kürtaj sonrası kasık ağrısı normal mi / Kürtaj Sonrası Cinsellik, Kürtaj Sonrası Video

Kürtaj Sonrası Kasık Ağrısı Normal Mi

kürtaj sonrası kasık ağrısı normal mi

Kürtaj Tekniği



Kürtajdan sonra nelerle karşılaşılacağı kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Kürtaj işlemini çoğunlukla anestezi altında yaptığımız için işlem sırasında ağrı hissedilme ihtimali yoktur.

Kürtajdan sonra, anesteziden uyanırken hafif bir kasık ağrısı olması doğaldır. Bu ağrı ağrı kesiciler ile kolaylıkla önlenebilmektedir. Bazı hastalarda kürtaj sonrası hiç ağrı olmayabilir.

Kürtajdan sonra çok az miktarda kanama olabilir. Bu kanama 1 hafta kadar sürebilir. Daha uzun sürmesi durumunda doktorunuza haber veriniz.

Hamilelik sırasında bulantı kusma yaşıyorsanız, kürtaj sonrası bu belirtiler hızlıca kaybolur.

Kürtajdan sonra anestezinin etkisi tamamen geçene kadar hastayı taburcu etmeyiz. Hastanın normal fonksiyonlarına döndüğüne emin olduğumuzda hastayı evine yollarız.

Kürtajdan sonra yemek yenebilir, su içilebilir.

Sizlere verilen reçetedeki ilaçları düzenli kullanınız. Reçetede antibiyotik ve ağı kesici yer almaktadır.

Kürtajdan sonra aynı gün araç kullanmak tehlikelidir. Aldığınız anestezi sebebi ile reflekslerde yavaşlama olabilir, kaza yapabilirsiniz.

Kan grubunuzu bilmiyorsanız kürtaj öncesinde merkezimizde kan grubu testi yapılmaktadır.

Kan uyuşmazlığı varsa yani anne kan grubu negatif baba kan grubu pozitif ise kürtaj işlemi sonrasında kan uyuşmazlığı ilacı enjeksiyon şeklinde hastaya yapılmaktadır. Bunu yapma amacımız bir sonraki gebelikleri korumaktır.

Kürtajdan 1 hafta sonra kontrole gelmeniz gerekir. Rahim içerisinde kan birikimi olup olmadığı gibi olağan dışı durumlar değerlendirilir.

Kürtajdan sonra gün geçtiğinde normal adet görülmeye başlar.


Kürtaj sonrası gerçekleşebilecek özel durumalar nelerdir?

Kürtaj, kısaca istenmeyen gebeliklerin sona erdirilmesi olarak bilinmektedir. Kişiler evli ya da bekar olmasına bakılmaksızın, cinsel ilişki yoluyla oluşmuş embriyoların tıbbi olarak alınması gerçekleştirilerek, hamilelik ya da gebeliğin sona erdirilmesi gerçekleşir.

Tıp dilinde küretaj olarak da bilinen bu süreç, kürtaş, kurtaş, kortaj ya da çocuk aldırma şeklinde isimleri de alır. Ülkemizde kürtaj yaptırmak serbest olsa da yasal sınırları vardır. Bu sınırlar hamileliğin ilk 10 haftasına kadar geçerlidir. Bu haftadan sonra hamileliğin isteğe bağlı olarak sona erdirilmesi ancak doktor raporu ile mümkündür. Uzman hekim hamileliğin kadının hayatını riske attığını görmesi ya da bebeğin anne karnında hayatını kaybetmesi sonucunda kürtaj işlemlerini gerçekleştirebilir.

Kürtaj sonrası gerçekleşebilecek özel durumalar nelerdir?

Kürtaj işlemi hassas bir operasyondur. Çok kısa süreler içerisinde sonuçlandırılır ve kişi hemen taburcu edilir. Dolayısıyla kadın kürtaj sonrasında kendisine dikkat etmelidir. Bu noktada enfeksiyon ilk dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

KürtajYapılan işlem sırasında hastanın herhangi bir şekilde enfeksiyon kapmaması için gösterilen çaba sonrasında da gösterilmelidir.

Kürtaj sonrasında kanama gerçekleşmesi beklenmez. Ancak bazen büyük gebeliklerin bitirilmesi sonrasında zaman zaman kanama görülebilir. Bu noktada doktorunuza başvurarak yardım alabilirsiniz.

Rahmin delinmesi durumu da bu aşamada meydana gelebilir. Ancak bu çok küçük bir ihtimaldir. Özellikle gebelik 10 haftayı aşmışsa bu sorun ile karşılaşılabilmektedir.

Kramp sorunları da hamilelik sonrasında ortaya çıkmaktadır. Buna zaman zaman uzun süreli karın ağrısı da eşlik eder. Bu durumda yine doktorunuza başvurun ve gerekli tedaviyi mutlaka alın.

Kürtaj Sonrası Parça Kalması

Bazı kürtaj müdahaleleri sonrasında parça kalabilmektedir. Doku genellikle hamilelik sırasında rahminizde gelişen bir organ olan plasentadandır. Ancak bu doku fetal doku da olabilir. Rahimde plasentanın kalması ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. İçeride kalan plasenta, kanamaya, ciddi enfeksiyona ve eğer tedavi edilmezse ölüme yol açabilmektedir.

Plasenta tutulması genellikle hamileliğin doğum ile sona ermesi ile kalabilmektedir. Ancak kürtaj sırasında da iyi temizlik yapılmaması bu duruma yol açabilmektedir. Dolayısıyla doktorunuzun bu konuya dikkat etmesi gerekmektedir.

Kürtaj Sonrası Enfeksiyon

Kürtaj sonrasında enfeksiyon kapmak sık görülen bir durum değildir. Yapılan araştırmalar kadından yalnızca birinin kürtaj sonrasında enfeksiyon kaptığına yönelik bulguyu bilim insanlarına vermektedir. Kürtaj sonrası iyileşmeniz için doktor tavsiyelerini ve ipuçlarını takip ederek riski daha da azaltabilirsiniz.

Ancak tüm bunlara karşın enfeksiyon kaptığınızı düşünüyorsanız. Mutlaka doktorunuza danışın. Enfeksiyon kaptığınıza işaret eden bazı noktalar şunlardır:

  • Ağrı kesici ilaçların veya ısı yastığının yardımcı olmadığı karın ağrısı veya rahatsızlığı.
  • Vajinal akıntı ve buna bağlı olarak gelişen kötü koku
  • 38°C’den daha yüksek bir ten sıcaklığına sahip olmak
  • Halsiz hissetmek

Doktorunuz kürtaj işleminden sonra bu riskleri ortadan kaldırmak için antibiyotik kullanımını tavsiye edebilir.

Kürtaj, gebeliğin yasal sınırlar içerisinde doğumla sonuçlanmadan, tıbbi olarak bitirilmesi işlemidir. Bu yöntem yalnızca alanında uzman doktorlar tarafından yapılmaktadır. Ülkemizde 10 haftaya kadar olan gebelikler çiftlerin isteği üzerine sonlandırılabiliyor. Yasal sınırın üzerinde olanlar ise yalnızca anne sağlığı tehlikeye girdiğinde ya da bebeğin anne karnında yaşamının sonlanması sonucunda doktor raporu doğrultusunda alınabiliyor.

Kürtaj Sonrası Rahim İçinde Kan Birikmesi (Hematometra)

Kürtaj sonrasında alt genital yolunun kısmi kapanması ile birlikte hemotometra olarak da bilinen rahim içerisinde kan birikmesi sorunu ile karşılaşılmaktadır. Cerrahi operasyonlar ile birlikte son erdirilen bu durum, kişinin cinsel sağlığını önemli derecede tehlikeye atmaktadır.

Tedavi yöntemleri arasında dilatasyon ve küretaj, koni biyopsisi, endometriyal ablasyon, kriyokoagülasyon ve elektrokoter yer almaktadır. Ancak kürtaj veya sezaryen doğum gibi yöntemlerin arkasından hematormetra oluşması oldukça nadir gelişen bir durumdur.

Kürtaj Sonrası Gebeliğin Devam Etmesi

Her kürtaj başarılı bir şekilde sonuçlandırılamayabilir. Bu durumda başarısız kürtaj sonrasında hamilelik kaldığı yerden devam edebilir. Bu durum genellikle gebeliğin çok başı olarak kabul edilen bir dönemde yapılan operasyonlarda gerçekleşmektedir. Bu olasılık yüzde birden az olsa da gerçekleşme ihtimali vardır.

Kürtaj yaptırdıktan sonra hamilelik belirtileri yaşanmaya devam ediyorsa, yaptığınız testte pozitiflik durumu varsa, ultrason taraması sonrasında doktorunuz bu durumu onaylıyorsa, kürtaj sonrasında gebeliğin devam etmesi gibi bir durumla karşı karşıya olduğunuzu söyleyebiliriz. Bu durumda mutlaka doktorunuz ile görüşmelisiniz ve yeniden kürtaj için hazırlıklara başlamalısınız. Doktorunuz size belirli bir süre verip, ceninin büyümesini ve böylece daha kolay ve net bir kürtaj süreci sunabilir.

Kürtaj Sonrası Rahimde Yapışıklık Oluşması

Kürtaj sonrasında rahimde yapışıklık söz konusu olabilir. Kürtaj sonrasında yapışıklık oluşması daha sonra bölgede yaralanmalara neden olabilmektedir. Bu duruma aynı zamanda Asherman sendromu adı da verilmektedir. Bu tür sorunlar genellikle merdiven altı olarak tabir edilen, resmi olmayan yerlerde yaptırılan kaçak kürtaj işlemlerinde gerçekleşmektedir. Yaptırdığınız kürtajın sayısı da yapışıklık ihtimalini artırır. Hamileliği sonlandırmanın tıbbi ve cerrahi yöntemleri mevcut olmakla birlikte, tıbbi yöntemlerle rahim içi yapışıklık olası değildir. Rahim içi yapışıklık durumunu kesinlikle hafife almayın. Bazı durumlarda başka hastalıkların da habercisi olabilir.

Kürtaj Sonrası Aşırı Kanama Oluşması

Kürtaj sonrasında belli miktarda kanama gerçekleşmesi oldukça olasıdır. Kaldı ki doktorunuz da sizi bu konuda bilgilendirir. Ancak beklentinin üzerinde bir kanama ile karşı karşıyaysanız mutlaka doktorunuza danışın ve ikinci bir operasyon için hazırlık yapın.

Kanamanızı daha net kontrol edebilmek için her saat değiştirdiğiniz ped sayısını mutlaka doktorunuza iletin. Kanamaya, baş dönmesi ve halsizlik eklenirse doktorunuzu konu ile ilgili olarak bilgilendirmeniz gerekmektedir. Çünkü aşırı kan kaybı hayatınızın tehlikeye girmesi anlamına gelebilir. Bu durumu önlemek ve daha doğru tedaviyi mutlaka alın.

kürtaj sonrası dayanılmaz sol kasık ağrısı lütfen yardım edin :(

lavyu .!.:

temmuz ayında 9 haftalık bebeğim karnımda öldüğü için kürtaj oldum sonrasında düzenli adetlerimi gördüm 3 ay korunduk ve 4. ay tekrar hamile kaldım maalesef onun da kalbi durdu 15 haftalık normal doğum+kürtaj oldum ilk adetim bitti doktora gittim her şey normal dedi 1 gün sonra ise inanılmaz sol kasık ve sol bacak ağrım hem de lekelenmem oldu adetimin başlangıç gününden sonra saydığımda bu ağrı ve lekelenme günlerinde yani ovulasyon döneminde oldu bugünde inanılmaz sol bacak ve sol kasık ağrım var ve lekelenmem bugün de var ilk kürtajımdan sonra böyle bir ağrı ve lekelenmem olmamıştı aslında kendimi bildim bileli böyle bir ağrım hiç olmamıştı leke de gelince iyice korktum doktor ultrason da her şey normal dedi ama çok korkuyorum ya :KK

Genişletmek için tıkla

bende 4 martta kuretaj oldum. 10 haftalıkti bebegim.
ilk kürtajım değildi bende de inanılmaz bacak ağrısı ve şancı oluştu 1 hafta sonra doktora gittiğimde içimde büyük büyük pihtilar olduğunu söyledi tekrar kurtaj dedi ama çok şükür o pihtilar kendiliğinden düştü.
demem o ki öyle birşey olabilir mi
doktorunuzu arayıp sorsanız yada gitseniz önemli bir konu çünkü
geçmiş olsun

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası