honda çalışan maaşları / Türkiye'ye veda eden Honda, çalışanlarını görülmemiş tazminatlarla uğurladı - Capital

Honda Çalışan Maaşları

honda çalışan maaşları

Honda fabrikası neden kapandı? Çalışanlarına 48 maaş tazminat!

Honda, Türkiye’de araç üretmeme karar&#; ald&#;. Dü&#;ük ihracat rakam&#;na sahip olan Civic Sedan, bundan sonraki dönemde Türkiye, Avrupa Birli&#;i ülkelerine ve &#;ngiltere’ye ithal edecek. Yeni Honda Civic Sedan da kas&#;m ay&#; içerisinde ithal olacak.

HONDA FABR&#;KASI NEDEN KAPANDI?

Honda, 24 senelik üretim sürecinin arkas&#;ndan Gebze'deki fabrikas&#;n&#; kapatma karar&#; ald&#;. Bu &#;ekilde ’den beri Türkiye’de üretim yapan Honda'n&#;n Türkiye maceras&#; noktaland&#;. Türkiye, bundan sonra Honda modellerini yurt d&#;&#;&#;ndan ithal edecek.

Daha önce General Motors (GM) bünyesindeki Chevrolet markas&#; da Türkiye ve Avrupa’dan ç&#;kma karar&#; alm&#;&#;t&#;. Kapanan Opel Torbal&#; fabrikas&#;n&#;n ard&#;ndan çal&#;&#;anlar da i&#;siz kalm&#;&#;t&#;. Son zamanlarda kapanan &#;irketler aras&#;nda en bonkör davranan&#; Honda oldu.

24 y&#;ld&#;r Türkiye’de üretim yapan Honda, en son Civic Sedan’&#; 28 Eylül ’de banttan indirdikten sonra çal&#;&#;anlar&#;na bir veda partisi düzenledi. Tüm çal&#;&#;anlar&#;yla helalle&#;en &#;irket yönetimi, faaliyetlerini &#;stanbul Maltepe’deki yeni merkez binas&#;nda sürdürmeye ba&#;lad&#;.

HONDA ÇALI&#;ANLARI NE KADAR TAZM&#;NAT ALDI?

Honda Türkiye 30 Eylül tarihinde bin çal&#;&#;an&#;n&#;n k&#;dem tazminatlar&#;n&#; banka hesaplar&#;na yat&#;rd&#;. Ayr&#;ca i&#;ten ç&#;kar&#;lan i&#;çilere 8 maa&#; tutar&#;ndaki ihbar tazminatlar&#; da hesaplar&#;na yat&#;r&#;ld&#;.

Bunun d&#;&#;&#;nda tüm çal&#;&#;anlara birer cumhuriyet alt&#;n&#; hediye edildi. Baz&#; çal&#;&#;anlar da ek olarak birer maa&#; performans ikramiyesi daha ald&#;.

“Ç&#;lg&#;n kapan&#;&#;” slogan&#;yla üretim bölümlerinde çal&#;&#;anlar&#;na kapan&#;&#; tazminat&#; verece&#;ini duyuran Honda; 10 senesini doldurmayanlara 40, 10 seneden fazla çal&#;&#;anlara da 48 maa&#; tazminat verdi.

Honda Türkiye’de çal&#;&#;an bir i&#;çinin ortalama 6 bin Türk liras&#; ald&#;&#;&#; dü&#;ünüldü&#;ünde, her bir çal&#;&#;ana verilen kapan&#;&#; tazminat&#;n&#;n yakla&#;&#;k bin Türk liras&#;n&#; buldu&#;u belirtiliyor. Fakat bu paradan yüzde 30 civar&#;nda vergi kesintisi yap&#;ld&#;&#;&#; belirtiliyor.

Honda Türkiye &#;irketinin çal&#;&#;anlara yapt&#;&#;&#; ödemelerin milyon Türk liras&#;n&#; buldu&#;u yönünde konu&#;uluyor.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

T&#;rkiye'ye veda eden Honda, &#;alışanlarını g&#;r&#;lmemiş tazminatlarla uğurladı

En Kocaeli'den Talha Yıldırım'ın haberine göre, Honda çalışanlarını görülmemiş tazminatlarla uğurlayarak mutlu etti. 

Honda, iki yıl önce İngiltere ve Türkiye’deki fabrikalarını kapatma kararı aldı. Honda’nın Türkiye fabrikası Gebze Çayırova’da bulunuyor ve sadece Civic modellerini üretiyordu. Ve kapatma tarihi olan yılı eylül ayı geldi çattı. Honda Türkiye, Salı akşamı banttan son aracını indirdi, sistemini kapattı.

yılından bu yana yani 24 yıldır Kocaeli'nde faaliyet gösteren ve bir süre önce her şeyiyle Mehmet Rüştü Başaran’ın sahibi olduğu Habaş Grubuna satılan Honda Türkiye fabrikasında, yönetim çalışanlar için veda programı düzenledi, hatıra fotoğrafları çekildi, ikramlar yapıldı. Honda çalışanlarını yine kendisine yakışır şekilde uğurladı.

KIDEM + 8 MAAŞ

Honda Türkiye 30 Eylül itibariyle çalışanının kıdem tazminatlarını hesaplarına yatırdı. Ayrıca işçileri çıkardığı için 8 maaş tutarındaki ihbar tazminatlarını yatırdı.

1 CUMHURİYET ALTINI+1 MAAŞ

Ama Honda bunlarla sınırlı kalmadı. Yine tüm çalışanlarına veda münasebetiyle birer Cumhuriyet altını hediye etti. Cumhuriyet altınları özel yaptırılan hatıra kutularının içine konuldu. Rapor, devamsızlık gibi durumları bulunmayan bütün personele ayrıca 1’er maaş performans primi verdi.

10 YILDAN FAZLA İSE 48 MAAŞ

Daha önce “çılgın kapanış” adı altında tüm çalışanlarına kapanış tazminatı vereceğini duyuran Honda, 10 yılını doldurmayanlara 40, 10 yıldan fazla çalışanlara ise 48 maaş vereceğini duyurmuştu. Kimi çalışanlar 48 maaşlık kapanış tazminatının bir kısmını geçtiğimiz iki yıl içinde parça parça alırken, kapanış günü de kalanlar ödendi.

YÜZDE 30 VERGİ

Honda Türkiye’de çalışan bir işçinin ortalama 6 bin lira aldığı düşünüldüğünde, her bir çalışana verilen kapanış tazminatının yaklaşık bin lirayı bulduğu ifade ediliyor. Ancak devlet bu paradan yüzde 30 dolayında vergi kesiyor. 

TAHMİNEN MİLYON LİRA

Honda’nın Türkiye’deki fabrikasını Habaş’a ne kadara sattığı açıklanmamıştı. Ancak çalışanı bulunan Honda’nın kıdem, ihbar, performans primi, 1 Cumhuriyet altını, 48 (veya 40) maaş kapanış tazminatıyla birlikte çalışanlarına toplamda milyon lira civarında bir ödeme yaptığı tahmin ediliyor.

YATIRIM VE KARİYER DANIŞMANLIĞI DESTEĞİ DE VERİLİYOR

İşten çıkardığı işçilerini yalnız bırakmayan Honda, şimdi de tazminatlarını nasıl kullanacakları konusunda yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. Ayrıca yeni bir iş bulabilmeleri için kariyer danışmanlığı yapıyor. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre; isteyen çalışanlara, ödenen tazminatları nasıl kullanacakları konusunda Honda Türkiye tarafından yatırım danışmanlığı hizmeti sunuldu. Yeni bir iş bulmalarına yardımcı olmak için kariyer danışmanlığı konusunda da destek sağlanmaya başlandı.

Honda, elektrikli araç yarışında geri kalmamak ve yüksek Ar-Ge yatırımlarını karşılamak için Türkiye de dahil Avrupa'da üretime son verme kararı almıştı. Buna göre, İngiltere'deki Swindon ve Türkiye'deki Gebze fabrikasını kapatan şirket, küresel üretim sistemlerini gözden geçirerek, üretimini Japonya başta Asya ve Amerika kıtasındaki tesislerine çekti.

Türkiye'den çekilen Honda, çalışanlarına 48 maaş ikramiye verdi!

Kocaeli'nin gebze ilçesinde yer alan Honda'ya ait araç üretim fabrikası faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. İki yıl önce Türkiye ve İngiltere'deki fabrikalarını kapatma kararı alan otomotiv devi, kapanma tarihi olarak yılının Eylül ayını belirlemişti. yılından bu yana aralıksız olarak 24 yıl faaliyet gösteren ve yalnızca 'Civic' model araçların üretildiği fabrika, adından söz ettirecek bir kapanış yaptı. Çalışanlara yüksek tazminat ve hediyeler veren fabrika çalışanının gönlünü kazandı. 

CUMHURİYET ALTINI VE 1'ER MAAŞ PRİM
En Kocaeli'den Talha Yıldırım'ın haberine göre, bununla da yetinmeyen firma, hazırlattığı özel kutular içerisinde çalışanlarına birer cumhuriyet altını hediye ederek, birer maaş da performans ikramiyesi verdi. 

HONDA'DAN ÇILGIN KAPANIŞ: 48 MAAŞ İKRAMİYE
Daha önce “Çılgın kapanış” adı altında tüm çalışanlarına kapanış tazminatı vereceğini duyuran Honda, 10 yılını doldurmayanlara 40, 10 yıldan fazla çalışanlara ise 48 maaş vereceğini duyurmuştu. Kimi çalışanlar 48 maaşlık kapanış tazminatının bir kısmını geçtiğimiz iki yıl içinde parça parça alırken, kapanış günü de kalan ödemeler gerçekleştirildi. 

MİLYON LİRA ÖDEME YAPILDI
çalışanı bulunan Honda’nın kıdem, ihbar, performans primi, 1 Cumhuriyet altını, 48 (veya 40) maaş kapanış tazminatıyla birlikte çalışanlarına toplamda milyon lira civarında ödeme yaptığı tahmin ediliyor.

Honda&#;nın işçilere jest olarak verdiği 48 maaşta şok gelişme Honda 48 maaş verdi, devlet yüzde 40&#;ını vergi olarak kesti

Honda, Türkiye'deki üretimini sonlandırdı, son aracını 28 Eylül'de banttan indirdi.

yılından beri Gebze'de otomobil üretimi yapan firma radikal bir karar alarak Türkiye'deki fabrikasını kapattı, işçiler de açıkta kaldı.

Ancak Honda, Türkiye'den ayrılmadan önce işçilere bir jest yaptı ve tazminatlarının yanı sıra 48 maaş da ikramiye verdi, ayrıca çalışanlarını Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. 

Barış Yarkadaş'a konuşan işçi: Yüzde 40 kesildi

Ancak Honda'nın verdiği ikramiyelerle ilgili çok çarpıcı bir açıklama yapıldı.

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Honda işçilerinin aldığı tazminatların yüzde 40'ının vergi olarak kesildiğini yazdı. Yarkadaş işilerden kendisine gelen mesajı paylaştı.

İşte Yarkadaş'ın o bölümle ilgili yazısı

BİR DE BUNA BAKIN…

“AKP emekçilerin boğazına çöküyor” sözünü öylesine söylemedim… İşte son örnek:

HONDA otomobilleri, 24 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’den çekilme ve üretime son verme kararı aldı. Fabrika yönetimi, ülkemizden çekilirken tazminatların yanı sıra çalışanlarına 48 maaş da “kapanma ücreti” verdi. Buna bir bakıma “nafaka’’ da diyebilirsiniz… Fabrikalarının kapanmasına üzülen Honda çalışanları, alacakları tazminat miktarını duyunca bir nebze de olsa teselli buldu.

BANKADA HAYAL KIRIKLIĞI

Ancak bu mutlulukları çok uzun sürmedi! Zira; fabrikadan cep telefonlarına gelen “Ücretleriniz banka hesaplarınıza yatırılmıştır” mesajını görüp bankaya koşan emekçiler, ‘’vergi şoku” ile karşılaştı. Çünkü; Mehmet Cengizlere kıyak üstüne kıyak yapan AKP’nin vergi düzeni, alın terinin karşılığını almak için gün sayan emekçileri affetmemişti. Bu adaletsiz düzen, işçilerin her birinden yüzde 40’a yakın vergiyi peşin olarak kesmişti!

Honda'nın işçilere jest olarak verdiği 48 maaşta şok gelişme Honda 48 maaş verdi, devlet yüzde 40'ını vergi olarak kesti - Resim : 3

Tam 24 yıl Honda’da çalışan Yücel Dündar, yolladığı mesajda bu duruma isyan ediyor ve “Barış Bey bu yapılana adalet denir mi?” sorusunu yöneltiyordu.

DEVİR ONLARIN DEVRİ…

Sayın Dündar; AKP tipi adalet budur! AKP Türkiye’de adaletin kırıntısını bile bırakmamaya yemin etmiştir. Şimdi bu yeminini hayata geçiriyor. AKP Mehmet Cengizlerin, Özaltınların, Limakların, Kolinlerin, Rönesansçı Ilıcakların, Çalıkların, ERG İnşaat’ın iktidarıdır. Onlar zenginleşirken, emekçiler yoksullaşır. Emekçiler, AKP’ci zenginleri daha da zenginleştirmek için ter döker, vergi verir. AKP düzeninin özeti budur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası