osgb derneği / ÜYELİK » İndirim Veren Kuruluşlar » 4A OSGB EĞİTİM, DANIŞMANLIK, MÜHENDİSLİK ve TİCARET A.Ş. |

Osgb Derneği

osgb derneği

OSGB&#;LER 81 İLDE TEMSİL EDİLECEK

OSGB&#;LER 81 İLDE TEMSİL EDİLECEKmask

İSG HABER AJANSI

Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili düzenlemeleri ele alan Sayılı Kanun'un yasalaşmasından bu yana OSGB'ler İSG hizmetlerini yürütüyor. Bu 10 yıllık süreçte 2 bin Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi faaliyet gösteriyor. Buna karşın OSGB firmalarına kadar tüm tarafların gelinen noktadan memnun olmadığı görülüyor, OSGB'lerin kurumsallaşamama sorunu ise sıklıkla tartışılıyor.

Bu tartışmalara bir çözüm getirmek ve sektöre katkı sağlamak isteyen Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İşletmecileri Derneği (OSGBDER) Başkanı Cengiz İmeci, OSGB'lerin ticaret odaları kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde temsil edilmesi için çalışmalar yürütüyor. 

HEDEF: 81 İLDE OSGB TEMSİLİ 

OSGBDER Başkanı İmeci, Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinin ticaret odaları kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde temsil edilmesi için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. İmeci, OSGB'lerin saygınlığının artması ve kurumsallaşması dahil  tüm sorunlarının çözümü için ellerini taşın altına koyduklarını ifade ederek, "İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin bütün illerinde ticaret odası seçimlerinin takviminin belirlendiğini ve bu seçimlerde sektörü temsil edecek komite üyelerinin belirleneceğini bildirdi. OSGBDER olarak şu an yaklaşık 20 ilde komitelerde sektörümüzü temsil ediliyoruz. Hedefimiz 81 ilin ticaret odalarında OSGB'lerin temsil edilmesi ve sektör sorunlarının Ticaret Odalarında ele alınıp çözüme kavuşmasıdır." diye konuştu.

'BU SEÇİMLER OSGB'LER İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK'

İmeci, seçimler için sıkı çalışma yürüttüklerini söyledi. OSGB'leri bünyesine alan başka bir çatı sivil toplum kuruluşu olmadığının da altını çizen İmeci, sözlerine şöyle devam etti: 

Sektörümüzün birçok sorunu var, birlik beraberlik içinde hareket ettiğimizde tüm sorunların çözüleceğini biliyoruz. Bu nedenle Türkiye de ki OSGB firmalarının öncelikli olarak derneğe üye olması ardından da ticaret odası seçimleri zamanında sektörün geleceği için OSGBDER in adaylarına oy vermeleri bekliyoruz. Türkiye'de faaliyet gösteren tüm OSGB'lerin OSGBDER çatısı altında seçime girecek adayları desteklemelerini bekliyoruz. Şu ana kadar sektörümüze hiçbir faydası olmayan kişilerin oy için firmalarımız kapısına geldiklerini duymaktayız. OSGB'lerin bu gruplara itibar etmeyeceklerini biliyoruz. Geçen dönem olduğu gibi İstanbul Ticaret Odası seçimlerinde yine kendi listesi ile girmeye hazırlanıyoruz. Bu seçimler OSGB'ler için bir dönüm noktası olacaktır. Sektörün sorunlarına çözüm noktasında OSGB'lerin desteği olduğunu görmekten memnunluk duymaktayız. Bu desteği arkamıza alarak sektörü iyi bir noktaya getirmekte kararlıyız." 

TİCARET ODALARI NE İŞ YAPAR?

Ticaret ve Sanayi odaları, ticaret odaları, sanayi odaları ve deniz ticaret odaları; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere meslek disiplinini, ahlâk ve tesanüdünü korumak ve Kanunda yazılı hizmetleri görmek amacıyla kurulan kamu kurumu niteliğinde tüzelkişiliğe sahip meslek kuruluşlarıdır.

İSG HaberTelegram grubumuza katılmak için tıklayınız

#OSGB, Türkiye, 81 il, ticaret odası, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, OSGBDER, cengiz imeci, iş sağlığı ve güvenliği, Sayılı Kanun, yasa, isg haber, İSG kültürü, İstanbul, sanayi odaları, mesleki faaliyet, meslek disiplini, seçim, dönüm noktası, osgb sorunları, sektör sorunları, isg sektörü sorunları, sivil toplum kuruluşu

4A OSGB EĞİTİM, DANIŞMANLIK, MÜHENDİSLİK ve TİCARET A.Ş.

Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) - Haluk Ünsal (AL 80)

Haluk Ünsal’ın (AL 80), Boğaziçi Makine Mühendisliği’nden 3 sınıf arkadaşı ile kurup Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yetki belgesi aldıkları 4A OSGB, kaliteli hizmet bekleyenleri hedeflemektedir. Tüm kurucu ortaklarımız A sınıfı ve B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak tüm işyeri tehlike sınıflarına iş güvenliği hizmeti vermektedir. Ayrıca İşyeri Hekimleri aracılığı ile İş Sağlığı hizmetleri de sunmaktayız..

Bilindiği üzere 30 Haziran tarihinde tüm şirketlerde zorunlu hale gelen İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetleri şu anda tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan (bir çalışanı dahi olsa) tüm şirketlerde ve 50 çalışan üzeri az tehlikeli sınıfta yer alan şirketlerde zorunlu hale gelmiştir. 50 çalışan altındaki az tehlikeli sınıfta yer alan firmalara zorunluluk 1 Temmuz ’ya ertelenmişti. Ancak bu firmaların da şu anda Risk Değerlendirmesi ve Acil Eylem Planı hazırlatmaları gerekmektedir.

Kanuna tabi olan tüm firmalarda bir İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi çalıştırılması veya Bakanlık Yetki Belgesi'ne sahip, onaylı bir Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nden bu hizmetlerin satın alınması gereklidir.

4A OSGB, Avusturya Liseliler Derneği üyelerine ve yakınlarına % 10 özel indirim imkânı sunmaktadır.

4A OSGB EĞİTİM, DANIŞMANLIK, MÜHENDİSLİK ve TİCARET A.Ş.

82 10  /  28 38

[email protected]

funduszeue.info

Şirketimiz:

4 A OSGB, Boğaziçi Üniversitesi mezunu 4 Makine Mühendisi tarafından, firmalara kanuni hükümler doğrultusunda, kaliteli, güvenilir ve ihtiyaçlara uygun sağlık ve güvenlik hizmetini sunmak amacı ile kurulmuş bir Ortak Sağlık ve Güvenlik Şirketi'dir.

Kurucu Ortaklarımız:

Kadir Bayındır

İzmir Bornova Anadolu Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Yüksek Lisans (MBA) mezunudur.

Çoğunluğu İlaç ve Hızlı Tüketim Ürünleri Sektörleri olmak üzere toplam 30 yıllık iş deneyimine sahiptir.

Haluk Ünsal

Avusturya Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Yüksek Mühendisliği mezunudur.

İnşaat, Makine, Otomotiv ve Sağlık sektörleri olmak üzere toplam 30 yıllık iş deneyimine sahiptir.

Aret Arapoğlu

Alman Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği,  Michigan Teknik Üniversitesi Makine Yüksek Mühendisliği mezundur.

Makine, Hidrolik, Pnömatik Sektörlerinde tasarım, uygulamacı ve yönetici olarak toplam 30 yıllık iş deneyimine sahiptir.

 

Doğan Can

İstanbul Erkek Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği, Boğaziçi Üniversitesi Makine Yüksek Mühendisliği, Nottingham Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans (MBA) mezunudur.

Çoğunluğu İlaç Sektöründe olmak üzere toplam 26 yıllık iş deneyimine sahiptir.

     

Misyonumuz:
4 A OSGB olarak amacımız, hizmetlerini üstlendiğimiz firmalarda, insani ve maddi kayıpları minimize etmek; işin ve uygulanan yönetim sistemlerinin verimliliğini arttırmak;  işletmenin performansına ve çalışanların kişisel gelişim, sağlık ve güvenlik kültürüne katkı sağlamak;  iş sağlığı ve güvenliği alanında ihtiyaç duyulan tüm periyodik kontrol ve sağlık hizmetlerini yetkili uzmanlarımız vasıtasıyla gerçekleştirmektir.

Vizyonumuz:
İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yurtdışındaki gelişmeleri yakından takip ederek, dahil olduğumuz üniversite İSG doktora programlarının da desteği ile yurtiçindeki mevzuat çalışmalarına katkıda bulunmak ve Türkiye’nin bu konularda yasal ve kültürel altyapısının Avrupa standartlarına ulaşmasına destek olmak ve bu konuda ülkenin önde gelen firmalarının arasında olmaktır.

Temel Faaliyet alanlarımız:
Yasal uygulamalar çerçevesinde İSG hizmetlerini üstlendiğimiz firmalara,

  • Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti sunmak,
  • İş Sağlığı ve Güvenliği politikası oluşturmak,
  • İş Sağlığı ve Güvenliği iç yönetmeliği oluşturmak,
  • Çalışma talimatları hazırlamak,
  • Risk Değerlendirme Raporu hazırlamak,
  • Acil Durum Planı hazırlamak,
  • İlk yardım konularında destek vermek,
  • İSG konularında gerekli olan eğitimleri planlamak ve uygulamak,
  • Çalışan temsilcisi seçiminde yardımcı olmak ve eğitimini vermek,
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu oluşturmak ve çalışmalarını düzenlemek ve takip etmek,
  • Şirket içi İSG koordinasyonunu sağlamak,
  • Kişisel koruyucu donanım tespiti yapmak,
  • Sağlık ve güvenlik işaretlerini belirlemek,
  • Yıllık çalışma planı hazırlamak,
  • Yıllık değerlendirme raporu hazırlamak,
  • İşe giriş ve periyodik sağlık raporlarını hazırlamak,
  • İSG konusunda her türlü danışmanlık hizmetini sunmak,
  • Projelendirme dahil mühendislik desteği vermek

olarak sıralanabilir.

İletişim: Oruç Reis Mahallesi Giyimkent Sitesi
Sokak No 80/A Atışalanı - Esenler / İstanbul
Tel: 82 / 28 38

 

 

Bölümle ilgili diğer başlıklar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası