ege kaplıcaları / Ege Bölgesi Kaplıcaları Listesi | KaplıcaRehber

Ege Kaplıcaları

ege kaplıcaları

Ana Sayfa

Spa&Bakım Merkezi

Beden ve ruh sağlığına iyi gelen spa; cilt bakımı

Relax Room

Rahatlamak ve dinlenmek için sessiz, huzurlu odalar

Kaplıca

Termomineral kaplıca suları ile şifa

Jakuzi

Rahatlatıcı ve masaj etkisine sahip jakuzi keyfi

Şifa Havuzları

Vücut sağlığına iyi gelen, cildi tazeleyen şifa havuzları

Termal Havuz

Tepeden tırnağa birçok hastalığın destekleyici tedavisi termal havuz

Şehir Seçiniz:

Otelimize olan mesafeyi görmek için lütfen bulunduğunuz şehri haritadan seçiniz.

 Son Güncelleme:

AFYONKARAHİSAR

İndirimler nisan sonuna kadar geçerli

Yılda ortalama bir milyon kişiyi ağırlayan Afyonkarahisar, termal turizm alanında patlama yaşamaya hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı’nca verilen kaplıca işletme belgesine sahip tesislerin sayısı son bir yılda üçten sekize çıktı. Oteller “yedi gece kal beş gece öde” gibi cazip kampanyalarla kış aylarındaki doluluk oranlarını yüzde 20 arttı. Beş yıldızlı termal otellerin sayısı dörde yükseldi. İki yeni otel daha yapılıyor. Afyon Termal Otel İşletmecileri Derneği Başkanı Orhan Kuş, “Bugüne kadar en büyük sorunumuz hava ulaşımının olmamasıydı. Kütahya - Afyon arasına yapılacak Zafer Havaalanı’yla gelecek yıldan itibaren yurtdışına açılacağız, yeni tesisler yapılacak, büyük bir gelişme yaşanacak” diyor.
Afyon’daki termal tesisler dört merkezde toplanıyor. Tüm termal kaynaklardaki sular banyo ve içmeye uygun. Gecek-Ömerler’in suyu yeraltından 40 - 53 derece sıcaklıkta çıkıyor, sodyum, bikarbonat, demir, arsenik, klorür içeriyor. Hüdayi kaynağından ise derece sıcaklıkta çıkan su sülfat, kalsiyum, bikarbonat, bromür, florür içeriyor. Afyon’daki termal sular romatizma, deri, mide, kireçlenme, sinirsel hastalıkların terapisinde kullanılıyor.

HAFTANIN HER GÜNÜNDE AYNI FİYAT

Afyonkarahisar’ın termal otelleri hafta içi ve hafta sonunda aynı fiyatlarla hizmet veriyor. Bu yıl fiyatlarına yüzde 10 civarında zam yapmalarına karşın, kış sezonunda indirim uygulanıyor. Hatta bazı işletmeler kredi kartına 12 taksit yapıyor. Konaklama ücretlerine kahvaltı, akşam yemeği ve termal tesis kullanımı dahil. Afyon’un en büyük termal bölgesi Ömer - Gecek, kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta. Turizm Bakanlığı Termal İşletme Belgesi’ne sahip beş yıldızlı otellerden odalı İkbal, odalı Korel, odalı Oruçoğlu bu bölgede. Termal havuzlarında, terapi merkezlerinde kendi kuyularından sağladıkları suyu kullanıyorlar. Terapi merkezlerinde uzman personel hizmet veriyor. Bu yıl lobisini yenileyen, beşinci termal havuzunu açmaya hazırlanan Korel’de çift kişi ücreti TL. Ayrıca “Yedi gece kal, beş gece öde” kampanyası uygulanıyor. ( 22 22) İkbal Termal, 15 milyon TL’lik yatırımla bölgeye canlılık getirmeye hazırlanıyor. Afyon mimarisine göre yapılan alışveriş köyünde, ünlü markalar yer alacak. Çift kişi TL. ( 56 00) Oruçoğlu, restoran ve otel girişini yeniledi. Meslek gruplarına yönelik özel kampanyalar uyguluyor. Çift kişi standart ücret TL. Yedi gece kal, beş gece öde kampanyası haziran sonuna kadar geçerli. ( 50 50)
İlin ikinci büyük termal bölgesi, merkeze 60 kilometre uzaklıktaki Sandıklı. Sağlık Bakanlığı belgesine sahip Hüdai Kaplıcaları’nı belediye işletiyor. Tesisin üç yıldızlı oteli , iki yıldızlı oteli 34 odalı. Bu yıl açılan apartla birlikte, toplam villa apartların sayısı ’e ulaştı. Bunlardan ’ü termal banyolu. Kış sezonunda bile doluluk oranı yüzde 55’i bulan tesis, geçen yılın fiyatlarıyla çalışıyor. Sadece apartların ücreti yüzde 10 artırıldı. Nisan sonuna kadar çift kişi, yarım pansiyon, üç yıldızlı konaklama TL, iki yıldızlı, tam pansiyon konaklama 90 TL. Apartların günlüğü , vilların TL. ( 73 27) Sandıklı’da gelecek ay termal tesislere sahip 5 yıldızlı, yataklı Park Otel hizmete girecek. Ayrıca beş yıldızlı bir otel daha yapılıyor. İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl termal alanı, Afyon merkezine 22 kilometre uzaklıkta. Bölgede bakanlıktan kaplıca belgeli dört tesis bulunuyor. Bünlardan yataklı Yüntaş, 1 Mayıs’a kadar yüzde 20 indirimde. Standart oda ücreti 30 TL, termal küvetli apartların günlüğü 50 TL, termal havuzlu dubleks villalar ise TL. ( 61 31). 50 odalı Başak Termal’in günlük apart ücreti 50 TL, çift kişi oda ücreti ise 25 TL. ( 64 94)

AYDIN

Termal suları mineral zengini

Aydın, literatürde ikinci derecede önemli termal merkezi olarak geçse de, mineral açısından zengin kaynak sularına sahip. Kentte Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca ruhsatlı üç tesis bulunuyor. Kür merkezleri ameliyat sonrası iyileşme sürecinde ve sedef hastalığı bulunanlarca tercih ediliyor. Germencik ilçesine 9 kilometre uzaklıktaki Bozköy Alangüllü Tralleis Termal Tesisi, 47 odalı. Dört kaynağından birisi sodalı, diğeri sedef tedavisinde kullanılıyor. 78 derece sıcaklıktaki iki termal kaynağı ise havuzlar ve fizik tedavi ünitesinde kullanılıyor. Çift kişi, yarım pansiyon hafta içi TL, hafta sonu TL. ( 11 76) Kuşadası yakınlarındaki Davutlar Radon Termal, yedi odalı bir tesis. Dinçleştirici radon açısından zengin 42 derecedeki kaynak suyu, sera şeklinde düzenlenmiş üç büyük havuzunu besliyor. Çift kişi oda kahvaltı 60 TL. ( 11 05) Yine Davutlar’daki Natur-Med özel kürlerin yanı sıra sağlıklı yaşam seminerlerinden, yoga derslerine farklı programlar uygulayan bir terapi merkezi. Turizm Bakanlığı’ndan termal turizm işletme belgesi sahibi olan tesisin üç termal kaynağı 30 civarında mineral içeriyor. Sıcaklıkları 26 - 41 derece arasında. Kış aylarında çift kişi hafta sonunda tam pansiyon iki gün TL. Üç haftalık kürde çift kişi günlük ücret TL’ye düşüyor. ( 22 80)

İZMİR

İki kişi kal, tek kişi öde

İzmir’deki kaplıcalar Balçova’da ve Çeşme’nin Ilıca bölgesinde yoğunlaşıyor. Balçova Termal Oteli, Sheraton Çeşme Hotel ve Ilıca Hotel SPA Wellness Kültür Bakanlığı’ndan Termal Turizm İşletme Belgesi sahibi. Sağlık Bakanlığı’ndan Kaplıca işletme belgesiyle çalışanlar ise Çeşme Altınyunus, Dikili Zeytindalı Kaplıcası ve Pırıl Otel. İzmir’in termal tesisleri bu kış fiyatlarına zam yaptı, ancak hepsi ödeme kolaylıkları sunuyor. Bu sayede doluluk oranları yüksek. Örneğin Çeşme Sheraton, Mart arasında “iki kişi kal, tek kişi öde” kampanyası yapacak.

TUZLADAKİ TERAPİ MERKEZİ

Balçova Termal Oteli, ilçenin merkezinde. odalı tesis, dekarlık yeşil alana kurulu. ’de Norveç Sağlık Bakanlığı’yla anlaşma yapan tesisin müşterileri çoğunlukla Norveçli. Üç ayrı termal kaynaktan yararlanıyor. Bu yıl restoran ve odaları restore edildi, Türk hamamı açıldı. Odalardaki termal suyun sıcaklığı 50 derece. Havuzlarda ise 90 derecelik kaynak suyu vücut sıcaklığına düşürülüyor. Çift kişi yarım pansiyon günlük konaklama TL. 31 Mart’a kadar sürecek kampanyada, 10 günlük tatil paketleri terapi dahil çift kişi yarım pansiyon TL. ( 01 02) Çeşme’nin Ilıca bölgesindeki Sheraton, metrekarelik Botanica Termal SPA Merkezi’ne sahip. Tuzla alanındaki tesisin doğal suları 80 derece sıcaklıkta, ayrıca çamur banyoları var. Termal şifalı havuzlar, sıcak deniz suyu havuzları, termal jakuzi havuzları, masaj hizmetiyle destekleniyor. Çift kişi, deniz manzaralı odada yarım pansiyon TL. 31 Mart’a kadar çift kişi yarım pansiyon deniz manzaralı odada TL.( 12 40) Altınyunus Oteli, Ilıca’yla Çeşme arasında yer alıyor. Mart sonuna kadar termal paket seçenekleri sunan otelde üç günlük paketler konaklama, birer cilt bakımı ve masaj dahil kişi başı TL. Birer seans cilt bakımı, çamur banyosu, yosun bakımı, aroma terapi, iki masaj içeren yedi günlük paketler kişi başı TL. ( 12 50)

TERMAL HAVUZU ODALARA TAŞIDI

Dikili Zeytindalı tesisleri, ilçenin Kaynarca Mevkii’nde ve 30 odalı. Açık ve kapalı termal havuzlarının yanı sıra, 22 odasında dörder metrekarelik, sekiz odasında altışar metrekarelik termal havuz bulunuyor. Çift kişi yarım pansiyon konaklama hafta içinde TL, hafta sonunda TL. ( 87 93) Ilıca Hotel Spa Wellness, Ilıca’nın en güzel koylarından birinde, odalı. Yarım pansiyon çalışan otel nisan sonuna kadar online yaptırılan rezarvasyonlara yüzde 50 indirim sunuyor. (seafoodplus.info) Kampanya süresince çift kişi oda ve kahvaltı TL. Yaz ayları için yapılacak erken rezarvasyonlarda yüzde 30’a varan indirim uygulanıyor. Ayrıca bir aylık konaklamalarda da yüzde 30 indirim var. ( 31 31) Kültür Bakanlığı’ndan kaplıca işletme belgeli Pırıl Otel, Çeşme merkezine metre uzaklıkta, odalı. Kışın yarım pansiyon, yaz sezonunda her şey dahil sistemiyle çalışıyor. 26 Mart’a kadar çift kişi TL. ( 0 )

MUĞLA

Yazın Ruslar kışın İskandinavlar geliyor

Kentin Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca ruhsatlı tek tesisi ThermeMaris, Dalaman’ın İncebel mevkiinde ve 80 odalı. Deniz kenarındaki otel, Türkiye’nin mineral açısından en zengin kaynaklarından birine sahip. Üç termomineral havuzu derece sıcaklıktaki, 57 çeşit mineral içeren kaynaklardan besleniyor. Ayrıca tesisle deniz arasında bir de kükürtlü göl bulunuyor. Mayıs - ekim ayları arasında tamamen dolan tesisin müşterileri Rusya ve İskandinav ülkelerinden. Gelecek yıldan itibaren kış boyunca özel bir sağlık programı kapsamında Norveç ve İsveçlileri ağırlamaya hazırlanıyor. Detoks programı yemeklerle de destekleniyor. Kış sezonunda yarım pansiyon, iki kişi TL. ( 83 34)

KÜTAHYA

Beş tesis bakanlıktan kaplıca ruhsatı aldı

Kütahya termal kaynaklar açısından şanslı illerin başında geliyor. Üstelik tesislerin çoğu ormanlarla çevrili. Buna karşın havayolu ulaşımının olmaması, kentin termal turizmde hak ettiği yeri bulmasını engelliyor. Altı termal bölgesindeki tesislerin önemli bölümü belediyelere ait. yıldız düzeyindeki dört büyük, özel termal işletmenin toplam yatak kapasitesi civarında. İlde geçen yıl Sağlık Bakanlığı kaplıca belgesine sahip tek işletme vardı. Bu yıl beş işletme daha belge aldı. Önemli termal bölgelerden Harlek, Gediz ve Dereli’nin suları sülfat, kalsiyum, magnezyum, bromür içeriyor. Yeryüzüne 25 - 40 derece sıcaklıkta çıkıyor. Banyo ve içme kürlerine uygun.
Bu yıl tesislerin doluluk oranlarında yaklaşık yüzde 20’lik artış yaşandı. Fiyatlarda önemli bir değişiklik olmadı. Kent merkezine 27 kilometre uzaklıktaki, çam ormanıyla çevrili Güral Harlek Termal Resort & SPA’nın tüm odaları jakuzili. Standart kış ücreti çift kişi, yarım pansiyon TL. Ayrıca yedi gece kal, beş gece öde kampanyası yapılıyor. ( 24 50) Kent merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Yoncalı TÜTAV Termal Oteli ve Kür Merkezi, dört yıldızlı, 73 oda ve 57 apartlı. Geçen yılın fiyatlarıyla çalışan tesis, nisan sonuna kadar yüzde 20 indirimde: Çift kişi yarım pansiyon TL. ( 42 12) Kent merkezine kilometre uzaklıktaki Emet Yeşil Kaynarca’da 1,5 yıl önce açılan beş yıldızlı Emet Termal Resort & SPA, odalı. Dağıstanlı bioenerji ve alternatif tedavi uzmanı Ayset Sarifova bu yıl otelde seminer vermeye başladı. Çift kişi yarım pansiyon TL. ( 46 46) Kent merkezine kilometre uzaklıktasi Simav ilçesinin Eynal Kaplıcaları’nı belediye işletiyor. İki oteli toplam 80 odalı, ayrıca apartı bulunuyor. Haziran sonuna kadar otellerinde çift kişi yarım pansiyon 80 TL. Odalarında termal su bulunan apartların günlüğü ise TL. ( 20 01)

MANİSA

Günlüğü 20 TL’ye apart kiralayabilirsiniz

Manisa’danın kaplıcalarında apart sistemi yaygın. Yemeğinizi kendiniz yapabiliyorsunuz. Fiyatlar geçen yıla oranla yüzde 10 civarında arttı, yine de çok hesaplı. Kurşunlu Kaplıcası, Emir Kaplıcaları ve Hisar Kaplıcaları Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca işletme belgeli. Sonbahar ve yazın dolan tesisler bu aylarda tenha.
Kurşunlu Kaplıcası, Salihli ilçesinde, yeşil bir vadinin içine kurulu. 86 apart genellikle 10 günlük devreler halinde kiralanıyor. Bu yıl restorasyonu yapılan iki yataklı apartların 1 Nisan’a kadar günlüğü 45 TL, çift odalı ve beş yataklı olanlar ise TL. Banyolarında termal su ve küvet var. Kurşunlu’nun terapi ünitesinde ise fizyoterapist, masör, masöz, sağlık memuru görev yapıyor. Havuzun saat ücreti 5 TL, jakuzi iki kişi 18 TL. ( 50 00)

ROMALILAR’DAN KALMA BANYOLAR KULLANIMDA

Emir Kaplıcaları, kent merkezine kilometre uzaklıktaki Şehitlioğlu Köyü’nde. Romalılar döneminden bu yana kullanılan kaynağından çıkan suların sıcaklığı derece. İçme ve banyolarda kullanılıyor. 36 apartın günlük fiyatları TL arasında değişiyor. Banyolarında termal su bulunuyor. Apartta konaklayanlar tesisin Romalılardan kalma iki büyük banyosunu ücretsiz kullanabiliyor. ( 12 46) Hisar Kaplıcaları, kent merkezine kilometre uzaklıkta. Üç ayrı kaynaktan çıkan, sıcaklıkları derece arasında değişen sular banyo ve içme kürü olarak kullanılıyor. Banyo olarak romatizma ve metabolizma hastalıklarında, içme kürü olarak da mide ve bağırsak hastalıklarında yararlanılıyor. Kaplıcanın 20 apartında konaklayanlar havuz, sauna, özel banyoları ücretsiz kullanabiliyor. Mayıs sonuna kadar, iki odalı, banyolu, mutfaklı, dört yataklı apartların yedi gecesi TL. Tek gün konaklama 50 TL. ( 40 75)

DENİZLİ

Şifalı kırmızı suyun cazibesi

Denizli’nin kaplıcaları kent merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Karahayıt Beldesi’nde. Burada ’e yakın küçük otel kaplıca bulunuyor. Sadece beşi kaplıca işletme belgeli. Dört yıldızlı Richmond Pamukkale Termal Otel, standart odalı. Ayrıca süit ve engelli odaları bulunuyor. Yıl sonuna kadar, çift kişi yarım pansiyon TL. Otelde her akşam canlı müzik ve oryantal şov var, talep edilirse disko da açılıyor. Odalarda termal su yok ama oteldeki termal havuzlar ücretsiz kullanılıyor. ( 42 94) Pam Termal Otel, ormanla kaplı dağların eteğinde. Bölge kırmızı suyuyla ünlü. Tesisin içinden çıkan termal kaynak, oluşturduğu güzel kırmızı travertenlerle dikkat çekiyor. odalı tesis 18 dönümlük alana kurulmuş. Çevresinde yürüyüş yapılabiliyor. Yıl sonuna kadar, çift kişi yarım pansiyon TL. ( 41 40) Likus River Otel, odalı. İki kişi yarım pansiyon konaklamanın fiyatı TL. ( 43 41)

False

Ege Bölgesi Termal Oteller:

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Örnek Harita Görseli

Filtreler

Fiyat Aralığı

Olanaklar

Ücretsiz Havalimanı Servisi

Tümünü gör

Konsept/Tema

Tümünü gör

Tesis Türü

Konaklama Tipi

Tümünü gör

Spa & Sağlık

Tümünü gör

tesis listelendi.

Bize yapılan ödemeler sıralamayı nasıl etkiler?

En Çok Tavsiye Ettiklerimiz

  • Boyalık Beach Spa Çeşme
  • Boyalık Beach Spa Çeşme
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(18 yorum)

İzmir merkezine km uzaklıkta

Birden Çok Fiyat

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

seafoodplus.info

TL

  • Altın Yunus Hotel & Spa Çeşme
  • Altın Yunus Hotel & Spa Çeşme

Birden Çok Fiyat

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

seafoodplus.info

TL

  • Sianji Well Being Resort
  • Sianji Well Being Resort
Neredekal Değerlendirme/5 Çok İyi

(10 yorum)

Kadıkalesi, Bodrum, Muğla

Muğla merkezine km uzaklıkta

Herşey Dahil

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

Etstur

TL

  • Ilıca Hotel Spa & Wellness Resort
  • Ilıca Hotel Spa & Wellness Resort

Oda-Kahvaltı

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

Etstur

TL

  • NG Afyon Wellness & Convention
  • NG Afyon Wellness & Convention

Birden Çok Fiyat

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

seafoodplus.info

TL

  • Royal Teos Thermal Resort
  • Royal Teos Thermal Resort
Neredekal Değerlendirme/5 Çok İyi

(14 yorum)

Sığacık Mah, Seferihisar, İzmir

İzmir merkezine km uzaklıkta

Touristica

Birden Çok Fiyat

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

Touristica

TL

  • İkbal Termal Hotel & Spa
  • İkbal Termal Hotel & Spa
Neredekal Değerlendirme/5 Çok İyi

(12 yorum)

Uydukent, Merkez, Afyonkarahisar

Afyonkarahisar merkezine km uzaklıkta

Birden Çok Fiyat

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

seafoodplus.info

TL

  • Richmond Pamukkale Termal
  • Richmond Pamukkale Termal
Neredekal Değerlendirme/5 Çok İyi

(13 yorum)

Akköy, Pamukkale, Denizli

Denizli merkezine km uzaklıkta

Birden Çok Fiyat

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

seafoodplus.info

TL

  • Salihli Çamur Kaplıcaları
  • Salihli Çamur Kaplıcaları
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(7 yorum)

Çamurhamamı Mah, Salihli, Manisa

Manisa merkezine km uzaklıkta

Tesis Fiyatı

Sadece Konaklama

TL

  • Lycus River Hotel
  • Lycus River Hotel
Neredekal Değerlendirme/5 Çok İyi

(4 yorum)

Akköy, Pamukkale, Denizli

Denizli merkezine km uzaklıkta

Birden Çok Fiyat

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

seafoodplus.info

TL

  • Kaya İzmir Thermal & Convention
  • Kaya İzmir Thermal & Convention

Birden Çok Fiyat

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

seafoodplus.info

TL

  • Gülümser Hatun Termal Otel & SPA
  • Gülümser Hatun Termal Otel & SPA

Birden Çok Fiyat

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

seafoodplus.info

TL

  • Sandıklı Thermal Park Hotel
  • Sandıklı Thermal Park Hotel
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(13 yorum)

Çakır Mah, Sandıklı, Afyonkarahisar

Afyonkarahisar merkezine km uzaklıkta

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

seafoodplus.info

TL

  • Grand Özgül Termal Otel
  • Grand Özgül Termal Otel
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(11 yorum)

Gazlıgöl, İhsaniye, Afyonkarahisar

Afyonkarahisar merkezine km uzaklıkta

Touristica

Birden Çok Fiyat

TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

Jolly Tur

TL

  • Karaca Termal Pansiyon
  • Karaca Termal Pansiyon
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış

Akköy, Pamukkale, Denizli

Denizli merkezine km uzaklıkta

seafoodplus.info

%2 Tasarruf

Sadece Konaklama

TL

  • Aforia Thermal Residences
  • Aforia Thermal Residences
Neredekal Değerlendirme5/5 Mükemmel

(2 yorum)

Uydukent, Merkez, Afyonkarahisar

Afyonkarahisar merkezine km uzaklıkta

Sadece Konaklama

T&#;rkiye'nin kaplıcaları Ege B&#;lgesi

T&#;rkiye'nin kaplıcaları Ege B&#;lgesi

Seyahat

Esra ERDOĞAN - Serhan YEDİG

Haber Giriş: -  

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.