ahşap masa yapımı video / Ahşap Masa: Ahşap Masa Yapımı Teknikleri ve Aşamaları

Ahşap Masa Yapımı Video

ahşap masa yapımı video

Kendi Ahşap Masanızı Yapmanız Mümkün: Ahşap Masa Yapımı

Evinizin ihtiyaçlar&#;n&#; tasarruflu bir &#;ekilde kar&#;&#;lamak ve bunu yaparken güzel zaman geçirmek istemez misiniz? Bunu kim istemez ki! &#;&#;te, kendin yap fikirleri bunlar için biçilmi&#; kaftan! Genel olarak dekorasyon ürünleri ile özde&#;le&#;tirilse de kendin yap fikirleri sayesinde evinizde kullanabilece&#;iniz mobilyalara sahip olman&#;z mümkün. E&#;er siz de ya&#;am alan&#;nda, belki de i&#; yerinde bir masaya ihtiyac&#; olanlardansan&#;z o halde bu yaz&#; sizin için! Gelin, ah&#;ap el yap&#;m&#; masa hakk&#;nda bilmeniz gerekenleri ve basit ah&#;ap masa yap&#;m&#; için önerilerimizi payla&#;al&#;m.

Ah&#;ap Masa Yap&#;m A&#;amalar&#; ve Ah&#;ap Masa Yap&#;m&#; Teknikleri

El eme&#;inizi i&#;in içine katarak sahip olabilece&#;iniz bir masadan söz ediyoruz. Elbette bunu dü&#;ünmek ço&#;u insan&#;n gözünü korkutabilir, fakat size net bir &#;ekilde söyleyebiliriz ki çekinece&#;iniz hiçbir &#;ey yok! Çünkü asl&#;nda do&#;al ah&#;ap masa yap&#;m&#; dü&#;ündü&#;ünüzden çok daha kolay.

Ah&#;ap masa yaparken uygulanmas&#; gereken ad&#;mlar, sahip olmak istedi&#;iniz ah&#;ap masa sandalye modellerine göre farkl&#;l&#;k gösterse de ana hatlar&#;yla &#;u &#;ekilde:

  • Panel üzerinde istenilen boyut ve &#;ekil do&#;rultusunda ölçü al&#;n&#;r.
  • Al&#;nan ölçüye göre panel, testere ile kesilir. (Bu arada daha pratik bir alternatif ar&#;yorsan&#;z Koçta&#;’ta istedi&#;iniz boyutlarda masif panel kestirmeyi de tercih edebilirsiniz.)
  • Panel, z&#;mpara yard&#;m&#;yla pürüzsüz hale getirilir ve ard&#;ndan üzerindeki tozlar&#; ar&#;nd&#;rmak için hafif nemli bir bezle silinir.
  • Uygulanmak istenilen masa modeline uygun bir &#;ekilde montaj i&#;lemi yap&#;l&#;r.
  • E&#;er akülü vidalama yard&#;m&#;yla montaj yap&#;ld&#;ysa panelleri yeniden hafif nemli bir bezle silmek gerekir.
  • Paneller kurudu&#;unda ah&#;ap boyan&#;r, verniklenir.
  • Boya ve vernik kuruduktan sonra masan&#;z kullan&#;ma haz&#;r!

Tabii daha önce de belirtti&#;imiz gibi ana hatlar bu &#;ekilde olsa da “Ah&#;ap masa nas&#;l yap&#;l&#;r?” sorusunun yan&#;t&#;n&#;n ad&#;mlar&#;, uygulayaca&#;&#;n&#;z kendin yap fikrine göre de&#;i&#;ebilir. Hiç merak etmeyin; farkl&#; masa modelleri do&#;rultusunda izlemeniz gereken ad&#;mlar&#; tek tek aktarmaya ba&#;l&#;yoruz!

Kendin Yap Fikirleri

1. &#;ster Çal&#;&#;ma &#;ster Yemek Masas&#;: Masif Ah&#;ap Masa Yap&#;m&#;

Evinizde hangi alanda masaya ihtiyac&#;n&#;z var? Plakadan kolay ah&#;ap masa yap&#;m&#; sayesinde istedi&#;iniz her alana uygun masa yapman&#;z mümkün. Bu kendin yap fikrini hayata geçirerek olu&#;turaca&#;&#;n&#;z ah&#;ap masay&#; dilerseniz yemek masas&#; olarak mutfa&#;&#;n&#;zda ya da balkonunuzda, dilerseniz çal&#;&#;ma masas&#; olarak odan&#;zda kullanabilirsiniz. Hatta isterseniz a&#;a&#;&#;da s&#;ralad&#;&#;&#;m&#;z ad&#;mlar&#; izleyerek ve daha küçük masif paneller tercih ederek ah&#;ap masa sehpa yap&#;m&#;n&#; gerçekle&#;tirebilirsiniz. Hatta yuvarlak paneller seçerek oval ah&#;ap masa da yapabilirsiniz.

Gelin &#;imdi, kolay ah&#;ap masa yap&#;m&#; için kullan&#;lan malzemelerin neler oldu&#;unu ve yap&#;m a&#;amalar&#;n&#; inceleyelim.

Kendi Ah&#;ap Masan&#;z&#; Yapman&#;z Mümkün: Ah&#;ap Masa Yap&#;m&#;

Çok Amaçl&#; Ah&#;ap Masa Yap&#;m&#; &#;çin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet masif plaka
  • 4 adet masa aya&#;&#;
  • 4 adet masa aya&#;&#; ba&#;lant&#; aparat&#;
  • Akülü vidalama
  • 20 adet vida
  • Hobi boyas&#;
  • Rulo f&#;rça
  • Cetvel
  • Kalem

Çok Amaçl&#; Ah&#;ap Masif Masa Yap&#;m A&#;amalar&#;

  1. Koçta&#; ma&#;azalar&#;ndan diledi&#;iniz ölçüde ya da Koçta&#; web sitesinden uygun oldu&#;unu dü&#;ündü&#;ünüz boyutta masif plaka sat&#;n al&#;n.
  2. Masif plakada masa ayaklar&#;n&#;n gelece&#;i noktalar&#;, cetvel yard&#;m&#;yla en az 5’er cm içeride olacak &#;ekilde dört kö&#;eden belirleyin.
  3. Masa ba&#;lant&#; aparatlar&#;n&#;, i&#;aretledi&#;iniz noktalara akülü vidalama ve vidalar yard&#;m&#;yla monte edin.
  4. Masa ayaklar&#;n&#; ba&#;lant&#; aparatlar&#;na sabitleyin.
  5. Son olarak masay&#;, akrilik hobi boyas&#; ve rulo f&#;rça yard&#;m&#;yla boyay&#;n. E&#;er birinci kat boyada istedi&#;iniz rengi elde edemezseniz ilk kat boya kuruduktan sonra bir kat daha boya uygulayabilirsiniz.

Dilerseniz a&#;a&#;&#;daki videodan do&#;al ah&#;ap masa yap&#;m&#;n&#;n detaylar&#;n&#; izleyebilirsiniz.

seafoodplus.info

 

2. Dekoratif Bir Kendin Yap Masa Seçene&#;i: Epoksi Ah&#;ap Masa Yap&#;m&#;

Epoksi reçine son dönemlerde gerek dekoratif obje, gerek tak&#;, gerekse de mobilya üretiminde s&#;kl&#;kla yararlan&#;lan ürünlerden biri haline geldi. Peki, ah&#;ap masa yap&#;m&#; epoksi ile nas&#;l gerçekle&#;tiriliyor, merak ettiniz mi? &#;&#;te detaylar:

Kendi Ah&#;ap Masan&#;z&#; Yapman&#;z Mümkün: Ah&#;ap Masa Yap&#;m&#;

Epoksi ile Ah&#;ap Masa Yap&#;m&#; &#;çin Gerekli Malzemeler

  • A&#;aç parçalar&#;
  • Epoksi reçine
  • Reçine verni&#;i
  • Masa kal&#;b&#;
  • Elektrikli ve kum z&#;mpara
  • 4 adet metal masa aya&#;&#;
  • 4 adet masa aya&#;&#; ba&#;lant&#; aparat&#;
  • Akülü vidalama
  • 20 adet vida
  • Dekupaj testere (ihtiyaca göre)
  • El frezesi (ihtiyaca göre)
  • Mutfak çakma&#;&#;

Epoksi Ah&#;ap Masa Yap&#;m A&#;amalar&#;

  1. A&#;aç parçalar&#;ndaki çürük alanlar&#; ya da istemedi&#;iniz bölgeleri el frezesi yard&#;m&#;yla temizleyin. E&#;er çok pürüz varsa kum z&#;mpara ile parçalar&#; z&#;mparalayabilirsiniz.
  2. Masa kal&#;b&#;n&#; uygun bir alana yerle&#;tirin ve içerisine a&#;aç parçalar&#;n&#; diledi&#;iniz &#;ekilde koyun. E&#;er a&#;aç parçalar&#; kal&#;ba büyük geliyorsa bu durumda dekupaj testeresinden yard&#;m al&#;n ve parçalar&#; uygun &#;ekilde kesin.
  3. Ard&#;ndan epoksi kar&#;&#;&#;m&#; haz&#;rlay&#;n ve kal&#;b&#;n içerisine yava&#;ça dökün. Dilerseniz reçine dökerken araya yaprak, çiçek gibi dekoratif ürünler de yerle&#;tirebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalm&#;&#;. 
  4. Reçine kar&#;&#;&#;m&#; a&#;aç parçalar&#;n&#; biraz geçmeli. Reçine üzerinde hava kabarc&#;klar&#; olu&#;tuysa da hemen mutfak çakma&#;&#; ile bu baloncuklar&#;n üzerinden geçin.
  5. Reçineyi 24 saat kurumaya b&#;rak&#;n. Reçinenin kurudu&#;undan emin olduktan sonra masa yüzeyini kal&#;ptan ç&#;kar&#;p elektrikli z&#;mpara ile reçineyi z&#;mparalay&#;n.
  6. Nemli bir bezle tozu ald&#;ktan sonra reçine verni&#;ini sürün ve kurumaya b&#;rak&#;n.
  7. &#;imdi reçine ile ah&#;ap masa yap&#;m&#;n&#;n ayaklar&#; monte etme a&#;amas&#;nday&#;z. Ba&#;lant&#; aparatlar&#;n&#; masan&#;n kö&#;elerine vida ve akülü vidalama yard&#;m&#;yla sabitleyin, metal masa ayaklar&#;n&#; tak&#;n. Dilerseniz ah&#;ap ayak da tercih edebilirsiniz.

&#;te, epoksi masa yap&#;m&#; bu kadar kolay! Bu arada bu fikri, a&#;aç parçalar&#;na alternatif olarak çak&#;l ta&#;&#; gibi malzemelerle de yapabilece&#;inizi belirtmeden geçmeyelim. Ayr&#;ca epoksi reçine ile yapabilece&#;iniz pek çok &#;ey var! Tüm detaylar “El Eme&#;i, Göz Nuru: Epoksi ile Yap&#;labilecek Kendin Yap Fikirleri” yaz&#;m&#;zda sizi bekliyor.

 

3. Tak&#;m &#;steyenlere: Duvara Monte Ah&#;ap Katlan&#;r Masa Sandalye Yap&#;m&#;

Ya&#;am alan&#;n&#;z küçükse yerden tasarruf etmek istemeniz gayet normal. &#;&#;te, ah&#;ap katlan&#;r masa yap&#;m&#; bu konuda yard&#;m&#;n&#;za yeti&#;iyor! Haydi, ya&#;am alan&#;n&#;z&#;n diledi&#;iniz bölümünde de&#;erlendirebilece&#;iniz katlan&#;r ah&#;ap masa nas&#;l yap&#;l&#;r, ona bakal&#;m! Bu arada daha küçük paneller tercih ederek ve ayn&#; ad&#;mlar&#; izleyerek ah&#;ap sandalye yapabilece&#;inizi de belirtmeden geçmeyelim!

Kendi Ah&#;ap Masan&#;z&#; Yapman&#;z Mümkün: Ah&#;ap Masa Yap&#;m&#;

Ah&#;ap Katlan&#;r Masa Yap&#;m&#; &#;çin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet masif panel (60×45 cm)
  • 1 adet masif panel (60×15 cm)
  • 2 adet raf aya&#;&#; (Derinli&#;i, küçük panelin derinli&#;ini geçmemeli.)
  • 2 adet mente&#;e
  • Akülü vidalama
  • Vidalar
  • Su terazisi
  • Metre
  • Kalem

Ah&#;ap Katlan&#;r Masa Yap&#;m A&#;amalar&#;

  1. Aç&#;l&#;r kapan&#;r kendin yap masay&#; monte edece&#;iniz yeri belirleyin. Su terazisi ile ölçü al&#;n.
  2. Raflar&#; monte edin.
  3. Küçük ve büyük paneli yan yana getirin ve mente&#;e ile birbirine sabitleyin. E&#;er renkli bir masaya sahip olmak istiyorsan&#;z montaj i&#;leminden önce hobi boyalar&#; ile panelleri boyayabilirsiniz. Örne&#;in beyaz ah&#;ap masa yap&#;m&#; için kollar&#; s&#;vad&#;ysan&#;z boya kuruduktan sonra montaj i&#;lemine ba&#;layabilirsiniz.
  4. Küçük paneli raf ayaklar&#;n&#;n oldu&#;u alana sabitleyin. &#;&#;te, bu kadar basit!

E&#;er bu kadar u&#;ra&#;mak istemezseniz masa sandalye modelleri ah&#;ap alternatifleri ile Koçta&#;’ta sizi bekliyor! Masa modellerini ve ah&#;ap masa fiyatlar&#;n&#; Koçta&#;’ta inceleyebilirsiniz!

KÜTÜK MASA ÜRETİMİ NASIL YAPILIR?

·       Ağaç kesme aşamasından sonra fırınlayarak kurutma işlemine geçilir. Burada fırınlanma süresini doğru ayarlamak ağacın nemli kalmasını ya da fazla fırınlanarak çatlamasını önlemek açısından çok önemlidir. Çatlak görünümü kütük masanın doğal görünümünü etkilemese de kullanılışına zarar verebilir.

·       Kurutulan ağaç istenilen kalınlığa göre düzlenir.

·       Ardından zımparalanarak pürüzsüz bir yüzey elde edilir.

·       Koruyucu tabakalar sürülür ve cilalanır.

·       Kullanıcı tercihine göre boya ve vernik işlemleri yapılır.

·       Kütük masa için ayak modeli seçilip montelenmesinin ardından kullanıma hazırdır.

 

      Kütük masalar bakımları ve üretimi doğru şekilde yapıldığı takdirde çok uzun bir zaman sorunsuzca kullanılabilir. İşlemeli klasik masalarda özellikle antika mobilyalarda karşımıza çıkan ürünler genelde bunlardır. Her çağa ayak uyduran ahşap dekorasyon ürünleri herkesin zevk ve tercihine göre tasarlanabilir.

      Kütük masa model üretimleri kullanıcı ihtiyaçları baz alınarak yapılmaktadır. Seçilen ağaç türü,farklı renk , desen, boyut ve ayak modelleri ile esnek tasarımlara uyum sağlar. Uygun fiyatlarda hazırlanan ahşap doğal masalar aranılan doğal yaşamı istenilen yere getir.

Ceviz Kütük Masa , Kayın Kütük Masa ve Meşe Kütük Masa seçeneklerimizi buraya tıklayarak ineceleyebilirsiniz.

 

-Üretimini yaptığımız başlıca kütük ve masif masa türleri ; Ceviz , Meşe ,Kestane , Kayın, Köknar, Çam, Dişbudak, Ladin , Karaağaç,   Sapelli , Iroko

 

Daha fazla detay ve sorularınız için "Bilgi Al" butonuna tıklayarak bizimle iletişime geçebilir ve siparişlerinizi verebilirsiniz - VUSPAN MASİF PANEL ANKARA

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir