erkek bebek kaç kilo doğar / İri bebek erken doğar mı? Bebeğin doğum kilosu kaç olmalı? - Bebek Haberleri

Erkek Bebek Kaç Kilo Doğar

erkek bebek kaç kilo doğar

Öncelikle erkek ve kız bebeklerin boy ve kilo gelişiminde ufak farklılıklar olduğunu ve her bebeğin gelişiminin kendine özel olduğunu unutmayın. Eğer aşağıdaki tabloya göre bebeğinizde eksiklik veya aşırı fazlalık olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Unutmayın, bebeğinizin doğum boyu ve kilosu doğumun gerçekleştiği haftaya göre değişiklik gösterebilir.

Eğer haftada doğum yaptıysanız bebeğinizin boyu cm aralığında, kilosu ise gram civarlarında olması gerekir.

Erkek Bebeklerde Boy ve Kilo Ortalamaları Nelerdir?

Çoğu anne bebeğinin gelişim sürecini merak ediyor    Bebeğimin boyu normal mi? Bebeğimin kilosu normal mi? Ayına göre gelişimi nasıl? sorularını dikkate alarak erkek bebeklerde boy ve kilo endeksi tablosu hazırladık.

Tabloda da göreceğiniz gibi, aylara göre bebek kilo alımı farklılık göstermektedir. Çünkü, her bebek özel ve her bebek farklıdır.

Bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü vererek sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Unutmayın! İlk 6 ay bebeğiniz için en ideal besin anne sütüdür. Bir damla anne sütü bile bebeğiniz için bir mucizedir 

Erkek Bebek Ay Ay Kilo ve Boy Oranı

En Düşük BoyEn Yüksek BoyEn Düşük KiloEn Yüksek Kilo
1 Aylık51 cm60 cm gr gr
2 Aylık53 cm63 cm gr gr
3 Aylık55 cm65 cm gr gr
4 Aylık57 cm68 cm gr gr
5 Aylık58 cm70 cm gr gr
6 Aylık60 cm73 cm gr gr
7 Aylık62 cm75 cm gr gr
8 Aylık63 cm77 cm gr gr
9 Aylık65 cm79 cm gr gr
10 Aylık66 cm80 cm gr gr
11 Aylık68 cm82 cm gr gr
12 Aylık69 cm83 cm gr gr

Kız Bebeklerde Boy ve Kilo Ortalamaları Nelerdir?

Bebeğimin kilosu normal mi? diye merak eden annelere kız bebekler için boy ve kilo tablosu hazırladık. Aşağıdaki tabloyu inceleyerek bebeğinizin kilosunun ayına göre normal olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bebeğiniz ilk ayında doğduğu kiloya geri düşebilir. Bu durumda kilo verdiğini düşünerek endişelenmeyin, bebeğiniz doğumdan sonra şişlik atarak ufak da olsa kilo kaybı yaşayabilir.

Çoğu anne bu durumu sütünün yetersiz olduğuna yorabiliyor. Ancak böyle düşünmek yanlış. Eğer yeterli ve dengeli besleniyorsanız, almanız gereken enerjiyi kaliteli kaynaklardan alıyorsanız yüksek ihtimalle sütünüz bebeğinize yeterlidir. 

emzirme-doneminde-beslenme

Kız Bebek Ay Ay Kilo ve Boy Oranı

En Düşük BoyEn Yüksek BoyEn Düşük KiloEn Yüksek Kilo
1 Aylık50 cm59 cm gr gr
2 Aylık52 cm62 cm gr gr
3 Aylık54 cm65 cm gr gr
4 Aylık56 cm68 cm gr gr
5 Aylık57 cm70 cm gr gr
6 Aylık59 cm72 cm gr gr
7 Aylık61 cm73 cm gr gr
8 Aylık62 cm75 cm gr gr
9 Aylık63 cm77 cm gr gr
10 Aylık64 cm79 cm gr gr
11 Aylık65 cm80 cm gr gr
12 Aylık66 cm81 cm gr  gr

Bebeğinizin Kilosu Düşük İse;

Sevgili anneler, bebeğinizin kilosu düşük çıkmış olabilir. Öncelikle endişelenmemenizi ve arkanıza yaslanıp önerileri okumaya devam etmenizi rica edeceğim 

İlk 6 ay bebeğinize anne sütü vermeniz gerektiğini belirtmiştik. Çeşitli sebeplerden ötürü anne sütü alamayan bebek ise formül mama ile beslenmelidir. 6. ayda yavaş yavaş ek besinlere geçilir ancak 2 yaşına kadar hala bebeğinizin ana öğünü anne sütüdür. Ek gıdalar ise bebeğinizin ara öğünüdür.

Ek besinler ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak için 6 aylık bebek beslenmesi makalemizi ziyaret edebilirsiniz.

Öncelikle bebeğinizin kilosunun düşük olma sebebini öğrenmelisiniz. Bebeğinizi gözlemleyerek ve bebeğinizin gelişimini takip eden doktora bu konuyu danışarak ilerleyebilirsiniz.

Bebeğiniz iştahsız ise bu sebeple kilo alamıyor, düşük seyrediyorsa; öncelikle kendinize bebeğinizin acıkınca yemek yiyeceğini ve açlıktan ölmeyeceğini kendinize hatırlatın.

Her bebeğin iştahı farklıdır. Bazı bebekler daha az miktarlarda yerler ve daha seçicidirler. İştahsız bebeğiniz için yemek yemeyi eğlenceli hale dönüştürmelisiniz. Ancak bu televizyon veya reklamlar eşliğinde yemek yemek demek değildir.

Yemek yemeği eğlenceli hale dönüştürmek için ona eğlenceli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Yemek yerken bebeğinizin seveceği konulardan bahsedebilirsiniz.

Dikkat! Bebeğinizde çinko ve demir eksikliği olup olmadığından emin olun. Çinko ve demir iştahsızlık yapabilir.

Bebeğinize iştah artıran şuruplar vermenizi önermiyoruz. İştah artıran şuruplar bazı bebeklerde alerji yapabilir. Doktorunuza danışmadan kullanmayın

İştahsız bebeğinizi az ama öz besleyin. Besleyici besinler vermeye çalışın. Boş enerji kaynaklarından uzak tutun. Kilo alsın diye sağlıksız besinleri bebeğinize vermek yanlış. Kendiniz evde bebeğinize besleyici tarifler yapabilirsiniz.

Bebeğiniz Kilolu İse;

Bebeğin kilolu olması çoğu zaman toplumumuzda iyi beslemişsin anlamına geliyor. Aslında çokta doğru değil, çünkü;

Yapılan araştırmalarda; yetişkinlerde görülen diyabet, koroner kalp hastalıkları, bazı kanser tipleri gibi çeşitli hastalıkların çoğunun çocukluk dönemindeki yanlış beslenme alışkanlıkları ile ilgili olduğu saptanmıştır.

Öncelikle bebeğinizin neden kilo aldığını gözlemlemelisiniz. Nerede yanlış yapıyor? veya yapılıyor?

Bebeğiniz her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da sizi örnek alır. Bebeğinize sağlıklıbeslenme alışkanlığı kazandırmak için sizler yol gösterici bir rehber olmalısınız.

Boş enerji kaynaklarından, abur cuburdan bebeğinizi uzak tutmaya çalışın. 1 yaşından önce yasak besinler konusunda dikkatli olun.

Siz tanıştırmadığınız sürece bebeğiniz hiçbir besinin tadını bilemeyecek unutmayın!

Yemekleri bebeğiniz 1 yaşından küçük ise tuzsuz, 1 yaşından büyük ise az tuzlu yapmaya çalışın. Şekerin boş enerji kaynağı olduğunu ve bebeğinizin şekere hiç ihtiyacı olmadığını kendinize hatırlatın. Şeker yerine pekmez gibi besleyici besinler verebilirsiniz.

Son olarak, bebeğinizin ayına göre nasıl beslenmesi gerektiğini öğrenmenizi ve bir uzmandan yardım almanızı öneririm.

Aklınıza takılan soruları yorum olarak bırakabilirsiniz.

Sevgiler.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Uyan

instagram: funduszeue.info

bebegim-az-kilo-aliyor

İri bebek erken doğar mı? Bebeğin doğum kilosu kaç olmalı?

İri bebek erken doğar mı? Bebeğin doğum kilosu kaç olmalı?

Hamilelik döneminde anne karnına bebeğin kilosu doğum şeklini belirlemede oldukça önemlidir. Genellikle Makrazomi (iri bebek) olarak tanımlanan bebekler için ideal doğum şekli sezaryen doğum olsa da normal doğum yapılıp yapılamayacağı merak konusudur. Peki sağlıklı ve kolay odoğum için anne karnındaki bebeğin kilosu kaç olmalı? İri bebek nedir, iri bebek erken doğar mı? İri bebek doğumu:

Dünya çapında gerçekleşen doğum olaylarına baktığımızda rakamların ortalama %9 ‘u Makrazomi yani 'iri bebek' olarak dünyaya gelir. Tıp dilinde Makrozomi olarak nitelendirilen bu bebeklerin kilosu kilogramı bulmaktadır. Özellikle altıncı aydan sonra ultrason görüntülerinde kolaylıkla fark edilebilen iri bebekler, doğum esnasında bebeğin genel sağlığı için oldukça fazla risk faktörü oluşturduğundan,doktorlar son anda gelişebilecek komplikasyonlar sonucunda sezaryen doğuma alınabiliyor. Anne karnındaki bir bebeğin boy ve kilo özellikleri gelişimini sağlıkla sürdürüp sürdürmediği hakkındaki ipuçlarını bize verir. Anne rahminde neredeyse 1 gram olarak gelişimlerini sürdürdükleri yolculukta veya 5 kiloya kadar ulaşabiliyor. Özellikle de ilk hamilelikte anne adaylarının bebeklerinin gelişimiyle ilgili en çok merak ettiği şey; bebeğin hafta hafta gelişimi ve bebeğin kilosunun ayına göre normal olup olmadığıdır. Halk arasında 'bebek ne kadar kilolu ise o kadar sağlıklıdır' düşüncesi hakim olsa da bebeğin olması gerekenden fazla kiloya sahip olması doğum için en büyük risk faktörlerindendir. Sadece iri bebeklerde değil düşük kilolu bebeklerde de gelişim geriliği ya da erken doğum riskleri bulunur. Sağlıklı ve rahat doğum için anne karnındaki bebeğin ideal doğum kilosu ile ilgili bilinmesi gerekenler yazımızda! Anne karnındaki bebeğin kilo özellikleri

İDEAL DOĞUM KİLOSU KAÇ OLMALI? DOĞUM İÇİN BEBEK KAÇ KİLO OLMALI?

İri bebek nedir? İri bebek kilosu nedir?

İri bebek nedir? İri bebek kilosu nedir?

Hamilelik döneminde sağlıklı bir doğum gerçekleştirmek için bebekte şu kadar kilo gerekir denemez. Sebebi ise her bebeğin sahip olduğu kilonun anneden aldığı besine bağlı olmasından dolayıdır. Yeni doğan bebek, hamileliğin haftasında doğduysa ortalama gram ile gram arası ağırlığa sahiptir. Bu değerler bebeğin doğum haftasında bebeğin gelişimi ve anne adayının beslenmesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bundan dolayı her bebek için standart kilo veya boy ölçüsünden söz edilemez.

İRİ BEBEK NEDİR? (MAKRAZOMİ) İRİ BEBEK KAÇ KİLO OLUR?

Vaktinde doğan bir bebeğin kilo açısından sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için gram - gram ağırlığına ulaşması gerekir. İri bebek olarak tanımlayabileceğimiz bir bebeğin ise gram ve üzerinde kiloya sahip olması lazımdır. Ülkemizde doğan bebeklerin ortalama yüzde 10'luk kısmında iri bebek doğumu görülür. Kız bebeklere göre erkeklerde iri doğma ihtimali daha yüksektir.

BEBEKLER NEDEN İRİ DOĞAR? İRİ BEBEK DOĞUM SEBEPLERİ:

İri bebek özellikleri

İri bebek özellikleri

İri bebek doğumunun şekillenmesinin altında birçok etken yatıyor olabilir. Bunlardan en bilineni ise hamile kadındaki şeker hastalığıdır. Anne adayı şeker hastalığına sahipse bu durum bebeğinde kan şeker oranını tetikler. Bu durum şeker insülin, büyüme hormonlarını hareketlendiren organların daha çok büyümesine ve yağla glikojen depolanmasına yol açar. Bu sebepten dolayı da bebeğin iri doğması gerçekleşir. İri bebek doğumunun diğer sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz:

-Hamilelikte aşırı kilo,

-Annenin daha önceki doğumlarında iri bebek doğurmuş olması,

yaşın altında, 35 yaşın üzerinde bebek sahibi olma,

-Doğum vakti geçmiş olmasına rağmen doğum yapmama,

-Genetik etkenler,

-Anne adayının boyunun fazla uzun olmasıdır.

İRİ BEBEK NORMAL DOĞUMLA DOĞAR MI? İRİ BEBEK İÇİN SEZARYEN Mİ NORMAL DOĞUM MU?

İri bebek doğumu

İri bebek doğumu

Hamileliğin son zamanlarına doğru doğumdan önce yapılan ultrason ölçümleri, doğum pozisyonunun nasıl olacağını belirleyen etmenlerdendir. Eğer bebek gram veya üzerinde kiloya sahipse doktorlar çoğunlukla sezaryeni önerir. Doğum şeklinde sadece bebeğin kilosu değil aynı zamanda anne adayının pelvik yapısına bakılır. Kontrol sonrasında doktor en ideal doğum şeklini belirler. Bebek iriyse ve normal doğum düşünülüyorsa bu durum bazı riskleri beraberinde getirebileceği unutulmamalıdır. 

Doğum esnasında bebeğin omuzlarının takılması ile doğum travması en sık karşılaşılan risklerdendir. Buna ilaveten iri bebeğin normal doğum ile doğması anne adayında fazla kanamaya yol açabilir.

Hamilelik esnasında bebeğin olması gerekenden fazla kilosu annede sırt ve bel ağrısına yol açmaktadır. Ancak asıl problem doğumda ortaya çıkar. İri bebek doğumlarında normal doğum neredeyse imkansızdır. Bu nedenle iri bebek bekleyen annelere doktorlar sezaryen önerir.

HAMİLELİKTE BEBEĞİN AYINA GÖRE KİLO TABLOSU:

Hamilelikte bebeğin kilosu

Hamilelikte bebeğin kilosu

Destekli ve desteksiz oturma! Bebekler ne zaman oturur? Bebeklere oturma nasıl öğretilir?

İLİŞKİLİ HABER

Destekli ve desteksiz oturma! Bebekler ne zaman oturur? Bebeklere oturma nasıl öğretilir?Tırşik otunun faydaları nelerdir? Tırşik otu çorbası ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Tırşik otunun faydaları nelerdir? Tırşik otu çorbası ne işe yarar?

&#;ocuklarda Hafta Hafta Gelisim Yas

Hafta hafta çocuk gelişimi yaş arasında diğer yaşlara oranla çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. 1 yaşına gelen bebeğiniz artık çocuk mertebesine ulaşır. İstekleri, ihtiyaçları, kendini ifade etme ve sosyal ilişkiler kurma şeklinde büyük değişimlerin yaşanacağı bir döneme girer. Gelin bu dönemlerin özelliklerini birlikte inceleyelim.

1 Yaş Çocuk Gelişimi

1 yaş çocuk artık yürümeye başlar. 

Konuşmaları netleşir. 

Kız çocukları ortalama 9,5 kg, erkek çocukları ise 10 kg olur. Bebeğinizin doğum kilosu ilk yılın sonunda neredeyse 3’e katlanabilir. Unutulmamalıdır ki, her bebek farklı bir gelişim gösterir ve kg farklı olabilir. 

Bebeğinizin boyu bu dönemde 71 cm ile 81 cm arasında değişiklik gösterecektir. 

12 aylık bir bebeğin gelişiminde baş çevresi yaklaşık 10 cm kadar artarak toplam 45,5 cm’ye ulaşmaktadır. 

Bebeğiniz dikkatli dinler ve okuma seansları onun için keyifli bir hal alır. Eğer bebeğinizin az duyduğunu düşünüyorsanız bu durumda doktor muayenesi gerekebilir. 

Bebeğiniz ilk yaşında farklı dokulara karşı meraklı olur. İnsanlarla temas etmek ister. Kendisine sarılan kişilere karşılık vermeye başlar. Ona bol bol sarılmayı ihmal etmeyin. 

Bebeğinize tek aşamalı komut verdiğiniz zaman bu dönemde komutları yerine getirmeye başlayacaktır. 

İlk konuşma belirtilerini göstereceğinden anne ve baba gibi kolay kelimeleri söyleyebilir.

2 Yaş Çocuk Gelişimi

2 yaş çocuk bağımsızlığa emin adımlarla ilerler. Bebeğinizde bu dönemde zaman zaman öfke nöbetleri meydana gelebilir. Ağlama krizleri de söz konusu olabilir. Bunların nedeni 2 yaş sendromudur. Bebeğiniz eğer kızsa ortalama 11,5 kg, erkekse de 12,2 kg olacaktır. Bebeğinizin motor gelişimine bağlı olarak aşağıdakileri yapması mümkündür:

Zıplayabilir.

Topu eline alarak fırlatabilir. Topu tekme ile hedefe yönelik atabilir.

Kıyafetinin bir parçasını çıkarabilir.

Kalem kullanabilir. Dik bir çizgi çizebilir.

Oyuncaklardan kule yapabilir.

Resim tanıyıp resme isim söyleyebilir.

cümleden konuşmalar yapabilir.

Söylenilenlerin yarısını anlar.

Farklı duyguları yansıtmak konusunda oldukça başarılıdır.

Bazı şeyleri kendi başına yapmak ister.

Girişken davranışlarda bulunur.

Oyunlarda yaratıcı olur. Yaratıcı hamur şekilleri yapabilir.

İtiraz etme eğiliminde olabilir.

Uydurma hikayeler anlatmaktan hoşlanır. Tırmanmaktan hoşlanır.

Kapı kulpunu açabilir. Sabırsızdır ,öfke nöbetleri olur,paylaşmayı bilmez,

3 Yaş Çocuk Gelişimi

3 yaş çocuk boyu kızlar için ortalama 95 cm ve erkekler için 95,2 cm olarak ölçülmüştür. 3 yaşına gelen çocuğunuz ortalama 13 kg ile 14 kg arasında olur. Bebek baş çevresi ise 48 cm ile 49 cm arasında gider gelir. Bu dönemde çocuğunuz şunları yapabilir:

Daha da yükseklere zıplayabilir. Tek ayak üsütnde durabilir.

Daire çizebilir.

Giysilerini kendi giyebilir.

Öne takla atabilir.

Makasla kesme yapabilir.

Hamurdan toplar yuvarlayabilir.

Merdivenden ayak değiştirerek çıkabilir.

Delikli tahta üzerine çubuklar çakabilir.

Dişlerini fırçalayabilir.

Nesneleri açık ve kapalı olarak tanımlamaya başlar.

Nesneleri sınıflandırarak tanımlayabilir.

3 tekerlekli bisiklet sürebilir.

4 Yaş Çocuk Gelişimi

4 yaş çocuk şunları yapabilir:

Geri geri yürüyebilir.

Çift ayak zıplayabilir.

Düz bir çizgide yürüyebilir.

Kendini durdurabilir.

Oturduğu yerin adresini söyleyebilir.

Dikkatini daha uzun süre yaptığı aktiviteye verebilir.

5 Yaş Çocuk Gelişimi

5 yaş çocuk vücudunda genellikle yağ kütlesi artar. Kas kütlesinde de çoğalma meydana gelir. 

5 yaş çocuğu kontrol duygusuna sahip olur. Bu dönemde yardımlaşmak hoşuna gider. 

Bir şey yapmadan önce çocuğunuz sizden izin isteyebilir. 

Erken çocukluk dönemini yaşar. Kendilerini neredeyse yetişkinler kadar iyi bir şekilde ifade edebilirler. 

Evde ve anaokulunda kuralları anlarlar ve bu kurallar çerçevesinde hareket ederken zorlanmazlar. 

Anne ve babalarını mutlu ve memnun etmek için çabalarlar.

6 Yaş Çocuk Gelişimi

6 yaş çocuk kilosu değişmekle birlikte ortalama 19 kg ile 20 kg arasında olur. 

Bu dönemde çocuğunuz makas gibi aletleri kullanmak konusunda daha becerikli olur. 

Ayakkabılarını kendileri bağlayabilirler. 

Koşma, atlama, zıplama konusunda yeteneklidirler. 

Çocuğun çok fazla enerjisi olur. Çocuk fiziksel aktivitelerde bulunmaktan bu nedenle çok hoşlanır. 

Bu dönemdeki çocuklarda siyah beyaz düşüncesi hakimdir. Birisi kötü bir davranış yaparsa o kişi kötüdür gibi düşünebilirler. 

Süt dişleri dökülmeye başlar.

7 Yaş Çocuk Gelişimi

7 yaş çocuk genellikle birinci sınıf öğrencisi olur. Bu dönemde çocuk hem akademik hem de sosyal yönden gelişme göstermeye başlar. Akranları ve öğretmenleri çocuğun hayatında önemli bir yer kaplar. Bu dönemde kız çocukları ortalama cm boyunda ve 22 kg olurlar. Erkekler de cm boyunca ve 23 kg gelirler. 

7 yaşındaki çocuklar:

Ahlak, adalet ve empati duygularına sahip olurlar.

Doğru ve yanlış arasındaki farkı bilirler.

Başka insanların düşüncelerini önemserler.

Kabul görmek isterler.

Utanç ve suçluluk duyguları oldukça gelişmiştir.

Kendini yargılama eğiliminde olurlar.

Endişeli halleri olabilir.

Bu dönemde çocuğun başarılı kabul etmek, onu teşvik etmek çok önemlidir. Öğretmenler ve anne babalar çocuklarına özenli bir şekilde davranmalıdır. Onları iyi için teşvik etmek ve iyi davranışları için takdir etmek gerekecektir.

8 Yaş Çocuk Gelişimi

8 yaş çocuk 2. Sınıf öğrencisi olur. 

Çocukların bu dönemde el kol becerileri oldukça gelişmiş olur. Fiziksel gelişimlerinin yanı sıra bilişsel, duyusal ve sosyal becerilerinde de desteklenmesi gerekir. 

Bu yaşta çocuk gelişimi diğer yaşlara göre yavaş olmaktadır. 

Kaba ve ince motor becerileri gelişmeye devam eder. 

Çocukların ana dişleri çıkmaya başlar. 

8 yaşındaki çocuk bir iki senedir akademik gelişim içindedir. 

Somut işlemler dönemine girdiklerinden bilişsel becerilerinde önemli bir artış yaşanır. 

Nesnelerin konumu ve fiziksel özellikleri hakkında doğru kanılara sahip olurlar. 

Bu yaştaki çocuklar belli bir gruba kendilerini ait hissetmek isterler. Arkadaşları ile olmak onlar için keyiflidir. Bu durum onların arkadaşlarına göre şekillenmelerine neden olabilir. 

8 yaş çocuk duyguları hızlıca değişebilir. Mutluyken birden sinirli olabilirler.

9 Yaş Çocuk Gelişimi

9 yaş çocuk hareket etme isteğinde olduğundan bu isteğin karşılanması gerekir. 

Bu yaştaki çocukların bazıları ergenliğine adımını atar. Bu nedenle ergenlik dönemi belirtileri görülmeye başlayabilir. 

Çocuk grupla birlikte verilen görevi yerine getirebilir. 

Dikkat süresi diğer dönemlere göre daha uzar. 

İlgi alanlarının genişlediği görülür. 

Arkadaşları ile yakın ilişkiler kurmayı severler. 

Aynı cinsten insanlar ile kurdukları ilişkilerin onlar için büyük önemi vardır. 

Bu zamanda anne ve babaların çocuklarına koşulsuz destek ve sevgi vermeleri gerekir. 

9 yaşındaki çocuklar kendi kararlarını kendileri vermek isterler. 

Karar alınacağı zaman kendilerinin de fikirlerinin alınmasını önemserler.

10 Yaş Çocuk Gelişimi

10 yaş çocuk için zihin gelişimi ve beden gelişimi çok hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bu hızın nedeni çocukların yavaş yavaş ergenlik dönemine adım atmalarından kaynaklanmaktadır. Bu dönem çocukların kendilerini stresli hissetmelerine neden olabilir. 

Kızlar ve erkekler bu dönemde ortalama 32 kg olurlar. Bu yaştaki çocukların psikolojisini çok açıdan incelemek faydalıdır. 

Bireysel farkındalıkları artmış olur. 

Üzüntü, sinir, kaygı, mutluluk gibi duyguların daha iyi farkına varırlar. 

Bilinçlik seviyelerindeki artış duygularının daha kolay kontrol edilebilmesini sağlar. 

Bu yaştaki çocuklarda farklı kaygılar ve korkular olabilir. TV’de görülen savaş, suikast vb. olayların onların etkilenmesine neden olabilir. Ailelerin yapacakları bazı davranışlar ve konuşmalar sayesinde bu kaygı ev korkuların azaltılması mümkündür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası