uzman alımı 2017 / Jandarma Genel Kom. Sözleşmeli Uzman Erbaş Alım İlanı - monash.pw

Uzman Alımı 2017

uzman alımı 2017

Uzman Çavuşluktan Memurluğa Geçiş

Uzman çavuşluktan memurluğa geçiş belli şartların olması halinde mümkündür. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan uzman erbaşlar, belirli şartları karşılamak kaydıyla KPSS şartı aranmaksızın memur olabiliyorlar. sayılı Uzman Erbaşlar Kanununa tabi olarak istihdam edilenlerin naklen veya açıktan atama prosedürüyle memur kadrolarına geçebilir. sayılı DMK&#;nin maddesi kimlerin uzman erbaşlık görevini bırakıp, memurluğa atanabileceği açık bir şekilde düzenlenmiştir. Devlet Memurları Kanunu 92;

Memurluktan Çekilenlerin Yeniden Atanmaları;
  • İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler.
  • sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.
  • Yasama görevinde veya bakan olarak geçirilen her yıl bir kademe ilerlemesi ve her iki yıl bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir.

Bir uzman çavuşun belirli koşulları sağlaması halinde memuriyete geçiş yapabilmesi mümkündür. Üstelik bu şartlar arasında KPSS Şartı da bulunmamaktadır. Konuya ilişkin hazırlanan kanuna göre bir uzman çavuş kendi isteği ile görevinden çekilmesi koşuluyla düz memur olarak açık kadrolarda görev alabilir. Burada dikkat edilmesi gereken 2 husus vardır. İlki uzman erbaş veya uzman çavuş fark etmeksizin bu madde kapsamında memur olabilir. İkinci husus ise kendi istekleri ile ayrılmış olmaları gerekir. Askeriyeden atılmaları durumunda memur olarak atanmaları mümkün değildir.

uzman cavusluktan memurluga gecis nasil yapilir

Uzman Çavuşluktan Memurluğa Geçiş Şartları

Uzman erbaşların maddi, özlük hakları, uzman çavuşluğa giriş koşulları, şartları ve tabi olduğu çalışma şartları gibi durumlar sayılı Uzman Erbaş Kanunu&#;nda belirtilmiştir. Buna göre makalemizin konusu olan uzman çavuşluktan memurluğa geçiş yılında gerçekleştirilen değişiklik uyarınca uzman çavuşluk kadrosunda 7 yıl hizmet vermiş olanlar hakkında geçeceği kadronun da uygun olması durumunda uygulanmaktadır. öncesinde uzman çavuşluk kadrosunda 2 yıl hizmet veren uzman çavuşların diğer devlet kadrolarına geçebilmeleri mümkün iken yılı değişikliği sonrası bu süre 7 yıla çıkarılmıştır.

  1. sayılı Uzman Erbaşlar Kanununa tabi olarak istihdam edilen uzman çavuş, uzman er ve erbaşların naklen veya açıktan atama şekliyle memur kadrolarına geçebilirler. Uzman çavuşlar, devlet memurluğu kadrolarına KPSS sınavına girmeden atanabilmektedirler. Bunun için atanacağı kurumun atama şartlarını yerine getirmesi gerekir. Bu duruma ilişkin Devlet Personel Başkanlığı tebliğ yayınlamıştır. Uzman çavuş ve uzman erlerin devlet kadrolarına devlet memuru olarak nasıl geçebileceği. yılında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan tebliğ doğrultusunda yapılır. Uzman çavuşluktan memurluğa geçiş bu doğrultuda yapılır.
  2. sayılı Devlet Memurları Kanunun maddesinin 3. fıkrasında uyarınca; “ sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler” amir hükmü bulunmaktadır. Bu madde kapsamında diğer memur kadrolarına tabi olanlar, kendi istekleri ile çekilmiş olmaları şartıyla, açıktan atama prosedürü çerçevesinde memur kadrolarına atanabilirler. sayılı Devlet Memurları Kanunun madde bu hakkı tanımıştır.
  3. Uzman çavuşları ve uzman erbaşların başvurduğu devlet kurumuna, memur olarak atanmaları bir zorunluluk değildir. Kamu kurumları ihtiyaç durumuna göre alınabileceğini düzenlemiştir. Öncelikle uzman çavuşluktan kendi istekleri ile çekilmiş olmaları gereklidir. Askeriyeden atılanlar bu madde kapsamında atanma talep edemezler. Yine kurumların uzman çavuşlar için uygun olan koruma, güvenlik veya kendi yönetmeliklerinde bu düzeyde belirledikleri kadrolara atanabilirler.
  4. İlk olarak atanacağı kurum açıktan atama için ilgili kurumdan izin almalıdırAçıktan atama izinleri kurumuna göre değişiklik göstermektedir. Bu hususa ilişkin düzenleme kanunda yapılmıştır. Açıktan atama izinlerini; Devlet Personel Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık gibi kurumların bir veya bir kaçından izin alınarak gerçekleşmonash.pw izinler ilgili kurumlardan alındıktan sonra, uzman çavuş ve uzman erbaşlar, koruma ve güvenlik kadrolarına veya kurumların görevde yükselme yönetmeliklerinde bu düzeyde belirledikleri diğer kadrolara KPSS sınavına girmeden atanabilirler. Son olarak bu haktan yararlanabilmek için en az yedi yıl uzman çavuş veya uzman erbaş olarak çalışmak gerekmektedir. Tarafımıza sıkça uzman çavuşluktan polisliğe geçiş mümkün mü? Sorusu yöneltiliyor. Açıktan şeklinde polisliğe geçiş mümkün değildir. Polislik sınavlarına girerek ancak atabilirler. Uzman çavuşluktan polisliğe geçiş yılında çok sınırlı şekilde yapılmıştır. Çünkü polislik sınavları zordur. Fakat uzman çavuşluktan gardiyanlığa geçiş yılında açıktan atama şeklinde mümkündür.
  5. Son olarak İdare Mahkemesine açılan davada; “ sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi uzman çavuş olarak görev yapmakta iken kendi isteği ile görevlerinden ayrılan ve daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarında memur kadrolarına açıktan atanan personelin, kazanılmış hak aylık derece ve kademesi yok sayılarak en düşük derecede işe başlatılmış. Yerel mahkeme idari işlemi hukuka uygun bulsa da Bölge İdare Mahkemesi işlemi iptal ederek, uzman çavuşu olarak çalıştığı dönemde kademe ve derecesinin memurluktan sayılmasına” karar vermiştir. Uzman çavuşluktan memurluğa geçiş hakkını kullananların derece ve kademesi memurluğa eklenir.
  6. Uzman çavuşluktan memurluğa geçiş için başvuru yapıp reddedilen veya başvurusu kabul edilmiş olup kademe ve derecesi sayılmayan uzman çavuşların, kendilerine yapıldığı tarihten itibaren 60 gün içerisinde, idare mahkemesine, yürütme durdurma istemli iptal davası açmaları gerekmektedir.

Uzman Çavuşluktan Memurluğa Geçiş Yasal Düzenlemeler

sayılı Devlet Memurları Kanununun Memurluktan çekilenlerin yeniden atanmaları maddesinde; &#;&#; sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler&#;&#; hükmü ile

sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5 inci maddesinde; &#;&#;Uzman erbaşların 14/7/ tarihli ve sayılı Devlet Memurları Kanununun maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için en az yedi hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir.&#; hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan, tarihli ve sayılı Resmî Gazete&#;de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye Zabıta Yönetmeliğinin Başka memurluktan naklen geçiş başlıklı maddesinde; &#;(1) Belediye hizmet birimlerinde memur kadrosunda çalışanlardan, belediye zabıta memurluğuna geçmek isteyenler; 35 yaşını aşmamaları, bu Yönetmeliğin 13/A maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde yer alan şartları taşımaları, 13/E maddesinde öngörülen sınavda başarılı olmaları kaydıyla sayılı Kanuna ve diğer mevzuat hükümlerine uyularak zabıta memurluğuna atanabilir.&#; hükmü ile,

tarihli ve sayılı Resmî Gazete&#;de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin Başka memurluktan naklen geçiş başlıklı 18 inci maddesinde; &#;(1) Belediye hizmet birimlerinde memur kadrosunda çalışanlardan, itfaiye erliğine geçmek isteyenler; 35 yaşını aşmamaları, 15/A maddesinin birinci fıkrasının (b), (c), (e) ve (f) bentlerindeki şartları taşımaları ve 15/E maddesinde öngörülen sınavda başarılı olmaları kaydıyla, sayılı Kanuna ve diğer mevzuat hükümlerine uyularak itfaiye eri kadrosuna atanabilir.&#; hükmü bulunmaktadır.

Konu incelendiğinde; 7 yıl çalışmış, sayılı Uzman Erbaş Kanununa göre Uzman Erbaş olarak görev yaptığı ve kendi isteği ile istifa ederek görevinden ayrılan uzman çavuşun yukarıdaki mevzuat hükümleri birlikte değerlendirildiğinde; sayılı Kanun kapsamında yedi yıldan fazla hizmeti bulunan, boş bulunan memur kadrolarına; sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesindeki oranlara, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğe ve diğer mevzuata uyulmak kaydıyla sayılı Kanunun maddesine göre atanmasının Belediyenin takdirinde olduğu, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına ise; memur kadrolarına atanmasının akabinde Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi ile Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 18 inci maddesinde belirtilen şartları taşıması ve yapılacak sınavda başarılı olması halinde atanabilir. Dolayısıyla doğrudan zabıta memuru kadrosuna atanmasının mümkün değildir.

Uzman Çavuşluktan Polisliğe Geçiş

Uzman çavuşluktan ayrılan askerler; infaz koruma memurluğu, katip, belediye personeli, güvenlik personeli, koruma personeli, zabıta, polis vb. pek çok benzer mesleğe ve kuruma memur olarak atanmaları mümkündür. Bunun için alım yapacak kurumda ilgili alanda alım ilanı açılmasıdır.  KPSS şartı aranmadan yapılan memur alımlarından yararlanmak için bu alım ilanları takip edilmelidir. Uzman çavuşluktan memurluğa geçiş için özel ilanlar yayınlanmaktadır. Kurumlar , öncelikle istifa etmiş uzman çavuşlar arasından personel alımı için izin alır ve iznin çıkması sonrası açıktan ilan yayımlanır.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman erbaş ve uzman er olarak görev yapmakta olan askerler, belirli şartları taşımaları durumunda polis olarak atanabilirler. PMYO veya POMEM şartlarını sağlamaları gereklidir. Bu şartları sağladıktan sonra polisliği kazanırsanız Kazanırsanız fesih işlemleri ve eğitime çağrılırsınız. Eğitimi başarılı şekilde tamamlarsanız polis memuru olarak atanırsınız.

Uzman Çavuşluktan Memurlar Geçiş Emsal Karar

                   T.C. 

                 İZMİR

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ

İKİNCİ İDARİ DAVA DAİRESİ

ESAS NO       : /…

KARAR NO    : /…

İSTİNAF YOLUNA BAŞVURAN

(DAVACI)         : …

VEKİLİ             : …

KARŞI TARAF (DAVALI) : AYVALIK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

VEKİLİ             : AV. CANAN YILMAZ

Vehbi Bey Mah. Gazinolar Cad. No:1 Ayvalık/BALIKESİR

İSTEMİN ÖZETİ          sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi uzman çavuş olarak görev yaptıktan sonra istifa ederek Ayvalık Belediye Başkanlığında memur olarak göreve başlayan davacının, sayılı Devlet Memurları Kanununun 71 inci maddesi uyarınca yapılan intibak işleminin düzeltilmesi istemiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin ../../ tarih ve … sayılı işlemin iptali istemiyle açılan davada;  davacının lise mezunu olduğu ve lise mezunu olarak görev yapan bir devlet memurunun memuriyete başlangıç derece ve kademesi  derecenin 3. kademesi olması gerektiğinden, askeri personel olarak geçirilen hizmet süresi, askerlik hizmet süresi, memuriyet süresi (15 yıl, 5 ay, 11 gün) karşılığı her üç yıl için bir derece ve

kanun gereği verilen 1 derece birlikte hesap edildiğinde, davacının kazanılmış hak aylığının 7. derecenin 2. kademesi olarak belirlenmesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata aykırılık görülmediği, yukarıda yer verilen Yönetmelik hükümlerinde, uzman erbaş olarak geçirilen hizmet süresinin Devlet memurluğuna açıktan atamada dikkate alınacağı düzenlenmiş ise de, uzman erbaş olarak en son kazanılan derece ve kademenin kazanılmış hak olarak korunması gerektiği yönünde bir düzenlemeye aynı Yönetmelikte veya başka bir mevzuatta yer verilmediği gerekçesiyle davanın reddi yolunda verilen Balıkesir 1. İdare Mahkemesinin ../../ gün ve E/…, K/… sayılı kararının; işlemin hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek istinaf yoluyla incelenerek kaldırılması istenilmektedir.

SAVUNMANIN ÖZETİ      : Savunma verilmemiştir.

TÜRK  MİLLETİ  ADINA

Hüküm veren İzmir Bölge İdare Mahkemesi İkinci İdari Dava Dairesince işin gereği görüşüldü:

Dava, sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi uzman çavuş olarak görev yaptıktan sonra istifa ederek Ayvalık Belediye Başkanlığında memur olarak göreve başlayan davacının, sayılı Devlet Memurları Kanununun 71 inci maddesi uyarınca yapılan intibak işleminin düzeltilmesi istemiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin ../../ tarih ve … sayılı işlemin iptali istemiyle açılmıştır.

sayılı Devlet Memurları Kanunu&#;nun maddesinde; &#;Memurların eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmeleri caizdir. Bu şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu Kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilen niteliklere sahip olmaları şarttır. Bu durumda sınıfları değişenlerin eski sınıflarının derecesinde elde ettikleri kademelerde geçirdikleri süreler yeni sınıflardaki derecelerinde dikkate alınır.

Kurumlar, memurlarını meslekleri ile ilgili sınıftan genel idare hizmetleri sınıfına veya genel idare hizmetleri sınıfından meslekleri ile ilgili sınıfa, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle atayabilirler.

Eski sınıflarında, görev alacakları yeni sınıfa göre memurluğa daha yüksek bir derece ve kademeden başlamış olup da sınıf değiştirenlerin yeni görevlerindeki ilk ilerleme süreleri eski sınıflarında kazandıkları derece ve kademelere tekabül eden süre kadar uzatılır ve bu süre tamamlanıncaya kadar kendilerine sınıf değiştirmeleri sırasında bulundukları derecede kademe ilerlemesi verilmez. &#; hükmüne yer verilmiş ve maddesinin, son fıkrasında ise; tarihli ve sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamına giren kurumlarda çalışıp sayılı Kanuna tabi olmayan personelden, hizmete giriş dereceleri 36 ncı madde ile tespit edilen giriş derecelerinin üzerinde olanların, ilk ilerleme ve yükselmeleri için kanuni bekleme sürelerine, bu dereceler arasındaki sürelere tekabül eden süre kadar ilave edileceği hükme bağlanmıştır.

Dava dosyasının incelenmesinden, davacının tarihinde, lise mezunu olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrinde derecenin 2. kademesinde uzman çavuş olarak göreve başladığı,  5. derecenin 2. kademesinde görev yapmakta iken, 31/12/ tarihinde sözleşmesinin yenilenmemesi nedeniyle görevinden ayrıldığı ve tarihinde Ayvalık Belediye Başkanlığında 5. derecenin 2. kademesi ile memur olarak göreve başladığı,  15/11/ tarihinde intibakının düzeltilerek 7. derecenin 2. kademesine çekildiği, derece ve kademesinin düzeltilmesi istemiyle yaptığı ../../ tarihli başvurunun reddine ilişkin ../../ tarih ve … sayılı işlemin iptali istemiyle bakılan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.

&#;Olayda,  lise mezunu olan davacının uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sayılı Yasa&#;ya tabi olarak derecenin 2. kademesinden ilk ataması yapılarak göreve başladığı, sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine  kazanılmış hak aylık derecesi ile Ayvalık Belediyesine memur olarak atandığı, söz konusu göreve 5. derecenin 2. kademesinden  başlatıldığı, sayılı Yasanın maddesinin son fıkrası ile farklı sınıflar arasında başlangıç derecesi bakımından farklılıkların, sınıf değişikliği durumunda aynı hizmet sınıfında görev alan ve aynı eğitim durumuna sahip personel arasında  meydana getireceği eşitsizliği önlemeye yönelik olduğu, buna göre memuriyette iken sınıf değiştirenlerin ya da sayılı Yasa kapsamındaki bir göreve, başka kanunlara tabi bir görevden atananların, sayılı Yasanın maddesinde belirlenen giriş derecesinden daha yüksek bir dereceyle göreve başlamış olmaları halinde, iki giriş derecesi arasındaki farka tekabül eden süre kadar terfisinin bekletilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine varıldığından,  dava konusu işlemde hukuka uyarlık, öğrenim durumuna göre yeni kurumundaki memuriyete giriş derece ve kademisi üzerinden intibakının yapılması gerektiğinden bahisle davanın reddine dair başvuruya konu Mahkeme kararında hukuki isabet bulunmamaktadır.&#;

Açıklanan nedenlerle; davacının istinaf başvurusunun kabulüne, Balıkesir 1. İdare Mahkemesince verilen 15/03/ gün ve E/, K/ sayılı kararın kaldırılmasına, dava konusu işlemin iptaline, aşağıda dökümü gösterilen ve davacı tarafından karşılanan ,TL ilk derece dava yargılama gideri ile istinaf safhasında karşılanan ,TL tutar ile Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca ,00 TL vekalet ücretinin davalı idareden alınarak, davacıya verilmesine, artan posta ücretinin HMK&#;nun maddesi uyarınca yatırana iadesine, 18/10/ tarihinde, kesin olarak, oy birliğiyle  karar verildi.

İşte jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih!

yılında binlerce kişinin başvurduğu Jandarma uzman erbaş alım sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabı geldi. Lise mezunlarının da başvurabildiği jandarma uzman erbaş alım sonuçlarının tarihi açıklandı. İşte ayrıntılar

Yayınlanma:

İşte jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih!

Jandarma uzman erbaş başvuru alımları 13 Kasım Pazartesi günü itibariyle sona ermişti.İşte Jandarma uzman erbaş alım süreci ile ilgili tüm ayrıntılar ve açıklanma tarihi. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan ve lise mezunlarınında başvurabileceği Jandarma uzman erbaş alım sonuçları ile ilgili net tarih verildi.

Başvuru sonuçları 01 Aralık tarihine kadar monash.pwinternet adresinden açıklanacak. Çağrı yapıldığı halde seçme sınavları aşamasına katılmayan adayların ön başvuru işlemleri sonlandırılacak. Asıl başvurular ise, istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacak.

Seçme sınavları tarihleri monash.pw internet adresinde yayımlanacak.

yılı Jandarma uzman erbaş başvuru sonuç tarihi açıklanır açıklanmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

jandarma uzman erbaş sözcü ile ilgili görsel sonucu

UZMAN ERBAŞ MAAŞLARI NE KADAR?

Uzman erbaşlar göreve başladığı ilk günden itibaren yılı itibariyle 3 bin lira civarı maaş almaktadırlar. Tabi, bu maaş riski olmayan Batı illerinde görev yapan jandarma uzman çavuşlar için geçerlidir. Jandarma uzman çavuş ile diğer uzman çavuşların maaşları aynıdır. Terör olaylarının yaşandığı bölgelerde görev yapan uzman erbaşlar 4 bin ile 5 bin TL arası maaş almaktadırlar. Bu miktar, terör riskine göre verilen yüzdeye göre değişmektedir.

Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları başladı! İşte başvuru ekranı! JGK başvurusu nasıl yapılır? Şartları neler?İlginizi ÇekebilirJandarma uzman erbaş alımı başvuruları başladı! İşte başvuru ekranı! JGK başvurusu nasıl yapılır? Şartları neler?

internetnasıl yapılırPazartesiseçimSözcüTerör

yılı uzman erbaş başvuru sonuçları açıklandı! (MSB personel alımı)

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı “ Yılı Uzman Erbaş Temini” kapsamında 31 Ocak – 23 Şubat tarihlerinde yapılacak olan İkinci Grup Seçim Aşaması Faaliyetleri için aday çağrıları planlanmıştır.

Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan ikinci grup adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı (Cebeci/ANKARA)’da hazır bulunacaklardır.

Seçim Aşaması Faaliyetleri;

a. Kayıt-Kabul, Ön Fiziki Kontrol, Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat ve Hastane Sevk işlemleri aşamalarından oluşmaktadır.

b. Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların gelirken spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.

c. Seçim Aşaması Faaliyetleri 1 gün sürecektir.

ç. Hafta sonlarına sınav planlanmamıştır.

4. Adaylar Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeleri beraberinde getireceklerdir.

5. Askerlik hizmetini yapmakta olan adaylar için birlik komutanlıklarınca, Başvuru Kılavuzu TABLO-3’te belirtilen esaslara göre “Nitelik Belgesi” düzenlenmesi gerekmektedir. (3 aydan az çalışılmış, hakkında kanaat oluşmamış adaya “Henüz Bir Kanaat Edinilememiştir” şeklinde nitelik belgesi düzenlenir.)

6. İlköğretim mezunu olan adaylar sadece Uzman Onbaşı, en az lise mezunu olan adaylar ise sadece Uzman Çavuş olarak değerlendirilecektir.

7. Adayların belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

8. Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmemektedir. Sınava gelirken cep telefonu getirilmeyecektir.

9. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.

Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.

Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığında sınav ve mülakat süresince adaylara yemek ve su ikramında bulunulacaktır.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Jandarma&#;dan Uzman Erbaş Alımı Duyurusu

Jandarma Genel Komutanlığı 'ndan bir duyuru geldi.

Jandarma resmi sayfasından yayımlanan duyuruda uzman erbaş alımı sonuncu ekip mülakat duyurusuna yer verildi. Yayımlanan duyuruda Ankara çevresinden mülakata girecek adaylara seçim aşamaları Marsbahis için tarih verildi. 

Yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Adaylar Giriş Sınavlarına belirtilen tarih ve saatte çağrılmaya hak kazanmıştır. Giriş Sınavı iki gün sürecektir. Birinci gün; Yazılı sınav, Fiziki Kontrol, Fiziki Yetenek Değerlendirme Testi, ikinci gün ise Mülakat yapılacak.

Kadın, Erkek Memurlar, Memur Adayları ve İşçiler Bu Sayfada >> TIKLA TAKİP ET


dönem sözleşmeli uzman erbaş temini seçim sınavına müracaatta bulunan ancak bugüne kadar geçen süre içinde sözleşmeli erbaş ve er olarak göreve başlayan ve halen devam eden adayların mağduriyet yaşamaması için;

Sözleşmeli Erbaş ve Erlerden 30 EKİM 13 KASIM başvuru tarihi itibariyle üçüncü hizmet yılını tamamlayıp, müteakip hizmet yılları içerisinde görev yaptığını gösteren ONAYLI belge getirmelidirler.

O ADAYLAR ÖNCELİKLİ OLACAK

“Sözleşmeli erbaş veya sözleşmeli er olarak görev yapanlar ile söz konusu personelden kendi kusurları olmaksızın feshedilen, kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyen veya ayrılanlar; seçim veya sınav aşamalarında başarılı olmaları halinde, yapılacak sıralama sonucunda aynı puan alan diğer adaylar arasından öncelikli olarak tercih edilir” hükümleri bulunmaktadır.

Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar ilgili mevzuattaki şartları sağlamak şartıyla, uzman erbaşlığa başvurabilir.

ADAYLARIN GETİRECEĞİ BELGELER

Ön Başvuru Belgesi/ Aday Bilgi Formu

Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Nitelik Belgesi

Denklik Belgesi

Öğrenim Durum Belgesi

Terhis Belgesi Fotokopisi 

4 Adet Renkli Biometrik Vesikalık Fotoğraf

Adaylar sınava gelirken TEK HEKİMDEN SPOR YAPMASINDA SAKINCA olmadığına dair rapor alarak yanlarında getirecektir. Raporunu yanında getirmeyenler sınava alınmayacaktır.

Adaylar sınava gelirken Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına hitaben yazılmış MUVAFAKAT YAZISI getireceklerdir. Yazının içeriği Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan Uzman Erbaş Başvuru Kılavuzunda fiziki yeterlilik sınavında belirtilen tüm spor ve fiziksel faaliyetleri (mekik, şınav, uzun atlama ve koşu) yapmama engel herhangi bir sağlık problemim ve kurul üyelerine bildireceğim hastalığım ve rahatsızlığım bulunmamaktadır. Bu fiziki yeterlilik sınavı sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık probleminde sorumluluk tarafıma aittir. olacak şekilde Adı soyadı, T.C. kimlik no yazılacak ve imzalı olacaktır.

Sınava girecek adaylar varsa sürücü belgesi, askerî ehliyet, bonservis, başarı belgesi asılları ve fotokopileri.

2 Adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (Bu belgenin örneği,monash.pw internet adresinde yer almaktadır. Adaylar bu belgeyi bilgisayar ile talimatına uygun şekilde doldurup, fotoğrafını bilgisayar ortamında forma yükleyecektir. Kesinlikle yapıştırma fotoğraf kabul edilmeyecektir. Formun arka sayfası imzalanmış olarak getireceklerdir. Belgede hiçbir satır veya hane boş bırakılmayacak, adı soyadı, okulu, caddesi, sokak numarası vb. isimlerinde kısaltma yapılmayacaktır. Çizelgenin orijinal ölçülerinde değişiklik yapılmayacaktır. Form kesinlikle elle doldurulmayacak ve bilgisayar ortamında doldurulup arkalı ön olacak şekilde çıktı alınacaktır.)

Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Giriş Sınavlarına çağrılan adaylar yukarıdaki sıraya göre, Giriş Sınavlarına Çağrı Belgesi en üstte olacak ve tek tek çevrilebilecek şekilde delerek, yarım kapak karton dosyaya takacaktır. Belgeler naylon gömlek dosyaya vb. kesinlikle konulmayacaktır.

Adayların Spor ayakkabısı, şort veya eşofman, terlik, mavi tükenmez kalem, siyah kurşunkalem, kalem açacağı ve silgi getirmesi gerekmektedir.

Sınavların bütün aşamaları Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi Başkanlığında  yapılacaktır.  

BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA

Başvuru sonucunuzu sorgulamak ve mülakat tarihinizi öğrenmek için

YENİ UZMAN ERBAŞ ALIMLARINDAN, ASKER VE POLİS ALIMLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

monash.pw

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.