nüfus hüviyet cüzdanı sureti / Dosya:Atatürk'ün seri numaralı nüfus cüzdanı.jpg - Vikipedi

Nüfus Hüviyet Cüzdanı Sureti

nüfus hüviyet cüzdanı sureti

N&#;fus C&#;zdanı Sureti Nedir, Nasıl Alınır? N&#;fus C&#;zdanı Sureti Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Nüfus Cüzdanı Sureti Nedir?

 Nüfus cüzdanı sureti, nüfus cüzdanımızda bulunan bütün bilgilerin listelendiği ve e-devletten ya da nüfus dairelerinden alınabilen bir belgedir. Bu belge sayesinde nüfus cüzdanlarının üzerinde herhangi bir oynama yapılıp yapılmadığı, nüfus cüzdanımızda bulunan bilgilerin devlet tarafından tutulan kayıtlar ile doğru bir şekilde uyuşup uyuşmadığının tespit edilmesi ve kanıtlanması için istenir.

 Geçmişte ehliyet, üniversiteler ve pasaport işlemleri için polis merkezleri ve daha pek çok kurum tarafından nüfus cüzdanı sureti isteniyordu. Ama teknolojinin gelişmesi ve devlet kurumlarının günümüzde ortak bir ağ sistemine geçmesi nedeni ile nüfus cüzdanı sureti yerine elektronik ortamlarda gerekli kontroller kolay bir şekilde sağlanabilir. Ama bunun yanında ortak sisteme geçmemiş olan devlet kurumları ve devlet dışı özel firmalar aracılığı ile bu belgeler hala istenebiliyor.

 Nüfus cüzdanı, pek çok yerde işe alım işlemi için çok önemlidir. Bunun dışında en çok nüfus cüzdanı sureti olarak bilinen bu örnekler, araba kursunda askerliğe kadar pek çok farklı yerde vardır. Kişilerin işlerinde güvenliğin olması için nüfus cüzdanına gerek vardır. Nüfus cüzdanı sureti ise, nüfus cüzdanının bir yetkili bir kişi tarafından fotokopi çekilmesi şeklinde gerçekleştirilir.

 Nüfus Cüzdanı Sureti Nasıl Alınır?

 En hızlı şekilde nüfus cüzdanı belgesinin alınabilmesi için bir muhtarlıktan yardım alınması gerekir. Ama bu belge, kimi zaman bir nüfus dairesinde de alınabileceği bilinmelidir. Kişilerin sağlıklı bir şekilde hiçbir güvenliklerini tehditte düşürmemek için çok dikkatli olması gerekir. Her yerde nüfus cüzdanını verilmemesi ve gereksiz yere fotokopi ile çoğaltmaması çok önemlidir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Nüfus Hüviyet Cüzdanı. (24 Kasım ) Soyadı Kanunu’ndan sonra düzenlenen Atatürk'ün nüfus hüviyet cüzdanı.

I

ATATÜRK SOYADI 

Soyadı Kanunu çıktıktan sonra Gazi Mustafa Kemal Paşa için soyadı aranmaya başlandı. Bu konuda gerek Atatürk'ün sofrasında ve gerek CHP Meclis gurubunda ona layık bir soyadı bulmak için ileri gelen dil ve tarih uzmanlarının katılımlarıyla toplantılar yapılmış, bazı isimler tespit edilmiştir. Yapılan listedeki adlar Atatürk'e arz edilmiş ve Atatürk ise; "Arkadaşlarla bir kere konuşalım" demesi üzerine ikinci bir görüşmeye bırakılmıştır.

Çankaya'da yapılan son bir toplantıda Saffet Arıkan'ın bir yazısında kullandığı "Türkata", "Türkatası" gibi iki ad kendisine arz edilmiş fakat Atatürk'ün:

- "Birde arkadaşlar ne buyururlar bakalım" demesi üzerine Konya Milletvekili Naim Hazım (Onat) Bey;

-"Müsaade buyurulur mu Paşam?" diye söz istemesi üzerine Atatürk;

- "Arkadaşlar lütfen hocamızı dinleyelim" diye sözü kendisine bırakır.

Naim Hazım Bey Türk Dil Kurumunda da çalışmıştır. Türkçe'yi ve Osmanlıca'yı çok iyi biliyordu. Her iki alanın dil, kurallarını gerçekten iyi biliyordu.

Düşüncelerini şöyle açıkladı:

"Türkata", "Türkatası" gerek yazılışta, gerek söylenişte bana biraz tuhaf geliyor. Arkadaşlar biliyorsunuz. Tarihimizde bir "Atabey" sözü unvanı vardır. Anlamı da yine biliyorsunuz, Bey'in, Emir'in, Şehzade'nin Hatta Hükümdar'ın ilimde, idarede, askerlikte mürebbisi, müşaviri, hocası demektir. Atabey, kulllanılmış tarihe geçmiş bir Unvan-ı resmidir. Bu unvanı taşıyan bir çok Türk Büyüğü vardır. Binaenaleyh bizde Türk'e her alanda atalık etmiş Türklüğü kurtarmış istiklaline kavuşturmuş olan Büyük Gazi'mize Atatürk: diyelim, bu soyadını verelim. Bu bana, şivemize de daha munis, daha uygun gibi geliyor" der.

Gazi Mustafa Kemal Paşa, Naim Hazım Hoca'nın açıklamasını yerinde bulur ve kendisine teşekkür eder. Atatürk soyadı ittifakla kabul görür. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlıgına üç maddelik bir kanun sureti verilir.

Kanun Numarası:

Kabul Tarihi:

Resmî Gazete Tarihi ve No: -

Yayımlandığı Düstur: Tertip:3, Cilt, Sayfa:4

     Madde 1- Kemal öz adlı Cumhurreisimize "Atatürk" soyadı verilmiştir.

     Madde 2- Bu kanun neşir tarihinden muteberdir.

     Madde 3- Bu kanun Büyük Millet Meclisi tarafından icra olunur.

Bu Kanun TBMM'nin 24 Kasım tarihli toplantısında oy birliği ile kabul edilmiştir.

17 Aralık 'te kabul edilen ikinci bir yasa ile "Mustafa Kemal'e verilen Atatürk soyadının veya bunun başına ve sonuna söz konularak yapılan adların hiç bir kimse tarafından öz yada soyadı olarak alınamayacağı" hükmü getirilmiştir.

Kemal öz adlı cumhurreisimize verilen soyadı hakkında kanun
Kanun Numarası:
Kabul Tarihi:
Resmî Gazete Tarihi ve No: -

Madde 1 – Kemal öz adlı Türkiye cumhur reisine 24/11/ tarih ve sayılı kanunla verilmiş olan ATATÜRK soyadı yalnız tek şahsına mahsustur, hiç kimse tarafından öz ve soyadı olarak alınamaz kullanılamaz ve kimse tarafından hiçbir suretle bir kimseye verilemez.
Madde 2 –"ATATÜRK" adının başına ve sonuna başka söz konarak öz ve soyadı alınamaz ve kullanılamaz.
Madde 3 – Bu kanun hükmü 24/11/ tarihinden başlar.
Madde 4 – Bu kanunun hükmünü yerine getirmeğe dahiliye vekili memurdur.

25 Temmuz tarihli Hakimiyeti Milliye Gazetesi.

25 Temmuz tarihli Hakimiyeti Milliye Gazetesi.

Kaynak: Mustafa Kemal Olmak, Dr. Eren Akçiçek, Toplumsal Dönüşüm Yayınları, seafoodplus.infoım ISBN: Sayfa:

Atatürk'ün Anıtkabir Müzesi'nde sergilenen, Latin harflerine geçmeden önce verilen nüfus hüviyet cüzdanı. (Ankara-Hacıbayram kayıtlıdır)

Atatürk'ün Anıtkabir Müzesi'nde sergilenen, Latin harflerine geçmeden önce verilen nüfus hüviyet cüzdanı. (Ankara-Hacıbayram kayıtlıdır)

II

ATATÜRK SOYADI 

O’nun Atatürk adını alması üzerine konuşulduğu bir sırada orada değildim. Bu yolda karar verildikten sonraki akşam O’nun sofrasında bulunuyordum. Bu kararı bildirdi ve düşüncemi sordu.

- “Mustafa Kemal adıyla parlak zaferler kazandınız, ün saldınız, çürümüş bir imparatorluktan dipdiri bir Cumhuriyet çıkardınız, büyük devrimler yaptınız, bu adı bırakmak doğru olmaz,” dedim.

Atatürk, yalnız şu karşılığı verdi:

- “İbn-i Sina’ya neden kızıyorsun?”

-“Doğru” dedim ve tartışma kesildi.

Bu olayı onun keskin ve adamına göre etkili ve inandırıcı tartışma yollarından birini göstermek için anıyorum.

HİKMET BAYUR, Prof.

Kaynak: Atatürk’ten Anılar, Kemal Arıburnu, İnkılap Kitapevi ISBN: Sayfa

Nüfus Hüviyet Cüzdanı Sureti

Türkçe dilindedir.

Nüfus Hüviyet Cüzdanı Sureti , 8 ay önce satışa sunulmuştur.

Nüfus Hüviyet Cüzdanı Sureti başlıklı ürün, Efemera, Müzik, Sinema > Belge ve Evraklar > Türkçe Belgeler kategorisi altında İkinci El olarak satılmaktadır.

Kondisyon: Çok İyi

Ürün kondisyonları ürün açıklamalarında belirtildiği ve/veya ürün fotoğraflarında görüldüğü gibidir. Açıklamada yer alan veya fotoğrafta görülen üründen farklı nitelikte bir ürün gönderilmesi halinde siparişin iadesi/iptali seafoodplus.info güvencesi ile sağlanabilmektedir.

Kargo Ödeme Durumu

Alıcı Öder

Ürün Haziran Kitabevi tarafından, PTT, Yurtiçi, Aras veya Sendeo Kargoyla gönderilecektir. Kargo ücreti TL dir ve sipariş anında ödenir. Aynı mağazadan veya ortak kargo anlaşmalı mağazalardan bu ürünle birlikte alacağınız diğer ürünler için ek kargo ücreti ödemezsiniz.

Haziran Kitabevi - Mağaza Hakkında

.

Nüfus cüzdanı sureti sorgulama Nüfus cüzdanı sureti nasıl ve nereden alınır?

Günlük hayatımızda en çok istenen belgelerden biride nüfus cüzdanı suretidir. Kamu ve özel kurum ve kuruluşları tarafından bazı işlemlerin yapılabilmesi için vatandaşlardan istenen belgeler arasında yer alan nüfus cüzdanı sureti almanın belirli yolları vardır. Bunlar arasında noter, muhtarlık ve e devlet yer alıyor. Nüfus kayıt örneği kolay hızlı bir şekilde e-Devlet sistemi üzerinden de alınabiliyor. Peki Nüfus cüzdanı sureti sorgulama nasıl yapılır? Nüfus cüzdanı sureti nasıl ve nereden alınır?

NÜFUS CÜZDANI SURETİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Nüfus cüzdanı sureti kimlik kartınızda bulunan tüm bilgileri içeren bir belge niteliği taşır. Genellikle iş yerlerinde veya kamu özel dairelerinde bilgilerinizde değişiklik yapılıp yapılmadığını ve nüfus cüzdanınızda yer alan bilgilerin devlet kayıtları ile uyuşup uyuşmadığını karşılaştırabilmek için talep edilir. Nüfus cüzdanı sureti e devlet üzerinden, noter veya muhtarlıktan alınabiliyor.

NÜFUS CÜZDANI SURETİ NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Nüfus cüzdanı sureti ikamet ettiğiniz mahallenin muhtarı, noter aracılığı ile ve e-devlet üzerinden alabileceğiniz bir belgedir. Devlet dairelerinde bazı durumlarda nüfus cüzdanı fotokopisi yeterli olurken bazen nüfus cüzdanı sureti istenebiliyor. Muhtarlıktan alacağınız nüfus cüzdanı sureti için 1 adet fotoğraf, cüzi bir ücret karşılığı gerekir. E devlet üzerinden alabileceğiniz nüfus cüzdanı sureti kolaylık sağlıyor. Bu işlem için e-Devlet sistemine T.C. Kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte giriş yapmanız gerekiyor.

E DEVLET ÜZERİNDEN NÜFUS CÜZDANI SURETİ ALMA İŞLEMİ

e-devlet sistemine giriş yapınız,

Arama kısmına nüfus kayıt örneği yazdıktan sonra karşınıza çıkan ekranda gerekli onaylamaları yapın,

Fakat unutmamanız gerekli olan bir unsur ise; e – devlet üzerinden nüfus kayıt örneği alma işlemini sadece bir defa gerçekleştirebilmenizdir.

Onay verdikten sonra karşınıza nüfus cüzdanı sureti çıkacaktır,

Çıkan sayfayı yazdırmanız yeterlidir.

Yazdırdığınız sayfa, alt bölümde bulunan barkod sayesinde fotoğrafı evrak statüsü taşıyacaktır.

NÜFUS CÜZDANI SURETİ NEDİR?

Nüfus cüzdanı sureti, kimlik kartınızda ya da nüfus cüzdanınızda bulunan bütün bilgileri içeren bir belgedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir