cumhurbaskani cay dagitmak / AK Partili Özecik, “Erdoğan’ın çay dağıtmasını” açıkladı - Özgün Kocaeli

Cumhurbaskani Cay Dagitmak

cumhurbaskani cay dagitmak

Çay dağıtan liseliler 'Cumhurbaşkanı’yla alay etmek'le suçlandı

DUVAR - Kocaeli Başiskele’de bulunan Kocaeli Anadolu Lisesi'nde sınıfta paket çay dağıtan öğrencilerin, okul idaresi tarafından ifadeleri alındı. Öğrencilerin uyarıldığı öğrenildi.

Evrensel'den Gözde Meydan'ın haberine göre geçen pazartesi günü ders başlamadan önce sınıfta arkadaşlarına paket çay dağıtan öğrenciler hakkında, “Cumhurbaşkanını alaylı bir tavırla taklit ettikleri” gerekçesiyle uyarı tutanağı tutuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın orman yangınlarından ve sellerden etkilenen bölgelere yaptığı ziyaretlerde çay fırlatmasının ardından, farklı okullarda sınıf başkanı seçilen öğrencilerin arkadaşlarına çay dağıttığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

MÜDÜR: ÇOCUKLARIN HATALI DURUMUNU VELİLERE BİLDİRDİK

Okul müdürü Sabit Mehmet Limon konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Evet böyle bir şey yaşandı biz öğrencilerimizi uyardık, velilerimizi bilgilendirdik. Bu konuda herhangi bir yazı yazarsanız havada kalır. Bakanlık tarafından okullara gönderilen yönetmelik dolayısıyla çocuklara böyle bir uyarı yapıldı. Çocukların hatalı durumları olduğu takdirde bunu velilere bildirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

EĞİTİM SEN: İDARENİN GÖREVİ SINIFTA HAFİYELİK DEĞİL

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi ise konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Öğrencilerimizin suçlu muamelesi görmelerini kabul etmiyoruz. Bu hayret verici olayda, işgüzarlık yapanlar tarafından mağdur edilen öğrencilerimizin ve velilerimizin yanındayız. Söz konusu olayda okul idaresinin jet hızıyla disiplin süreci işlettiği görülmektedir. Her ne kadar okul idaresi, yaptıkları uyarının bir disiplin cezası olmadığını savunsa da işlemin dayanağı olarak gösterdikleri Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri, söz konusu öğrencilerimizi kusurlu kabul etmekte, okul idaresi de öğrencilerimizin çay dağıtmasını herkesi hayrete düşüren bir zorlamayla suç olarak kabul edip bu süreci başlattığını itiraf etmektedir. Okul idarelerinin görevi sınıflarda ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ hafiyeliği yapmak değildir. Tam aksine, okul idareleri, öğrencilerimizin sağlıklı ve nitelikli eğitim alarak fikri hür ve vicdanı hür nesiller olarak yetişmelerinin koşullarını sağlamak için çaba göstermelidirler." (Kaynak)

 

Babacan’dan yangın bölgesinde çay dağıtan Erdoğan’a tepki

Babacan Marmaris'teki yangın bölgesinde vatandaşlara çay dağıtan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sosyal medya hesabından "Ayıp denen bir şey var yeter artık" ifadeleriyle eleştirdi.

Yayınlanma:

Babacan’dan yangın bölgesinde çay dağıtan Erdoğan’a tepki

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Antalya'da orman yangını bölgesine giderek yangından etkilenen vatandaşların sorunlarını dinledi. Babacan, beraberindeki heyetle birlikte Manavgat'taki yangın dayanışma merkezini ziyaret etti.

Afet Koordinasyon Merkezi'nin önünde açıklama yapan Babacan Türkiye'nin felakete hazırlıksız yakalandığını söyledi. Babacan şu ifadeleri kullandı:

‘DEVLET YERLİ VE MİLLÎ KAPASİTESİNİ TEKRAR OLUŞTURMALI'

“Yangınların sebebi sonuna kadar araştırılmalıdır. Yangının doğal sebepleri olabilir. Kaza olur, kasıt olur. Araştırıp bulmak devletin görevidir ama yangın çıktıktan sonra tedbirsiz yakalanmak kabul edilemez, affedilemez. Benim çağrım; devletin millî ve yerli kapasitesini tekrar oluşturmasıdır. İki sözün başında milli ve yerli kelimesini ağzından düşürmeyen bir hükûmetin böyle bir felakette iki uçak bir ülkeden, beş uçak bir ülkeden isteme gibi bir lüksü olamaz. Bu ülkenin kaynakları vardır ama doğru harcanmamaktadır.”

‘TÜRKİYE'NİN UÇAK İÇİN MADDİ İMKÂNI VAR AMA SORUN YÖNETİM SORUNU'

“84 milyonluk ülke böylesine büyük felaketlere karşı nasıl olur da hazırlıksız olur, anlamakta güçlük çekiyorum. Bir yangın söndürme uçağının, helikopterinin maliyeti bellidir. Türkiye Cumhuriyeti yüzlerce yangın söndürme uçağına ve helikopterine sahip olacak güce sahiptir. Maddi imkanlar vardır ama sorun yönetim sorunudur. Felaketlere karşı hazırlığını zamanında yapmamanın sorunudur.”

‘KURUMLARIN KAPASİTESİ BÖYLE TEST EDİLDİĞİNDE ORTAYA ÇIKIYOR'

“Kurumların çökmüş olduğunu ve kötü yönetildiğini görüyoruz. Yapılan açıklamalar beni çok üzüyor. Kurumların sağlam olması, kurumları yönetenlerin de ehliyet ve liyakat sahibi insanlar olması lazım. Böyle durumlarda test edildiği zaman kurumların kapasitesi ortaya çıkıyor. Yöneticilerin liyakatsizliği işte böyle testlerde ortaya çıkıyor.”

Babacan daha sonra Gündoğdu'daki Manavgat Afet Yönetim Merkezi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Babacan'a DEVA Partisi genel başkan yardımcıları Selma Aliye Kavaf, Candan Karlıtekin, Evrim Rızvanoğlu ve Mustafa Uçak eşlik etti. Babacan ayrıca, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’le de görüşerek bilgi aldı.

ERDOĞAN’A ELEŞTİRİ: “AYIP DENEN BİR ŞEY VAR YETER ARTIK”

Öte yandan Babacan, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yangın bölgesinde vatandaşlara çay dağıtan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sosyal medya hesabından tepki göstererek “Ayıp denen bir şey var yeter artık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te çay dağıttıİlginizi ÇekebilirCumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te çay dağıttı

AKPAli BabacanAntalyaÇayCumhurbaşkanıkazaMarmarisMemleket PartisiMuğlaMuharrem İnceRecep Tayyip Erdoğansosyal medyaTürkiyeuçakyangınYeter

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaş çay alım fiyatını 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

Ana ocağım, baba yurdum, ata toprağım Rize'yi gönülden selamlıyorum. Sizlerin aracılığı ile Rize'mizin tüm ilçelerindeki, köylerindeki kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Siyasette bugüne kadar Rize'mde böyle bir katılım görmemiştim. Bugün bir başka. Bu 14 Mayıs'ın müjdesidir. İnşallah sandıklar patlıyor mu? 14 Mayıs'ta da inşallah bir başka müjdeyi Rize'den alacağız. Buradan bu muhteşem meydandan Rize'nin çalışkan, mert, Karadeniz gibi yüreği coşkulu insanlarını selamlıyorum. Heyecanınızdan, vefanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Rize'yi görüp de meftun olmamak mümkün mü? Tabiatı ile denizi ile yeşilin en nadide tonlarıyla şu güzelliği görüp de aşık olmamak mümkün mü? Ben sizlere aşığım. Sizleri seviyorum. Sevmemek mümkün mü? Sizler gibi hemşehrilerime sahip olup da gururlanmamak mümkün mü? Şair ne güzel anlatmış Rize'mizi; Cennetten bir bahçeyi yüklemişler bahçeye, getirip kondurmuşlar buraya Rize diye. Oy deniz Karadeniz, ay doğar yaylalara, Rize şahidim olsun düştüğüm sevdalara. Sevdasına düştüğüm güzelliğine vurulduğum Rize'yi siz değerli insanlarını saygıyla selamlıyorum. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaş çay alım fiyatını 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz

Bugün bir kez daha sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığı içindeyim. Bir kez daha Rizeli kardeşlerimle kucaklaşmanın sevincini yaşıyorum. Beraberce 21 yılda 15 seçim zaferine imza attık. Türkiye'yi tarihinin en büyük başarıları ile beraberce tanıştırdık. Bizden önceki 70 yılda yapılamayan eserleri 21 yıla sizlerle beraber sığdırdık. Milletimizin iradesine vurulan prangaları beraberce parçaladık. Ülkemizi nice fırtınanın içerisinden güvenli sahillere beraber çıkardık. Terör örgütlerinin birlik ve beraberliğimize yönelik kalleş saldırılarını beraberce püskürttük. Her karışında bir şehit yatan bu aziz vatanı ihanet çeteleri karşısında beraber savunduk, beraber yücelttik. Havalimanından yollara, köprülerden tünellere nice yatırımı ülkemize yine son 21 yılda beraberce kazandırdık. Az önce havalimanımıza indik, elhamdülillah. Rize-Artvin Havalimanı'nın o güzelliği Rize'ye ayrı bir zenginlik kazandırıyor. Ben Rize'nin uşağıyım, bu hizmet olacak. İnşa ettiğimiz yollarla Rize'yi sadece İstanbul'a, Antalya'ya, Diyarbakır'a değil, Avrupa'dan Asya'ya tüm dünyaya bağladık. Rize ile birlikte ülkemizin 81 vilayetini eser ve hizmetlerimizle nakış nakış işledik.

 

"Son 21 yılda başardıklarımızdan aldığımız güçle destan yazacağız"

Şimdi sormak lazım bay bay Kemal, sen ne yaptın bir söyle, senin referansın var mı? Özetin özeti eserlerimiz bizim ülkemize olan hizmet aşkımızın birer örneği. Bunlar, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla neyi kastettiğimizin birer işaretidir. Son 21 yılda başardıklarımızdan aldığımız güçle şimdi yepyeni bir destan yazmaya hazırlanıyoruz. Millet olarak, şimdi çok daha büyük atılımların eşiğindeyiz. Bunun adı ne biliyor musunuz? Türkiye Yüzyılı, bunun adı, şahlanış dönemidir. 14 Mayıs, büyük ve güçlü Türkiye idealinin ilk adımı olacaktır. 14 Mayıs, inşallah Türkiye Yüzyılının başlangıç noktası olacaktır. Öyle bir ses verin ki tüm Türkiye'den işitilsin. Öyle bir haykırın ki Pensilvanya'daki hainlerin kabusu olsun. Öyle bir gürleyin ki Kandil'deki terör baronlarının dizlerinin bağı çözülsün. 14 Mayıs'ta 'durmak yol yola devam' diyor muyuz, 'doğru adımlarla yola devam' diyor muyuz, 'Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi' diyor muyuz, Rize'de bir destan daha yazıyor muyuz? Ata yurduma işte bu yakışır. Karadeniz'in incisi Rize'mize böyle bir duruş yakışır. 14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun.

Siz bize güvendiniz, itimat ettiniz, inandınız biz de sizin için aşkla çalıştık. Bize yüklediğiniz emaneti yere düşürmeden, ona leke sürdürmeden, size layık olabilmek için canla başla mücadele ettik. Sevginize, sizlerin şu karşılıksız muhabbetine mazhar olabilmek adına, gecemizi gündüzümüze kattık. 40 yıl... dilekolay, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaş çay alım fiyatını 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz

Siyasi hayatımızın hiçbir döneminde hayal tüccarlığı yapmadık. Yalana bulaşmadık. Milletimize yapmayacağımız bir şeyi söylemedik. Dürüst olduk Karadenizli uşaklar gibi daima harbi olduk. Bu ülke, her seçim öncesinde 'bol keseden boş vaat' dağıtan işportacı siyasetçilerden çok çekti. Bu ülke, siyasi ikballeri için her sözü söyleyen, her kılığa giren, her işareti yapan fırıldak tiplerden çok çekti. Biz, 2002'de göreve geldiğimizde, Türk demokrasisine yakışmayan bu siyasetçi profillerinin hepsini tedavülden kaldırmıştık.

 

"Sağa sola makam dağıtmaktan, bir de elleriyle kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar"

Ancak son günlerde bu tiplerin tekrar arzıendam ettiklerini görüyoruz. Seçim sandığı yaklaştıkça birileri 'vaat bohçaları'nı yeniden açtı. Bakıyorsunuz, önlerine gelene cumhurbaşkanı yardımcılığı dağıtıyorlar. 'Parlamenter sistem' diye çıktıkları yolda döndüler dolaştılar, sabah erken kalkanın cumhurbaşkanı yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar. Önce 5 kişiydiler, sonra 7 oldular, bir ara 9'a, hatta 11'e çıktılar. Şimdi kaç olduklarını saymayı artık kendileri bile bıraktılar. Bu gidişle 14 Mayıs'a kadar herhalde 15-20 cumhurbaşkanı yardımcısını bulacaklar. Koltuk sayısını artırmaktan, sağa sola makam dağıtmaktan, bir de elleriyle kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar. Birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Bay bay Kemal çıktı, Londra'daki tefecilerden güya '300 milyar dolar ayarladım.' dedi. Bunun üzerine masadaki diğer ortağı böyle bir paranın olmadığını, gelmediğini, uzunca bir süre de gelmeyeceğini açıkladı. Mahalli idareler seçimlerinde millete bedava traktör sözü vermişlerdi. Dağıttılar mı? Hayır. Sonra bir de utanmadan çıktılar; 'Biz onu sadece ilgi çekmek için söyledik.' dediler.

 

"Yaş çay alım fiyatını 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz"

100 yıllık Cumhuriyeti değiştirecek olanlarla beraber misiniz? Onun için 14 Mayıs'ta bunlara gereken dersi veriyor muyuz? Bunların her işi yalan dolan, palavra. Artık yalan söylerken yüzleri bile kızarmıyor. İşte yanlarında terör örgütünün temsilcileri, terör örgütlerinin parlamentodaki temsilcisi neler söylüyor neler. Koalisyon ortakları Rize'de toplaşmışlar çay konusunda yine atıp tutmuşlar. Unuttukları bir şey var. Benim Rizeli kardeşim bay bay Kemal'in ve avanesinin palavralarına asla itibar etmez. Rizeli hemşehrilerim adı yalancı çobana çıkmış birine ve saz arkadaşlarına pirim vermez. Bizim Rize ve çay üreticilerimiz içi yaptıklarımız ortada. Rızkını çaydan kazanan hemşehrilerimi hep en güçlü şekilde destekledik. Şimdi sizlerle bu yılki yaş çay alım fiyatını paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl destek ödemesiyle birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl için, yine destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz. Yeni çay alım fiyatının hayırlı olmasını diliyorum. Yeni çay alım fiyatının hayırlı olmasını diliyorum.

Tabi biz Rize'de sadece çay üretimini desteklemekle kalmadık. Bunun yanında turizmi de destekleyerek Rizeli kardeşlerimizin gelir kaynaklarını çeşitlendirdik. Şimdi çıkmış Giresun ile ilgili fındık fiyatına 4 dolar zam vereceğiz diyor. Bugüne kadar neredeydin? Hep yalan, şimdi gidiyorum Trabzon'a orada da her şeyi anlatacağız. Rize'nin sadece bir mevsim değil dört mevsim 365 gün boyunca kazanması düzenli akarının olması için gayret gösterdik.

"Çay işçilerimizin 4 aylık çalışma süresini 6 aya biz çıkardık"

İşçi kardeşlerime sesleniyorum, kendi aralarındaki sorunları çözemeyenler sizlerin sıkıntılarına çözüm bulabilir mi? Terör örgütleri ile yol yürümekten çekinmeyen masadan Rizeli hemşehrilerime hayır gelir mi? Şimdiye kadar verdikleri hiçbir sözü tutmayanların vaatlerine güvenilir mi? Bu milletin ne sıkıntısı, problemi varsa bunun çözüm adresi biziz. Çay işçilerimizin 4 aylık çalışma süresini 6 aya biz çıkardık. İşçilerimizin çalışmadıkları dönemdeki sağlık sigortası sorununu biz çözdük. Arkadaşlarıma gereken çalışmayı yapmaları için talimatı verdim. Yeterki biz aramıza kimseyi sokmayalım. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Gerisi Allah'ın izniyle gelecek, ülkemizin imkanları genişledikçe gereken neyse o yapılacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaş çay alım fiyatını 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz

Bay bay Kemal ve ortaklarına şu soruları sormanızı istiyorum; Yalanı boyamayla doğru mu edeceksun, akıp giden yılana kardeş mi diyeceksun evet aklına gelirde buraya düşerse bay bay Kemal'e bunları muhakkak sorun. PKK elebaşılarının niçin kendisini desteklediğini sorun. Kandil'deki PKK elebaşıları teröristler ne diyorlar? Biz ne AK Parti'yi ne MHP'yi desteklemeyiz, biz 6'lı masayı destekleyeceğiz. Şimdi bu teröristlerden bu Kandil'deki terör örgütünün başlarından bu millete, bu memlekete fayda gelir mi? Öyleyse biz bunlara asla prim vermeyeceğiz. Bölücü örgütün siyasi uzantılarının neden aday çıkarmadıklarını, niçin kendisine destek verdiklerini sorun. Meclis'teki bir saatlik görüşmede bunlara ne vaat ettiğini, kapalı kapılar ardında nelerin sözünü verdiğini sorun.

"Biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz"

Benim kardeşlerim ailenin kutsiyetine inanır. Aile bizde kutsaldır. LGBT gibi sapkın yapıların niçin kendisine oy dilendiğini sorun. Bay bay Kemal, LGBT'ci olduğunu biliyoruz. İyi Parti onu da biliyoruz. O masada beraber olan maalesef yok Deva'sı, Gelecek'i hepsi... HDP bunların hepsi LGBT'ci. Ama AK Parti'nin asla böyle bir sorunu yok. MHP'nin böyle bir sorunu yok. Şu anda Cumhur İttifakı'nın böyle bir sorunu yok. Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Ailemizi asla yaralamalarına müsaade etmeyeceğiz.

Şimdi geliyorum başka yere, ülkemizin savunma sanayii projelerinden neden rahatsızlık duyuyorlar. Ortada böyle bir tartışma yokken 75 yaşından sonra neden kendi mezhep, köken bu meseleyi gündeme getirdi. Bir de daha önce verdiği sözleri neden tutmadığını, kazandığı belediyelerde neden insanımızın ekmeği aşı ile oynadığını sorun. Bay bay Kemal hani kimseyi çıkarmayacaktın belediyelerden. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de çıkadılar hala çıkarmaya devam ediyorlar. Ama biz doğru bildiğimiz yolda kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyoruz.

Siz de görüyorsunuz meydanlarda neyi söz verdiysek, milletimize neyi taahhüt ediyorsak göreve geldiğimizde tek tek hayata geçiriyoruz. Bu anlayışla Rize'de de so 21 yılda 64 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Kolay değil, eğitimde 2 bin 11 adet yeni derslik inşa ettik. Memleketimize üniversitemizi kazandırdık. Gençlik ve sporda 5 bin 962 yatak kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 110 adet spor tesisi yaptık. Sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi hemşehrilerime toplam 1,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta, 911 yataklı hamdolsun 11 hastane dahil 29 sağlık tesisini inşa ettik. Yatak sayısı 800 olan Rize Şehir Hastanemiz ve 100 yataklı Güneysu Devlet Hastanemiz ile birlikte 15 tesisimiz ile ilgili süreçler devam ediyor. Çevre ve şehircilikte, TOKİ eliyle Rize'de 5 bin 189 konut projesini hayata geçirdik. Şimdi bugün burada karşımda aldığım resmi rakam Rize 80 bin kişiyle burada. Bu tabi bir şeyi gösteriyor, ne diyor Rize, biz gümbür gümbür sandığa gidiyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaş çay alım fiyatını 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz

Şimdi Rize'de İlk Evim ile 1100 konut yapıyor, İlk Arsam ile 300 alt yapısı hazır arsa veriyoruz. Şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 1451 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Rize'nin adeta sembolü haline gelen Ayder Yaylası'nın yolunu ve alt yapısını yeniledik. Burada 2 bin araçlık kapalı otopark ile birlikte bir termal tesisin, konaklama birimlerinin, Gelintülü Şelalesi Seyir Terası'nın yapımı sürüyor. Ulaştırmada, göreve geldiğimizde 20 kilometreydi bölünmüş yol uzunluğu biz bunu 190 kilometreye çıkardık. İkizdere-İspir yolundaki Ovit Tüneli'ni İyidere-İkizdere yolu ile Hurmalık Tünellerini, Salara Tünellerini tamamlayıp hizmete soktuk. Dünyaya örnek olan yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı'mızı denizin üzerinde yapıp hizmete aldık mı? Havalimanımızın yolcu sayısı geçtiğimiz yıl 524 bini geçti. İyidere Lojistik Limanı'mızı inşallah 2025 yılında tamamlıyouz. Pazar, Çayeli ve Fındıklı'ya balıkçı barınakları yaptık. Tarım ve ormanda, Rize'ye 3 içme suyu tesisi, 74 taşkın koruma tesisi ve 17 hidroelektrik santral tesisi inşa ettik. Taşkın koruma tesisleri ile şehir merkezimiz ile birlikte 151 yerleşim yeri ile 17 bin dekar alan araziyi korumaya aldık. Şimdi Rize'ye toplam 8 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayide şehrimize bir organize sanayi bölgesi ile teknokent kazandırdık. Enerjide, Güneysu'ya, Ardeşen'e, Çayeli'ne, Fındıklı'ya, Pazar'a, Kalkandere'ye, Derepazarı'na, İyidere'ye, Kendirli'ye, Salara'ya doğal gaz arzını sağladık. Önümüzdeki dönemde İkizdere ve Muadiye'ye de doğal gaz getiriyoruz. Rize hak ettiği yere ulaşana kadar inşallah durmayacağız."

"Fabrikası bile yok dedikleri ilk yerli ve milli aracımız Togg'un dağıtımına başladık"

Kusursuz olmak hatadan münezzeh olmak sadece Allah'a mahsustur. İnsanoğlu beşerdir. Elbette eksiği, noksanı, kusuru olur. Bizim de eksiklerimiz olabilir. 21 yılda yapmak isteyip de engellerden dolayı yapamadıklarımız olabilir. Ama samimiyetimizden, gayretimizden, Türkiye için verdiğimiz mücadeleden şüpheniz var mı? Rize şahittir 85 milyonun hepsi şahittir. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserleri görüyorsunuz. Türkiye Yüzyılı için çok daha büyük hedefler belirledik. Ne dediler? Bunlar maket... Neye dediler bunu? Togg'a dediler. Neye dediler bunu? TCG Anadolu'ya dediler. Hatırlarsanız, fabrikası bile yok dedikleri ilk yerli ve milli aracımız Togg'un dağıtımına başladık. Kalorifer peteğine benzettikleri milli savaş uçağımız KAAN'ı hangardan çıkardık. Bunlar maket iftirası attıkları Akıncı'yı ve ANKA-3'ü havalandırdık. Katarlılara sattıkları yalanını söyledikleri Arifiye'deki fabrikada yeni nesil Fırtına Obüslerini ve Altay tankımızı ürettik ordumuza teslim ettik. 

"Ücretsiz doğal gazın dağıtımına başladık"

Ortada gaz maz yok dedikleri Karadeniz gazımızı ülkemize rekor bir sürede getirdik mi? Şimdi ücretsiz olarak doğal gazın dağıtımı başladı mı? Bir yıl boyu doğal gaz ücretsiz olarak benim vatandaşıma dağıtımı devam edecek. İlk ay ısınma dahil konutlardaki tüm doğal gaz faturalarını ücretsiz yaptık. Ayrıca bir yıl boyunca yine konutlardaki mutfak ve su ısıtma ihtiyaçlarına karşılık gelen miktardaki doğal gaz tüketimini faturalardan düşüyoruz.

"Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz"

Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Şimdi bir adım daha atıyoruz. Kaynağı kendi doğal gaz ve petrol gelirlerimiz olan bir Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz. Yani oradan elde ettiğimiz gelirle aile ve gençliğe bankamızdan kredi vereceğiz. Bu banka aile kurumunun güçlendirilmesi ve gençlerimizin desteklenmesi ile ilgili çalışmalarımızın finansmanını karşılayacak. Mesela ev hanımlarımızı primlerinin üçte birini buradan ödemek suretiyle emekli ederek kendi gelirlerine kavuşturacağız.

 

Gençlerimizin eğitimden istihdama, kendi işini kurmadan evliliğe, her adımlarında hibe ve kredi destekleri ile yanlarında olacağız. Rizeli gencimiz evlenmek istediği zaman gidecek 2 yılı ödemesiz 48 ay vadeli faizsiz 150 bin lira kredisini alacak düğününü yapacak. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimiz bir kısmı hibe bir kısmı uygun şartlarda kredi olmak üzere belli bir kaynağı yanlarında bulacak. Böylece gençlerimiz hayata daha güçlü başlayacak. Öyle bay bay Kemal ve ortakları gibi bu aziz milleti Londra'daki tefecilere el açar duruma asla düşürmeyeceğiz. Son 21 yıldır Türkiye'yi nasıl kendi kaynaklarımızı harekete geçirerek kalkındırdıysak inşallah gelecekte de aynısını yapacağız.

Bu ülkeyi bir daha muhannete muhtaç etmeyeceğiz. Biliyorsunuz bu 6'lı masanın etrafında olanlardan 2 tanesi benim yanımdaydı. Yani bizim çıraklardı. Bunlardan bir tanesi ekonomiyi çok iyi bilirim dedi. Davos'ta IMF'nin başkanı ile görüşme yapıyoruz, IMF'nin başkanına dedim ki sen taksitlerini alıyor musun? Alıyorum dedi. Ama IMF'i idre edebilirsin ama Türkiye'yi idare edemezsin, Türkiye'yi ben idare ederim. O zaman başbakanım. Tabi sene 2013, 2013'te biz IMF ile ilişkileri kestik. Bütün ödemeleri bitirdik. O zaman borç 23 milyar dolardı. IMF ile olan bu ilişiği kestik o günden sonra IMF ile bizim ilişiğimiz kalmadı. CHP ne yaptı? Adamını gönderdi otele aynı şekilde İyi Parti o da otele gönderdi. Onlar IMF ile görüşmeler yapıyorlar bize de güya nasihatte bulunuyorlar. Neymiş, IMF'dan borç alalım. Bizim öyle bir derdimiz yok bitti o iş. Bizim artık IMF'dan alınacak bir paraya ihtiyacımız yok. O zaman Merkez Bankası'ndaki döviz rezervimiz 27,5 milyar doladı. Şimdi elhamdülillah 122 milyar dolar. Nereden nereye.

"Ya büyük ve güçlü Türkiye diyeceğiz, ya da ekonomisi tefeciler tarafından yönetilen zayıf bir ülkede yaşayacağız"

14 Mayıs seçimleri bir dönüm noktası olacaktır. 14 Mayıs'ta sadece ülkemizi yönetecek cumhurbaşkanını ve Rize'yi temsil edecek milletvekillerini seçmeyeceğiz. Aynı zamanda Türkiye'nin gelecek asrına da hep birlikte yön vereceğiz. Buna hazır mıyız? Ya terörün başını ezenleri, ya da FETÖ'cü ve bölücülerle iş birliği yapanları seçeceğiz. Tercilimizi ya aile kurumuna sahip çıkanlar ya da LGBT'yi başımıza musallat edecekler arasında yapacağız. Ya büyük ve güçlü Türkiye diyeceğiz, ya da ekonomisi tefeciler tarafından yönetilen zayıf bir ülkede yaşayacağız. 

Marmaris’te çay fırlatan Erdoğan’a tepki: Türk hekimlerine havale ediyorum

Rize'de yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye giden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka otobüsün üzerinden çay fırlatmıştı. Yangınlar için Muğla'ya giden Erdoğan burada da vatandaşlara çay fırlatınca tepki çekti.

İsmail AKDUMAN

Yayınlanma: 16:48 - 01 Ağustos 2021 Güncellenme:

Geçen hafta Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel felaketinin ardından memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine giden Erdoğan, burada yaptığı konuşmanın ardından selzedelere çay fırlattı.

Bu olayın tartışmaları devam ederken Erdoğan bu kez de Marmaris’te yangından zarar gören bölge halkını ziyaret etti. Büyük bir konvoyla ilçeye giren ve ardından vatandaşlara konuşma yapan Erdoğan, yine çay fırlattı. Erdoğan’ın konvoyla giderken de yol kenarında bekleyen vatandaşlara otobüsün açık kapısından çay fırlatması tepki çekti.

“ÇAY DEĞİL UÇAK İSTİYORLAR”

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medya hesabından “Bu nasıl bir iş arkadaş? Bu nasıl bir vicdan? Şu çay dağıtma değil, kafaya atma şekline bakar mısınız. Vicdanınız var ise, buna tepki gösterirsiniz” diye yazdı. Ardından da, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, neden çay dağıtma ihtiyacı hissediyorsunuz? Yangınları söndürmek için tek bir uçak almamışsın, memleket yanıyor, siz çay dağıtıyorsunuz. Dağıttığınız çaylara ne kadar ödediniz? Çay parasına uçak alsaydınız güzel olmaz mı? Çay değil, uçak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANINI TÜRK HEKİMLERİNE HAVALE EDİYORUM”

Erdoğan’ın yangın bölgesine vatandaşlara çay fırlattığı görüntülere sosyal medyadan vatandaşların yanı sıra siyasetçiler de tepki gösterdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Ayıp denen bir şey var yeter artık” diyerek tepkisini dile getirdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise, “Marmaris'te yüreği yanan insanların kafasına da çay fırlatmışsın! Senin durumun siyasetin değil, tababetin ilgilenmesi gereken bir durum artık. Vatanı yanan, yüreği yanan insanlara keyif çayı fırlatan bu Cumhurbaşkanını Türk hekimlerine havale ediyorum” sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te çay dağıttıİlginizi ÇekebilirCumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te çay dağıttı

AKPAli BabacanÇayCemal EnginyurtCumhurbaşkanıMarmarisMemleket PartisiMuğlaMuharrem İnceOrduRecep Tayyip ErdoğanRizesosyal medyauçakyangınYeter

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası