tarım bakanlığı hileli gıdalar / Tarım ve Orman Bakanlığı, firmaya ait hileli ürünü açıkladı

Tarım Bakanlığı Hileli Gıdalar

tarım bakanlığı hileli gıdalar

Taklit ve hileli ürünlerin listesi: Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünü açıkladı

YASAL UYARI

Bu sitede bulunan içerik, tavsiye ve yorumlar hiçbir surette yatırım danışmanlığı olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, üçüncü kişi yatırım şirketleri tarafından kişiye özel sunulmalıdır. Bu sitede yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler genel nitelikte bilgi vermeyi amaçlamakta olup bu kapsamda söz konusu tavsiyelerin, müşterilerin ve diğer yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceğini; mali durumunuzla birlikte değerlendirildiğinde, risk ve tahmin ettiğiniz getiri tercihlerinizle uygun olmayabileceğini ve bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesinin beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabileceğini önemle hatırlatmak isteriz. Burada yer alan bilgiler Anadolu Ajansı Türk A.Ş. tarafından ve genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmakta ve kripto para piyasaları ile ilgili bilgi ve içerikler doğrudan TradingView Inc. tarafından genel bilgilendirme amaçlı sağlanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmetleri; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak sözleşmeler çerçevesinde sunulmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli tavsiye, bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan NTV Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş. sorumlu tutulamaz.

Tarım Bakanlığı gıdada hileli ürün listesi yayınlamıyor. Kimler korunuyor

Tarım ve Orman Bakanlığı son 1 yıldır gıdada taklit ve tağşiş listesini yayınlamıyor. Vahit Kirişçi’nin Bakanlığı döneminde taklit ve tağşiş listesi hiç yayınlanmadı. Bu durum gündeme ‘hileli üretimde kimler korunuyor' sorusunu gündeme getirdi. Yılda en az iki kere açıklanması gereken taklit ve tağşiş listesi peki neden yayınlamıyor.

BAKANLIK GIDA DENETİMLERİNE YÖNELİK AÇIKLAMA YAPTI AMA LİSTE YAYINLANMADI

Milli Gazete'de Sadettin İnan imzalı haberde, Tarım ve Orman Bakanlığı Ramazan ayında yapılan gıda denetimleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Bakanlık ekiplerinin Ramazan ayında ülke genelinde bin gıda denetimi yaptığı ve yapılan denetimler sonucunda hileli üretim yapan ve hijyen kurallarına uymayan gıda firmalarına bin adet idari para cezası kesildiği, 4 işyeri için ise savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

HİLELİ GIDA ÜRETİMİ YAPAN FİRMALAR NEDEN AÇIKLANMIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş ürünlere göz açtırılmayacak açıklamaları vardı. Hatta,Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi vatandaşın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmadıklarını belirterek, vatandaşın kaliteli, sağlıklı, güvenilir gıda ile beslenmesi için yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı son 1 yıldır gıdada hileli gıda üretimi yapan firmaların listesini yayınlamayarak tarihe geçti. Bakan Kirişçi, Bakanlığı döneminde son bir yıldır taklit ve tağşiş listesinin yayınlanmaması dikkat çekiyor.

SON AÇIKLANDIĞINDA KRİZ ÇIKMIŞTI

Gıdada taklit ve tağşiş listesi en son Bekir Pakdemirli döneminde Mart ’de yayınlanmıştı. Pakdemirli, döneminde de taklit ve tağşiş listesi uzun bir süre yayınlanmazken, bu durum farklı iddiaları gündeme getirmişti. Mart ’de yayınlanan liste büyük bir kriz çıkarmıştı. İddialara göre MÜSİAD'tan isimler vardı. Pakdemirli’nin Mart ’de yayınlanan taklit ve tağşiş listesinden kısa bir süre sonra görevden alınması ise dikkat çekmişti.

YILDA EN AZ İKİ KERE YAYINLANMASI GEREKİYOR

Gıdada taklit ve tağşiş listesi normal şartlarda 3 ayda bir yayınlanması gerekirken, bu kuralık son yıllarda ihlal edilmesi yapılan gıda denetimlerinin de sorgulanmasını gündeme getiriyor. Hileli gıda üretimi yapan firmaların yılda 4 defa olmasa da en az iki kere ifşa edilmesi gerekirken, bu kuralın Bekir Pakdemirli ve Kirişçi’nin Bakanlıkları döneminde sürekli ihlal edilmesi dikkat çekiyor.

İlgili Haberler

Buğday ithalatı milyona tona koşuyor. Ellerin çiftçisi bayram ediyor
Eczacılardan ilaç isyanı. “Sahteleri üretilebilir halk sağlığı tehdit altında”

Hileli Gıda Listesi Mart A&#;ıklandı: İşte hileli, taklit, tahşiş &#;r&#;nler ve firmaları

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli gıda listesi açıkladı. Bazı firmaların et ürünlerinde at ve eşek eti, bazı ürünlerde Sildenafil maddesi tespit edildi. Peynirde nişasta, zeytinyağında usulsüzlükler var. Bakanlığın sitesinde yer alan açıklamada hile karıştırılan alkollü ve alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharat, bitki, çay ve kahve, bitkisel yağ, çikolata ve kakao ürünleri, enerji içecekleri, et ve et ürünleri, pastacılık ürünleri ve tatlılar, süt ve süt ürünleri, şekerli mamuller ve takviye edici gıdalar yer alıyor. İşte taklit ve tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği belirlenen ürünlerin listesi: (Mart )

HİLELİ GIDA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Bakanlığın açıklaması şöyle:

​Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından titizlikle yürütülmektedir.

sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu Kanun kapsamında hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.

50 BİN TL'DEN 2 MİLYON TL'YE PARA VE MEN CEZALARI

Bu uygulama tüketici sağlığının ve menfaatinin korunması ve sektörde haksız rekabetin önlenmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Uygunsuzlukların tespitinde Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan CİMER, Alo Gıda Hattı ve Whatsapp (0 01 74) gıda ihbar hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı bulunmaktadır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır.

Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasına yönelik yapılan Kanun düzenlemesi ile gıdada taklit veya tağşiş cezaları caydırıcı hale getirilmiştir. Bu kapsamda, taklit ve tağşiş yapan gıda işletmecilerine gayri safi gelirlerine bağlı olarak 50 Bin TL’den 2 milyon TL’ye kadar idari para cezası, hapis cezası, adli para cezası ve gıda sektörü faaliyetinden men cezası getirilmiştir. Yüksek teknoloji ürünü cihazlar ile güçlendirdiğimiz, güçlü personel altyapısı ile hizmet veren laboratuvarlarımızda taklit veya tağşişe esas her türlü tespit yapılabilmektedir. Önümüzdeki süreçte yeni risklerin belirlenmesinde yeni teknolojiler, yeni sistemler kullanılarak özellikle kasıtlı olarak gıdada taklit veya tağşiş yapan firmalar en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

LİSTEDE FİRMA, ÜRÜN VAR

Yeni düzenleme gıda üreticilerine önemli sorumluluk yüklemektedir. Bu kapsamda üreticilerin hammadde tedariğini dikkatli yapmaları, gerekirse üretim prosesini ayırmaları önem arz etmektedir.

Daha önce 26 kez yapılan kamuoyu duyuruları ile gıdalarda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam toplam firmanın ürünü kamuoyu ile paylaşılmıştır.  Bugün yapılan kamuoyu duyurusu ile firmaya ait parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı yılından bu yana firmaya ait parti ürün kamuoyunun bilgisine arz edilmiştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası