fırında alabalık pişirme tarifi / Alabalık nasıl pişirilir? En lezzetli alabalık fırında mı tavada mı pişirilir?

Fırında Alabalık Pişirme Tarifi

fırında alabalık pişirme tarifi

Fırında Alabalık

Tatlı ve soğuk suları tercih eden, akıntının hep tersine giden alabalık takılıveriyor bu tarifte oltamıza. Genelde bir su kıyısında yenmesi makbul olan, masaya gelirken çıkan çıtırtılarla iştahları hepten açan alabalığı, bizim tariflerimizle evinizde de rahatlıkla yapabileceksiniz. Ev usulü alabalık tarifi Lokma'dan sizlere geliyor

HAZIRLANIŞI

Fırında Alabalık Tarifi

BESİN DEĞERLERİ

gr İçin

    Daha Fazla

    * Besin değerleri ortalama olarak fikir vermesi için oluşturulmuştur. Detaylı bilgi için diyetisyeninize başvurunuz.

    MALZEMELER

    Kişilik*

    • gram temizlenmişalabal&#x;k
    • 60 gram doğranm&#x;şkiraz turp
    • 50 gram doğranm&#x;şsivri biber
    • gram doğranm&#x;ştaze patates
    • 24 gram kurutulmuş ac&#x; k&#x;rm&#x;z&#x; biber
    • 4 gram tazebiberiye yapraklar&#x;
    • 15 gram soyulmuşsar&#x;msak
    • yeteri kadartuz
    • yeteri kadartoz karabiber
    • 24 gram zeytinyağ&#x;
    • 1 adet temizlenmişalabal&#x;k
    • 1 avuç doğranm&#x;şkiraz turp
    • 2 adet doğranm&#x;şsivri biber
    • 4 adet doğranm&#x;ştaze patates
    • 3 adet kurutulmuş ac&#x; k&#x;rm&#x;z&#x; biber
    • 2 dal tazebiberiye yapraklar&#x;
    • 5 diş soyulmuşsar&#x;msak
    • yeteri kadar tuz
    • yeteri kadar toz karabiber
    • 2 çorba kaş&#x;ğ&#x; zeytinyağ&#x;
    Lokma IOS Uygulama
    Lokma Android Uygulama

    sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.

    Geri bildirimde bulun

    Alabalık nasıl pişirilir? En lezzetli alabalık fırında mı tavada mı pişirilir?

    Fırında Alabalık Yapımı

    Alabalık aldığınız zaman güzelce temizletin. Bu işlemi balığı satın aldığınız yerde yaparsanız daha iyi olur. Ancak isteyen kişiler bu temizleme işlemini kendileri de yapabilirler. Temizlenen alabalıkları güzelce yıkayın ve iç kısımlarını kontrol edin. Alabalığı fırında yapacağınız için bütün şekilde kullanabilirsiniz. Balığın kafalarını ise keserseniz eğer fırın tepsisine rahatça dizebilirsiniz.

    Yıkanıp hazırlanan balıkları öncelikle soslamak gerekmektedir. Bu sos için; tuz, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ve pul biber iyice karıştırılır. Ardından kekik ve az miktarda karabiber eklenerek tekrar karıştırılır. Hazırlanan bu sos ile alabalıklar iyice marine edilir. Marine edilen alabalıklar bir süre buzdolabında dinlendirilir.

    Balıklar dinlenince fırın tepsisine dizilir ve aralara limon dilimleri koyulur. Daha sonra ise fırın derecede çalıştırılır. Isınan fırına balıklar atılır. dakika sonra alabalıklar pişmiş olacaktır.

    Izgarada Alabalık Yapımı

    Alabalığı ızgarada yapmak için öncelikle fırında yaptığınız gibi marine etmelisiniz. Alabalığı marine etmek daha lezzetli hale gelmesine yardımcı olacaktır. Izgarayı ayarladıktan sonra alabalıkları dizin ve pişirmeye başlayın. Arkalı önlü iyice kızaran alabalıklar yemeye hazırdır.

    Tavada Alabalık Yapımı

    Alabalıkları tavada yapmak için dilimlemeniz tavsiye edilmektedir. Bunun için alabalıkları temizleyip yıkadıktan sonra parçalara bölün. Tabi isteyen kişiler tavaya sığacak kadar boyutu uygun olan alabalıkları bütün şekilde de yapabilir. Ancak alabalığı parçalayıp tavada kızartmak daha doğrudur.

    Marine edip dinlendirdiğiniz alabalıkları tavaya koymadan önce tavadaki yağı iyice kızdırın. Kızgın yağa alabalıkları atın ve ocağın ateşini orta seviyeye getirin. Balıkların rengi değişip kızardığı zaman tavadan alabilirsiniz. Oldukça lezzetli olan alabalıkları afiyetle yiyebilirsiniz.

    En Lezzetli Alabalık Fırında mı Tavada mı pişirilir?

     Alabalığın her hali çok nefis olmaktadır. Yani bu balığı fırında da tavada da çok güzel bir şekilde pişirebilirsiniz. Tabi alabalığı tavada yapacağınız zaman sıvı yağ kullanmanız gerekecektir. Bu yüzden tavada yapılan alabalık fırına göre daha yağlı olur. Lezzet olarak ise tavanın ve fırının lezzeti değişebilir. İki pişirim türünün de kendine has bir tadı olduğunu bilmelisiniz.

     En lezzetli alabalığı yapmanın en önemli unsuru iyi bir marinedir. İyi bir şekilde marine edilmiş olan alabalık tavada veya fırında harika bir şekilde pişer.

     İnsanların bir kısmı alabalığı fırında severken bir kısmı ise tavada sevmektedir. Alabalığı fırında yapanların sayısı ise daha fazladır. Buna göre değerlendirecek olursak Alabalık en güzel fırında olur. Tabi yine de insanların damak tadı pişirim seçeneğini çok etkilemektedir.

    False

    Fırında Alabalık

    Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
    Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
    Ben de Yaptım
    Bunlar da İlginizi Çekebilir
    Alabalık Avı Nasıl Yapılır?
    Alabalık Avı Nasıl Yapılır?

    Avlanmasından Pişirilmesine Dek Alabalık “Derya kuzusu bunlar” dendiğinde aklınıza sadece deniz gelmesin, sofraların göz bebeği…

    Mikrodalga Fırın Zararlı Mıdır? Tarifi
    Mikrodalga Fırın Zararlı Mıdır?

    Bilimsel Açıklamalarıyla: Mikrodalga Fırın Zararlı Mıdır? Mikrodalga fırın zararlı mı? sorusunun cevabı, geçmişten bu güne…

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir