shakira pitbull get it started indir / Shakira addicted to: Yandex Görsel'de 2 bin görsel bulundu

Shakira Pitbull Get It Started Indir

shakira pitbull get it started indir

kaynağı değiştir]

yılında Dünya kupası için Freshlyground ile birlikte "Waka Waka" adlı bir şarkı seslendirdi. Büyük yankı uyandıran şarkı, klibiyle de beğeni topladı. Klip, Youtube tarihinde milyon izlenmeyi aşan üçüncü video oldu. Şarkı birçok ülkeden platin plak ve altın plaklar kazandı. Ayrıca şarkı 5 milyon satışı geçerek dünya kupası tarihinin en çok satan şarkısı olup, en büyük rekoru kıran şarkı oldu.

Shakira 19 Ekim 'da 7. studyo albümü olan "Sale El Sol" 'u çıkardı. Albümden önce Eylül ayında yayınlanan Loca adlı şarkısıyla latin müziğe dönüş yaptı. Loca'ya Barcelona'da klip çeken Shakira, klipte paten kaydı ve motosiklete seafoodplus.infoümün çıkış parçası olan Loca 33 ülkede zirveye oturdu. Albüm 11 İspanyolca, 4 İngilizce şarkıdan oluşuyor. Shakira bu albümde daha çok düetlere yer vererek, Pitbull, El Cata, Dizzee Rascal ve Calle 13 gibi isimlerle düet yaptı. Albümde en çok dikkat çeken parçalar İspanyolca dilinde El Cata düeti olan İngilizce dilinde ise Pitbull Düeti olan "Rabiosa" ve Calle 13 düetli "Gordita "parçalarıdır. Bu albümle birlikte Shakira 10 Kasım 'de düzenlenen Latin Grammy ödüllerinde En İyi Bayan Pop Vokal Albümü dalında 1 Latin Grammy kazandı ve Shakira,Latin Grammy ödüllerinde özel olarak Yılın İnsanı ödülüne layık görüldü.

Shakira ()[değiştir kaynağı değiştir]

Shakira ile aynı ismi taşıyan albüm sanatçının stüdyo albümüdür. Albüm 25 Mart 'te çıkmıştır. Billboard'da 2 numaraya kadar yükselmiştir. Shakira albümün fiziksel versiyonunda 10 şarkıya yazarlık yapmıştır. Albüm ilk haftasında kopya satmıştır. Albümde 3 de düet bulunmaktadır.

Albümün çıkış parçası olan Rihanna düeti "Can't Remember to Forget You" Billboard'a 28 numaradan giriş yapıp 15 numaraya kadar yükselmiştir. Joseph Khan'ın yönetmenliği yaptığı şarkının klibi 30 Ocak 'te Vevo'ya yüklenmiştir. Albümün ikinci single olan "Empire" videosu albümle aynı günde çıkmıştır. Albümün üçüncü single olan "Dare La La La", FIFA Dünya Kupası resmî albümü içerisinde yer almıştır. Şarkıya ait iki farklı klip çekilmiştir. Klibin FIFA versiyonu Vevo'da 1 milyara yakın görüntülenme almıştır.

Özel Hayatı[değiştir

Pitbull Şarkıları

PİTBULL KİMDİR?

Pitbull

Pitbull

Asıl adı Armando Christian Rafael Pérez olan Amerikalı rapçi Pitbull, Küba kökenli bir ailenin çocuğu olarak ’de Miami’de doğmuştur. Küba kökenli mavi gözlü bir beyaz olması, hem okul yıllarında, hem de kariyerinin başlangıç dönemlerinde problemlerle karşılaşmasına neden olmuştu. Ailesinin ayrılması ve annesi tarafından büyütülmesi gibi olaylarla sıkıntılı bir çocukluk dönemi geçirdikten sonra, rap müziğine odaklanmış, yılında Lil Jon ve East Side Boyz'un Kings Of Crank albümünde, yılında Oye adlı şarkısıyla Daha Hızlı Daha Öfkeli filminde yer almıştır.

yılında ilk albümü M.I.A.M.I’yi, daha sonra sırasıyla, ’da El Mariel, ’de The Boatlift, ’da Rebelution, ’da Armando ve ’de Planet Pit albümlerini çıkarmıştır. M.I.A.M.I. albümünün adının açılımı, Money Is a Major Issue idi, Billboard listesinde sıraya kadar çıkmıştı. El Mariel albümü, Billboard ’de sıraya yerleşmişti. Birçok müzisyenin katkısıyla gerçekleştirilen The Boatlift albümü de Billboard ’de 50 numara olmuştu. Planet Pit albümü ilk hafta satan Pitbull Rain Over Me şarkısına da bu albümde yer vermişti.

’de Global Warming, ’de Globalization ve ’de Dale albümlerini çıkarmıştır. Pitbull şarkıları, yayınlandıkları dönemlerde listelerde oldukça üst sıralara kadar yükselmiş, Rebelution albümünden I Know You Want Me adlı şarkısı ’da Billboard Hot listesinde 2 numara olmuştur. Globalization albümü Billboard ’de Sıraya, Rap Albums’de 3. Sıraya yükselmişti.

Bu takma adı kullanma nedenini, pitbull köpeklerinin bir kişiyi ısırdıklarında kilitlenmeleri olarak açıklayan Pitbull Fireball şarkısının klibinde John Ryan’a da yer vermiştir. Çektiği kliplerde sıkça başka ünlüleri kullanan Pitbull Timber şarkısının klibinde de Kesha ile çalışmıştır. Pitbull El Taxi şarkısında da Osmani Garcia ile işbirliği yapmıştır.

 

Müzikle ilgilenmeye başladığı yıllarda Miami bass türünden etkilenen ve Celia Cruz ve Willy  ile Chirino’yu ilham kaynağı olarak gören sanatçının profesyonel çalışmaları, hip hop, crunk ve  reggaeton tarzları kapsamındadır. Arama motorlarında Pitbull dinle yazıldığında çıkan uzun liste, sanatçının dinleyici kitlesi hakkında fikir vermektedir. Armando ve Dale albümleri İspanyolcadır.

Pitbull Şarkıları Albümleri:

Climate Change (), Messin' Around (feat. Enrique Iglesias) - Single (), Freedom - Single (), Greenlight (feat. Flo Rida & LunchMoney Lewis) - Single (), Dale (), Dale (), El Taxi (feat. Sensato & Osmani Garcia) - Single (), Non-Fiction (Deluxe) (), Wild Wild Love (feat. G.R.L.) - Single (), Globalization (), Fireball (feat. John Ryan) - Single (), Global Warming: Meltdown (Deluxe Version) (), Timber (feat. Ke$ha) - Single (), Back In Time (From "Men In Black III") - Single (), Get It Started (feat. Shakira) - Single (), Global Warming (), Global Warming (Deluxe Version) (), Don't Stop the Party (feat. TJR) - Single (), I Am Armando - Armando Reloaded (), Give Me Everything (feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer) - Single (), Planet Pit (), Armando (Deluxe Version) (), Pitbull Starring In: Rebelution (), Hotel Room Service - Single (), I Know You Want Me (Calle Ocho) - EP (), The Boatlift ()

kaynağı değiştir]

Kolejdeki eğitimini tamamlamak üzere müziğe bir süre ara veren Shakira 'te yine sahnelere döndü.

Alanis Morissette'den oldukça etkilenen şarkıcı aynı yıl Latin Amerika'da ona büyük ün kazandıracak üçüncü albümü, ilk stüdyo albümü Pies Descalzos'ı çıkardı. Albümden çıkan ilk parça "Estoy Aqui"'dir. Kolombiya, Arjantin, Meksika ve Brezilya'da zirveye oturan şarkı Güney Amerika'da büyük bir hit oldu. Bu şarkıyla Latin Amerika'nın yanında diğer İspanyolca konuşan ülkelerde de ünlü olan şarkı İspanya listesinde 5 numaraya kadar çıktı. Aynı zamanda Amerika da onun sesini duymuştu, şarkı Amerika Latin listesinde 2 numaraya yükseldi.

Albümün 2. teklisi "¿Dónde estás corazón?" da çıkış parçasına yakın başarı gösterdi. Kolombiya'da albümden 3 tekli 1 numara oldu. Artık o tüm Kolombiya'nın sevgilisi olmuştu. Albümden 6 tane tekli çıktı ve albüm dünya çapında 5 milyon sattı. Albümün satışı ödülleri de etkiledi. yılında Shakira "Latin Billboard Ödülleri"'ne 3 dalda aday oldu. "En İyi Pop Albüm"'de dahil 3 ödülü de alan Shakira o yıla damgasını vurdu. Shakira yılında aday olduğu bütün ödülleri aldı. Bu albüm Shakira'nın müzik şirketiyle imzaladığı son albüm olacaktı ama albümün büyük başarısından dolayı şirket Shakira'yı bırakmadı ve onu bir albüm daha çıkarması konusunda ikna etti.

¿Dónde Están Los Ladrones? ()[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir