anne karnında 3 aylık bebek kaç cm olur / Anne karnında 3 aylık Bebeğin Gelişimi

Anne Karnında 3 Aylık Bebek Kaç Cm Olur

anne karnında 3 aylık bebek kaç cm olur

Ay Ay Anne Karnında Bebek Gelişimi

Bazı bebekler dünyaya prematüre (erken doğum) bazıları ise beklenenden biraz daha geç gelir. Doğum zamanları ne olursa olsun, tüm bebekler aynı gelişim aşamalarından geçer ve bu aşamalar 9 aylık bir süreçte tamamlanır. İşte ay ay anne karnındaki bebek gelişimi ile ilgili bilgiler!

Bebekler özellikle ilk aylarda sıklıkla sindirim sistemi sorunu yaşar. Hatta bu sorunu yaşamayan bebek yok denecek kadar azdır. Bunun nedeni yaşama alışmak diye özetlenebilir. Yeni doğan bir bebek hayata alışmaya çalışırken mide-bağırsak sisteminin olgunlaşması da zaman alır.

Bu nedenle anneler en başta gaz sancıları olmak üzere reflü ve kabızlık gibi sorunlarla sık yüzleşir. Bebeklerin en sık yaşadığı sindirim problemlerini 4 ana başlığa ayırmak mümkün&#;

seafoodplus.info

Babanın spermiyle annenin yumurtası birleşir ve döllenme gerçekleşir. Hayat burada başlar. Döllenme, birkaç dakika içinde veya iki üç gün içinde gerçekleşebilir. Döllenme gerçekleştiğinde, yeni ve benzersiz bir insan vücudu gelişmeye başlar. En erken aşamaya ‘’zigot’’ adı verilir. Zigot, bir kum tanesinden daha küçüktür. Hücre bölünmesi döllenmeden hemen sonra başlamaktadır.

Bunu biliyor muydunuz?

Döllenmede çocuğun gelişimi için gerekli olan genetik bilgilerin her biri mevcuttur: saç rengi, göz rengi, cilt rengi ve boyu. Hatta bir piyanist, vokalist veya bilgisayar programcısı gibi yetenekli ya da analitik olma ihtimali bile bu genlerin içinde bulunmaktadır.

Üçüncü ve dördüncü haftalar arasında gelişen bebeğinizin kalbi atlamaya başlar. Kol ve bacak gelişmeye başlar. Yüz &#; gözler, kulaklar, burun ve ağız &#; biçimlenmeye başlar.

seafoodplus.info

Bebeğiniz bu dönemde gelişiminin sadece 5. haftasında olmasına rağmen döllenmesinden kat daha büyüktür! cm uzunluğundaki bebeğiniz bir fıstıktan bile daha hafif.

2. ayda bebeğinizin kalbi ve kan dolaşımı gelişmeye devam eder. Kalbi, sizin kalbinizden %20 oranda daha fazla kan pompalama hareketi yapar. Bebeğinizi altıncı haftada ultrason ile gördüğünüzde, ne kadar gelişmiş olduğuna çok şaşıracaksınız.

Bunu biliyor muydunuz?

Bebeğin gelişiminin ikinci aydan sonra yavaşlaması iyi bir şeydir. Eğer yavaşlamazsa bebeğiniz doğduğunda ağırlığı 10 tonu bulabilir!

İkinci ayın sonunda, bebeğiniz fetüs haline gelir. Bu dönemde tüm organları aktif haldedir ve gelişime açıktır. Aynı zamanda gözleri de gelişir ve parmaklarını bir cisim etrafında kıvırabilir. Hıçkırıklar ve dilinde tat alma tomurcukları oluşmaya başlar.

seafoodplus.info

Bebeğiniz 3. ayda neredeyse 28 gram ağırlığında ve plasenta dokusundadır. Artık 20 dişin altyapısı oluşmaya başlamıştır. Bu dönemde pankreas, insülin salgılamaya başlar. Ayrıca bu dönem bebeğiniz için hareket zamanıdır. Hareket anne tarafından hissedilemez, ancak bebeğiniz bu dönemde beş dakikadan fazla yerinde durmaz ve anne karnında saatte yaklaşık 20 kez pozisyon değiştirir.

Bunu biliyor muydunuz?

haftada yüksek ses bebeği rahatsız edebilir. Anne karnına doğru dinletilecek sessiz ve sakin müzikler bebeğinizi rahatlatır ve sakinleştirir.

seafoodplus.info

4. ayda bebeğiniz 20 cm uzunluğundadır ve hareketleri anne tarafından hissedilebilir. Parmak izleri oluşmuştur ve tırnakları uzamaya başlar. Bu dönemde göbek bağı anneye değil, plasentaya bağlıdır ve bebeğin hızlıca gelişmesi için gerekli olan besin ihtiyacı buradan karşılanır.

seafoodplus.info

Bunu biliyor muydunuz?

haftada yüksek ses bebeği rahatsız edebilir. Anne karnına doğru dinletilecek sessiz ve sakin müzikler bebeğinizi rahatlatır ve sakinleştirir.

Bebeğinizin ağırlığı beşinci ayın sonuna kadar yaklaşık grama çıkacaktır. Bu dönemde işitme duyusu, ince saçları ve kaşları gelişir. Bebeğin vücudu, birkaç ay içinde doğuma hazırlık için baş aşağı pozisyona geçer. Ayrıca, kremsi beyaz bir madde (vernix) bebeğin ince saçlarına ve cildin kırışıklıklarına yapışır. Bu &#;cilt kremi&#;nin gebeliğin geri kalan haftaları boyunca bebeği koruduğu düşünülmektedir.

seafoodplus.info

Bu ayda bebeğiniz bir kilo daha ağırdır. El koordinasyonu artar ve ve parmaklarını hareket ettirebilir. Bebeğiniz hala karanlıkta olduğu halde gözleri açılır. Rahim, ışığın biraz görülebilmesini sağlar, böylece bebeğiniz aydınlık ile karanlık arasında ayrım yapmaya başlar.

seafoodplus.info

Bebeğin cildi anne karnında suyun içinde çok kaldığı için kırışır. Bebeğinizin cildi, doğumundan birkaç hafta sonrasına kadar bu şekilde kalır. Bu sırada kirpikleri gelişir ve cildin altında yağ birikimine devam eder. Artık gelişme yedinci ayına girerken, şu anda doğan bir bebek medikal teknoloji yardımıyla hayatta kalma şansına sahiptir. Ayrıca bebeğiniz vücut sıcaklığını regüle etmeye başlar.

seafoodplus.info

Bebeğinizin göz bebeği çevresindeki iris ışığa karşı genişleyebilir veya daralabilir. Bu dönemde bebeğinizin ağırlığı kilo arasındadır. Vücudu doğumdan sonra nefes almasına yardımcı olan kimyasal bir madde (yüzey aktif madde) üretir. Sekizinci ayda bebeğin doğumdan sonraki davranışlarını da etkileyecek dört ayrıştırıcı davranışsal durum ortaya çıkmaya başlar: Uyku, uyanıklık, aktif uyanıklık ve ağlama.

Bunu biliyor muydunuz?

Geçen aydan bu yana bebeğinizin yağ ve kas dokusu yaklaşık bir kilo ağırlık kazanır. Boyları ise 40 cm civarındadır.

seafoodplus.info

Bebeğinizi kilosu bu dönemde yaklaşık kg arasındadır ve dokuzuncu ay içinde yaklaşık gram daha alırlar. Bütün organ gelişimleri doğum için tamamlanmıştır. Anne antikorları bebeğe kızamık, su çiçeği, boğmaca ve diğer hastalıklardan korunma sağlamak için plasentadan geçer. Bebeğinizin bağışıklık sistemi halen olgunlaşmamıştır. Bu dönemde bebeğiniz doğumda ortalama ( kilogram) ve 50 cm uzunluğunda olur. Plasentanın boyutu bebeğinizin ebatındadır ve göbek bağı bebeğinizin boyu ile aynıdır.

Bunu biliyor muydunuz?

Bebeğinizin doğumundan önceki gün ve saatlerde, hatta doğum sırasında bile amniyotik sıvı her üç saatte bir sürekli olarak yenilenir.

Kaynak: seafoodplus.info

Anne karnında 3 aylık Bebeğin Gelişimi

haftada bebeğiniz taçtan başlayana kadar yaklaşık cm uzunluğundadır. Yaklaşık 23 gram ağırlığındadır. Yutma reflekslerine ve tekmelemeye başladı. Tüm organları ve kasları oluşmuş ve işlev görmeye başlıyorlar. Küçük parmak izleri şimdi parmaklarının ucundadır. Bunca ay boyunca, bebeğinizin yüz kasları, minik özellikleri birbiri ardına bir ifade oluşturduğu için egzersiz yapıyor. Fark etmeden nefes alıp vermeye çalışırken o anda ve sonrasında hıçkırıkları olabilir. haftaya kadar, yaklaşık 10 cm uzunluğunda ulaşmış olacak.

Bebeğiniz üçüncü ayın sonunda tamamen gelişmeye başlayacaktır. Bebeğiniz ellerini, bacaklarını ve başını hareket ettirmeye başlamış olabilir ve ağzını açıp kapayabilir, ancak bu hareketi hissetmeniz için hala çok küçük. Parmaklar ve ayak parmakları artık daha belirgin ve yumuşak tırnakları var. Bebeğin elleri ayaklardan daha gelişmiş ve kollar bacaklardan daha uzundur. Bebeğinizin başı bedeninin geri kalanına oranla oldukça büyük. Başın üzerinde saç oluşmaya başlamış olabilir. Diş tomurcukları bebeğin diş etleri altında oluşur. Bu ayın sonuna kadar, bebeğinize besin maddeleri taşıyan ve atıkları uzaklaştıran göbek bağı tamamen oluşturulacak.

Bebek

Gözleri oluşuyor ve parmakları ve parmakları belirginleşiyor. Cinsel organları ultrasonla oldukça net görülebilir ve iç organları çalışıyor. Vokal kordlar gebeliğin haftasında gelişir. Bebeğinizin kalbi, dakika başına ila atım ile dört oda ve atışa sahiptir. Böbrekler gelişiyor ve mesane idrar boşaltmaya başladı.

Hamileliğin üçüncü ayının sonuna kadar, ya da ilk üç aylık dönemde, sabah bulantıları nihayet azalıyor olabilir ve daha sonraki gebelik rahatsızlıkları henüz ortaya çıkmamıştır.

Organ gelişimi

Bebeğinizin bağırsakları, üçüncü ayda o kadar hızlı büyümeye başladı ki göbek bağı içine çıkıyorlardı. haftada, tekrar karın boşluğuna yerleşecekler. Kalbi dakikada yaklaşık tempoda vuruyor ve kalp atışı genellikle ilk kez 10 haftalık izinde doğum uzmanı ve ceninin Doppler tarafından tespit ediliyor. Diğer organlarının ve dokularının çoğunun zaten üçüncü ayın sonunda gelişiş durumunda. Dişler diş eti altında oluşur.

Fiziksel görünüş

Küçük bebeğiniz hala yenidoğan gibi görünmese de, kolları, bacakları, parmakları ve tırnakların tamamen gelişmiştir. Kolları artık toplam uzunluğuna nispeten orantılıdır. Yüzü daha insana benziyor. Gözleri yüzünde daha da yakınlaştı. Göz kapakları tamamen gözlerinin üzerinde oluşur ve gebeliğin haftasına kadar kapalı kalır. Cildi çok ince ve saydamdır.

Cinsel organ

Dahili jenitalite daha erken farklılaşırken, dış genital bölge haftaya kadar ayırt edilemez. Bebeğiniz işbirliği yapıyorsa, fetus ultrasonu bu sefer bebeğinizin cinsiyetini belirleyebilir.

Davranış

Bebeğiniz rahimde rahatça hareket eder ve kolları ve bacaklarını 12 haftalık işaretle hareket ettirebilir; ancak ikizlerinizi taşımadığınız sürece veya çok hassas olduğunda, 16 hafta sonrasına kadar hissetmezsiniz. Parmakları ve ayak parmakları kıvrılabilir. Emme refleksleri şimdiden gelişiyor.

Amniyotik sıvıyı akciğerlerin içine / dışına &#;solumaya&#; çalışabilir, 20 diş oluşur ve gelişmeyi bekler. Pankreas insülin salgılamaya başladı. Bu aynı zamanda bebek için tepe hareketi zamanıdır. Hareket anne tarafından hissedilmez, ancak bebek aynı anda beş dakikadan fazla nadiren duruyor. Bebek annenin hareketlerini şu anda hissediyor ve anne hareket ettikçe rahimde hissediliyor.

İnanılmaz Gerçek: Amniotik sıvı üç saatte bir kendini tamamen yeniler. Bu sıvının kısmen bebeğin idrarından oluştuğundan emin olduğumuz halde bilim, diğer kısımları nelerin oluşturduğunu hala keşfetmemiştir. haftada, gürültülü sesler bebeğin ürkmesine neden olabilir. Bazı anneler ve babalar, annenin karnında oynanan sessiz müziğin bebeğin rahatlamasına ve sakinleşmesine neden olacağını bulmuştur.

Anne

Üçüncü ayın sonuna kadar, yorgunluk yaşayabilirsiniz. Sabah bulantıları ve sık idrara çıkma her ikisi de azalmaya başlamalıdır. Yaklaşık on iki hafta içinde ilk kez doğum öncesi klinik ziyaretinizi yapmalısınız. hafta arasında bir dizi test ve tarama yapılır. İlk üç aylık ultrasonografi bebeğin yaşını belirlemek için şu an yapılabilir. Olası doğum kusurlarını tarayan diğer testler de bu sefer yapılabilir.

Kanınızdaki hormonların seviyesi maksimum seviyeye ulaştı, bu yüzden sabah bulantısı, mide bulantısı, kusma ve yorgunluk daha da güçlenmeyecek ve tam tersine hafifleyecek. Fakat bu aşamada bile değişebilir ruh hali kalabilir. Göğüsleriniz ve karnınız biraz şişebilir. Rahim büyüyor ve ayın sonuna kadar tüm pelvis alanını dolduruyor.

Vücudunuzdaki yağ birikiminin nedenlerinden biri emzirmenin hazırlanmasıdır. Bu yüzden korkmamalısınız. Annenin tüm iç organları yoğun şekilde çalışmaktadır; Organizmada dolaşan kan hacmi artmaktadır (yaklaşık% için). İdrar talebi, gebeliğin başlangıcından daha az sıklıkta görülür.

Geleceğin Annesi İçin İpuçları

  • Lahana, soğan, kızarmış yiyecek, şeker gibi mide şişmesine neden olabilecek gıdalardan kaçınınız.
  • Sık sık baş ağrısı çekiyorsanız, bu sorunu bir doktorla tartışın.
  • Kendinizi aşırı derecede yormayın.
  • Açlık beynin kan damarlarındaki spazmları tetikleyebilir, sık sık yemek yiyin.
  • Uzun süredir bulunduğunuz odayı havalandırın.
  • Migren geçiriyorsanız, çikolata, peynir yemeyin ve kahve içmeyin.

Göğüsleriniz ve karnınız şişiyor, giydiğiniz giysiler oldukça sıkılaşıyor.

Göğüslerinizde kaşınabilir: bu gerginlikten dolayı olur.

Karnınızın ortasında cilt oldukça daha kararabilir; Üzerinde koyu kahverengi şerit olabilir.

Kahverengi lekeler yüzünüzde de görülebilir (doğum yaptıktan sonra genellikle kaybolur). Bu lekeler normal gebelik seyrinin işaretidir. Doğrudan güneşten kaçının.

Doktor muayenesi

  1. ya da haftada, fetusta ciddi malformasyonlar bulmanızı sağlar. Bu ayki muayenede yapılacaklar ise:
  • Karnınızın uterusun boyutunu ve fundal yüksekliğini tahmin etmesi için incelenmesi;
  • Bir kan testi: hemoglobin ve paketlenmiş hücre hacmi anemiyi kontrol etmek;
  • Enfeksiyonları kontrol etmek, şeker ve protein seviyesini tahmin etmek için idrar testi;
  • Kollardaki ve bacaklardaki şişmelerin varlığı ve muhtemel sıvı retansiyonu için muayene;
  • Gelecekteki tetkiklerin tartışılması: muhtemel genetik anormalliklerin saptanması için ultrason ve doğum öncesi tarama;
  • Doktorunuza tüm sorularınızı sorma fırsatı.

Fetus Gelişimi

Üçüncü ay, gebelikte en önemli anlardan biridir. Bu süre zarfında cenin yeni organları ve organları oluşur; Halihazırda kurulmuş sistemlerde ve organlarda önemli değişiklikler oluyor. haftada fetus zaten bir insan gibi görünüyor, ancak baş yine vücudun geri kalanına kıyasla orantısız olarak büyük ve zaten oluşturulmuş uzuvlar çok küçük. Gelecek bebeğin iyi işleyen dolaşım ve idrar sistemi vardır.

Karaciğer safra üretiyor; Cinsel organlar halihazırda geliştirilmiş durumda, ancak bebeğin cinsiyetini bulmak hala imkansız. Kaslar gelişiyor, bu yüzden daha fazla hareket etmeye başladı. Bebek yumruklarını sıkıştırabilir. Yüz kasları çalışıyor, bu nedenle kıpkırmızı ve ağzını açıyor.

Prof. Dr. Bülent Tıraş

KİŞİSEL VERİLERİN ELDE EDİLMESİ VE İŞLENMESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME FORMU

Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (“Acıbadem”) ve Acıbadem’in hakim ve bağlı şirketleri (hepsi birlikte “Acıbadem Grubu” olarak anılacaktır.) tarafından, sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz, aşağıda açıklanan çerçevede ve sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Özel Hastaneler Yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuata uygun olarak işlenebilecektir.

1. Kişisel Verilerin elde Edilmesi, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz Acıbadem Grubu tarafından sağlanmakta olan kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amaçlarıyla ve Acıbadem Grubu şirketlerinin faaliyet konularına uygun düşecek şekilde; sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, çağrı merkezi, internet sitesi, sözlü, yazılı ve benzeri kanallar aracılığıyla elde edilmektedir. Sağlık verileriniz başta olmak üzere özel nitelikli kişisel verileriniz ve genel nitelikli kişisel verileriniz, Grup tarafından aşağıda yer alanlar dâhil ve bunlarla sınırlı olmaksızın bu maddede belirtilen amaçlar ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işlenebilmektedir:

  • Kimlik bilgileriniz: Adınız, soyadınız, T.C. Kimlik numaranız, pasaport numaranız veya geçici TC Kimlik numaranız, doğum yeri ve tarihiniz, medeni haliniz, cinsiyetiniz, sigorta veya hasta protokol numaranız ve sizi tanımlayabileceğimiz diğer kimlik verileriniz.
  • İletişim Bilgileriniz: Adresiniz, telefon numaranız, elektronik posta adresiniz ve sair iletişim verileriniz, müşteri temsilcileri ya da hasta hizmetleri tarafından çağrı merkezi standartları gereği tutulan sesli görüşme kayıtlarınız ile elektronik posta, mektup veya sair vasıtalar aracılığı ile tarafımızla iletişime geçtiğinizde elde edilen kişisel verileriniz.
  • Muhasebesel Bilgileriniz: Banka hesap numaranız, IBAN numaranız, kredi kartı bilginiz, faturalama bilgileriniz gibi finansal verileriniz.
  • Sağlık hizmetlerinin finansmanı ve planlaması amacıyla özel sağlık sigortasına ilişkin verileriniz ve Sosyal Güvenlik Kurumu verileriniz.
  • Hastane veya tıp merkezlerimizi ziyaret etmeniz halinde güvenlik ve denetim amaçlı tutulmakta olan kamera kayıtları görüntüleriniz.
  • Otoparkı kullanmanız halinde araç plaka veriniz.
  • Sağlık Bilgileriniz: Laboratuvar sonuçlarınız, test sonuçlarınız, muayene verileriniz, randevu bilgileriniz, check-up bilgileriniz, reçete bilgileriniz dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi sırasında veya bunların bir sonucu olarak elde edilen her türlü sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel verileriniz.
  • seafoodplus.info sitesine veya seafoodplus.info adresine gönderdiğiniz veya girdiğiniz sağlık verileriniz ve sair kişisel verileriniz.
  • Acıbadem’e veya Acıbadem Grup şirketlerinden herhangi birine iş başvurusunda bulunmanız halinde bu hususta temin edilen özgeçmiş dâhil sair kişisel verileriniz ile Acıbadem Grubu çalışanı ya da ilişkili çalışan olmanız halinde hizmet akdiniz ve işe yatkınlığınız ile ilgili her türlü kişisel verileriniz.

Acıbadem Grubu tarafından elde edilen her türlü kişisel veriniz (Özel nitelikli kişisel veriler de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir:

  • Kimliğinizi teyit etme,
  • Kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi.
  • İlgili mevzuat uyarınca Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile talep edilen bilgilerin paylaşılması.
  • Hastane ve Tıp Merkezlerimizin iç işleyişi ile günlük operasyonların planlanması ve yönetilmesi.
  • Hastane Yönetimi, Hasta Hakları, Hasta Deneyimi bölümleri tarafından hasta memnuniyetinin ölçülmesi, arttırılması ve araştırılması.
  • İlaç temini.
  • Randevu almanız halinde randevu hakkında sizi haberdar edebilme.
  • Risk yönetimi ve kalite geliştirme aktivitelerinin yerine getirilmesi.
  • Sağlık hizmetlerini geliştirme amacıyla analiz yapma.
  • Hasta Hizmetleri, Mali İşler, Pazarlama bölümleri tarafından sağlık hizmetlerinizin finansmanı, tetkik, teşhis ve tedavi giderlerinizin karşılanması, müstehaklık sorgusu kapsamında özel sigorta şirketler ile talep edilen bilgilerin paylaşılması.
  • Araştırma yapılması.
  • Yasal ve düzenleyici gereksinimlerin yerine getirilmesi.
  • Sağlık hizmetlerinin finansmanı kapsamında özel sigorta şirketler ile talep edilen bilgileri paylaşma.
  • Kalite, Hasta Deneyimi, Bilgi Sistemleri bölümleri tarafından risk yönetimi ve kalite geliştirme aktivitelerinin yerine getirilmesi.
  • Hasta Hizmetleri, Mali İşler, Pazarlama bölümleri tarafından hizmetlerimiz karşılığında faturalandırma yapılması ve anlaşmalı olan kurumlarla ilişkinizin teyit edilmesi.
  • Pazarlama, Medya ve İletişim, Çağrı Merkezi bölümleri tarafından kampanyalara katılım ve kampanya bilgisi verilmesi, Web ve mobil kanallarda özel içeriklerin, somut ve soyut faydaların tasarlanması ve iletilebilmesi.

İlgili mevzuat uyarınca elde edilen ve işlenen Kişisel Verileriniz, Acıbadem veya Acıbadem Grubu’na ait fiziki arşivler ve/veya bilişim sistemlerine nakledilerek, hem dijital ortamda hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilecektir.

2. Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz, Kanun ve sair mevzuat kapsamında ve yukarıda yer verilen amaçlarla Acıbadem ve Acıbadem Grubu tarafından Acıbadem Grubu’na dahil olan şirketler ile, Özel sigorta şirketleri, Sağlık bakanlığı ve bağlı alt birimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sair kolluk kuvvetleri, Nüfus Genel Müdürlüğü, Türkiye Eczacılar Birliği, Mahkemeler ve her türlü yargı makamı, merkezi ve sair üçüncü kişiler, yetki vermiş olduğunuz temsilcileriniz, avukatlar, vergi ve finans danışmanları ve denetçiler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişiler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, resmi merciler dâhil sağlık hizmetlerini yukarıda belirtilen amaçlarla geliştirmek veya yürütmek üzere işbirliği yaptığımız iş ortaklarımız ve diğer üçüncü kişiler ile paylaşılabilecektir.

3. Kişisel Veri Elde Etmenin Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar ve Acıbadem’in faaliyet konusuna dahil her türlü işin yasal çerçevede yürütülebilmesi ve bu kapsamda Acıbadem’in akdi ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi ifa edebilmesi için toplanmakta ve işlenmektedir. İşbu kişiler verilerinizin toplanmasının hukuki sebebi;

  • sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu,
  • sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu,
  • sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname,
  • Özel Hastaneler Yönetmeliği,
  • Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetinin Korunması Yönetmeliği,
  • Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümleridir.

Ayrıca, Kanun’un 6. maddesi 3. fıkrasında da belirtildiği üzere sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

4. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kanun ve ilgili mevzuatlar uyarınca;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel veriler işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel sağlık verilerine erişim ve bu verileri isteme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesine ve/veya kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme hakkını haizsiniz.

Mezkûr haklarınızdan birini ya da birkaçını kullanmanız halinde ilgili bilgi tarafınıza, açık ve anlaşılabilir bir şekilde yazılı olarak ya da elektronik ortamda, tarafınızca sağlanan iletişim bilgileri yoluyla, bildirilir.

5. Veri Güvenliği

Acıbadem, kişisel verilerinizi bilgi güvenliği standartları ve prosedürleri gereğince alınması gereken tüm teknik ve idari güvenlik kontrollerine tam uygunlukla korumaktadır. Söz konusu güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak muhtemel riske uygun bir düzeyde sağlanmaktadır.

6. Şikayet ve İletişim

Kişisel verileriniz teknik ve idari imkânlar dâhilinde titizlikle korunmakta ve gerekli güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak olası risklere uygun bir düzeyde sağlanmaktadır. Kanun kapsamındaki taleplerinizi, “seafoodplus.info” web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak;

  • (i) ATATÜRK seafoodplus.info seafoodplus.info:3/8 ATAŞEHİR, Istanbul, Türkiye adresine kargo ile ıslak imzanızı taşıyan bir dilekçe ile “Kurumsal Sekretarya” departmanı dikkatine Zarfına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi Talebi” yazılarak gönderebilirsiniz,
  • (ii) Noter kanalıyla gönderebilir,
  • (iii) [email protected] adresine güvenli elektronik ya da mobil imzalı olarak, kayıtlı elektronik posta adresi veya sistemimizde kayıtlı elektronik e-posta adresiniz aracılığıyla ve/veya
  • (iv) Acıbadem’e hitaben yazdığınız “word veya pdf.” formatındaki bir dosyayı güvenli eimza ile imzalayarak [email protected] ‘a e-posta’nın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazarak iletebilirsiniz.

Kanun kapsamındaki taleplerinizi, seafoodplus.info web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak ve formda belirtilen usullerle tarafımıza iletmenizi rica ederiz.

YUKARI

Size ulaşmamızı ister misiniz?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir