4500 gün ile emeklilik / Günden Emekli Olma Şartları ve Maaşı | funduszeue.info

4500 Gün Ile Emeklilik

4500 gün ile emeklilik

veya gün primle nasıl emekli olunur?

Ahmet Metin Aysoy - SGK Eski Başmüfettişi

En basit haliyle hem kadın sigortalılar için hem de erkek sigortalılar için veya gün primle nasıl emekli olunacağını net bir şekilde anlatmak istedim.

Pozitif ayrımcılık yaparak önce kadınlardan başlayalım;

1- ve öncesi sigortalı olan ve 50 yaşını dolduran kadın sigortalılar gün prim ödemesini tamamladıkları tarihte emekli olabilirler.

2- tarihi öncesi sigorta girişi olup, 15 yıl sigortalılık ve gün prim ödeme koşulunu;

- ile tarihleri arasında yerine getirenler 52 yaşını,

- ile tarihleri arasında yerine getirenler 54 yaşını,

- ile tarihleri arasında yerine getirenler 56 yaşını,

- tarihinden sonra yerine getirenler 58 yaşını,

doldurdukları tarihte emekli olabilirler.

3- tarihi ile tarihi arasında sigorta girişi olan kadın sigortalılar, 25 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az gün prim ödemesi ile 58 yaşında emekli olabilirler.

Erkek sigortalılar ise;

1- ve öncesi sigortalı olan ve 55 yaşını dolduran erkek sigortalılar gün prim ödemesini tamamladıkları tarihte emekli olabilirler.

2- tarihi öncesi sigorta girişi olup, 15 yıl sigortalılık ve gün prim ödeme koşulunu;

- ile tarihleri arasında yerine getirenler 56 yaşını,

- ile tarihleri arasında yerine getirenler 57 yaşını,

- ile tarihleri arasında yerine getirenler 58 yaşını,

- ile tarihleri arasında yerine getirenler 59 yaşını,

- tarihinden sonra yerine getirenler 60 yaşını,

doldurdukları tarihte emekli olabilirler.

tarihi ile tarihi arasında sigorta girişi olan erkek sigortalılar, 25 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az gün prim ödemesi ile 60 yaşında emekli olabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Günden Emeklilik Şartları Nelerdir?

Haberler

Gündem

Günden Emeklilik Şartları Nelerdir?

Uzun soluklu bir çalışma hayatı içerisinde olan birçok vatandaş emekli olmanın hayalini kuruyor. 4A (SSK), 4B (Bağkur) ve 4C (Emekli Sandığı) gibi sigorta sistemlerinin herhangi birinde çalışan tüm vatandaşlar belirlenen şartları sağladıkları taktirde emekli olmaya hak kazanıyorlar. Bu şartlar arasında prim ödemesi, sigortalılık günü ve yaş gibi çeşitli kriterler bulunuyor. Tüm bu şartları yerine getiren vatandaşlar ilgili kurumlara başvuruda bulunarak emekli maaşlarını almayı bekliyor. Peki, günden emeklilik şartları nelerdir? Sorunun cevabını haberimizin içeriğinde sizler için derledik

4A (SSK), 4B (BAĞKUR), ve 4C (Emekli Sandığı) gibi çeşitli sigorta sistemlerinde uzun soluklu bir çalışma hayatı yaşayan tüm vatandaşlar emekliliğin hayalini kuruyor. Emeklilik için ilgili yasalarca bazı şartlar belirlenmiştir. Prim ödemesi, sigortalılık günü ve yaş gibi çeşitli kriterleri bulunan emeklilik şartları cinsiyete göre de değişiklik gösteriyor. Örneğin günden emekli olma şartları kadın ve erkekler için farklı özellikler barındırıyor. Vatandaşlar günden emekli olmanın şartlarını internet üzerinden araştırıyor. günden emekli olmak şartlarına dair tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz

Günden Emeklilik Şartları Nelerdir?

 Günden Emeklilik Şartları Nelerdir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası