakkak denemelisiniz.

Tarif için: Fındık Ezmeli Browni

#25 Çikolatalı Dantel Pasta

Rümeysamutfakta
Çikolatalı Dantel Pasta Tarifi

Kremasında fındık ezmesi olan süslü mü süslü çok lezzetli bir pasta! Dantel detayının nasıl yapıldığını merak edenleri fotoğraflı anlatımın bulunduğu tarifine alalım.

Tarif için: Çikolatalı Dantel Pasta

#26 Fındıklı Ve Çikolatalı Kurabiye

Renkli Mutfak ( ŞULE )
Fındıklı Ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Tek bir hamur iki farklı tatta kurabiye tarifi! Hamurunu rulo olarak sarmadan önce içine çikolata sürebileceğiniz bu tarif fındık ezmesi ile de muhteşem oluyor.

Tarif için: Fındıklı Ve Çikolatalı Kurabiye

#27 Fındık Ezmeli Pestil

Rabiaaciger
Fındık Ezmeli Pestil Tarifi

Evde hazırlayacağınız pestillere fındık ezmesi ekleyerek muska şeklinde sarabilirsiniz. Bu haliyle hem çok sağlıklı bir atıştırmalık oluyor hem de anlık tatlı ihtiyacına güzel bir çözüm sunuyor. Buyursunlar tarifine!

Tarif için: Fındık Ezmeli Pestil

#28 Fındık Ezmeli Kurabiye Yapılışı

Merve KORKMAZ
Fındık Ezmeli Kurabiye Yapılışı Tarifi

Hazırlanan iki kat kurabiyenin fındık ezmesine bulandığı lezzetli bir tarif! Fındık ezmeli kurabiye nasıl yapılır? Nasıl böyle enfes bir lezzete kavuşur? Detaylar tarifinde.

Tarif için: Fındık Ezmeli Kurabiye Yapılışı

#29 Fındık Ezmeli Kek

Deniz
Fındık Ezmeli Kek Tarifi

Fındık ezmeli kek de bu tadı sevenlerin bir çırpıda kolaylıkla hazırlayabileceği tatlardan! Herkesin elinin altında olan bilindik kek malzemelerine bir kaç kaşık fındık ezmesi ekleyerek nefis bir fındık ezmeli kek lezzeti yakalayabilirsiniz.

Tarif için: Fındık Ezmeli Kek

#30 Nefis Ev Yapımı Fındık Ezmesi

neslihan sertcelik
Nefis Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi

Fındık ezmesi ile yapılan tariflerin hepsi birbirinden leziz! Peki tüm bu leziz tariflerde kullanmak üzere ev yapımı fındık ezmesi hazırlanır mı? Pek tabii mümkün. Katkı maddesi içermeyen sağlıklı bir tarifle fındık ezmesi yapmak isterseniz buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Nefis Ev Yapımı Fındık EzmesiÜlkemizde fındığın çok yetişmesinden dolayı ezmesinin hep bizden bir yanı vardır. Belki de bu nedenle fındık ezmesini özellikle kurabiyelerde kullanmak karşı konulamaz lezzetler ortaya çıkarmaya yarıyor. Kekler ve kremasında fındık ezmesi olan pastalar da aynı muhteşem lezzeti sunuyor.

Listede yer alan 30 tarifin hepsinde kullanabileceğiniz dilerseniz kahvaltı sofrasına dahil edebileceğiniz fındık ezmesini hazır almak istemezseniz ise çok kolay bir yöntemi var. Çok az pudra şekeri ve fındık yağı ile dilediğiniz kadar fındığı robotta çekerek katkısız fındık ezmesi hazırlayabilirsiniz. Sadece 5 dakikanızı alacak bu tarifte şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilir dilerseniz şeker yerine bal ekleyerek daha sağlıklı ve şekersiz fındık ezmesi elde edebilirsiniz.

Sonrasında hazırladığınız fındık ezmesi ile harika tatlar sunmak için fındık ezmeli tarifler listesini defterinize kaydetmeyi unutmayın.

Bu konularda ilginizi çekebilir:

Fıstık Ezmesi ile Lezzetini Uçuran 10 Süper Tarif

2019'da Zirve Yapmış 40 Kurabiye Tarifi

Nutellalı Tarifler: Çikolataya Doymalık 30 Lezzet

Çikolata Soslu En Güzel 35 Tatlı Tarifi

Çay Saatleri İçin Denenmiş Kekler ve Pastalar

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol
Bizi takip edin
  • youtube

Yine çok sorulan bir başka ürünle kahvaltılık krema incelemelerine devam ediyoruz. Sarelle markasıyla satışta olan bu ürün; Sanset Gıda tarafından üretiliyor ve Kakaolu Fındık Ezmesi olarak satılıyor. Ürünün ambalajında Trans yağ, Renklendirici ve Koruyucu yok ifadeleri var. Ürünün 700 gr.’lık cam kavanoz çeşidini inceledik.

Ürünün içeriğinde ilk üç sırada; Şeker, Bitkisel yağ ve Fındık yer alıyor. Üründe Bitkisel yağ olarak; Ayçiçek, Shea ve Hindistan Cevizi kullanıldığını görüyoruz. Üründe kullanılan Shea yağı, Karite yağı olarak da bilinen ve Shea ağacının fıstığından elde edilen bir yağdır. Shea yağı aynı zamanda cilt kremlerinde ve çeşitli kozmetik ürünlerde nemlendirici etkisi açısından kullanılmaktadır. Üründe yer alan Shea ve Hindistan Cevizi yağlarının doymuş yağ oranları yüksek, Ayçiçek yağının doymuş yağ oranı ise düşüktür. Ürünün 100 gr.’da 7,8 gr. Doymuş yağ içeriyor olması da, Ayçiçek yağının diğer yağlara nispeten daha çok kullanıldığını göstermektedir. Bu haliyle, üründen alınan kalorinin %12’si Doymuş yağdan gelmektedir.

Ürünün Şeker içeriğine baktığımızdaysa; 100 gr.’da 53 gr. İlave şeker kullanıldığını görüyoruz. Bu da üründen alınan kalorinin %38’inin İlave şekerden geldiğini göstermektedir. Bu haliyle, incelediğimiz 700 gr.’lık tek kavanozda tam 371 gr. yani yaklaşık 185 tane küp şeker kadar ilave şeker olduğunu belirtelim. Başka bir deyişle, tek bir kavanozu bir ayda bitiren bir kişi günde 6 tane küp şeker kadar ilave şekeri sadece bu üründen almaktadır. Üründe bunların yanısıra %13 oranında Fındık, Yağsız süt tozu ve %7 oranında Kakao tozu kullanıldığını görüyoruz. Emülgatör olarak Ayçiçek Lesitini ve Aroma verici olarak da doğal vanilya aroması kullanıldığını belirtelim. #NeYediğiniziBilin

🔍İçindekiler; Şeker, Bitkisel yağlar (Ayçiçek, Shea, Hindistan Cevizi), Fındık (%13), Yağsız süttozu, Kakao tozu (%7), Peyniraltı suyu tozu, Emülgatör (Ayçiçek Lesitini), Doğal Aroma Verici (Vanilya)
🔍Sarelle Besin Değerleri
👉Enerji 549 kcal
👉Şeker 53 gr.
👉Yağ 33,5 gr.
👉Protein 6,5 gr.
👉Lif 3,3 gr.
📌Not: Besin Değerleri 100 gr. ürün için verilmiştir.



Sarelle

GidaDedektifi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası