kırlangıç mevsimi film / Bartu Küçükçağlayan Filmleri - funduszeue.info

Kırlangıç Mevsimi Film

kırlangıç mevsimi film

İnceleme: Yeşilçam'da Bir Küçük Hollywood

BluTv&#;nin iddialı dönem dizisi Yeşilçam&#;a ilk bakış..

Çağan Irmak yönetmenliğindeki, Blutv'nin iddialı dönem dizisi Yeşilçam'ın ilk iki bölümü geçen haftalarda, takip eden iki bölüm ise dün akşam itibarıyla yayınlandı. 60'lı yılların Yeşilçam'ında sinema tutkunu bir prodüktör olan Semih Ateş'in (Çağatay Ulusoy) hikayesine odaklanan dizi, zamanında Kırlangıç Mevsimi isimli oldukça iş yapan bir filme imza atan, ardından eşini de işini de kaybeden, ancak sinemaya olan tutkusunu asla kaybetmeyen genç bir adam olan Semih Ateş'in Büyük Ateş Film isminde başka bir yapım şirketi kurarak, hayallerine sıfırdan başlamasını konu ediyor. Kendisinin safında yer alanlar olduğu gibi, elbette Yeşilçam'ın olmazsa olmazı kötü adamları da izlediğimiz Yeşilçam, ilk iki bölüm itibarıyla hikayesiyle olmasa da, senaryosuyla biraz zayıf görünüyordu. Ancak bu hafta yayınlanan 3. ve 4. bölümler politik meselelerin sadece bir fon olmayacağını gösterirken, özellikle sansür problemine parmak basmasıyla daha umut verici bir hal aldı. Zaten BluTv diziye hali hazırda 2. sezon onayını vermiş ve yeni sezonun çekimleri de başlamış durumda.

Çağan Irmak'ın kendi yazdığı işleri çekmeyi seven ve dolayısıyla tümü ile kendine ait olan işlerde daha başarılı yapımlar ortaya çıkaran ve dönem işini çok seven bir yönetmen olduğunu biliyoruz. Ancak bu kez Yeşilçam'da Volkan Sümbül ve Levent Cantek'in kaleminden çıkan bir hikayeyi filme aktarıyor ve bu durum kendisini hemen belli ediyor. 

Çağatay Ulusoy'un başrolde yer aldığı dizinin oyuncu kadrosu ilk bakışta güçlü isimlerden oluşuyor gibi görünse de, Yeşilçam dokusuyla çok da uyuşmamış olduğu daha ilk bölümde kendini belli ediyor. Ancak bu uyuşmazlık Çağatay Ulusoy, Yetkin Dikinciler, Altan Erkekli ve Özgür Çevik için geçerli değil. Özellikle Ulusoy'un bu role oldukça yakıştığını, Çevik'in de rolünün hakkını sonuna kadar verdiğini düşünüyorum. Kadın başroller ise maalesef bir Yeşilçam filminden çıkmış gibi değiller, dört yapraklı yoncanın herhangi birini Afra Saraçoğlu'nda ya da Selin Şekerci'de görmek pek mümkün değil. Özellikle cast seçimi konusunda oldukça başarlı olduğunu düşündüğüm Çağan Irmak, ilk hayal kırıklığını işte burada yaratıyor. Yine de Nilüfer Açıkalın ve Güngör Bayrak gibi isimleri görmek ise beni mutlu etti.

Kocaeli İzmit’te Sekapark’ta bulunan platoda çekimleri gerçekleşen dizinin arkasında, başarılı bir teknik ekip olmasına rağmen, maalesef iş kendimizi gerçekten Beyoğlu'nda hissetmeye gelince tökezliyor. Çünkü yaratılan dünya adeta bir küçük Hollywood. Gerçi döneme atıfta bulunarak, dizi de bu benzetmeyi sıklıkla kullanıyor ancak yine de Yeşilçam'ın Yeşilçam olduğu zamanı gerçekten gören gözleri, bu Beyoğlu'na ikna etmek zor olsa gerek. Ancak iş Ayhan Işık, Atıf Yılmaz, Ertem Eğilmez gibi gerçek karakterleri görmeye gelince, bir gözlerimiz parlamıyor değil.

Yazının başında da belirttiğim gibi, dizinin 3. ve 4. bölümleri yeni karakterlerin de varlığıyla açılırken, Semih'in çocukluğuna da inerek karakter derinliğini yaratıyor. Belki tam bir Çağan Irmak tadı almak mümkün değil ama sinema tutkusu olan hemen herkesi yakalayacak bir köşesi var Yeşilçam'ın. Hem kimbilir belli mi olur, belki; "bir film yaparlar, hastalar iyileşir".

Paylaş!FBfacebookTweet

Benzer Haberler

Öneriler

Yorumlar

En çok beklenen yeni diziler

Dönence

1

Star Wars: Ahsoka

2

Echo

3

Special Ops: Lioness

4

En çok beklenen yeni diziler

En Yeni Dizi Haberleri

Modern Tarikatlar ve Spiritüalizm Konulu 7 Dizi
Temmuz&#;da Netflix: Aşk Taktikleri 2, The Witcher, Bird Box Barcelona
"Simpsons" Titanic Enkazında Kaybolan Denizaltını da Bildi!
Disney+&#;tan Sürpriz Karar!
Matthew McConaughey Başrollü "Yellowstone" Spin-Off&#;undan İlk Detaylar
"Nine Perfect Strangers" Geri Dönüyor: Nicole Kidman&#;a Aras Aydın Eşlik Edecek!
Tüm dizi haberleri

En çok görüntülenen diziler

Aldatmak

1

Arayış

2

Çöp Adam

3

Aktris

4

En çok görüntülenen diziler

dk

Belgesel

Belli Değil

dk

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası