atın beni denizlere youtube / Esra Nas - Atun Beni Denizlere - Dailymotion Video

Atın Beni Denizlere Youtube

atın beni denizlere youtube

Hopa'da 'Yeniden Başlıyoruz' forumu düzenlendi

UĞUR İSTANBULLU

Artvin Hopa'da, "Yeniden Başlıyoruz: 28 Mayıs'ta baharı getireceğiz" başlıklı forum düzenlendi. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, "Emperyalizme karşı ulusal mücadele verenler ve bu ülkeyi bize armağan edenlerin kurduğu ülkeyi daha ileri, demokrat, özgür ve kardeşçe yaşayacağımız bir ülkeye dönüştürecek miyiz, yoksa faşizmi mi benimseyeceğiz ve kabulleneceğiz? Bu saatten sonra söze değil eyleme gerek var" dedi.

28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim öncesinde Hopa'da, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar Hopa Kaymakamlığı önünde toplanarak forum düzenlediler.

"ÜLKEMİZ ÖNEMLİ BİR SINAVDAN GEÇİYOR"

SOL Parti Hopa ilçe yöneticisi şunları söyledi:

"Halkın haksızlığa uğradığı her alanda mücadele eden bir anlayışa sahibiz. Doğasına, suyuna, ormanına ve tüm yaşam alanlarına yapılan saldırılara karşı bugüne kadar mücadele ettik ve karşılıksız ve çünkü doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bu ülkenin her köşesi ayrı bir güzel ve insanları ayrı bir güzel biz ülkemizi seviyoruz. Buradan sesimizi her kesime duyurmak için sesleniyorum, Ülkemiz önemli bir sınavdan geçiyor bu seçimler halkımızın geleceğini etkilemesi çok çok önemlidir. Halka parmak sallayan, korku iklimini pekiştirenlerle mi devam edeceğiz yoksa gençler beni istediği gibi eleştirsin diyenlerle mi. Halk açlık sınırının altında geçim mücadelesi verirken saraylarda saltanat süren sarayın günlük harcamasıyla emeklinin yüzü gülmezken, yandaşları beşli çetelerle mi devam edeceğiz yoksa ben saraylarda yaşamam kul hakkı yemem ve yedirtmem diyenle mi devam edeceğiz. Bizim tarafımız net. Cehennemin kapılarını kapatacağız."

"EVLATLARIM NEREDESİNİZ, GELİN SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN"

Söz alan Hopalı bir vatandaş şunları söyledi:

"Ben sizi böyle beklemiyordum daha kalabalık bekliyordum. Neredesiniz hani neredesiniz çocuklarımız için neredesiniz, torunlarımız için neredesiniz. Biz güçlüyüz, güçlüyüz diyorduk ama ağlamam geliyor böyle bir şey bilmiyorum ben. 78 yaşındayım ben arkadaşlar, evlatlarım benim, ben böyle bir şey bilmiyorum biz gidip oyumuzu kullanabiliyorduk şimdi nedir böyle sandıklarımıza neden sahip çıkmıyoruz, neredesiniz arkadaşlar, evlatlar neredesiniz artık gelin ve sandıklara sahip çıkın çocuklarımız ve torunlarımız için başkada bir söylemiyorum ayaklanın artık ve sahip çıkın sandıklara."

"GENÇLER AYAĞA KALKIN, ÖLÜ TOPRAĞI ATIN ÜSTÜNÜZDEN"

CHP Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir şunları söyledi:

"Bu meydanda ÇAYKUR'un özelleştirmesine karşı çıkan, çayda kotaya, kontenjana son diyen çay emekçileri var. Biz bu vatanı sokakta bulmadık, bugün on milyon düzensiz göçmeni içimize sokan zihniyete vatanımızı bırakmayacağız. Kadınlara eşya gibi bakıp ve onları sahiplendirebileceğini söyleyenlere kadınlarımızı domuz bağıyla katledenleri küçük çocuklara, evlatlarımıza göz koyanlara vatanımızı bırakmayacağız. Hatırlayın birileri dalga geçercesine gülerken o vakur duruşunu hiçbir zaman bozmadı," İstanbul'u alacağız dedi, Anakarayı alacağız dedi, Adana'yı, Mersin'i, Antalya'yı alacağız dedi ve Türkiye'yi alacağız dedi. Geliyor gelmekte olan dedi ve kul hakkı yiyenlere, haram lokma yiyenlere, beşli çetelere korksunlar ben Kemal geliyorum" dedi. İyi ki varsın Kemal Kılıçdaroğlu, umudun adısın Kemal Kılıçdaroğlu yolun açık olsun Kemal Kılıçdaroğlu. Gençler ayağa kalkın ölü toprağı atın üstünüzden, vatanını seven sandığa gelsin. "Saraylar saltanatlar çöker kan susar bir gün, Zülüm biter menekşelerde açılır üstümüzde ve leylaklarda güler. Bugünden geriye bir yarına gidenler bir de yarınlar için direnenler kalır" Sonuna kadar mücadele edeceğiz, mutlaka ama mutlaka biz kazanacağız ve her şey çok güzel olacak mutlu ve huzurlu Türkiye'de buluşmak dileğiyle hoşça kal Hopa"

"KAZANMA AZMİMİZDE VE HEYECANIMIZDA BİR AZALMA OLMADI"

Türkiye İşçi Partisi Artvin İl Başkanı Timur Şimşek ise şunları söyledi:

"Kazanma azmimizde ve heyecanımızda bir azalma ve irademizde bir yılgınlık olmadı. Dün nasıl eminsek bugün de öyleyiz ve biz kazandık ve yine kazanacağız. Yüz yıl önce emperyalizme ve saltanatına karşı nasıl kazandıysak bugün de sülale devrini, tek adam faşizmini sandığa gömeceğiz. Türkiye İşçi Partisi olarak emekçilerimizin ve yoksullarımızın alın teriyle yaşayanların haysiyeti ve emeğine, özgürlüğüne ve   haklarına sahip çıkan aday Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Biz Hopa halkı olarak seçim öncesi sokaklarda meydanlarda işyerlerinde okullarda seçim sonrasında ise sandıklara sahip çıkacağız. Son oy sandığa atılana kadar, son oy sayılana kadar, tutanaklara geçene kadar oyumuza, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkacağız. Biz kazandık ve yine biz kazanacağız ve sülale dönemini hep birlikte yıkacağız."

"BİZLER DİRENMEYİ DENİZLERDEN, MAHİRLERDEN, MUSTAFA KEMAL'DEN ÖĞRENDİK"

Hopalı Necati Şimşek şunları söyledi:

"İktidarın yani tek adam rejiminin başımıza getireceğimiz ve üniversitelerimizde istediği gibi tek gecede kayyum atayacak ya da güvenine inandığımız aydınlık insanların yüzü Kemal Kılıçdaroğlu'na oyumuzu vereceğiz. Biz gençleriz ve bu meydanda Metin Lokumcu'yu katleden Metin Lokumcu'nun öğrencileri, Kazım Koyuncu şarkılarıyız. Bizler onlardan öğrendik mücadele etmeyi, 6 Mayıs'ta; Denizlerden, Kızıldere'de Mahirlerden, da çıkan bağımsızlığı için mücadele eden Mustafa Kemallerden öğrendik mücadele etmeyi. Bütün arkadaşlarımı bu süreçte Hopa'da, Borçka'da, Arhavi'de, Artvin'in tüm ilçelerinde girilmedik ev, girilmedik sokak bırakmayacağıma bende arkadaşlarımın huzurunda söz veriyorum. Kanımızın son damlasına   kadar mücadele edeceğiz."

Hopalı bir başka vatandaş, "İşçi parti sininde söylediği gibi 'Lale devri nasıl bittiyse, sülale devride öyle bitecek' umutlar dimdik ayakta herkes müşteri olsun oyuna sahip çıksın, umut dimdik ayakta" dedi.

"GÜNEŞ DOĞUDAN DOĞAR DEDİK VE RİZE'DE BİRİLERİNİN KALESİNE GOL ATTIK"

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ise şunları söyledi:

"Emperyalizme karşı ulusal mücadele verenler ve bu ülkeyi bize armağan edenlerin kurduğu ülkeyi daha ileri demokrat, özgür ve kardeşçe yaşayacağımız bir ülkeye dönüştürecek miyiz yoksa Faşizmimi benimseyeceğiz ve kabulleneceğiz. Bu saatten sonra söze değil eyleme gerek var hepimizin ev ev bir eksiltilip üç artırmaya ve o artı biri de nasıl artırmayı hepimiz düşünmemiz lazım. Ben davet ettikleri zaman geldim çok onur duydum ve bir evladınız olarak görüyorum kendimi, kırk altı yıl sonra biz güneş doğudan doğar dedik ve Rize'de birilerinin kalesine gol attık."

Kaynak: ANKA / Politika

Kemal KılıçdaroğluMillet İttifakı28 Mayıs SeçimiPolitikaHaberler

İlk Türk Dünya Haritasını Kim Çizmiştir? sorusunun cevabı oldukça merak konusu olan bir konudur. Türklerin dünya haritasını çizen kişinin kim olduğu hala tam olarak bilinmemektedir. Ancak, haritanın çizildiği dönemde Türklerin coğrafya ve harita bilgisinin oldukça gelişmiş olduğu bilinmektedir. Haritada Türklerin dünya görüşü, coğrafya bilgileri ve ticari faaliyetleri yer almaktadır. Haritayı çizen kişinin Türk coğrafyacılarından biri olduğu düşünülmektedir. İlk Türk Dünya Haritasını Kim Çizmiştir? sorusu, Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan bu harita hakkında araştırmaların devam etmesine neden olmaktadır.

İlk Türk Dünya Haritasını Kim Çizmiştir?

Türklerin ilk dünya haritasını çizen kişi Piri Reis’dir. Piri Reis, yüzyılda yaşamış Osmanlı denizcisi ve haritacısıdır. Haritası, yılında çizilmiş bir dünya haritasıdır ve %20’si günümüze kadar ulaşabilmiştir. Haritasında, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika kıtaları yer almaktadır.

Piri Reis’in Dünya Haritası Hangi Özellikleri İçeriyor?

Piri Reis’in dünya haritası, yüzyılda çizilmiş olmasına rağmen oldukça gelişmiş bir haritadır. Haritada, Avrupa, Afrika, Güney Amerika ve Antarktika kıtalarının bir bölümü yer almaktadır. Ayrıca, haritada dünya üzerindeki denizler, nehirler ve dağlar da gösterilmiştir. Haritada kullanılan renkler ve işaretler, haritanın okunmasını kolaylaştırmaktadır.

Piri Reis’in Haritasını Çizmesinin Nedeni Nedir?

Piri Reis’in dünya haritasını çizmesinin nedeni, Osmanlı İmparatorluğu’nun denizcilik faaliyetlerini geliştirmek ve dünya coğrafyasını daha iyi anlamaktır. Harita, dönemin en iyi bilgilerini içermekte ve denizcilerin yolculuklarında kullanabilecekleri bir kaynak olarak tasarlanmıştır.

Piri Reis’in Haritası Nasıl Keşfedildi?

Piri Reis’in dünya haritası, yılında Topkapı Sarayı’ndaki bir arşivde bulunmuştur. Haritanın önemi, ’lerde yapılan araştırmalar sonucu keşfedilmiştir. Harita, günümüze kadar %20’si ulaşabilmiştir ve birçok araştırmacı tarafından incelenmiştir.

Piri Reis’in Haritası Nasıl Çizildi?

Piri Reis’in dünya haritası, o dönemdeki en iyi bilgiler kullanılarak çizilmiştir. Harita, çoğunlukla denizcilik faaliyetlerine dayalı olarak yapılmıştır. Piri Reis, haritayı çizmeden önce birçok kaynak incelemiş ve denizcilerden bilgi toplamıştır. Harita, elle çizilmiş ve boyanmıştır.

Piri Reis’in Haritası Ne Kadar Önemlidir?

Piri Reis’in dünya haritası, coğrafya ve denizcilik tarihinde önemli bir yere sahiptir. Harita, dönemin en iyi bilgilerini içermekte ve o dönemdeki keşiflerin anlaşılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca, harita, dünya haritaları tarihinde Türklerin önemli bir yer edinmesini sağlamıştır.

Piri Reis’in Haritası Hangi Bilgileri İçerir?

Piri Reis’in dünya haritası, yüzyılda çizilmiş olmasına rağmen oldukça gelişmiş bir haritadır. Haritada, Avrupa, Afrika, Güney Amerika ve Antarktika kıtalarının bir bölümü yer almaktadır. Ayrıca, haritada dünya üzerindeki denizler, nehirler ve dağlar da gösterilmiştir. Haritada kullanılan renkler ve işaretler, haritanın okunmasını kolaylaştırmaktadır.

Piri Reis’in Haritası Hangi Dönemde Çizildi?

Piri Reis’in dünya haritası, yılında çizilmiştir. Bu dönem, keşiflerin yoğun olarak yapıldığı bir dönemdir. Harita, o dönemdeki en iyi bilgiler kullanılarak çizilmiş ve denizcilerin yolculuklarında kullanabilecekleri bir kaynak olarak tasarlanmıştır.

Piri Reis Kimdir?

Piri Reis, yılları arasında yaşamış Osmanlı denizcisi ve haritacısıdır. Osmanlı İmparatorluğu’nda denizcilik faaliyetlerini geliştirmiş ve dünya coğrafyasını daha iyi anlamak için çeşitli çalışmalar yapmıştır. Piri Reis, aynı zamanda birçok harita ve kitap yazmıştır.

Piri Reis’in Haritası Türkiye’de Nerede Görülebilir?

Piri Reis’in dünya haritasının orijinali, Topkapı Sarayı Müzesi’nde sergilenmektedir. Haritanın birkaç kopyası da dünya genelindeki müzelerde ve kütüphanelerde bulunmaktadır. Ayrıca, haritanın birçok dijital kopyası da bulunmaktadır.

Piri Reis’in Haritası Neden Önemlidir?

Piri Reis’in dünya haritası, coğrafya ve denizcilik tarihinde önemli bir yere sahiptir. Harita, o dönemdeki en iyi bilgileri içermekte ve denizcilerin yolculuklarında kullanabilecekleri bir kaynak olarak tasarlanmıştır. Ayrıca, harita, Türklerin dünya haritaları tarihinde önemli bir yer edinmesini sağlamıştır.

Piri Reis’in Haritası Kaç Parçadan Oluşuyor?

Piri Reis’in dünya haritası, yılında çizilmiştir ve toplam 6 parçadan oluşmaktadır. Haritanın %20’si günümüze kadar ulaşabilmiştir. Haritanın orijinali Topkapı Sarayı Müzesi’nde sergilenmektedir.

Piri Reis’in Haritası Nasıl Korunuyor?

Piri Reis’in dünya haritası, Topkapı Sarayı Müzesi’nde özel bir koruma altında sergilenmektedir. Haritanın orijinali, özel bir klima sistemi ve ışıklandırma ile korunmaktadır. Ayrıca, haritanın birçok kopyası da dünya genelindeki müzelerde ve kütüphanelerde bulunmaktadır.

Piri Reis’in Haritası Hangi Yıllarda Yeniden Keşfedildi?

Piri Reis’in dünya haritası, yılında Topkapı Sarayı’ndaki bir arşivde bulunmuştur. Haritanın önemi, ’lerde yapılan araştırmalar sonucu keşfedilmiştir. Harita, günümüze kadar %20’si ulaşabilmiştir ve birçok araştırmacı tarafından incelenmiştir.

Piri Reis’in Haritası Hangi Dili Kullanılarak Çizildi?

Piri Reis’in dünya haritası, Türkçe ve Arapça dillerini kullanılarak çizilmiştir. Harita, o dönemin en iyi bilgilerini içermekte ve denizcilerin yolculuklarında kullanabilecekleri bir kaynak olarak tasarlanmıştır. Haritada kullanılan işaretler ve renkler, haritanın okunmasını kolaylaştırmaktadır.

Piri Reis’in Haritası Hangi Malzemeler Kullanılarak Çizildi?

Piri Reis’in dünya haritası, o dönemdeki malzemeler kullanılarak çizilmiştir. Harita, elle çizilmiş ve boyanmıştır. Haritada kullanılan mürekkep, kağıt ve boyalar, o dönemdeki en iyi kalitede malzemelerdir.

Piri Reis’in Haritası Hangi Boyutlarda Çizildi?

Piri Reis’in dünya haritası, toplam 6 parçadan oluşmaktadır. Haritanın boyutları, toplamda 90 cm x 63 cm’dir. Harita, o dönemdeki en iyi bilgiler kullanılarak çizilmiş ve denizcilerin yolculuklarında kullanabilecekleri bir kaynak olarak tasarlanmıştır.

Piri Reis’in Haritası Hangi Yılda Ortaya Çıktı?

Piri Reis’in dünya haritası, yılında ortaya çıkmıştır. Harita, o dönemdeki en iyi bilgiler kullanılarak çizilmiş ve denizcilerin yolculuklarında kullanabilecekleri bir kaynak olarak tasarlanmıştır. Haritanın günümüze kadar %20’si ulaşabilmiştir.

Piri Reis’in Haritası Hangi Ülkede Çizildi?

Piri Reis’in dünya haritası, Osmanlı İmparatorluğu’nda çizilmiştir. Harita, Osmanlı İmparatorluğu’nun denizcilik faaliyetlerini geliştirmek ve dünya coğrafyasını daha iyi anlamak için çizilmiştir. Harita, o dönemin en iyi bilgilerini içermekte ve denizcilerin yolculuklarında kullanabilecekleri bir kaynak olarak tasarlanmıştır.

İlk Türk Dünya Haritası ’lü yıllarda Çinli bir gezgin tarafından çizilmiştir.
Harita Türk topluluklarının yaşadığı bölgeleri göstermektedir.
Harita, Türk kültürüne ait sembollerle süslenmiştir.
Harita, ilk dünya haritalarından biridir.
Harita, Asya, Avrupa ve Afrika’yı içermektedir.
  • Harita, Çin’in Siyasi Haritası temel alınarak çizilmiştir.
  • Haritada, Türk boylarının dağılımı açıkça görülmektedir.
  • Haritaya, Uygur alfabesi ile Türkçe yazılmıştır.
  • Harita, coğrafi keşifler öncesinde çizilmiştir.
  • Harita, ilk kez ’da Batılı bilim adamlarının dikkatini çekmiştir.
Bengü Gürbüz - İçerik Sağlayıcısı

Bengü Gürbüz

Bengü Gürbüz. İçerik üreticisi olarak çalışıyorum ve yazma tutkumu işime dönüştürdüm. Hayatın her alanından ilham alarak kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Ayrıca müziğe ve seyahatlere de oldukça ilgiliyim. Her yeni proje benim için bir macera ve bu heyecanı okuyucularımla paylaşmak beni mutlu ediyor.

Kullanıcılarımız İlgili Yazılar İçin Bu Aramaları da Yapmışlardır:

  • Restoran Sahibine Ne Denir?
  • A Ne Demek?
  • LGS En Az Kaç Yanlış Olarak Yapılabilir?
  • 1 PET ŞİŞE KAPAĞI KAÇ GRAM?
  • 1 Su Bardağı Ne Kadar Su Alır?
  • 1 Litre Boyaya Ne Kadar Tiner Katılır?
  • Akut Kapatılacak mı?
  • Deprem Ülkemizde En Çok Nerede Görülür?
  • Hangi Yiyecekler Düşüğe Sebep Olur?
  • Karaciğerin Bitmesi Ne Demek?
  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası