pera konser şarkıları / Pera Müzesi'nde "Bahar Şarkıları" - Artdog İstanbul

Pera Konser Şarkıları

pera konser şarkıları

Türk Müziği Konserleri
"Aşk Şarkıları"

Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri Haziran ayında "Aşk Şarkıları" konseri ile devam ediyor.

Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın aziz hâtırasına saygıyla; Sinan Sipahi koordinatörlüğünde düzenlenen konserler, Türk müziğinin tarihsel, kültürel, geleneksel, sosyolojik, antropolojik, felsefi, edebi yönlerine ilişkin sunuş ve sohbetler de içeriyor.

Sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel’in yaptığı, günümüzün usta yorumcuları ve sâzendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirecekleri programların bu ayki misafir solistleri Atakan AkdaşNeval Güleç ve misafir genç solisti Yaşar Cankut Erşen

Misafir Solistler Atakan Akdaş Neval Güleç

Misafir Genç Solist Yaşar Cankut Erşen

Saz Sanatçıları
Osman Nuri Özpekel - Ud
Aziz Şükrü Özoğuz - Keman
Taner Sayacıoğlu - Kanun
Lütfiye Özer - Kemençe
Gamze Ege Yıldız - Tanbur
Volkan Ertem - Viyolonsel

TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan satın alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numaralıdır.

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart ’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı. 

Stefan Habl&#;tzel Bana Bak!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “ – ” hakkında.

Horror Vacui ya da Boşluk Korkusu<br> Alejandro Almanza Pereda

Horror Vacui ya da Boşluk Korkusu
Alejandro Almanza Pereda

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. 

Türk Müziği Konserleri
"Bahar Şarkıları"

Pera MüzesiTürk Müziği Konserleri Nisan ayında, "Bahar Şarkıları" konseri ile devam ediyor.

Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın aziz hâtırasına saygıyla; Sinan Sipahi koordinatörlüğünde düzenlenen konserler, Türk müziğinin tarihsel, kültürel, geleneksel, sosyolojik, antropolojik, felsefi, edebi yönlerine ilişkin sunuş ve sohbetler de içeriyor.

Sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel’in yaptığı, günümüzün usta yorumcuları ve sâzendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirecekleri programların bu ayki misafir solistleri Canan Sezgin Geylan ve Yahya Geylan, misafir genç solisti Özge Özoğuz ve misafir küçük solist Ayşegül Geylan.

Misafir Solistler
Canan Sezgin Geylan - Yahya Geylan

Misafir Genç Solist
Özge Özoğuz

Misafir Küçük Solist
Ayşegül Geylan

Saz Sanatçıları
Osman Nuri Özpekel - Ud
Aziz Şükrü Özoğuz - Keman
Taner Sayacıoğlu - Kanun
Lütfiye Özer - Kemençe
Volkan Ertem - Viyolonsel

TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numaralıdır.

Bir El&#;inin Seyahati

Bir Elçinin Seyahati

Hikâye yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.

Ger&#;ekler Acıtır! K&#;rat&#;r Anlatıyor: G&#;n&#;m&#;z İmgeleri

Gerçekler Acıtır! Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.

Zamane &#;yk&#;leri: K&#;m&#;r <br> Pelin Buzluk

Zamane Öyküleri: Kömür
Pelin Buzluk

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Pelin Buzluk’un öyküsü "Kömür" ile başlıyor! Dört hafta boyunca yayımlanacak bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Pera Müzesi&#;nde &#;Bahar Şarkıları&#;

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Türk Müziği Konserleri’ne “Bahar Şarkıları” ile devam ediyor. Sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel’in yaptığı, başarılı yorumcuları ve sâzendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirdikleri programın bu ayki misafir solistleri Canan Sezgin Geylan ve Yahya Geylan, genç solisti Özge Özoğuz ve küçük solisti Ayşegül Geylan olacak.

Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın Anısına

Sinan Sipahi koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın anısına düzenlenen konser serisi, Türk müziğinin tarihsel, kültürel, sosyolojik, felsefi, edebi yönlerine ilişkin sunuş ve sohbetlerle bu geleneksel müziğin farklı kitlelerle paylaşılmasına katkıda bulunuyor.

“Bahar Şarkıları” konseri, 30 Nisan Pazar günü saat ’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda dinleyicilerle buluşacak. Konser biletleri Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilecek.

Konserde yer alacak saz sanatçıları şöyle:

Osman Nuri Özpekel &#; Ud

Aziz Şükrü Özoğuz &#; Keman

Taner Sayacıoğlu &#; Kanun

Lütfiye Özer &#; Kemençe

Volkan Ertem &#; Viyolonsel

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir