aladağ küp şelaleleri / Küp Şelaleleri Aladağ | Nerede, Giriş ve Kamp Ücretleri - ADANA

Aladağ Küp Şelaleleri

aladağ küp şelaleleri

&#;ukurova'nın gizli cenneti: K&#;p Şelaleleri

ADANA - SERHAT ÇAĞDAŞ

Adana'nın Aladağ ilçesinden 37 kilometre uzaktaki 10 şelaleden oluşan Küp Şelaleleri, çevresinde her mevsim farklı renklere bürünen ormanları ile su ve kuş seslerinin birbirine karıştığı huzur veren doğasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Etrafındaki yürüyüş alanlarında spor yapma, şelalenin oluşturduğu küçük göletlerde ise yüzme imkanları yakalayan turistler, büyük şehirlerin gürültülü ortamından uzaklaşmanın keyfini yaşayabiliyor.

Doğayla iç içe bir tatil geçirmek isteyenlerin yakınlarında kamp yapabileceği şelaleler, yazın çok sıcak geçtiği Çukurova'da yaşayanların serin havasıyla tercih ettiği yerler arasında geliyor.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yer alan şelalelerin görülmesi gereken yerlerden birisi olduğunu söyledi.

İlçenin doğal güzellikleriyle özellikle hafta sonları turistlerin ilgisini çektiğini anlatan Akgedik, "Burası tüm Doğu Akdeniz'e hizmet edebilecek, nefes alabilecekleri bir nokta. Küp Şelaleleri yaklaşık 1,5 kilometrelik bir kanyon içerisinde yer alıyor. Buraya merdivenler, köprüler yaptık. Bu güzelliğin keşfedilmesi için tanıtım çalışmalarına da ağırlık verdik. Bir vadinin içerisinde muhteşem sıra şelaleleri görenler huzur buluyor. Farklı bir havası olan şelaleler insana kendini Amazon ormanlarında hissettiriyor. Bölgedeki Simit Şelalesi de ilgi görüyor." ifadesini kullandı.

"Burası saklı bir cennettir"

Akgedik, şelalelerin yeni yeni tanınmaya başlandığını aktararak şunları kaydetti:

"Geçen yıl yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl 50 bin kişinin ziyaret etmesini hedefliyoruz. Burası Adana'nın turizm merkezlerinden birisi olacak. Türkiye için de önemli bir turizm alanı olacağına inanıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Biz Aladağ'ın geleceğini turizmde görüyoruz. Tabiat turizmi denildiği zaman Aladağ ismi duyulacak. Bunu için gayret sarf ediyoruz. Burası saklı bir cennettir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
Nerede, Giriş ve Kamp Ücretleri &#; ADANA

Küp şelaleleri ve kamp alanları, Türkiye&#;nin Aladağ Dağları&#;nda bulunan şaşırtıcı derecede güzel ve sakin bir mekandır. Çevredeki manzaranın muhteşem manzarasını sunduğu için hem yerli halk hem de turistler için popüler bir kamp yeridir.

Bölge, her biri benzersiz ve güzel bir şekilde dağ yamacından aşağı akan bir dizi şelaleye ev sahipliği yapmaktadır. Kamp alanları, her şeyden uzaklaşmak ve doğanın tadını en iyi şekilde çıkarmak için harika bir yoldur.

Şelalelerden Kısa Bir Video

Daha fazla video gelmesi için lütfen Youtube Kanalımıza Abone olun. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Aladağ Küp Şelaleleri Tarihi ve Özellikleri

Her biri kendine özgü şekli ve akışı olan bir dizi basamaklı şelaleye sahiptir. Şelaleler en iyi, tüm sahneyi kuş bakışı görebileceğiniz dağın tepesinden görülür. Şelaleler, ışık onlara tam olarak vurduğunda, büyüleyici bir ışık ve renk görüntüsü oluşturduğunda özellikle nefes kesicidir.

Kamp alanları oldukça güzel, çadırlar ve kampçılar için bolca alan var. Ziyaretçilerin yemeklerini pişirebilmeleri ve manzaranın tadını çıkarabilmeleri için birkaç piknik masası ve ızgara da bulunmaktadır. Ayrıca birkaç tuvalet ve duş da mevcuttur.

Aladağ Küp Şelaleleri, Türkiye&#;nin Aladağ Dağları&#;nda yer almaktadır. Aladağ Dağları, Toros Dağları&#;nda, Türkiye&#;nin Adana şehri yakınlarında bulunan bir sıradağdır.

Yaklaşık milyon yıl öncesinden yıl öncesine kadar süren Pleistosen döneminde oluşmuştur. Bu süre zarfında Aladağ Dağları, buzulların ilerlemesi ve geri çekilmesi nedeniyle önemli ölçüde erozyon yaşadı. Bu erozyon, dağın yamaçlarından aşağı doğru akan bir dizi şelaleden oluşan Aladağ Küp Şelalelerinin oluşmasına neden olmuştur.

Aladağ Küp Şelaleleri, güzelliklerini hayranlıkla izlemek ve bölgenin sunduğu birçok aktiviteye katılmak için gelen ziyaretçilerle popüler bir turizm merkezidir. Ziyaretçiler yürüyüş ve trekking gezilerine çıkabilir, yakınlardaki mağaraları keşfedebilir, şelalelerin buz gibi sularında yüzebilirler.

Doğası gereği benzersiz şekli çarpıcı fotoğraflar sağladığı için fotoğrafçılar için de popüler bir yerdir. Ayrıca dağ keçisi, kurtlar ve nadir kuş türleri de dahil olmak üzere çeşitli vahşi yaşama ev sahipliği yaparlar.

Yapılabilecek Aktiviteler

Bölge kartallar, tilkiler ve yaban domuzları gibi yaban hayatıyla doludur. Patikalar yürüyüş yapmak ve bisiklete binmek için harikadır ve ayrıca yakınlarda birkaç yüzme yeri vardır. Bölge ayrıca kaya tırmanışı ve iniş için idealdir.

Kaçmak ve doğanın güzelliğinin tadını çıkarmak isteyenler için harika bir mekan. İster romantik bir kaçamak, ister arkadaşlarınızla ve ailenizle dinlenebileceğiniz bir yer arıyor olun size unutulmaz bir deneyim yaşatacaktır.

Kamp Alanı ve Giriş Ücreti

Kamp Alanları ve şelaleye herhangi bir giriş ücreti ve ziyaret saati kısıtlaması bulunmamaktadır. Yılın istediğiniz saati ve gününde ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Küp Şelaleleri Ulaşım Bilgileri

Nasıl gidilir?: Adana&#;dan araba, taksi veya trenle ulaşılabilir. Hatay İskenderun&#;dan da otobüse binmek mümkün. Oradan kamp alanlarına iki saatlik bir yolculuk var. Aladağ&#;a gelen ziyaretçilerin köy merkezinden kamp alanlarına toprak yoldan gitmesi gerekiyor. Yolculuk birkaç saat sürse de yakındaki bir köyden kamp alanlarına yürüyüş yapmak da mümkündür.

Konum Bilgisi

K&#;p Şelalesi Nerededir Ve Nasıl Gidilir? K&#;p Şelalesi &#;zellikleri, Giriş &#;creti Ve Ziyaret Saatleri ()

Küp Şelaleleri Nerededir, Hangi Ve Bölge Ve İldedir?

Adana'nın Aladağ ilçesine 37 kilometre uzaklıkta bulunan Küp Şelaleleri toplamda 10 şelaleden oluşmuştur. Bu şelalelerin çevresinde her mevsim farklı renklere bürünen ormanlar da mevcuttur. Kuş seslerinin su üzerinde yükseldiği eşsiz doğa güzellikleri gözleri kamaştırır. Yürüyüş alanları ve doğal güzellikleri ile birlikte Küp şelalelerine gitmek de oldukça kolaydır. Şehrin gürültüsünden ve yoğunluğundan uzaklaşmak isteyen kişiler kuş şelalelerine gelmeyi tercih ederler.

Küp Şelalelerine Nasıl Gidilir?

Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Küp Şelalelerine ulaşmak da oldukça kolaydır. Günümüze özellikle Kahramanmaraş, Mersin, Gaziantep gibi çevre illerden pek çok kişi Küp Şelalelerini ziyaret ediyorlar. Özel araç ile Küp Şelalelerine gidilecek ise Aladağ ilçesine bağlı Küp köye gidilmelidir. Bu alanda Aladağ ilçe merkezine 37 kilometrelik bir mesafede yer alır. Bu yolculuğun sonunda ise şelalelere rahat bir şekilde ulaşılabilir. Aynı zamanda toplu taşıma araçları ve özel vasıtalar ile birlikte de Küp Şelalelerine gidilebilir. Küp Şelaleleri Aladağ ilçesi Kirazlı Mahallesi, Küp Köyünde yer alır.

Küp Şelaleleri Nasıl Oluşmuştur? Oluşumu Hakkında Bilgi

Küp Şelaleleri tamamen doğal bir şekilde oluşmuştur. Bu nedenle Toros Dağları'nda biriken karların erimesi ile birlikte Küp Şelaleleri oluşmuştur. Buz gibi suları ve görkemli doğal güzellikleri ile birlikte Küp Şelaleleri de doğanın içerisinde benzersiz bir görünüm sunmaktadır. Coğrafi yapılara göre düzenlenen küp şelalelerinin çevresinde benzersiz bir doğa güzelliği de yer almaktadır.

Küp Şelaleleri Özellikleri

Yaz sıcaklarının bastırması ile birlikte herkes Küp Şelalelerini ziyarete geliyorlar. Benzersiz ve keyifli bir alanı olan Küp Şelalelerinin olduğu alanda yüzmeye elverişli göletler de bulunuyor. Yürüyüş ve piknik alanının olduğu bölgede rahat bir şekilde kamp da yapılabiliyor. Aynı zamanda yürüyüşler de yapılarak, piknik ve doğa sporları için de bu Küp Şelalelerine gidilebiliyor. Bunun yanı sıra Küp Şelalelerinde bulunan doğal su kaynakları da içmeye elverişlidir. Küp Şelalelerindeki su seviyesi baraj kapakları açıldıktan sonra artabilir. O nedenle gölet etrafında piknik yaparken dikkatli olunmalı.

Küp Şelaleleri Tarihi Eser ya da Milli Park mıdır?

Küp Şelaleleri tarihi eser ya da milli park kapsamında değildir.

Küp Şelaleleri Giriş Ücreti

Küp Şelalelerine giriş tamamen ücretsiz. Şelalelere giriş sırasında kesinlikle hiçbir ücret talep edilmez.

Küp Şelaleleri Ziyaret Saatleri

Küp Şelalelerine haftanın her günü dilenen saatlerde gelinebilir. Bu açıdan herhangi bir giriş saati söylemek mümkün değildir. Muhteşem bir güzelliğe sahip olan Küp Şelalelerine genellikle gündüz gelinir.

Küp Şelalelerinin Hikayesi ya da Efsanesi Var mıdır?

Küp Şelalelerine dair bilinen bir hikaye ve ya efsane yoktur.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası