pencere pimapenleri nasıl temizlenir / Cam ve pencere temizliğinde işinize yarayacak 7 ipucu | homify

Pencere Pimapenleri Nasıl Temizlenir

pencere pimapenleri nasıl temizlenir

Hem gürültüyü hem de soğuğu engellemek amacı ile birçok evde tercih edilen pimapen pencereler, gerek kir gerekse güneşin etkisine bağlı olarak sararmaktadır. Sararmış pimapen nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Sararmış Pimapen Nasıl Temizlenir?

Dış etkenlere doğrudan maruz kalan PVC pencereler beyaz bir renge sahip oldukları için oldukça kolay bir şekilde kirlenmektedir. Sararmış pimapen temizliği için birtakım yöntemler bulunmaktadır. Pencerelerin temiz olması hem evinizin steril olmasını sağlar hem de daha hoş bir görünümün oluşmasına yardımcı olmaktadır. Sizler için hazırlamış olduğumuz yöntemlerden bazıları şu şekildedir:

  • Temiz bir beze bulaşık deterjanı sürünüz. Daha sonra köpürtünüz ve siliniz. Güzelce temizledikten sonra başka temiz bir bez ile durulayınız. Geriye leke kaldıysa eğer cam sil sıkarak bunların giderilmesini de sağlayabilirsiniz. Kurulama işleminin doğru bir şekilde olması için kullandığınız bezin özelliklerine dikkat ediniz.
  • Beyaz sirke inatçı lekelerin çıkartılması için kullanılan doğal yöntemlerden biridir. Pimapen camların beyazlaması ve sararmaların giderilmesi için de kullanılabilmektedir. Bir beze sirkeyi döküp cam kenarlarını güzelce siliniz. Sonrasında 5 dakika kadar beklemesini sağlayınız. Ardından temiz bir bezle durulayarak aradaki farkı görebilirsiniz.
  • Limon ve karbonat karışımının beyazlatıcı etkisinden bu amaç için de yararlanabilirsiniz. Sararmış ve kirlenmiş pimapeni temizlemek için bu karışımı yaparak bez yardımı ile siliniz. Güzelce sildikten sonra 5 dakika bekleyiniz. Sonrasında durulayınız. Bu işlemi ihtiyaç doğrultusunda birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Pimapen temizliği püf noktaları yukarı maddelediğimiz şekilde kolayca yapılabilmektedir. Bu yöntemleri uygularken dikkatli olunuz. Aşırıya kaçmak zarar verebilir ve renkte farklı değişim oluşturabilir.

Sararmış Pimapen Nasıl Temizlenir?

Sararmış Pimapen Nasıl Beyazlatılır?

Sarı bir tona bulaşmış olan pimapen pencere temizliği için çamaşır suyundan yararlanabilirsiniz. Temiz bir bezi ıslatıp üzerine çamaşır suyu ekleyiniz. Çamaşır suyunun beyazlatıcı etkisi bulunmaktadır. Bu etki için güzelce pencereleri siliniz. Bu işlemi uygularken üstünüze gelmemesine dikkat ediniz. Amonyak etkisi olan başka şeyler asla eklemeyiniz. Bez ile sildiğinizde sararmaların kısa sürede gittiğini görebilirsiniz.

Pencerelerin kirli ve sarı gözükmesini istemeyen birçok kişi farklı yöntemler denemektedir. Asetonla pimapen temizliği sık uygulansa da çok fazla önerilmemektedir. Daha çok doğal yöntemlerden yararlanmanız ya da çamaşır suyu gibi temizleyicileri kullanabilirsiniz. Bunları da kullanırken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz.

Sararmış Pimapen Nasıl Temizlenir? Nasıl Beyazlatılır?

Sararan Pvc Temizliği Nasıl Yapılır?

Birçok kişinin merak ettiği pencere kenarları nasıl temizlenir sorusunun cevabı için basit yöntemler bulunmaktadır. Fakat kullanılan malzemelerin reaksiyon oluşturarak kahverengi gibi bir renk meydana getirmemesine dikkat etmelisiniz. Seyretilerek kullanılmasına rağmen bazı kimyasal temizleyici ürünler zarar verici etki meydana getirmektedir. Ayrıca düzenli olarak silerseniz bu sararmaların oluşmamasını ve beyaz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Güneşten Yanan Pimapen Nasıl Temizlenir?

Genel olarak güneş ışığı sonrasında beyaz olan pencere kenarları sararmaktadır. Bunları temizlemek ve gidermek için arap sabunu ile pimapen temizleme yöntemini kullanabilirsiniz. Bulaşık süngeri üzerine bu sabunu sürüp köpürtünüz. Sonrasında güzelce temizleyip durulayınız. Bu şekilde beyazlama ve temizleme etkisi sağlayabilirsiniz.

Hot Shapers ile Yağ Yak!
Üstelik Şimdi İndirimde!

  • sararmış pimapen nasıl temizlenir
  • sararmış pimapen temizliği
  • pimapen temizliği püf noktaları
  • sararmış pimapen nasıl beyazlatılır
  • pimapen pencere temizliği
  • asetonla pimapen temizliği
  • sararan pvc temizliği
  • pencere kenarları nasıl temizlenir
  • güneşten yanan pimapen nasıl temizlenir
  • arap sabunu ile pimapen temizliği

Evinizde oldukça büyük ve temizliği zor pencereler veya terasa açılan cam kapılar varsa temizlik işini yılda bir ya da iki kereye indirmekte hiçbir sakınca olamaz. Ancak bu iş için yılın hangi zamanını seçeceğiniz oldukça önemli. Cam ve pencere temizliği için havanın ne çok sıcak ne de çok soğuk olması gerekir. Ayrıca yağmur sezonunun geçtiğinden de emin olmalısınız. Yağmur bütün temizliği alıp götürürken, aşırı sıcaklar ise camları hemen kurutacağından ovalamanıza fırsat bırakmaz ve ovalanmadan kuruyan yerlerde leke kalabilir, bu nedenle cam temizliği için en uygun hava, sıcak ve soğuğun vurucu olmadığı, dengeli ve sakin havalardır.

Cam pencere temizliğine başlarken öncelikle kullanacağınız ilaç ve bezleri hazırlamalısınız. Büyük pencereler için merdiven ve temizlik sopalarını da hazır edin. Sonra temizlik adımlarını şu sıraya göre izleyebilirsiniz;

1. İlk iş eski bir bezle bütün pencere ve camların kabasını alın.

2. Daha sonra kullanacağınız ilacı veya ilaçlı suyu cam ve pencerelere püskürtün ya da süngerle yayın, ardından ovalamaya başlayın.

3. Önce yukarıdan aşağıya ilaçlayıp sonra soldan sağa ovaladığınız camları uygun bir mikrofiber veya süet bezle kurulayıp, parlatın.

Buraya kadar herkes aynı işlemi uyguluyor olmalı, şimdi gelelim kullanacağınız temizlik malzemeleri ve kullanım detaylarına. Eğer hazır ağır kimyasallar kullanmayı tercih etmiyorsanız bu çözümler işinize yarayabilir.  

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası