lion batarya ilk şarj / Telefonunuzun Pil Ömrünün Maksimize Edilmesi

Lion Batarya Ilk Şarj

lion batarya ilk şarj

kaynağı değiştir]

Lityum iyon piller diğer kimyasallarla hazırlanan denklerine oranla sıklıkla çok daha hafiftirler. Bunun sebebi lityum iyon pillerin en üst seviyede doldurulabilme yoğunluklarıdır. Lityum iyon piller küçük ve taşınabilirdir. Lityum iyon piller için hafıza etkisi sorunu yoktur, dolayısıyla bu pilleri şarj etmek için tam olarak boşalmalarını beklemek gerekmez. Ayrıca yine aynı nedenden dolayı şarjı yarıda kesmek pil için olumsuz bir etki yaratmaz.

Dezavantajlar[değiştir

Telefonunuzda, laptop'unuzda ve bir çok elektronik cihazda şarj edilebilir lityum iyon pilleri kullanıyorsunuz. Peki lityum iyon pillere nasıl davranmanız gerekiyor? Ars Technica'ya göre eskiden bildiğimiz şarj etme hikayelerini unutmamız ve şu noktalara dikkat etmemiz gerekli:

- Li-Ion pilleri, ilk kullanımdan önce saatlerce şarjda bırakmak gerektiği, aslında bir şehir efsanesi. Eski teknolojilerde bu geçerliydi ama Li-Ion piller, yüzde 100 dolduğunda zaten şarj işlemini kesiyor.
- Pili tamamen bitmiş halde bırakmayın. Bu pile büyük bir yük bindirir.
- Pili süreki tamamen dolu bir halde de bırakmayın. Pilinizi kullanmazsanız kapasitesinde kayıp meydana gelebilir.
- Pillerinizi serin yerde saklayın, sıcak hava piller için iyi değildir.
- Pilinizi saklayacaksanız yüzde 40-50 oranında şarj edin ve serin bir yerde saklayın (örneğin buzdolabı)

Eski alışkanlıklarımızı bırakmanın zor olabileceğinin farkındayız, ancak bu noktalara dikkat etmeniz, pil ömrünüzü uzatacaktır.

İlgili GaleriCep telefonu pilleri: En dayanıklı kim? Galeriye Gözat

İlgili VideoHTC telefonunun pili hayatını kurtardı! Videoyu İzle

Okuyucu Yorumları

Eskiden telefonların çoğu hafıza etkisi oluşturabilecek nikel kadmiyum pillerle çalışıyordu. Piliniz bitmeden şarj ettiğinizde kristaller oluşurdu ve etkin malzemenin yüzey alanını azaltarak daha az şarj tutmasına neden olurdu. Pil performansı sürekli azalırdı.

Cd, her seferinde tamamen deşarj oluyor musun?

Evet Li, bizler tüm ömrümüz boyunca hafıza etkisine sahip oluruz, dolayısıyla maksimum kapasiteyi hatırlamak daha iyidir.

Başka bir deyişle, yeniden şarj etmeden önce tamamen boşalmazsa, pil ömrü kısalır. Buna göre, tam potansiyelle çalışması için pil yüzdesinin %1’e düşmesi gerekir.

Eh, bu oldukça uygunsuz. Bizim pil hafızamız yok ve ne zaman gerekirse şarj edebiliriz.

Vay be! Çok havalısın!

Günümüzde, lityum iyon piller akıllı telefon gibi hafıza etkisi bulunmayan birçok üründe kullanılır. Ancak, lityum iyon pilin kapasitesi belli sayıda şarj ve deşarj döngüsüyle azalır. Bu yüzden, en iyi yol kısmi şarjdır . Burada pil ömrünü uzatmak amacıyla gücü %20’ye düşmeden pili yeniden şarj etmeniz önerilir.

Neden
Lityum İyon?

Lityum iyon piller geleneksel pil teknolojisine göre daha hızlı
şarj olur, daha uzun sürelidir ve daha hafif tasarımda daha uzun ömürlü olmaları için daha yüksek bir güç yoğunluğuna sahiptir. Nasıl çalıştıkları hakkında biraz bilgi sahibi olduğunuzda, pillerinizi çok daha verimli kullanabilirsiniz.

Hızlı şarj sayesinde kullanım kolaylığı sağlar, yavaş şarj sayesinde pilin
ömrünü uzatır.

Apple lityum iyon piliniz önce hızlı şarjla kapasitesinin %80’ine ulaşır, ardından yavaş şarja geçer. İlk %80’lik kapasiteye ulaşmak için gereken süre, ayarlarınıza
ve şarj ettiğiniz aygıta göre değişir. Önerilen pil sıcaklığı aşıldığında şarj kapasitesi yazılım tarafından %80 ile sınırlanabilir. Bu iki aşamadan oluşan
şarj süreci size sadece hız kazandırmakla kalmaz,
aynı zamanda pilinizin kullanım süresini de uzatır.

1. Aşama: Hızlı Şarj

Daha kısa sürede daha hızlı şarj eder.

2. Aşama: Yavaş Şarj

Elektrik akımını düşürerek pilin kullanım süresini uzatır.

Şarj işlemini kolaylaştırır.

Apple lityum iyon pilinizi dilediğiniz zaman şarj edebilirsiniz. Şarj etmeden önce tamamen deşarj olmasını beklemenize gerek yoktur. Apple lityum iyon piller, şarj döngüleri halinde çalışır. Pil kapasitesinin %100’üne eşit bir miktar kullanıldığında bir şarj döngüsü tamamlanmış olur, ancak tüm bu döngünün tek bir şarjda gerçekleşmesine gerek yoktur. Örneğin, gün içerisinde pil kapasitesinin %75’ini kullanabilir ve gece pili yeniden tam şarj edebilirsiniz. Sonraki gün %25’lik kısmı kullandığınızda, toplamda pilin %100’ünü deşarj etmiş olursunuz ve söz konusu iki gün tek bir şarj döngüsü sayılır. Bir döngünün tamamlanması birkaç gün sürebilir. Belirli miktarda şarj edildikten sonra her tür pilin kapasitesinde düşüş görülür. Lityum iyon pillerde ise her şarj döngüsünün tamamlanmasıyla kapasitede çok az bir miktarda düşüş olur. Apple lityum iyon piller, ürüne göre değişmekle birlikte, çok sayıda şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitelerinin en az %80’ini koruyacak şekilde tasarlanmıştır.

Bir şarj döngüsü, pil kapasitesinin %100’ünü tükettiğinizde tamamlanmış olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası