diş protez bölümü maaşları / Diş Protez Teknikeri Maaşları Ne Kadar? Haziran - Tercihini Yap

Diş Protez Bölümü Maaşları

diş protez bölümü maaşları


Diş Protez Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Diş Protez Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Diş Protez Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Diş Protez Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Diş Protez Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

2 yıllık sağlık bölümleri arasında en çok ilgi gören programlardan bir tanesi de Diş Protez Teknolojisidir. Bu bölümden mezun olanlar KPSS ile çok kolay bir şekilde atanabildikleri gibi özel sektörde de rahat bir şekilde iş bulabiliyorlar. Bu nedenle daha önce hazırladığımız en iyi 2 yıllık sağlık bölümleri adlı içerikte, listemizin ilk sıralarında yer alıyordu. alımlarında neredeyse en düşük taban puanla ataması yapılan birkaç bölümden biriydi.

Tüm ülkelerde olduğu gibi diş sağlığı problemi ülkemizde de fazlasıyla yaygın. Dişlere gereken önemin verilmemesi, diş hekimleri ile aramızın iyi olmaması dişlerimizi kaybetmemize sebep oluyor. Bu anda da diş protez teknikerleri devreye giriyor. Bu yönüyle geleceği parlak bir bölüm olarak da görülüyor. Şimdi dilerseniz bölümü daha yakından tanımaya çalışalım:

2 Yıllık Diş Protez Teknolojisi Bölümü Nedir?

Diş Protez Teknolojisi bölümü; herhangi bir sebeple kaybedilmiş olan dişlerin görevlerini kısmen de olsa yerine getirebilecek diş ve çene protezlerini üretebilen ve diş hekimlerine yardımcı olarak çalışabilen diş protez teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır.

Diş Protez Teknolojisi Hangi Üniversitelerde Var?

Diş Protez teknolojisi  bölümü toplam 28 üniversitemizde eğitime devam etmektedir. Bunlarda ilk 12 tanesi devlet üniversitesi iken geri kalanları özel üniversitedir. Özel üniversitelerde puanınız yeterliyse burslu okuma imkanınız bulunmaktadır. Ya da daha düşük puanlarla yarı burslu veya ücretli okuyabilirsiniz. Diş Protez Teknolojisi bölümü bulunan üniversiteler şunlardır:

1- Atatürk Üniversitesi

2- Bingöl Üniversitesi

3- Çukurova Üniversitesi

4- Dicle Üniversitesi

5- Gaziantep Üniversitesi

6- Hacettepe Üniversitesi

7- Harran Üniversitesi

8- İstanbul Üniversitesi

9- Marmara Üniversitesi

Ankara Sağlık Bilimler Üniversitesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi

Ankara Medipol Üniversitesi

Avrasya Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi

Beykent Üniversitesi

Biruni Üniversitesi

İstanbul Aydın Üniversitesi

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi

İstanbul Medipol Üniversitesi

İstanbul Rumeli Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesi

Lokman Hekim Üniversitesi

Nişantaşı Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi

Lefke Avrupa Üniversitesi

Diş Protez Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bu başlığı üniversite sınavları hakkında hiçbir şey bilmeyenlerin anlayacağı şekilde açıklamak istiyoruz. Şimdi bilindiği gibi üniversiteye yerleşmek için YKS sınavlarına girilir. YKS ise üç oturumda yapılır. İlk yapılan sınav TYT sınavıdır. Diş Protez Teknolojisi de dahil olmak üzere 2 yıllık tüm bölümlere TYT sınavı ile elde edilen puanla girilmektedir.

Tercih listesinde 4 yıllık bölümleri de yazmak isteyenler ise ayrıca AYT sınavına da katılmalıdır. 4 yıllık bölümlere öğrenci alınırken AYT puanı hesaplanmaktadır.

4 yıllık yabancı dil bölümleri için ise YKS sürecinin son sınavı olan YDT yapılır. YDT yabancı dil sınavıdır.

Özetlemek gerekirse bu bölüm için girmeniz gereken sınav TYT&#;dir. Bölümün puan türü TYT puan türüdür. Eğitim süresi 2 yıldır.

Diş Protez Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bölüm tercihi yaparken ilgi ve yeteneklerimizden çok, düşündüğümüz bölümün iş imkanlarının olup olmadığına bakmak zorunda kalıyoruz maalesef. Türkiye&#;de iyi bir iş bulmak çok zor. İyi bir iş bulmanın en iyi yolu ise iyi bir bölüm bitirmek. Bu nedenle tercih yapma sürecinde tüm bölümleri araştırmalı ve ataması kolay olan, gerektiğinde özel sektörde de iş imkanı bulunan bölümlere odaklanmalıyız.

Diş Protez Teknolojisi de ataması kolay olan sağlık bölümlerinden bir tanesidir. Çeşitli hastanelere düşük puanlarla atanmanız mümkündür. Diş Protez Teknolojisi iş olanakları şunlardır:

1- Ağız ve Diş Hastaneleri
2- Diş Protez Laboratuvarları
3- Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
4- Diş Klinikleri
5- Üniversite Hastaneleri
6- Özel hastaneler
7- Özel diş protez laboratuvarları
8- Özel Diş Doktoru Muayenehaneleri

Diş Protez Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Diş Protez Teknikerleri, ilgili diş hekiminin oluşturduğu tedavi planına göre çalışır ve çalışmalarını genellikle laboratuvar ortamında gerçekleştirir. Teknikerin başlıca görevleri şunlardır:

-Diş hekimi hastaya göre ölçüler alır; protez teknikeri ise bu ölçülere uygun protezi tasarlar.

-Tasarlanan protezin üretimini yapar ve kullanıma hazır hale getirir. Bunun için gerekli işlemleri yapar.

-Herhangi bir nedenle çatlayan ve kırılan protezleri tamir eder.

-Kullandığı aletlerin düzenli bakımlarını ve onarımlarını yapar.

Diş Protez Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel hastane veya laboratuvarlarda çalışan diş protez teknikeri maaşları bin lira arasında değişmektedir. Kamuya bağlı sağlık kurumlarında çalışanların maaşı genellikle daha yüksek olur ki bu miktar bin lira arasında değişmektedir. Hastanelerde mevcut olan döner sermaye gibi ayrı ödemelerden dolayı farklı yerlerde çalışanların maaşında küçük değişiklikler görülebilir.

Diş Protez Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Diş Protez teknolojisi mezunlarının DGS ile geçiş yapabileceği tek bir bölüm vardır. Bu bölüm 4 yıllık Sağlık Yönetimi bölümüdür. Ancak bizim tavsiyemiz dikey geçiş yapmamak yönündedir. Çünkü okuduğunuz Diş Protez Teknolojisi bölümünün ataması çok daha kolay gerçekleşmektedir.

-Sağlık Yönetimi

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi

-Sosyal Hizmet

2 Yıllık Diş Protez Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümün dersleri diğer sağlık bölümlerinde olduğu kadar zor değildir. Az bir çalışma ile bile geçebileceğiniz derslerden oluşmaktadır. Bölümde okutulan dersler şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Diş Morfolojisi ve Fizyolojisi, Baş ve Boyun Anatomisi, Ağız ve Diş Sağlığı, Türk Dili-I, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I, İngilizce-I, Ağız ve Diş Biyokimyası, Dental Terminoloji, Sağlıklı Beslenme, Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Sabit Protezler -I, Hareketli Protezler-I, Dental Maddeler Ve Aletler Bilgisi, Dental Laboratuvar Teknolojisi, Türk Dili-II, Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi-II, İngilizce-II, Bulaşıcı Hastalıklar, Artikülatörler ve Yüz Arkı, Yaz Stajı.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Sabit Protezler -II, Hareketli Protezler-II, Ortodonti-I, Porselen Protezler-I, İmplant Üstü Protezler, Temel Bilgi Teknolojileri, İlk Yardım, Biyomedikal Teknoloji.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Genel Protez Uygulamaları, Çene-Yüz Protezleri, Ortodonti-II, Porselen Protezler-II, Hassas Tutucular, Hasta Psikolojisi ve İletişimi, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon

Diş Protez Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Yazımızın başında da değindiğimiz gibi bu bölüm en iyi sağlık bölümleri arasında yer almaktadır. Bunun en büyük göstergesi ise her KPSS alımında bölüme fazlası ile kontenjan açılması ve bölüm mezunlarının kolayca atanmasıdır. Sadece son iki yılın atamalarına baktığımızda şunu görüyoruz. 76 puanla &#;de kadar kişi, &#;da ise yüzden daha fazla kişi alındı. Bu kadar düşük puanlarla atanmak da her bölüme mezun olmaz.

Diş Protez Teknolojisi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Sizler de takdir edersiniz ki her bölüm herkes için uygun olmayabilir. İnsanların ilgilileri veya yetenek alanları farklı farklıdır. Diş Protez Teknolojisi okumak isteyenlerin aşağıdaki özelliklere sahip olması, hem kendileri için hem de hastalar için yerinde olacaktır. Bölümü tercih etmeyi düşünenler şu özelliklere sahip olmalı:

1- Bu kişiler her şeyden önce temel bilimlere ilgi duymalı.

2- Şekil ve uzay ilişkilerini görebilmeli ve bunu ortaya çıkaracağı ürüne yansıtabilmeli.

3- El, parmak becerisi yüksek olmalı ve el-göz koordinasyonu gelişmiş olmalı.

4- Renkleri ayırt edebilmeli, herkesin göremediği ayrıntıları görebilmeli.

5- Estetik anlayışı yüksek olmalı, yaratıcı olmalı.

6- Sorumluluk sahibi olmalı, kendisine verilen işi eksiksiz ve zamanında teslim edebilmeli.

7- Kimyasal madde ve toza karşı alerjisi olmamalı.

Diş Protez Teknolojisi Okuyanlar ve Diş Protez Teknolojisi Bölümü Yorumları

Hasan Kemal Polat diyor ki:

&#;&#;Ben Diş Protez Teknolojisinde okuyorum. Bölümü tercih etmeden çok araştırdım. Herkes tavsiye ediyordu. Bir tanıdığımız bölümü bitirir bitirmez işe başladı. Maaşlar da fena değil. Bölümü tavsiye ederim.&#;&#;

Günay Kandemir diyor ki:

&#;&#;Normalde sağlık bölümlerini sevmem ama iş imkanı olduğu için bu bölümü okudum. İlk atamada da atandım. Eğer atanma konusunda problem yaşamak istemiyorsanız, hemen işe başlayıp hayata atılmak istiyorsanız bu bölümü tercih edebilirsiniz.&#;&#;

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Diş Protez Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

Diş Protez Teknikeri İçin Maaş Geçmişi

seafoodplus.info verilerine göre, Diş Protez Teknikeri yılında ortalama TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Diş Protez Teknikeri, Temmuz yılında ortalama TL maaş alırken, Ocak 'de ise ortalama TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için seafoodplus.info maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.

YılEn Düşük MaaşOrtalama MaaşEn Yüksek Maaş
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Temmuz
Ocak
Asgari ücret günlük net tutar nedir?

Asgari ücret ne kadar oldu ? Ne kadar arttı? Asgari ücrete yüzde kaç zam geldi?Asgari ücret ne kadar oldu ? Ne kadar arttı? Asgari ücrete yüzde kaç zam geldi?

maaşı ne kadar

Etiketler :

Diş Protez Teknikeri nedir, ne iş yapar? Diş Protez Teknikeri olma şartları, maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Diş Protez Teknikeri nasıl olunur? Diş Protez Teknikeri maaşı ne kadar? Diş Protez Teknikeri olmanın şartları nelerdir? Diş Protez Teknikeri görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Diş Protez Teknikeri olmak için ne yapılmalı? Diş Protez Teknikeri sınavı var mı? İşte Diş Protez Teknikeri için merak ettiğiniz bütün detaylar

Diş Protez Teknikeri Nasıl Olur? Diş Protez Teknikeri maaşları ne kadar? Diş Protez Teknikeri görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Diş Protez Teknikeri nasıl olunur? Diş Protez Teknikeri olmak için gerek şartlar nelerdir? Diş Protez Teknikeri mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

Diş Protez Teknikeri nedir, kime denir?

Diş protez teknikeri, uzman diş hekimi tarafından hastaya uygulanmasına karar verilen ağız içi protezlerini laboratuvar ortamında hazırlamakla sorumludur.

Diş Protez Teknikeri ne iş yapar? Görevleri nedir?

  • Oluşturulacak dental ürünlerin tasarımını belirlemek için reçete veya teknik özellikleri okumak,
  • Diş yapısını düzeltmek amacıyla protez imal etmek ya da onarmak,
  • Diş protezleri veya aparatlarını oluşturmak için akrilik, porselen gibi malzemeleri kalıp veya çerçevelere dökmek,
  • Polisaj makinelerini kullanarak fazla metali, porseleni veya çerçevelerin yüzeylerini temizlemek,
  • Alçıyı dental bir kalıp içine dökerek hastanın ağız modelini oluşturmak,
  • Diş modellerini, modelin işlevselliğini değerlendirmek için hastanın model kalıbını ısırmasını sağlamak,
  • Yapay dişler oluşturmak amacıyla metal yüzeyler hazırlamak,
  • Metal yüzeyleri porselen ile yapıştırmak,
  • Yapay diş etlerinin tam hatlarını oluşturmak için protez setlerinin üzerine balmumu uygulamak,
  • Fırça ve spatula kullanarak diş protezleri veya düzenekleri üzerine porselen macun uygulamak,
  • Göreve yeni başlayan diş laboratuvarı teknikerlerine eğitim vermek,
  • Mesleki gelişimi sürdürmek.

Nasıl Diş Protez Teknikeri Olunur?

Diş protez teknikeri olmak için, iki yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarının Diş Protez Teknolojisi önlisans programlarından mezun olmak gerekmektedir.

Diş Protez Teknikerinde Olması Gereken &#;zellikler

Hastanın ağız yapısına uygun diş protezi hazırlamakla görevli olan diş protez teknikerinin öncelikli olarak detay odaklı çalışabilmesi ve belirlenen iş teslim takvimine uyması beklenir. İşverenlerin diş protez teknikerinde aradığı diğer nitelikler şu başlıklar altında toplanabilir;

  • Hassas aletleri kullanabilecek el kabiliyetine sahip olmak,
  • Renk körlüğü dahil olmak üzere herhangi bir göz kusuru bulunmamak,
  • Ekip çalışması ve yönetimini gerçekleştirebilmek,
  • Laboratuvar gibi kapalı bir ortamda çalışabilecek sağlık koşullarına sahip olmak,
  • Erkek adaylar için, askeri yükümlülüğü bulunmamak.

Diş Protez Teknikeri maaşları ne kadar?

Diş Protez Teknikeri mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Diş Protez Teknikeri maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. yılında Diş Protez Teknikeri maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Diş Protez Teknikeri maaşları farklılık arz etmektedir. Diş Protez Teknikeri maaşı en düşük TL, en yüksek TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Diş Protez Teknikeri ortalamasına göre Diş Protez Teknikeri maaşı yaklaşık TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

© Tüm Hakları Saklıdır.
Sitedeki içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. seafoodplus.info ile bir bağlantı kurulamaz, site sorumlu değildir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir