mide balonu hapı fiyatı / Elipse yutulabilir mide balonu

Mide Balonu Hapı Fiyatı

mide balonu hapı fiyatı

Obezite, vücudun kalp-damar ve endokrin başta olmak üzere, hemen bütün sistemlerinde önemli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olan ciddi bir sağlık problemidir. Yapılan diyetler, egzersizler ve kullanılan ilaçlarla zayıflamak her zaman istenilen sonucu vermeyebilir. Diyetlerin sürdürülememesinin en önemli nedeni açlık ve doymama hisleridir. Bu nedenle mideye yerleştirilen ve obeziteye çözüm getiren yöntemlerden biri olan mide balonu üretilmiştir.

Mide Balonu Nedir

Endoskopik intragastrik balon veya kısaca mide balonu tüm dünyada uygulanan geçerli ve ameliyatsız bir obezite tedavisi yöntemidir. Mide içerisinde yer kaplayan bir balon yardımıyla tokluk hissi vererek obeziteyi kontrol altına alma fikri ilk kez ’de geliştirilmiştir. Sadece diyet ve egzersizle, daha komplike bariatrik cerrahi metodlar arasındaki boşluğu doldurmak üzere geliştirilen mide balonu, son yıllarda ameliyat sınırında olmayan fazla kilolu ve obezlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Mide balonu işlemi aynı zamanda obezite cerrahisine hazırlık olarak uygulanmaktadır. Böylece hızlı bir şekilde fazla kiloların verilmesi hedeflenmektedir.

Teknik Detaylar

Günümüzde piyasada çok çeşitli sayıda mide balonu vardır. En önemli iki grup, serumla veya havayla doldurulan gruptur. Genel olarak mide balonu mide asidine 6 ay dayanacak şekilde üretilmiştir. Bütün balonlar doldurulup midede bırakılacak şekilde tasarlanmıştır. Spatz marka balonda ise endoskopik olarak tekrar ağıza çekilerek arada dolum ve boşaltım yapılabilecek bir eklenti vardır ve ayarlanabilir mide balonu olarak pazarlanmaktadır. Sonuçta bütün balonlar hastanın midesinde bir kitle etkisi oluşturup, tokluk hissi yaratarak etki etmektedir. BIB sisteminin mide boşalımını da geciktirerek Ghrelin hormonu üzerinden açlık hissini azalttığı da belirtilmektedir. Helioscopie ise, hava ile dolum sisteminin mantığını tokluk hissinin midenin çıkımından değil, fundus denilen üst bölgelerinden kaynaklanmasına dayandırmaktadır.

Mide Balonu Yeni Bir Yöntem mi?

Obezitenin ameliyatsız bir obezite tedavisi olarak kullanımı tüm dünyada bilinen ve geçerli bir metottur. Mide içerisinde yer kaplayan bir balon yardımıyla tokluk hissi vererek obeziteyi kontrol altına alma fikri ilk kez ’de geliştirildi. O günden bugüne pek çok farklı balon türüyle başarılı bir kilo kaybı sağlanabildiği yüzlerce çalışmayla kanıtlanmıştır.

’de Florida’da yapılan bilimsel bir kongrede çok sayıda uluslararası uzman biraraya gelerek ideal gastrik balon için temel tasarım kriterlerini belirlemişlerdir. Bu sayede üretilen yeni nesil mide balonları tüm Avrupa’da kabul edilmiş bir tedavi metodu haline gelmiştir. Ameliyat gerektirmeden, endoskopik yöntemle uygulanabilen mide balonu ortalama kg zayıflamak için bir seçenek olarak düşünülebilir.

Yutulabilir Mide Balonu ile Mide Balonu Arasındaki Fark Nedir?

Elipse yutulabilir mide balonu endoskopi gerektirmeyen, isminden de anlaşılacağı üzere yutularak mideye alınan özel bir balonla uygulanan bir prosedürdür. Standart mide balonu ise endoskopi yoluyla bir cerrahın kontrolünde mideye yerleştirilir. Genel olarak daha geçerli bir metot olarak kabul edilir.

Aralarındaki ortak nokta ise ikisinin de ameliyatsız birer obezite tedavisi yöntemi olmalarıdır.

Mide Balonu Nasıl Takılır?

Mide balonunun mideye yerleştirilmesi endoskop denilen ışıklı bir kamera yardımıyla yapılır. Bu cihaz ortalama mm kalınlığında, yemek borusundan kolayca geçecek esnekliktedir. İşlem sırasında anestezi uzmanı tarafından uygulanan ve sedoanaljezi adı verilen bilinçli sedasyon tekniği ile, solunum durdurulmadan hastanın dakikalığına tamamen uyuması sağlanır. Yani işlem sırasında hiçbir şey hissetmeniz veya hatırlamanız mümkün değildir.

Hasta uyutulduktan sonra öncelikle tam bir endoskopik muayene gerçekleştirilir. Yani yemek borusundan oniki parmak barsağına kadar tüm üst sindirim sistemi incelenir. Midede reflü, ülser, şiddetli gastrit veya şüpheli bir lezyon gözlenmediği taktirde endoskop çıkarılarak balon mideye indirilir.

Daha sonra endoskopla gözlenerek aşamalı olarak balonun doldurulmasına geçilir. Balonu doldurmak için metilen mavisi adı verilen mürekkep şeklinde bir boya maddesi eklenmiş serum fizyolojik kullanılır. Bunun amacı balonda en ufak bir sızıntı olacak olursa hastanın idrar veya büyük abdestinde rengi fark ederek kontrole gelmesini sağlamaktır. Balon şişirildikten sonra endoskop çıkarılarak işlem tamamlanır ve tüm işlem en fazla 15 – 20 dakika kadar sürer. Sonrasında hasta hemen kendine gelir. saatlik istirahatten sonra hastaneden çıkabilir. İşlem sonrasında erken dönemde hiçbir rahatsızlık oluşmaz. Birkaç saat sonrasında ise mide krampları, bulantı-kusma gibi belirtiler olabilir.

Bu yan etkiler balonun midede oluşturduğu kitle etkisine bağlıdır ve genellikle en fazla gün sürer. Bu süreçte gerek ağız yoluyla, gerekse damar yolundan alınacak ilaçlarla belirtiler hafifletilir. Çok nadiren, hasta yeterli sıvı tüketemiyorsa damar yolundan serumla takviye gerekebilir. Çoğu hastada yakınmalar ilk haftanın sonunda tamamen ortadan kalkar. Çok nadiren belirtilerin hafiflemediği ve tüm tedavilere rağmen balonun tolere edilemediği durumlarda balonun erken çıkarılması gerekebilir.

mide balonu

Mide Balonu Nasıl Çıkarılır?

6 aylık sürenin sonunda balon yine endoskopik yöntemle çıkarılır. Önce özel bir aparatla balonun içindeki sıvı boşaltılır, sonra özel bir tutucuyla balon yakalanarak çıkarılır. Bunu belirtmemizin nedeni, standart bir endoskopi ünitesinde bulunan aletlerin, balon çıkarmada işe yaramayacağını belirtmektir. Kişisel pratiğimizde başka bir endoskopi merkezinde balonu delinen ama çıkarılamadığı için bağırsak tıkanıklığına neden olan bir hastamız vardır. O nedenle balon yerleştirme ve çıkarma işlemi endoskopi deneyimi olan bariatrik cerrahlarca yapılmalıdır.

Mide Balonu Fiyatları

Öncelikle bilmelisiniz ki Sağlık Bakanlığınca mide balonu gibi tedaviler için internetten fiyat vermek yasaktır.

Piyasada çok çeşitli ve farklı kalitede mide balonu bulunduğundan mide balonu fiyatları da değişiklik göstermektedir. Fakat genel bir bilgi vermek gerekirse mide balonu işleminin maliyeti tüp mide gibi ameliyatlara göre daha düşüktür. Döviz bazında mide balonu maliyetinde bir değişme olmadığı halde yılında mide balonu fiyatı kurdan ötürü kısmen yükselmiştir. Yine belirtmek gerekir ki mide balonunda da obezite cerrahisi çeşitlerinde olduğu gibi fiyata etki eden çok fazla faktör bulunmaktadır. Uygulamayı gerçekleştirecek cerrahın yetkinliği, uygulamanın yapıldığı hastane ve kullanılan malzeme gibi değişkenler fiyatı belirler. Özel sigorta şirketleri ise bu prosedürü karşılamamaktadır.
Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mide Balonu Kimlere, Niçin ve Ne Zaman Uygulanır?

Balon, obezitenin geçici tedavisinde kullanılır. Obeziteye bağlı diğer hatalık risklerini (Tip II diyabet, damar hastalıkları, eklem hastalıkları gibi..) büyük oranda düşürür. Ayrıca hastaya yeni bir beslenme alışkanlığı edinmesi için 6 ay gibi, bazı durumlarda 1 yıla kadar süren bir destek sağlar.

  • Obezite cerrahisi öncesinde, ameliyat olacak hastaların ameliyat öncesinde zayıflatılması cerrahi risklerin azaltılmasına yardımcı olur. Bu nedenle süperobez ya da ciddi yandaş hastalıkları olan hastalarda ilk basamak olarak kullanılması önerilmektedir.
  • Balon çıkartıldıktan sonra obez kişinin kilo kaybının bir diyet programıyla devam etmesi sağlanmalıdır. Aksi halde verilen kiloların hızla geri alınması mümkündür.
  • Balon midenin içinde altı aydan fazla kalmamalıdır. Bu süreyi geçen vakalarda silikon bozulmaya başlamakta ve oldukça sofistike bir girişim olan çıkarma işlemi daha da zorlaşmaktadır. Tekrarlamakta fayda var; bu işlemlere aşina olmayan ellerde çıkarma işleminde yemek borusu ya da midede delinme gibi ciddi komplikasyonlar oluşabilir. Uzman ellerde bu riskler sıfıra yakındır.
  • Gerekli sürenin sonunda balon mideden endoskopik olarak çıkartılır.
  • Bu yöntem, obez kişinin altı ay içinde total vücut ağırlığının % civarında kilo vermesini sağlar. Ayda en az , 6 ayda ise 15 kilo kaybı sağlanabilmektedir. Diyet ve egzersiz programlarının düzenli uygulanması ile kiloya kadar kayıp beklenebilir. Kilo verilebilmesi ve verilen kilo miktarı tamamen kişinin yeni bir yaşam tarzı konusundaki motivasyonu ve yeme alışkanlıklarını değiştirmekteki kararlılığına bağlıdır. Yani, balon takıldığı halde kilo verememek de söz konusu olabilir.
  • Balon uygulanacak hastaların uyumlu kişiler olması, tedavinin başarılı olması bakımından önemli bir koşuldur. Hasta yeme alışkanlıklarını ve yaşam tarzını değiştirme konusunda istekli ve kararlı olmalıdır.

Mide Balonu Kimler İçin Uygundur?

Mide balonu obezitenin ameliyatsız, ilaçsız bir alternatif tedavi metodudur. Kullanımının uygun olduğu vakalar:

  • yaş arasındaki hastalar
  • BMI arasındaki ameliyata uygun olmayan hastalar
  • BMI 35’in üzerinde olup ciddi riskleri olduğundan obezite cerrahisi öncesi zayıflatılması gereken hastalar
  • Daha önce diğer metodları denemiş ve başarısız olmuş hastalar
  • Sindirim sisteminde büyük mide fıtığı, özofagus varisleri, darlık, ülser gibi problemleri olmayanlar
  • Gebe olma riski ve 12 ay boyunca ihtimali olmayanlar
  • Alkol ve ilaç bağımlılığı olmayan kişiler
  • Daha önce bariatrik cerrahi, barsak tıkanıklığı veya peritonit öyküsü olmayanlar
  • Kronik yüksek doz ağrı kesici veya aspirin kullanım öyküsü olmayanlar

Mide Balonu Kimler İçin Uygun Değildir?

Mide balonu için uygun olmayan hastalar:

  • Vücut kitle indeksi 30’un altında olanlar: ABD’de bu sınır geçerliyken, Kanada, Avustralya ve İngiltere’de 27’nin üstü uygun vakalardır. Kısacası vücut kitle indeksi uygun olmayan kilolu bireylerde sadece kozmetik amaçla bu yöntemin kullanılmaması gerekir.
  • Özofajit, mide ülseri, onikiparmak barsağı ülseri, Crohn hastalığı gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları olanlar
  • Özofagus veya mide varisleri gibi üst sindirim sistemi kanaması riski taşıyanlar
  • Atrezi veya darlık gibi doğumsal veya edinilmiş sindirim sistemi problemleri olanlar
  • Mental retarde, duygusal olarak anstabil, psikolojik sorunları belirgin hastalar
  • Alkol ve madde bağımlıları
  • Hafif de olsa anestezi alamayacak kadar kötü sağlık profili olanlar
  • Büyük mide fıtığı olan kişiler
  • Daha önce açık karın ameliyatı geçirmiş olanlar

Mide Balonunun Risk ve Komplikasyonları

Balonun yerleştirilmesi ve çıkarılmasından sonra ciddi yan etkiler nadirdir. Ağrı ve bulantı, mide balonunun yerleştirilmesinden itibaren bir kaç gün sonra insanların yaklaşık üçte birini etkiler. Bununla birlikte, bu semptomlar genellikle balon yerleştirildikten sonra sadece birkaç gün sürer. Bu semptomlar genellikle evde oral ilaçlarla tedavi edilebilir.

Bazı durumlarda balon sönebilmektedir.  Bunun riski, eğer balon sönerse, sindirim sisteminizde hareket etme ihtimalidir. Bu durum, balonu çıkarmak için ek bir prosedür veya ameliyat gerektirebilecek bir tıkanmaya yol açabilir. Diğer olası riskler ülser veya mide duvarında düzeltmek için ameliyat gerektirebilecek bir delik oluşmasıdır.

Ayrıca yetersiz sıvı alımına bağlı dehidrasyon gelişebilir. Eğer hasta herhangi bir sebepten ötürü yeterli sıvıyı tüketemiyorsa serum verilebilir.

Mide Balonu Patlarsa Ne Olur?

Balonun maksimum dayanma süresi 6 aydır. Son yıllarda 1 yıl kalabilecek balon markaları da piyasaya çıkmıştır (Örneğin: Spatz mide balonu) Ek olarak Orbera gibi endoskopik olarak yerleştirilen mide balonlarından sonra yeni mide balonu çeşitleri çıkmıştır. “Mide balonu hapı” olarak pazarlanan, yutulabilen bazı balon türleri de piyasaya sürülmüştür (Obalon, ya da Mikrobalon gibi…). Ancak kişisel olarak, endoskopi yapılmadan mideye bir aparat yerleştirilmesini uygun bulmuyorum ve sakıncaları olacağına inanıyorum.

Balonun vaktinden erken inmesini saptamak için metilen mavisi kullanılır. Balonun sağlamlığından şüphe ediliyorsa basit bir karın grafisi veya ultrason yeterli olacaktır. Barsak tıkanıklığı çok çok nadirdir. Balonun indiğinin farkedilmemesi durumunda olur. Yeni nesil balonlar genellikle normal yollarla atılır. Ancak çok nadir durumlarda barsak tıkanıklığı gelişebilir. Bu nedenle, internetteki bilgi kirliliği ve balon taktıranların yorumları dikkatle göz önüne alınmalıdır.

Mide Balonu Uygulamasının Sonuçları Nelerdir?

Balonun temel etki mekanizması mide içinde kısmi yer kaplayıcı etkisiyle doyma hissini oluşturma ve gıda alımını kısıtlamadır. Doğru hasta seçimi, uygun diyetetik ve davranışsal tedavi balonun başarısında anahtar noktalardır. Ancak hiçbir hastada kilo verileceğinin garantisi yoktur. Mide balonu taktıranlar, başarının ancak beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle sağlanabileceğini bilmelidir.

Balonun en etkili olduğu süreç ilk aydır. Bu sürede iştahta azalma ve fazla gıda alımında rahatsızlık belirgindir. Beslenme programına sıkı uyum şarttır. Ortalama olarak kilo kaybı beklenebilir. Bu limit 0 ile 80 arasında değişebilir. İtalya, Hollanda gibi farklı ülkelerde yüzlerce hasta üzerinde yapılmış çok sayıda çalışmada başarılı sonuçlar bildirilmektedir.

Burada en çok dikkat edilmesi gereken durum hastanın balon çıkarıldıktan sonra beslenme alışkanlıklarını koruyabilmesidir. Yüksel kalorili, şeker içeren gıdalardan uzak durmalıdırlar.

Balonun çıkarılmasından sonra kilo geri alımı mümkündür. Uzun süreli veya kalıcı etkisi olmadığından bazı ülkelerde kullanım alanı bulamamıştır. Hastanın beslenme alışkanlıklarını değiştirmediği durumlarda yetersiz kilo kaybı veya kiloyu koruyamamak gibi sorunlarla karşılaşılabilmektedir. Uyumlu hastalarda ise balon çıksa dahi kilo verme devam edebilmektedir.

Mide balonunun uzun vadeli sonuçları hakkında daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Bu yöntemin yeme alışkanlıklarını değiştirmek için bir destek sağlayan, ameliyatsız, düşük riskli ve tekrarlanabilir bir metot olduğunu iyice anlamak zorunludur. Bütün etkiyi balondan beklemek veya balonu müthiş bir tedavi gibi sunmak doğru değildir. Bu nedenle “mide balonu mu, tüp mide mi” gibi bir soru anlamsızdır.

Mide Balonu Sonrası

Mide balonu uygulamasından sonra yapılması gereken beslenme değişikliklerinin amacı, balon midede durduğu sürece vücudun bu yeni duruma adapte olmasını kolaylaştırmaktır.

Mide Balonu Sonrası Beslenme

  • Çok yavaş ve iyi çiğneyerek yemelisiniz
  • Gıdayı küçük parçalara bölerek ve küçük tabaklarla servis ederek yemeniz faydalı olacaktır
  • Asit reflü veya şişkinlik hissettiğini anda yemeyi bırakmalısınız
  • Günde üç ana ve üç ara öğünü geçmemelisiniz
  • Atıştırmaktan kaçınmalısınız
  • Günde en az lt su içmelisiniz
  • Yemekle aynı zamanda su veya sıvı almamalısınız. Öğünlerden önce veya sonra içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz
  • Gazlı içeceklerden ve sert kahvelerden kaçınınız
  • Yemekten önce kesinlikle sigara içmeyiniz
  • Çok geç saatlerde yemek yemeyiniz
  • Yatmadan en az 2 saat önce yeme-içmeyi kesiniz
  • Midenizde ağrı hissederseniz öncelikle yatış pozisyonunu değiştiriniz.
  • Günde en az 40 dakika egzersiz yapmaya çalışınız.
  • Bulantı-kusmanız ilaçlara rağmen düzelmiyorsa, midenizde sabit bir ağrı varsa veya idrarınızda mavilik fark ederseniz derhal bize ulaşınız.

Mide balonundan sonra detaylı bir beslenme programı için bu yazımıza bakabilirsiniz.

Fiziksel Aktivite Oryantasyonu

Kalp ve solunum sisteminin ve fiziksel kondisyonun uygun şekilde değerlendirilmesinden sonra günlük aerobik egzersizleri(yürüyüş, yüzme, hidrojimnastik gibi..) düzenli olarak uygulamaya çalışın. Egzersizler en az 40 dakika sürmeli ve eğitmeninizin önerilerine göre hafif ağırlık çalışmasını da içermelidir.

Psikolojik Destek

Mide balonu yerleştirilmesinden sonra psikolojik destek her hastanın durumuna özel olarak belirlenmeli, ideal olarak minimum ayda bir olmalıdır.

Mide Balonu İşlemi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

  1. Mide Balonu Nasıl Kilo Verdirir?

    Mide balonu işlemi basitçe midede yer kaplayan balonun mideye alınan gıda miktarını dolaylı olarak kısıtlaması sayesinde kilo vermeyi sağlar.

  2. Mide Balonu Ne İşe Yarar?

    Mide balonu kilolu ve obez hastalarda herhangi bir ameliyat olmadan kilo vermeye yarar.

  3. Mide Balonu Yaptıranlar Memnun mu?

    Mide balonu uygulaması yaptıran kişiler genellikle daha önce kilo vermede çeşitli yöntemleri deneyip mide balonu ile kilo vermeyi başarmış hastalardan oluşmaktadır. O yüzden genel olarak mide balonu uygulaması geçiren hastalar memnunlardır.

  4. Mide Balonunun Artıları Nelerdir?

    Ameliyat öncesi son çözüm olarak görülen mide balonu memnuniyet oranı yüksek, komplikasyon riski az bir uygulama olduğundan tercih edilmektedir.

  5. Mide Balonunun Riskleri / Zararları Nelerdir?

    Balon takıldıktan sonra en büyük risk balonun sönmesi (patlama) ve sindirim sisteminde hareket etmesi ihtimalidir. Çok nadir gerçekleşen bir durum olsa da her zaman mide balonu doktor gözetiminde dikkatlice izlenmelidir.

  6. Balonla Kaç Kilo Verebilirim

    Bu biraz size bağlı olarak değişmektedir. Tipik olarak 6 ay içerisinde toplam vücut ağırlığınızın 15% ila 20% kadarını vermeniz beklenir.

Op. Dr. Murat Üstün tarafından hazırlanmıştır. Kaynak belirtilerek ve link verilerek alıntı yapılabilir.

Kaynaklar

  1. Sallet JA, Marchesini JB, Miguel P, et al.: Brazilian multicentric study of the Intragastric Balloon. Obes Surg 14(7)–,
  2. Galloro G, De Palma GD, Catanzano C, et al.: Preliminary endoscopic technical report of a new silicone intragastric balloon in the treatment of morbid obesity. Obes Surg 9(1)–71,
  3. Weiner R, Gutberlet H, Bockhorn H: Preparation of extremely obese patients for laparoscopic gastric banding by gastric-balloon therapy. Obes Surg 9(3)–,
  4. Doldi SB, Micheletto G, Perrini MN, et al.: Treatment of morbid obesity with intragastric balloon in association with diet. Obes Surg 12(4)–,
  5. Hodson RM, Zacharoulis D, Goutzamani E, et al.: Management of obesity with the new intragastric balloon. Obes Surg 11(3)–,
  6. Loffredo A, Cappuccio M, DeLuca M, et al.: Three experience with the new intragastric balloon, and a preoperative test for success with restrictive surgery. Obes Surg 11(3)–,
  7. Totte E, Hendrickx L, Pauwels M, et al.: Weight reduction by means of intragastric device: Experience with the bioenterics intragastric balloon. Obes Surg 11(4)–,
  8. Evans JD, Scott MH: Intragastric balloon in the treatment of patients with morbid obesity. Br J Surg 88(9)–,
  9. Vandenplas Y, Bollen P, De Langhe K, et al.: Intragastric balloons in adolescents with morbid obesity. Eur J Gastroenterol Hepatol 11(3)–,

Yutulabilir Mide Balonu

Yutulabilir Mide Balonu

Yutulabilir Mide Balonu Nedir ?  

Yutulabilir Mide Balonu : Obezite, dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşamdan dolayı global bir sağlık sorunu haline gelmiş bir hastalıktır. Obezite, vücut kitle indeksinin normalin çok üstünde olması şeklinde açıklanabilir. Global bir problem haline gelmiş bu hastalık kanser, diyabet, hipertansiyon, eklem ve kalp hastalıklarına neden olabilirken kişinin sosyal hayatının fazlasıyla kısıtlanmasına, kişinin özgüveninin düşmesine ve kişinin psikolojik olarak olumsuz etkilenmesine de neden olabilmektedir. Son yıllarda fazla kilolarından şikayetçi pek çok kadın ve erkek çareyi Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulamasında aramaktadır. Bu uygulama cerrahi olmayan, endoskopi ve anestezi gerektirmeyen, vücudun sahip olduğu ağırlığın yaklaşık %&#;inin verilmesine yardımcı olan bir uygulama olduğu için oldukça rağbet görmektedir.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Nedir?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) kişinin midesine yerleştirilen ve bu sayede daha az besin tüketimini sağlayan yumuşak bir balon uygulamasıdır. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması kişinin hastaneye yatmasını gerektirmeyen, anesteziye ihtiyaç duyulmadan uygulanabilen ve 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan bir uygulamadır. Ayrıca mideye yerleştirilen yumuşak balon yerleştirildikten 16 hafta sonra kendiliğinden söneceği ve doğal yollarla vücuttan atılacağı için bu uygulama son derece konforludur. Diğer mide balonu uygulamalarındaki gibi kullanım süresi sonunda ek bir işleme gerek yoktur. Allurion vücuttan kendiliğinden atılmaktadır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Ne İşe Yarar?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) fazla kilolarından şikayetçi olan kişiler ve obez sınıfına giren kişiler için tasarlanmış bir uygulamadır. Bu uygulamanın amacı kişilerin fazla kilolarından kurtulmasına yardımcı olmaktır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Nasıl Çalışır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulamasının çalışma prensibi; kişinin midesinde belirli bir yer doldurularak tokluk hissinin kazanılmasına ve dolayısıyla bir öğünde daha az besin tüketildiği için kişinin zayıflamasına dayanmaktadır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Nasıl Uygulanır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması iki adımdan oluşmaktadır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulamasında ilk adım ince bir ipe bağlı olan yumuşak balonu yutmaktır. Bu işlem kişinin yutkunmasıyla gerçekleşecek basit düzeydedir. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) yutulduktan sonra doğru yerde olduğundan emin olmak amacıyla bir röntgen çekilecektir.

İkinci adımda ise Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) içerisi sıvı ile doldurulur. Bu aşamada doktor bir kataterden yardım alır. Bu aşamada balonun içerisinin sıvıyla dolu olduğundan emin olmak amacıyla bir röntgen çekilir. Röntgen sonucuna göre sıvı ile doldurma işlemi başarılı gerçekleştirilmişse katater çıkarılır ve kişi sosyal hayatına geri döner. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) içerisine ml steril bir su doldurulur.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Kapsülü Yutulamazsa Ne Olur?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) kapsülü herkes için kolay yutulabilir özellikte tasarlanmıştır. Kişi kapsülü tek başına yutmada sorun yaşarsa doktor ince bir katater yardımıyla kapsülü iterek kişinin yutmasını sağlayabilir.

Yutulabilir Mide Balonu Kimlere Uygundur?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonunun) 18 yaşından büyük, vücut kitle indeksi 27&#;ye eşit veya 27&#;den büyük olan fazla kilolu ya da obez kişiler için uygun bir uygulamadır. Bu uygulama sadece bu alanda eğitim almış, uzman doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması, her hasta grubu için uygun değildir. Bu nedenle işlem öncesinde mutlaka konsülasyon muayenesi yapılmaktadır. Bu esnada kişinin tıbbi geçmişini detaylı şekilde paylaşması oldukça önemlidir.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Uygulamasına Hazırlık Süreci Nasıldır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulamasının en başarılı şekilde etki göstermesi için;

  • İlk olarak mutfak dolapları ile buzdolabı gözden geçirilmeli ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması gerçekleştirildikten sonra kişinin birkaç gün boyunca protein açısından zengin beslenmesi gerektiği için yoğurtlar ve içecekler dolapta yerini almalıdır. Ayrıca birkaç porsiyon et suyu hazırlayıp dondurmak da iyi olacaktır.
  • İkinci adımda kişiyi yemek ve atıştırmalık planlama alışkanlığı edinmek beklemektedir. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması gerçekleştirildikten sonra görülen yan etkilere bağlı olarak az ve sık yemek gerekebileceği için ne yenmesi gerektiğinin planlaması daha önceden yapılabilir.
  • Yemek yerken masaya oturmak ve dikkat dağıtıcı şeylerden uzaklaşmak aslında kulağa basit gelse de oldukça etkilidir çünkü yiyeceklere odaklanmak tokluk hissinin yaşanmasını sağlayacak kişi ihtiyacından fazlasını tüketmemiş olacaktır.
  • Allurion mobil uygulaması, balon yerleştirme uygulamasının ilerlemesini ve takip edilmesini sağlayacak bir uygulama olduğu için bu uygulama balon yerleştirme uygulamasından önce indirilmelidir.
  • Balon yerleştirme gününden önce doktorun reçete ettiği antiasit ilaçların alınması gerekir.
  • Balon yerleştirme gününden saat öncesinden itibaren bol sıvı tüketmek gerekir.
  • Doktor tarafından reçete edilen diğer bir ilaç ise hastalığı önleyici ilaçlardır. Bu ilaçların alınması gerekir.
  • Yerleştirme gününden 8 saat öncesinden itibaren yemek yenilmemelidir, berrak sıvılar içilebilir.
  • Yerleştirme gününden 2 saat öncesine kadar su ve berrak sıvılar içilebilirken, uygulamaya 2 saat kala bütün içeceklerin tüketimi bırakılmalıdır.

Allurion Yutulan Mide Balonu Sırasında Kişiler Nelere Dikkat Etmelidir?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sırasında kişiler;

  • İlk olarak yeni ve sağlıklı beslenme tarzını hayatlarına entegre etmelidir.
  • İlerlemenin takip edilmesi amacıyla Allurion akıllı tartı, Allurion akıllı saati ve Allurion mobil uygulaması kullanılmalıdır.
  • Düzenli olarak tartılmak kişinin motivasyonunu yerine getirecek bir adımdır.
  • Diyetisyen ve doktor ile sürekli iletişim halinde olunmalıdır.
  • Düzenli egzersiz ve alkol, kafein tüketimini azaltmak kişilerin daha sağlıklı yaşam tarzını benimsemesini sağlayacağı için düzenli egzersiz yapmaya ve alkol, kafein tüketimini azaltmaya dikkat edilmelidir.
  • Hedefleri hayata geçirmek amacıyla ufak eylem planları oluşturmak, egzersiz ve beslenme programları hazırlamak gerekmektedir.
  • Alışkanlığın oluşturulmasında en önemli dayanak bilimsel yöntemlerdir. Kişilerin pekiştirme yöntemleriyle alışkanlıklarını oluşturması ve değiştirmesi gerekir.
  • Kişilerin çevresindeki bazı insanlar ya da bazı eşyalar onları sağlıksız beslenmeye ve egzersiz yapmamaya yönlendirebilir. Bundan dolayı motivasyon düşürücü, program aksatıcı kişiler ve eşyalar çevreden uzaklaştırılmalıdır.
  • Başarıların büyüklüğü ya da küçüklüğü fark etmeksizin kutlanmalıdır. Kutlamalar insanın motivasyonunu arttırıcı ve bu yolun devamını sağlayıcısıdırlar. Bundan dolayı küçük ve büyük başarılar mutlaka kutlanmalıdır.

Allurion Yutulabilir Mide Balonu Sonrası Beslenme Süreci Nasıl Olmalıdır?

  • Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) yerleştirildikten sonra ilk birkaç hafta berrak sıvılar tüketilmeli ardından normal katı beslenmeye adım adım geçilmelidir.
  • En az 48 saat berrak sıvıları yani durgun su, hafif meyve suyu, sıcak et suyu, bitki çayı, kafeinsiz çay, şekersiz ve tanesiz komposto, hoşaf, süzülmüş sebze suları, gazsız sporcu içeceklerini tüketmek gerekir.
  • İlk hafta ve sonrasında en az 2 litre su tüketmek, kafeinli ve gazlı içeceklerden kaçınmak çok önemlidir.
  • İkinci 48 saatlik aşama yumuşak yemeklerin yani çorba, yoğurt, püreler, yumuşak ve sulu yiyeceklerin tüketildiği aşamadır. Bu aşamada şekersiz puding, bitki çayları, az yağlı süzme peynir, yağsız süt ile pişen yulaf ezmesi de tüketilebilir. Kişi bu aşamada mide krampı, ağrı, bulantı, kusma yaşıyorsa aşama 1&#;e geçmeli ve ikinci aşama için beklemelidir.
  • Üçüncü aşama ise katı gıdalara başlama aşamasıdır. Bu aşamaya geçiş tamamen kişiye özel ve şikayetlerine bağlıdır. Mide krampı, ağrı, bulantı ve kusma gibi şikayetler kendini göstermiyorsa bu aşamaya devam edilebilir. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sonrası genellikle tercih edilen besinler sert ve lifli yiyecekler, yapraklı sebzeler, sert meyve kabukları ve çekirdekleridir. Bu besinler ilk olarak küçük, kabuksuz, iyi bir şekilde pişirilmiş ve iyi bir şekilde çiğnenmiş şekilde tüketilmelidir.

obezite gorsel
bb

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Vücuttan Atıldıktan Sonra Neler Yapılmalıdır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) vücuttan atıldıktan sonra;

  • İlk olarak sağlıklı beslenme ve egzersiz programları kesinlikle aksatılmamalı, alışkanlıkların korunmasına dikkat edilmelidir.
  • İlerlemenin devamı ve motivasyonun korunması için Allurion akıllı tartı, Allurion akıllı saat ve Allurion mobil uygulaması kullanılmaya devam edilmelidir.
  • Daha ve öneri ve destek amacıyla doktor ve diyetisyen ile iletişim kurulmalıdır.
  • Çevredeki kişilerin kişiyi etkilemesine izin verilmemelidir.
  • Bazı kişiler birinci Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) vücuttan atıldıktan ve beklenmesi gereken süre geçtikten sonra ikinci bir Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) yerleştirmeyi tercih edebilmektedir. Böyle bir durumda mutlaka doktora bilgi verilmelidir.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Uygulaması;

  • Bu uygulama cerrahi bir işlem olmamasının yanı sıra endoskopisiz ve anestezisiz basit bir uygulamadır.
  • Fazla kilolarından rahatsız olan kişilerin vücutlarından % oranında kilo vermesini sağlar.
  • Yaklaşık 16 hafta sonra balon vücuttan kendiliğinden atılır, özel bir çıkarma işlemi gerekmez.
  • Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) kişinin açlık hissetmeden, az besinle tok olmasını sağlayarak kilo vermesini amaçlar.
  • Midesinde balon olan kişi daha az yeme ihtiyacına sahip olacağı için bu uygulama sağlıklı ve dengeli beslenme avantajı sunar.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Ne Kadar Süre Midede Kalır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) 16 haftaya ayarlı bir zaman formundadır. 16 haftanın bitimiyle balonun içinde bulunan sıvı kendini boşaltacaktır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Yan Etkileri Neler?

  • Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) bazı kişilerde bulantı, mide krampı ve kusma oluşturabilir. Bunlar midenin balona alışma sürecinden sonra geçecek kısa süreli (ortalama olarak bir hafta süren) yan etkilerdir.
  • Çoğu hasta hiçbir yan etki yaşamadan sosyal hayatına devam edebilmektedir.
  • Olası yan etkileri yaşayan kişiler doktorun verdiği ilaçları düzenli olarak kullandığında bu şikayetler kontrol altına alınmış olacaktır.
  • Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması yapılan kişiler ilaçlara ya da diyet değişikliğine cevap vermeyen ağrı yaşıyorsa, şiddetli bulantı, kusma, kabızlık, ishal, karın şişliği, kramp ya da sıvı kaybı yaşıyorsa, balon midedeyken ilk haftada görülen fakat sonradan iyileşen şikayetler kendini yeniden göstermeye başlamışsa, ağrı, gastrointestinal gibi şikayetler mevcutsa en yakın sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Sonrası Bulantı ve Kusma Neden Olur, Ne Yapılmalıdır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sonrası bulantı ve kusma midenin balona alışma sürecinde kendisini fazla kasmasından dolayı oluşan bir semptomdur. Mide bulantısı hissedildiğinde hareket etmek doğru bir hareket olacaktır. Bunun dışında porsiyonları küçültmek, bir oturuşta daha az yemek, yemek yerken acele etmemek, yemekleri iyi bir şekilde çiğnemek, sıvı tüketimine dikkat etmek de bulantı ve kusmanın yaşanmaması için önemlidir.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Sonrası Abdominal Rahatsızlıklar ve Kramp Neden Olur, Ne Yapılmalıdır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sonrası abdominal rahatsızlıklar ve krampın oluşmasına yine midenin balona alışma süreci neden olmaktadır. Ağrı ve kramplara mide bulantısı ve kusma eşlik etmediğinde söz konusu şikayetlerin nedeni açlık olabilir. Bundan dolayı besinlerin kıvamı ve miktarı arttırılabilir. Ayrıca yürüyüşe çıkmak, çok soğuk ve çok sıcak besinlerin tüketiminden kaçınmak, sıcak su şişesinden faydalanmak doğru adımlar olacaktır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Sonrası Kabızlık Neden Olur, Ne Yapılmalıdır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sonrası kabızlık şikayeti midenin balona alışma sürecinin bağırsaklara etkisinden ve lifli gıda ile sıvı tüketiminin azalmasından dolayı oluşmaktadır. Bol sıvı tüketmek, katı gıdalarla beslenme aşamasına geçtikten sonra meyve, sebze ve lifli gıdaları tüketmek, fiziksel aktiviteyi arttırmak doğru adımlar olacaktır. Ayrıca kuru erik, armut, elma, kivi ve mango kabızlık şikayetinin geçmesine fayda sağlayacaktır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Sonrası Reflü ve Mide Yanması Neden Olur, Ne Yapılmalıdır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sonrası reflü ve mide yanması şikayetleri oldukça nadir görülen midenin alışma sürecinde olan şikayetlerdir. Bir oturuşta fazla besin tüketmemek, yemek sırasında yavaş yemek ve iyi bir şekilde çiğnemek, reflü, gaz, şişkinlik ve geğirme başladığında yemek yemeyi sonlandırmak, akşam erken vakitte yemek, yemekten sonra yatmamak, yatmak için yemekten sonra saat geçmesini beklemek, sol tarafa doğru yatmak, kafeinli yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınmak, yemekten önce sigara içmemek, reflüyü tetikleyen yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınmak, düşük yağ içerikli öğünleri tüketmek ve alkolden kaçınmak doğru adımlar olacaktır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Uygulamasının Garantisi Var mı?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulamasının garantisi balonun kişinin midesinde 90 günden az kalırsa ya da 90 günden önce kendiliğinden sönerse ücretsiz olarak değiştirilme şeklindedir.
obezite2
bbmob

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Yutulabilir mide balonu fiyatları kur bazlı farklılıklar dolayısıyla anlık değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenden ötürü güncel yutulabilir mide balonu fiyatlarını öğrenmek için bizleri arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Yutulabilir mide balonu fiyatına 6 aylık diyetisyen desteği, Allurion Smart Baskül ve akıllı saat dahildir.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatlarını SGK Karşılar mı?

Yutulabilir mide balonu fiyatlarını SGK ve Özel Sağlık Sigortası karşılamamaktadır.

Güncel fiyatları öğrenmek için bize Whatsapp, telefon veya aşağıdaki formu doldurarak ulaşabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı mı Yutulabilir Mide Balonu mu?

Tüp mide ameliyatı ya da yutulabilir mide balonu operasyonu düşünüyorsanız aşağıdaki iletişim formunu doldurup detaylı bilgi alabilirsiniz.

Vücut Kitle İndeksimi Nasıl Hesaplarım?

Vücut kitle indeksi aracımızı buraya tıklayarak kullanabilirsiniz.

Prof Dr. Hasan Altun ile Kimler Zayıfladı?

Deniz Seki,Seren Serengil, Ümit Erdim ve Işın Karaca gibi birçok ünlü Prof. Dr. Hasan Altun ile sağlıklı bir yaşama adım attı. Youtube kanalımızı ziyaret ederek tüp mide süreçleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

 

  Obezite ile mücadelede sıklıkla kullanılan etkili yöntemlerden biri olan mide balonu, benzeri cerrahi ya da cerrahi olmayan müdahalelerde tercih edilebilecek en uygun maliyetli işlemlerden biridir. Ancak buna rağmen mide balonu fiyatları herkes için uygun kalacak kadar cazip fiyatlara sahip değildir. Bu makalemizde karşılaştırmalı mide balonu ücretlendirmelerinden bahsettik. Dilerseniz bu makalemizi okumadan önce mide balonu çeşitleri, riskleri ve prosedürün adım adım nasıl gerçekleştirildiğini anlatan mide balonu isimli makalemize göz atabilirsiniz.

Mide Balonu Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Uygulatacağınız mide balonunun genel fiyatı ne kadar olacak? Bunun öğrenilebilmesi için farklı durumların göz önünde bulundurulması gerekir. Mide balonu için kesin bir rakam söylenmesi mümkün değildir. Birçok durum işleminizin fiyatının ne kadar olacağını etkiler;

  • Tercih ettiğiniz balon türü: Mide balonunda işlemler genellikle balonun türüne göre değişiklik gösterir. 6 aylık ya da 12 aylık olacak şekilde farklı balonlar tercih edebilirsiniz.
  • Bariatrik cerrahınız: Her cerrahın kendi için ayrı olarak sunduğu bir ücretlendirme vardır. Cerrahınızın uzmanlığı, bariatrik cerrahi için tecrübesinin fazla olması, merkezi klinikte çalışması ve benzeri nedenler doktor ücretinizin değişmesine neden olabilir.
  • Seçtiğiniz hastane ya da klinik: Hastane ya da klinikler tüm işlemler için kendi masraflarını da ekler. Bu ücretlendirme tercih edeceğiniz hastane ya da kliniğe göre değişiklik gösterecektir.
  • Ek masraflar: Tüm temel masraflarınızın yanında danışma ücreti, cerrahi asistan, anestezi uzmanı, kullanılan cihazlar ve takip için uygulanan diyetler gibi işlemleriniz de size yansıtılacaktır.

Doktorunuz ile mide balonu fiyat için anlaşmadan önce belirtilen fiyatın neleri kapsadığını konuşmanız gerekir.

Mide Balonu İşlemi Öncesi Maliyetler

Mide balonu için masraflar yalnızca ameliyat ücretinin karşılanması ile sabit kalmaz. Mide balonu işlemi öncesi yapacağınız harcamalar şu şekilde gruplanabilir;

  • Eğer farklı bir ülkede ya da bulunduğunuz ilden başka bir ilde ameliyat olacaksanız yol parası ücretlerinizi ayarlamalısınız. Yol parası masraflarını azaltmak için cerrahınızın konsültasyonları internet üzerinden yapabileceği hakkında danışmalısınız. Danışma ücretiniz devlet hastaneleri için ücretsiz olabilirken özel hastanelerde bu fiyat – TL arasındadır.
  • Sağlıklı beslenmeye ve ekstra gıdaları kullanmaya ameliyat öncesinde başlamanız gerekir. Bu durumda almanız gereken takviyeler bulunacaktır. Ancak artık eskisi kadar yemeğe para ödemeyeceksiniz demektir. Kullanacağınız takviyelerin ücretleri ise aylık olarak her biri için TL ve üzerinde olacaktır.
  • Ameliyat öncesinde sizin bir miktar kilo vermeniz beklenecektir. Bu kilo verme süreci için profesyonel kişiler ile iş birliği kurabilirsiniz. Ancak bu iş birliğinin kurulması zorunlu değildir. Kendi başınıza da beslenme programınızı kullanarak ve birkaç basit egzersiz hareketi yaparak beklenen kilo kaybına ulaşabilirsiniz.

Mide Balonu Sonrası Maliyetler

Mide balonu ne kadar diye hesaplama yapılırken işlem öncesi, işlem sırası ve işlem sonrası için yapacağınız masrafları göz önünde bulundurmanız gerekir. Mide balonu işleminizin bitmesinin ardından yapacağınız harcamalar tamamlandı diye düşünmeniz yanılmanıza neden olacaktır.

Mide balonu ameliyatınızın sonrasında beslenme programınız tamamen değişecektir. Bu değişim sizin için ömür sonuna kadar olacak olsa da ilk yıllarda harcamalarınız biraz daha fazla olacaktır.

Verdiğiniz kiloları korumak ve düzenli beslenme ile sağlığınızı yerinde tutmak için vitamin ve protein karışımlarını kullanmanız gerekecektir. Ancak bu takviyeleri kullanmanız sizin için her zaman zorunlu olmayacaktır.

Kilo verme sırasında sarkmaları önlemek ve kilo vermenin etkisini artırmak için her gün düzenli spor yapmanız gerekir. Bu spor türleri başta yürümek ya da basit egzersizler ile sağlansa da birçok kişi ilerleyen dönemde spor salonlarına üye olmak ister.

Son olarak, kilo vermenizden kaynaklı eski kıyafetlerinizi kullanamayacaksınız. Bu durumda da yeni kıyafet satın almanız kaçınılmaz olacaktır.

Mide Balonu İşlemini Sağlık Sigortası Karşılar Mı?

Mide balonu işlemini sigortanızın karşılayacağı ya da karşılamayacağı konusunda kesin bir detay yoktur. Bazı özel sigortaların tamamlayıcı poliçeleri içerisinde obezite ameliyatlarını da karşılayacağını belirtir.

Normal bir sağlık poliçesine sahipseniz ya da devlet tarafından sigortanız bulunuyorsa poliçeniz içerisinde obezite cerrahisi türleri için bir ödeme olmayacaktır.

Sigorta şirketiniz obezite cerrahisi için ödeme yapmayı kabul ediyor olsa da yalnızca işlem masrafınızın karşılanmasını sağlar. Ameliyat öncesi ve sonrası ödemelerinizin hiçbiri için bir ödeme alamayacaksınızdır.

Mide Balonu İşlemini Sağlık Sigortamdan Nasıl Alabilirim?

Mide balonu ücret ödemesini bazı durumlarda tüm sağlık sigortaları karşılar. Ancak bu durum için sizden özel bir konumda olmanız beklenir;

  • Obezite seviyeniz 35 – 40 BMI’dan yüksek olmalıdır.
  • Obezitenizin yanında kilodan kaynaklı oluşmuş tip 2 diyabet, tansiyon, kalp hastalıkları ve benzer hastalıklarınızın olması gerekir.
  • Mide balonu işlemi uygulanmasının zorunlu olduğu alanında bir uzman tarafından imzalı bir belge ile iletilmelidir.
  • Daha önce en az 3 kere kilo verme için doğal yolları denediğiniz ve uygulamada başarısız olduğunuz tespit edilmelidir. Bunun için belirli aralıklarla diyetisyene gitmiş ve diyetisyen sonuçlarına göre başarısız olduğunuz işlenmelidir.

Tüm bu şartları karşılayan kişilerde obezite hayati bir risk taşıdığı için kilo verme işleminize sağlık sigortanız destek olabilir.

Türkiye’de Mide Balonu Fiyatları Ne Kadar?

Türkiye&#;de mide balonu işlemi yaptırmak istiyorsanız diğer ülkelerde yaşayan vatandaşlara göre şanslısınız demektir. Türkiye etkili ve uygun fiyata mide balonu işlemi yapan ülkelerden biridir.

Mide balonu İstanbul fiyatı yaptıracağınız balon türüne göre değişiklik gösterse de ortalama fiyat ila Amerika Doları arasındadır.

6 aylık takılan mide balonlarının fiyatı 2, USD civarındadır. Daha etkili olan 12 aylık mide balonu ise ortalama – USD civarında uygulanır.

Ancak farklı hastanelerde farklı doktorlar tarafından – Dolara da işlem yaptırabilmeniz mümkündür. Bu konuda net bir fiyat söylemek mümkün olamaz.

Hayati Uyarı; Kesinlikle ama kesinlikle kalitesiz, sertifikasız balon kullanan, ucuz olması için sağlığınızı riske atan işletmelerden uzak durunuz. Ucuz, canınızı satın alabilir.

Diğer Ülkelerde Mide Balonu Ücretleri Ne Kadar?

Diğer ülkelerde mide balonu kaç para göz atmak isterseniz Avusturalya, Kanada, Amerika ve İngiltere fiyatları şu şekildedir;

  • Mide balonu işlemi Avusturalya ülkesi içerisinde ortalama Dolara yapılıyor.
  • Kanada&#;da mide balonu yaptırmak isterseniz ödemeniz beklenen tutar – Dolar arasında olacaktır.
  • Amerika Birleşik Devletleri mide balonu işlemini ila Dolar arasında gerçekleştiriyor.
  • Birleşik Krallık içerisinde ise bu ücret – Dolar ya da – Euro arasındadır.

Genel bir karşılaştırma yapıldığında Türkiye’de uygulanan ücretlendirme sisteminin çok daha uygun fiyatlı olduğu anlaşılabilir.

Obezite Cerrahisi İçin Yeterince Maddi Durumunuz Yok İse

Mide balonu pahalı mı; Türkiye sağlık sektöründe diğer ülkelere oranla ucuz olsa dahi Dolar ve üzerinde bir ödeme yapmak Türkiye Cumhuriyeti kurları dolayısıyla düşük miktar değildir.

Bu şekilde değerlendirildiğinde tek seferde ameliyat için ödeme yapmak ve sonrasındaki yaşam tarzınız için maddi durumunuzun yeterli gelemeyeceğinizi düşünmek normaldir. Ancak uzun vadede mide balonu ve benzeri bariatrik cerrahilerin uygun fiyatlı olduğunu anlayacaksınız.

Eğer tanılı bir obeziteniz varsa sağlığınızın kontrol edilmesi ve kilonuzun belirli bir seviye altında tutulabilmesi için düzenli test yaptırmanız gerekir. Bunun yanında obezite ile beraber sahip olduğunuz hastalıklarınızdan kaynaklı sürekli ilaçlarınız ve kontrolleriniz için hastane ödemesi yapmanız gerekir. Sürekli hastane masrafı yapmak dışında beslenmeniz için de bir o kadar harcama yaparsınız.

Uzun vadede hem maliyetli hem de başarı yüzdesi düşük olan egzersiz, diyet gibi yöntemler yerine sizin için uygun fiyatlı olabilecek hastaneler ile görüşme sağlamalısınız. Doktorlar ile birebir görüşmek sizin için daha doğru rakamların belirlenmesine yardımcı olacaktır.

Elipse mide balonu, obezite tedavisinde kullanılan, yutulabilir mide hapı balonu olarak tanımlanır. Kontrollü bir diyet sayesinde, obezite hastaları cerrahi müdahale görmeden, kilo verebilir.

Obezite tedavisinde cerrahi müdahale olmadan yapılan mide balonu tedavisi, mideye bir balon yerleştirerek, balonu hava ya da su ile doldurmak yoluyla gerçekleştirilir. Bu sayede tokluk hissi daha çabuk oluşup, daha az kalori alma yolu açılmış olur.

Elipse Mide Balonunun Diğer Mide Balonlarından Farkı Nedir?

Elipse mide balonu, endoskopi ve anestezi gerektirmeyen bir prosedürdür.İşlem poliklinikte yapılır. Ortalama dakikalık bir işlemdir. İnce tüplü bir kapsül yutulmasının ardından, doktor tarafından çekilen röntgen ile, kapsülün midede olduğu belirlendikten sonra balon, tüp içinde hava ya da su ile doldurularak işlem tamamlanır. Sıvı ya da hava dolu olan yumuşak balonun, dolu ve mide içinde olduğu, çekilecek ikinci bir röntgen ile belirlendikten sonra balonun şişmesini sağlayan kateter, doktor tarafından çıkarılır. Hasta günlük hayatına rahatlıkla devam eder.

Mide balonunu yutmak oldukça kolaydır. Bunun için ilk olarak doktor tarafından, bu prosedüre uygun olup olunmadığı belirlenir.

&#; Diğer balonlara göre avantajı takılması için endoskopiye gerek yoktur.

Elips Mide Balonuyla Kaç Kilo Verilir?

Başarılı bir mide balonu işlemi sonrasında, uzun süreli kilo verme olanağı vardır. Ancak bunun için diyet ve egzersiz programının aksatılmadan devam ettirilmesi gerekir.

Elips mide balonu ile;

  • 4. Haftada ortalama kilo
  • 8. Haftada ortalama kilo
  • Haftada ortalama kilo
  • Haftada ortalama kilo kayıp yaşanabilir.
Yutulabilir Mide Balonu Ne Kadar Süre Kullanılır?

Yutulabilir mide balonu, ortalama 16 hafta boyunca (4 ay) mide içinde kalır. Çıkarılması için hastaneye gitmek gerekli değildir.

16 hafta sonunda, tuvalet ihtiyacı sırasında, balon üzerinde bulunan zaman ayarlı boşaltım valfi açılır ve balon içinde hava ya da sıvı sindirim sisteminden dışarı atılır.

Çok nadir de olsa; bazı hastalarda, balon hastanın kusturulması, endoskopik ya da cerrahi müdahale ile çıkarılır.

Elipse Mide Balonu için Kimler Uygun Değildir?

Yutulabilir mide balonu için uygun olmayan adaylar;

  • Hamilelik ya da süt verme döneminde olanlar
  • Kanser, gastrointestinal kanamalı, enflamatur hastalıkları olanlar
  • Yutma sisteminde anomali bulunanlar
  • Son 12 ay içinde sezaryen, laparoskopik operasyon geçirenler

Bu kriterlerin dışında kalan ve uygunluk kriterlerine uyan obezite hastaları, yutulabilir mide balonu operasyonu için uygun adaylardır.

Elipse Mide Balonu Yan Etkileri Var mıdır?

Kısa vadede hızlı kilo verme için oldukça iyi bir alternatif olan mide balonu güvenilir bir seçenek olmanın yanında mide bulantısı, karın ağrısı ya da kusma gibi yan etkileri de vardır. Ancak kaydedilen ciddi yan etkileri yoktur.

Yutulabilir Mide Balonu Kimler İçin Uygundur?

Elipse mide balonu uygulaması, herkese uygulanmaz. En önemli kriterlerin başında vücut kitle indeksi gelir. Vücut kitle indeksi, ortalama olarak 27 ile 35 olan kişiler tercih edilir.

Uzman doktor tarafından yapılan muayenede; tedavi geçmişi, yeme alışkanlıkları, daha önce geçirilen ameliyatlar, herhangi bir sağlık probleminin olup olmadığı incelemeye alınır.

Yutulabilir Mide Balonu Tedavi Öncesi Ne Yapılır?

Yutulabilir mide balonu tedavisi öncesi, tıbbi geçmiş hakkında uzman doktorla bir görüşme yapılır. Var olan semptomlar, prosedürle ilgili endişeler anlatılır.

Aynı zamanda prosedür için, herhangi bir testin ya da testlerin gerekli olup olmadığı görüşülür.

Mide Balonu Operasyonu Sonrası Yemek Yeme Nasıl Olur?

Balonun mideye yerleştirilmesinin ardından bulantı hissedilebilir. Bunun için, doktorun vereceği ilaçlar kullanılır. Yemek yeme alışkanlıklarında ilk birkaç gün sıvı içilmelidir. Katı yiyeceklere geçiş ise kişinin kendini rahat hissetmeye başladığı zaman yapılabilir.

Mide balonu operasyonu sonrasında, herhangi bir diyet kısıtlaması yoktur. Ancak kilo kaybının sağlıklı şekilde olması ve üst seviyede gerçekleşmesi için, hastanın vücuduna, hedeflerine uygun tavsiyelerde bulunulur.

Mide Balonu Yerleştirildikten Sonra Normal Aktivitelere Ne Zaman Dönülür?

Yutulabilir mide balonunun yerleştirilmesinin ardından, birçok kişi gün içinde, normal aktivitelere döner. Bunun yanında bazı insanlarda, balon yerleştirildikten sonra, yan etki olarak kusma, mide bulantısı ya da karın krampları görülebilir.

Bu tür yan etkilerin görüldüğü kişiler, doktor tarafından verilecek reçeteli ilaçları kullanarak, şikayetleri kontrol altına alınabilir.

Sorularınız için; Whatsapp: 0 56 00

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.