su vana başliği / Valf ve Vana Çeşitleri | Koçtaş

Su Vana Başliği

su vana başliği

radyator-vanasi-ayari-nasil-yapilir

su-saati-vanasi-hangi-tarafa-acilir

Binadaki su vanası ne tarafa açılır merak ediyorsanız yazımızı okumanız yeterlidir. İstanbul Tesisat ustaları su vanaları hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizin için yazdı. Su  saatinin önünde, daireye giriş vanası olarak bilinensu vanası sağ tarafa sıkılarak kapatılır. Saat yönünde çevrilerek vana kapatılır. Sol tarafa yani saat yönünün tersine çevrildiğindeyse açılır. Şibel vana olarak bilinen vanalar, hiç açılıp kapatılmadığı için bazen suyu tamamen kesmez. Su böyle damla şeklinde akmaya devam eder. Su sayacının önünde ve arkasında iki adet olmak şartıyla, iki vana bulunmaktadır. Bu vanaların birinin mutlaka çalışır durumda olması gerekir. Evinizde herhangi bir su patlaması olduğunda, her tarafı su basmaması için haftalık olarak su vanalarını kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun için de su vanası ne tarafa açılır ya da su vanası ne tarafa kapanır bilmeniz gerekmektedir.

Radyatör Vanası Ne Tarafa Açılır

Sıcak suyun radyatöre girmeden önce bir vanası bulunmaktadır. Hiç açılıp kapatılmayan radyatör vanasının göbeğinde gevşeme olur. Göbeği gevşeyen vanalar da su damlatır. Radyatör vanası saat yönünde kapanır, saat yönünün tersine açılır. Kombinin dönüş borusuna su geçmeden hemen kalorifer peteğinin çıkışında ikinci bir vana bulunmaktadır. Bu vana da yine aynı yönde açılıp kapanır. Tavsiyemiz radyatör vanalarını ayarlarken kombiye en yakın olanları, daha az açmanızdır. Kombiden uzaklaştıkça petek vanalarını biraz daha açarak reglaj ayarı yapmış olursunuz.

Tatile Giderken Su Vanalarını Kapatmak

Evinizde bulunan bütün vanaları, tatile giderken veya hafta sonu evden ayrılırken mutlaka kapatın. Siz yokken lavabonun çelik spiralleri eskidiği için patlayabilir. Uzun süre kullanılan musluk bataryasındaki taharet musluğu ile batarya arasında yer alan hortumlar zamanla çürüdüğü için, yüksek basınç ile patlar. Evinizi su basar. Bu kötü durumla karşılaşmamak için herhangi bir su tesisatçısı çağırarak, su vananızı kontrol ettirin. Doğalgazın vanasını kapatmayı unutmayın. Kombi ve diğer su tesisatı bağlantılarında yer alan bütün vanaları kapatın. Soğuk iklim koşullarında oturan kişiler bir yere gittiklerinde, kombi içerisindeki suyu boşaltmalı ya da tesisatın içerisindeki suyun donmasını önleyici tedbirler almalıdır.

su-vanasi-hangi-tarafa-acilir

Sıkışan Su Vanası Nasıl Açılır?

Sıkışan su vanalarını açıpkapatmak hepimizin başına gelebilecek bir sorundur. Çok fazla kullanılmayan su vanaları zamanla sıkışma yapabilir. Olası bir su borusu patlağı durumunda da vanadan suyu kesmek gerekmektedir. Ortada sıkışmış su vanası durumu söz konusuysa durum içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Su vanası tam kapanmıyor ya da açılmayan su vanası durumu söz konusu ise aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Su vanalarını belirli periyodlarda kontrol ediniz.
  • Su vanası damlatmaya başladıysa tamir ettiriniz.
  • Su vanasının üst kısmını değiştirmek sorununuza çözüm getirebilir.
  • Küresel vana kullanmak kolay açılıp kapanması açısından iyi bir seçim olacaktır.

su-patlagini-kamerali-alet-ile-tespit-etme-sirketi

Eğer evinizde bir su sızıntısı durumu varsa bizi arayabilirsiniz. Kırmadan su kaçaklarına çözüm üreten cihazlı tesisatçı ekibimiz ile garantili çözümler sunmaktayız.

Avrupa 10 10 Anadolu 55 55

Kategoriler Su Tesisat

Şiber Vana

Şiber vana su tedarik sistemleri için en yaygın olarak kullanılan parçalar arasında yer alır. Doğrusal hareket izolasyon valfini temsil eder ve akışı durdurma ya da devam ettirme işlevine sahiptir. "Şiber vana nedir?" sorusuna, su akışının kontrol edilmesini sağlayan bir aparat, olarak cevap verilebilir. Temel olarak bir kapı görevi gören ürünler, akışın istenilen şekilde kontrol edilmesini sağlar. Basit anlamda kapama ve açma işlevine sahip olan parça, büyük sistemlerde de oldukça kullanışlı hale gelir. Şiber vanalar bakım ve onarım çalışmaları, yeni tesisler için su şebekesinin belirli alanlarını izole etmek ve boru hattı boyunca su akışını yeniden yönlendirmek amacıyla kullanılır. Hem yer üstü hem de yer altı tesisat sistemleri için uygun olmasından dolayı yurt içinde ve yurt dışında sıklıkla tercih edilir. Buna ek olarak yer altı tesisatlarında yüksek değiştirme maliyetlerinden kaçınmak için doğru ürünü tercih etmek oldukça önemlidir. Basınç kaybı gibi problemlerin ortaya çıkmasını engelleyen bir parça olmasından dolayı su akışının yoğun olduğu sistemlerde sıklıkla tercih edilen ürünler, profesyonel alanlardan ev içi düzeneklere kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Müstakil ve çok katlı evlerde de sıklıkla tercih edilen ürünler, suyu bir katta açarken diğer katta kapama gibi farklı işlevleri yerine getirir. Trendyol üzerinden birbirinden farklı onlarca seçeneğe sahip olan ürünler arasından aradığınızı bulabilirsiniz.

Şiber Vana Kullanmanın Avantajları

Şiber Vana Kullanmanın Avantajları

Şiber vana birden fazla su akışında kullanışlı ve pratik bir üründür. Şiber vanalar tamamen açık ya da tamamen kapalı servis için tasarlanır. Boru hatlarına izolasyon amacı ile monte edilirler. Basit bir tasarıma sahip olması sayesinde kurulumu da oldukça kolaydır. Su akışını sağlamak için pek çok farklı sistemde rahat bir şekilde kullanılabilir. Bundan dolayı günümüzde en çok kullanılan vana çeşitleri arasında yer alır. Sürgülü valf olarak da isimlendirilen ürünler pek çok farklı avantaj ile beraber gelir. Akışa karşı çok fazla direnç göstermemesi sayesinde basınç oluşumunu engeller. Böylece fazla basınç kaynaklı yaşanabilecek problemlerin de önüne geçmiş olur. Uzun süre açık ya da kapalı olarak kullanılabilmeleri sayesinde su akışının bir süre kesilmesi gereken durumlarda pratik bir gereç haline gelir. Geniş sulama sistemlerinde de kullanılabilen ürünler, kış gibi yağışın yoğun olduğu mevsimlerde gereksiz su kullanımının önüne geçerek tasarruf elde edilmesini sağlar. Tesisat sistemlerinde işlemlerin kolay bir şekilde halledilmesini sağlaması ile genellikle her binada kullanılan ürünler, ekstra bakım gerektirmemesi ile de kullanıcıların günlük hayatına kolaylık katar. Şiber vana ölçüleri bakımından çeşitlilik sunması sayesinde de her türlü gereksinimi karşılayacak çeşitliliği içerir. Vana açıldığı zaman ortaya çıkan su akışı sayesinde kendi yüzeyini temizler. Böylece kir ya da toz gibi borusunu kapatacak bileşenleri kolay bir şekilde temizlemeye imkan tanır. Basınca karşı yüksek duyarlılığa sahip olmasının yanı sıra aynı zamanda patlamayacak şekilde tasarlanması sayesinde sürgülü valfler, basınç altındayken ekstra bir malzemenin yardımı ile mil kelepçesi ya da O-Ring parçası zorlanmadan değiştirilebilir. Şiber vana özellikleri bakımından tesisatları daha güvenlikli ve sağlam kılmayı başarır. Gövdenin düz iç ortam kanalı sayesinde minimum sıvı direnci sunan ürün, akış yolunun engelsiz olmasını sağlar. Aynı zamanda hareket yönü ya da ortamı dik olduğu için enerji tasarruflu bir valf çeşidi olma özelliği gösterir. Küresel vanalara kıyasla daha az güç tüketir. Enerji verimliliği sayesinde de toplam maliyeti düşürmeye yardımcı olur. Avantajlı şiber vanalara Trendyol üzerinden hemen sahip olabilirsiniz.

Şiber Vana Bölümleri

Şiber Vana Bölümleri

Sıvı akışını başlatmak ya da durdurmak için kullanılan doğrusal bir hareket valfi olan şiber vanalar çoğu tesiste pratikliğinden dolayı kullanılır. Basit bir tasarıma sahip olması sayesinde herkesin çalışma mekaniği kolay bir şekilde öğrenebileceği ürünler olan şiber vanaları, avantajlı olmasından dolayı pek çok yerde kullanılır. "Şiber vana ne işe yarar?" diye merak ediyorsanız su sistemlerinin az enerji tüketerek akışkan bir şekilde yönlendirilmesine yardımcı olduğunu bilmek isteyebilirsiniz. Genellikle pirinçten üretilse de seçenekleri incelediğinizde plastik şiber vana çeşitleri de olduğunu görebilirsiniz. Plastik olanlar daha hafif ve uygun olması ile öne çıkarken pirinçten üretilenler daha sağlam bir yapıya sahiptir. Şiber vana kafası kolay bir şekilde çevrilebilen bir tasarıma sahip olduğu için herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Şiber vana kapağı da olarak adlandırılan bölüm, genellikle kırmızı renkli olan ve çevirme işleminin gerçekleştirildiği yerdir. Ürünleri incelediğinizde 1/2 ya da 3/4 şiber vana gibi farklı tipte ürünler olduğunu görebilirsiniz. İnç bazındaki ölçülerini belirten bu rakamlar içinden ihtiyacınız olan boyuttaki modele kısa süre içinde ulaşabilirsiniz. Şiber vana göbeği ise ürünün ana bölgesini oluşturur. İhtiyaç durumunda değiştirilebilir bir parça olan bölüm, sağlam ve dayanıklı yapısı ile dikkatleri üzerinde toplar. Vananın en büyük bölümünü gövde oluşturur. Valf kaputunun kendisi, temizlik ve bakım sağlayan cıvatalar aracılığı ile gövdeye bağlanır. Şiber vanası kapanırken kama valf yuvasına basana kadar aşağı doğru hareket eder, bu da tam bir kapatma anlamına gelir. Açma sırasında ise kama, valf gövdesinin üst kısmına doğru kayar. Böylece su akışına herhangi bir etkide bulunmaz. Trendyol üzerinden basit ve pratik bir ürün olan şiber vanasına vakit kaybetmeden ulaşabilir, su sistemlerinizi iyileştirmeye başlayabilirsiniz.

Trendyol'da Şiber Vana Fiyatları

Trendyol'da Şiber Vana Fiyatları

Sıvı akışını başlatmak ya da durdurmak için pratik bir gereç olan şiber vana, genellikle tesisatın bulunduğu sistemlerde kullanılır. Günlük hayatın içinde de su akışının ve sıcak soğuk ve su dengesi gibi işlemlerin yapılmasını sağlayan ürün sade bir tasarıma sahiptir. Yüzyıllardır insan hayatının bir parçası olmasına rağmen tasarım açısından çok fazla değişikliğe uğramayan ürün, sızdırmazlık performansı ya da sağlamlık üzerinde yapılan birkaç iyileştirme haricinde neredeyse aynıdır. İnsan hayatında büyük bir öneme sahip olmasını bu değişmeyen kolay tasarımına borçlu olan şiber vana, sulama sistemlerinde de sıklıkla tercih edilir. 1/2, 1, 2 şiber vana gibi farklı çeşitlere sahip olması sayesinde sıvı akışının olduğu çoğu sisteme kolay bir şekilde entegre olabilir. Dayanıklılığı sayesinde uzun zaman boyunca kullanılabilen ürün, kullanan kişileri de memnun etmeyi başarır. Ağır yağlar, vernik ya da yanıcı olmayan sıvılar gibi likit sistemlerde sıklıkla tercih edilen ürün, ekonomik olması ile de öne çıkar. Basınçtan etkilenmemesinden dolayı yüksek akış hızlarının olduğu işlemlerde sorunsuz çalışmayı sürdüren vanalar, açılıp kapanma hızı biraz yavaş olsa da sağlamlık konusunda kullanıcılarını memnun eder. Şiber vana fiyatları her bütçeye hitap edebilecek uygun alternatifleri barındırır. Ürünleri incelediğiniz takdirde ihtiyacınız olan boyuttaki parçaya dilediğiniz fiyat aralıkları içinden ulaşabilirsiniz. İşlevselliği ile beraber bütçe zorlamayan bir parça olması ile de sıklıkla tercih edilen ürün, bu yönü ile de kullanıcılarını mutlu etmeye devam eder. Dayanıklı ve sağlam bir sıvı akış sistemi için ideal özellikleri barındıran ürünler, fiyat bakımından da mutlu edici bir performans gösterir. Şiber vana ihtiyacınız varsa ve aradığınız kalitedeki ürünü bulmakta zorlanıyorsanız Trendyol'da belirli bir kalite standardının üzerinde olan seçenekleri inceleyebilirsiniz.

  • MOBİLYA TÜM KATEGORİLER
    • MOBİLYA MOBİLYA
          Çok Satanlar
        • BAHÇE VE BALKON BAHÇE VE BALKON
              Çok Satanlar
            • Kamp Spor ve OutdoorKamp MalzemeleriÇadırlar, Kamp Sandalyesi, Uyku Tulumu, Sinek Kovucular, Çadır Matı, Kamp Masası
              Tümünü GörSpor AletleriPilates, Yoga ve Jimnastik, Ağırlık ve Halter Ürünleri, Fitness ve Kardiyo ÜrünleriValiz ve Bavul, Bisiklet ve Bisiklet AkseuarlarıBisiklet, Bisiklet AksesuarlarıKamp Mutfak MalzemeleriTermal Çanta, Matara, Kamp Yemek Pişirme Seti, Kamp Buzluk ve Soğutucu Ürünler, Kamp Tavası, Kamp Ocağı
              Tümünü GörAydınlatma Ekipmanları
              Tümünü GörEl Feneri, Işıldak, Kafa Lambası
            • Bahçe MakineleriTırpan, Çit Budama Makinesi, Hidrofor, Yaprak Toplama Makinesi, Motorlu TestereElektrikli Testereler, Benzinli Testereler, Testere Zincirleri ve YağlarıÇim Biçme Makinesi
              Tümünü GörBenzinli Çim Biçme Makinesi, Elektrikli Çim Biçme Makinesi, Kenar Kesme Makinesi, Çim Biçme Yedek Parça
            • Evcil Hayvan ÜrünleriKedi MalzemeleriKedi Maması, Kedi Kumları, Kedi Mama ve Su Kabı, Kedi Evi, Kedi Yatağı, Kedi Oyuncakları
              Tümünü GörKöpek MalzemeleriKöpek Yatağı, Köpek Oyuncakları, Köpek Mama ve Su Kabı, Köpek Güvenlik, Köpek Hijyen ve Bakım Ürünleri, Köpek Maması
              Tümünü GörKuş MalzemeleriKuş Kafesleri ve Aksesuarları, Kuş Yemi
          • ISITMA VE SOĞUTMA ISITMA VE SOĞUTMA
            • BANYO BANYO
                  Çok Satanlar
              • MUTFAK MUTFAK
                    Çok Satanlar

            nest...

            çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası