bursluluk sınavı giriş belgesi 2018 / İOKBS Sınav Giriş Yeri Belgesi Yayımlandı

Bursluluk Sınavı Giriş Belgesi 2018

bursluluk sınavı giriş belgesi 2018

[:tr]

Kayıt süreçleriyle ilgili bilgiler okulumuz internet sayfasından duyurulmaktadır. Kayıt sürecinin takibi ve kayıt sürecinin tamamlanması velinin sorumluluğundadır.


Kesin kayıtlarla ilgili açıklamalarımız aşağıdadır, lütfen inceleyiniz. Kesin kayıt işlemleri ile ilgili olarak
56 16 ve 56 34 
numaralı telefonlarımızdan randevu alabilirsiniz.


 

SINIFLARA BAŞVURAN ÖĞRENCİLERİN SINAV SONUÇLARI

16 MART TARİHİNE KADAR AÇIKLANACAKTIR.

 


TED DENİZLİ KOLEJİ GİRİŞ VE BUSLULUK SONUÇLARINA GÖRE

YAPILACAK KESİN KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA AÇIKLAMALAR

 

eğitim öğretim yılı için ve sınıflarımıza öğrenci kabulü TED Denizli Koleji Giriş ve Bursluluk Sınavı sonuçlarına göre yapılacaktır. Kontenjan önceliği eğitim öğretim yılında okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin olacaktır.

4. ve 8. SINIFI OKULUMUZDA OKUYAN ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYIT SÜRECİ

eğitim öğretim yılında okulumuzun 4. ve 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimizin ortaokul ve lisemize kesin kayıtlarının 09 Haziran tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu tarihten sonra kayıt yaptırmak isteyen 4. ve 8. sınıf öğrencilerimizin kayıtları boş kontenjan olması durumunda yapılacaktır. Mevcut öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini 14 Nisan tarihine kadar yapmaları halinde erken ödeme indiriminden yararlanacaktır.

4. ve 8. sınıflarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin Okul Yönetiminin uygun görüşüyle, TED Denizli Kolejinin Ortaokulu ve Anadolu Lisesine doğrudan geçiş hakkı vardır. Bu öğrencilerimiz için TED Denizli Koleji Giriş ve Bursluluk Sınavı sonucu sadece bursluluk durumunu belirlemede kullanılacaktır. Lisede sunacağımız bilim, yabancı dil, sanat ve teknoloji ile zenginleştirdiğimiz ulusal ve uluslararası eğitim programlarına yerleştirme yapılırken öğrencilerimizin akademik başarıları ölçüt alınacaktır. Bu programlar için Okul gerekli gördüğü hallerde ayrıca sınav yapacaktır.

 


ve SINIFLARIMIZA YENİ KAYIT YAPTIRACAKLARIN KAYIT SÜRECİ

Bu sınıflarımıza kontenjan açığı kadar

sınırlı sayıda yeni öğrenci kabul edilecektir.

13 Mart tarihinden itibaren aday öğrencilerin kayıt süreci başlayacaktır. TED Denizli Koleji Giriş ve Bursluluk Sınavını geçerek kesin kayıt yaptırmayı düşünen öğrenciler PDR uzmanları ile yapılacak olan gözlem ve görüşmeye alınacaktır. Görüşme ve gözlem sonuçları olumlu değerlendirilen öğrencilerin velileri kesin kayıt işlemlerini yapabilecektir. 14 Nisan tarihine kadar kesin kayıt işleminin yapılması halinde erken ödeme indiriminden yararlanılacaktır.


Önemli Not:

Sınav sonuçlarının ilanından itibaren kesin kayıt yaptırmayı düşünen öğrenciler için Okulumuzun
56 16 ve 56 34
numaralı telefonlarından PDR görüşmesi ve kayıt randevu alınması gerekmektedir.

 

Sınırlı sayıda öğrenci kabul edileceğinden Sınav ve PDR görüşmesinin sonucu olumlu olan öğrencilerin kayıtları, kesin kayıt için başvuru önceliğine göre kabul edilecektir. Sınav ve PDR görüşmesinden olumlu sonuç alınsa bile kontenjanın dolması halinde kayıt yapılamayacaktır.

Lisemizde sunacağımız bilim, yabancı dil, sanat ve teknoloji ile zenginleştirdiğimiz ulusal ve uluslararası eğitim programlarına yerleştirme yapılırken öğrencilerin akademik başarıları ölçüt alınacaktır. Bu programlar için Okul gerekli gördüğü hallerde ayrıca sınav yapacaktır.

 


EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TED DENİZLİ KOLEJİ GİRİŞ VE BURSLULUK SINAVI SONUCUNA GÖRE VERİLECEK BAŞARI BURSU ORANLARI

 

TED Denizli Koleji Giriş ve Bursluluk Sınavı sonuçlarına göre eğitim öğretim yılında okulumuzun;

  • 5.sınıflara kayıt yaptıracak öğrencilerden sınavın sonucuna göre tam puan üzerinden en az puan almak ve okulun ilan edeceği kesin kayıt süresi içerisinde* kayıt yapmak koşuluyla,
  1. olan öğrenciye %
  2. olan öğrenciye % 80
  3. olan öğrenciye % 60
  4. olan öğrenciye % 50
  5. olan öğrenciye % 40
  6. olan öğrenciye % 30
  7. olan öğrenciye % 25
  8. olan öğrenciye % 20
  9. olan öğrenciye % 15
  10. olan öğrenciye % 10

 

  • 6, 7 ve 8. sınıflarına kayıt yaptıracak öğrencilerden sınavın sonucuna göre tam puan üzerinden en az puan almak ve okulun ilan edeceği kesin kayıt süresi içerisinde* kayıt yapmak koşuluyla,
  1. olan öğrenciye % 25
  2. olan öğrenciye % 15
  3. olan öğrenciye % 10 oranında öğrenim ücreti üzerinden başarı bursu verilecektir.

 

  • 9. sınıflarına kayıt yaptıracak öğrencilerden;

sınavın sonucuna göre tam puan üzerinden en az puan alınması; 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki İngilizce, Matematik, Türkçe derslerine ait yılsonu notlarının aritmetik ortalamasının üzerinden en az 85 olması ve okulun ilan edeceği süre içerisinde* kesin kayıt yapılması koşuluyla,

  1. olan öğrenciye %
  2. olan öğrenciye % 90
  3. olan öğrenciye % 80
  4. olan öğrenciye % 70
  5. olan öğrenciye % 60
  6. olan öğrenciye % 50
  7. olan öğrenciye % 40
  8. olan öğrenciye % 30
  9. olan öğrenciye % 20
  10. olan öğrenciye % 10;

 

  • sınıflarına kayıt yaptıracak öğrencilerden sınavın sonucuna göre tam puan üzerinden en az puan almak; İngilizce testinden en az %60 başarılı olmak ve okulun ilan edeceği kesin kayıt süresi içerisinde* kayıt yapmak koşuluyla,
  1. olan öğrenciye % 25
  2. olan öğrenciye % 15
  3. olan öğrenciye % 10 oranında öğrenim ücreti üzerinden başarı bursu verilecektir.

 

*ÖNEMLİ NOT:

31 MART TARİHİNDE MESAİ BİTİMİNE (SAAT ) KADAR BAŞARI BURSU TAAHHÜTNAMESİNİ İMZALAYARAK KESİN KAYIT YAPTIRANLAR BURSLARIMIZDAN YARARLANABİLECEKTİR.  


 

EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA UYGULANACAK OKUL ÜCRETLERİ

 

SINIF SEVİYESİ

EĞİTİM YILI 

OKUL ÜCRETLERİ

ERKEN KAYIT

İNDİRİMLİ ÜCRETLER
(05 ŞUBAT-
15 NİSAN ARASI %7)

YEMEK

ÜCRETLERİ

ANASINIFI
İLKOKUL
ORTAOKUL
LİSE

 

 Ücret ve indirimlere ilişkin açıklamalar:

  • Okul ücretlerine KDV dâhildir.
  • Okul ücreti ve yemek ücreti birlikte tahsil edilir.
  • Yemek hizmeti Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokulda kahvaltı + yemek + ikindi ara beslenmesi; Lisede yemek + ikindi ara beslenmesi olarak sunulacaktır.
  • Kitap, kıyafet ve servis ücretleri hariçtir. Bu ücretler daha sonra belirlenerek duyurulacaktır.
  • Peşin ödemelerde öğrenim ücreti üzerinden TL indirim yapılır.
  • İlk kez kayıt yaptıracaklar ile kayıt yenileyecek veliler için 05 Şubat Nisan tarihleri arasında %7 oranında öğrenim ücreti üzerinden erken kayıt indirimi uygulanacaktır.
  • Uygulanabilecek taksit sayısı en fazla 9 aydır. Her halükarda, taksitli ödemelerin sonuncusu yılı Şubat ayıdır.
  • Aynı dönemde TED Denizli Koleji’nde okuyan kardeşlerin her birine öğrenim ücreti üzerinden % 10 indirim uygulanır.
  • TED mezunlarının çocuklarına, öğretmen çocuklarına ve üniversite personelinin çocuklarına % 10 indirim uygulanır.
  • Birden fazla burs veya indirim hakkı kazanılması durumunda, öğrencinin lehinde olan en yüksek orana sahip burs veya indirim uygulanır. Erken Kayıt İndirimi ve Peşin Ödeme İndirimi bu kuraldan müstesnadır.

 

 [:]

MEB SONUÇ SORGULAMA: Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı! İOKBS (PYBS) kontenjan dağılımı ve burs ücretleri…

Bursluluk sınav sonuçları bugün belli oldu. Bursluluk sınavı sonuçlarında ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanıyor. İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) MEB'in sitesinde açıklandı. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir. Haberimizden bursluluk sınav sonuçları sorgulaması yapabilirsiniz.

Yayınlanma: - 18 Temmuz Güncellenme:

MEB SONUÇ SORGULAMA: Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı! İOKBS (PYBS) kontenjan dağılımı ve burs ücretleri…

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS sınavı yapıldı. MEB tarafından düzenlenen İOKBS sınavı eski isimleri ile bursluluk veya PYBS sınavı sonuçları için bekleyiş sona eriyor. Sınavı kazananlar Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı yurt içindeki resmî, örgün okul/kurumlarda (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri hâlinde bu haklarından yararlanabilirler. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) bursluluk sınavı sonuçları bugün açıklandı. Peki sınav sonuçlarına göre başarılı olanlar ne kadar burs alacak? İşte konuya ilişkin detaylar..

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR

3 Haziran’da MEB tarafından gerçekleştirilen İOKBS bursluluk sınavından sonra sıra sonuçların açıklanmasına geldi. Bursluluk sınavı sonuçları için MEB tarafından verilen tarih 18 Temmuz yani bugün . 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerini katıldığı İOKBS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi üzerinden duyurulacak. PYBS sonuçları ile ilgili MEB açıklaması araştırılıyor. İOKBS sonuçları 18 Temmuz'da “seafoodplus.info” ve “seafoodplus.info” internet adreslerinde ilan edilecek.

BURSLULUK SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

bursluluk-sinav-sonucları-iha

KONTENJAN DAĞILIMI

Kontenjan Dağılımı şu şekilde yapılır;

1) Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının;

a) %10'u Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrencilere,

b) %5'i Bakanlığa bağlı resmî okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, emekli olan ya da vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına, c) %5'i ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imamhatip ortaokulu bulunmayan öğrencilere,

ç) %80'i (a), (b) ve (c) bentleri dışındaki diğer öğrencilere, ayrılır

2) Birinci fıkradaki kontenjanlardan; (a) ve (c) bentlerinde belirtilen kontenjanların dolmaması hâlinde kalan kontenjan diğer öğrencilere ayrılan %80'lik kontenjana ilave edilir. Öğretmen çocuğuna ayrılan %5'lik kontenjanın dolmaması hâlinde ise kalan kontenjan öğretmen dışındaki Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı kadrolarında çalışan diğer eğitim personelin çocukları için kullanılır, buna rağmen dolmaması hâlinde kalan kontenjan %80'lik kontenjana ilave edilir.

İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. İOKBS burs ücretin TL

bursluluk- sonucları-depo
BURSLULUK SINAV SONUÇLARININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,
b. Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması ya da zarar görmüş olması,
c. Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,
ç. Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,
d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,
e. Üzerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not ve benzeri dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel ve benzeri araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav salonuna girmesi,
f. Dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,
g. Öğrencinin salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilmesi,
ğ. Sınava girdiği hâlde, işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması,
h. Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinde uyuşmazlık olması,
i. Sınav evrakına zarar verilmesi (sınav sürecince soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak; teslim etmemek ve benzeri), durumlarında “Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi” nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için, salon görevlilerince hazırlanan tutanaklar dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

ÖĞRENCİ VELİSİ VE OKUL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DİKKATİNE

1. Bu e-kılavuz 17/10/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği” ve Eylül tarihli ve sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi” hükümlerine göre hazırlanmıştır.

2. İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavına (İOKBS) başvurmuş olan öğrenciler, bu kılavuzda yer alan hükümleri ve ilgili mevzuatta belirtilmiş olan hususları kabul etmiş sayılır.

3. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girerek bursluluk hakkı kazanan öğrenciler bursluluk hakkından yararlanamaz, sınav sonucu açıklandıktan sonra başvuru şartları ile ilgili geriye dönük düzeltme işlemi yapılamaz ve öğrenci velisi ile okul müdürlükleri düzeltme talebinde bulunamaz.

4. Okul müdürlükleri bünyesinde kurulan komisyonlar idari ve malî açıdan sorumlu olduklarından, burslulukla ilgili belgeleri dikkatlice inceleyecektir. Belgelerin eksik ve yanlış olmaması için öğrenci velilerine rehberlik ederek başvurmak istediği kontenjana ilişkin belgelerini tamamlayan öğrencilerin işlemleri yapılarak “ İOKBS ADAY BAŞVURU BİLGİLERİ FORMU” komisyon üyeleri tarafından imzalanacaktır.

5. İOKBS'yi kazanan öğrencilerin bursluluğa yerleştirilmeleri için belirtilen tarihlerde başvuru yapmasından öğrenci velisi, bilgilendirme ve elektronik onaylamadan ise okul müdürlüğü sorumludur.

6. İOKBS'yi kazanan öğrencilerin bursluluğa yerleştirilmelerine ilişkin bu e-Kılavuzda yer alan kurallar, bu Kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girmiş olan yasama, yürütme ve yargı kararları gereğince değiştirilebilir. Böyle durumlarda izlenecek yol, Bakanlıkça belirlenir ve kamuoyuna duyurulur.

7. Yukarıda belirtilen hususlarda oluşabilecek herhangi bir hata durumunda Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) sorumlu değildir.

8. Emekli öğretmenlerin bilgilerinin MEBBİS kayıtlarında yer almaması durumunda başvuru süresi içerisinde emekli olduklarına dair belgeyle birlikte il/ilçe Millî Eğitim Müdürlüklerine başvurarak durumlarını MEBBİS kayıtlarına işletmeleri gerekmektedir.

Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor?İlginizi ÇekebilirOkullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor?

Bakanlar KuruluBursluluk Sınavı sonuçlarıcep telefonudoktoremekliinternetmebMilli Eğitim BakanlığıöğrenciokulPYBSPYBS sonuçlarısaat kaçtaşekersınavtatil

Bursluluk sınav sonucu İOKBS sonuç öğrenme ekranı girişi

Bursluluk sınavı sonuçlar için artık son günlere girildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni adıyla İOKBS sınavı sonuçları 18 Temmuz çarşamba günü seafoodplus.info adresinden online olarak sorgulanacak. İOKBS sonucuna göre burs hakkı kazananlara burs ödemeleri Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarında yapılacak.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve alt gelir grubuna mensup ailenin çocuklarının girdiği bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu binlerce öğrencinin gündeminde. Eski adıyla PYBS olan bu sene ilk kez İOKBS adıyla yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları 18 Temmuz Çarşamba günü online olarak açıklanacak.

Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç gün kaldı sorusunun cevabı için gözler Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfasında. Eski ismi PYBS olan bu seneki adıyla İOKBS bursluluk sınav sonuçları için geri sayım başladı. Binlerce öğrencinin katıldığı İOKBS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Bir an önce MEB'in sonuç sayfasına erişmek isteyen aileler heyecanla bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 03 Haziran  İOKBS bursluluk sınavı sonuçları 18 Temmuz tarihinde erişime açılacak. 

İOKBS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR:  - eğitim yılı içinde MEB tarafından yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları "seafoodplus.info" ve "seafoodplus.info" internet adreslerinde ilan edilecek. Sonuçlar adreslere posta yoluyla gönderilmeyecek ve bu iki site dışında hiç bir yerden açıklanmayacak.

İOKBS Burs Ücreti Ne Kadar Oldu: Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. Yıllara göre İOKBS burs ücretini inceleyelim:

yılında burs ücreti: ,72 TL

yılında burs ücreti: ,89 TL

yılında burs ücreti: ,47 TL

yılında burs ücreti: ,24 TL

yılında burs ücreti: TL

yılında burs ücreti: TL

İOKBS BURSLARI NE ZAMAN VERİLECEK: Bursluluğu hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e - Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir. Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin Maddesine göre yapılacaktır.

BURSLULUK SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

(-) Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

(-) Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, zarar görmüş olması ya da cevap kâğıdının çıkmaması,

(-) Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

(-) Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,

(-) Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

(-) Dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,

(-) Öğrencinin salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilmesi,

(-) Sınava girdiği hâlde, işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması,

(-) Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinde uyuşmazlık olması,

bursluluk sonucuİOKBS sonuçları burs ücretleriMEB

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir