mailde re ne demek / Fyi Ne Demek?(Mükemmel cevap) - Türk Haber Portalı

Mailde Re Ne Demek

mailde re ne demek

Birçoğumuz için e-posta en yaygın iletişimi biçimidir, bu yüzden e-posta iletişimini doğru yapmak önemlidir.

Peki &#;Nasıl?&#; dediğinizi duyar gibiyiz.

Soruyu yanıtlamak için bugün bu yazıda adım adım &#;E-posta nasıl yazılır?&#; konusuna değineceğiz.

Haydi başlayalım!

E-posta Nasıl Yazılır?

&#;E-posta nasıl yazılır?&#; sorusunun birden çok cevabı vardır. Burada önemli olan nokta, e-posta&#;yı kime yazacağınızdır. Aşağıda sizin için e-posta yazma ihtimaliniz olan kategorileri gruplara ayırdık.

Hemen inceleyelim!

1.Yöneticiye E-Posta Nasıl Yazılır?

Yöneticinize bir e-posta yazıyorsanız, konuya doğru miktarda profesyonellik ile yaklaşmanız gerekir. Tabii bu, tüm e-posta&#;yı formalite ile doldurup taşırmanız anlamına gelmiyor. Formalite ve nezaketten tamamen vazgeçmeden, fakat en önemli bilgilerin mesajınızın başlangıcında olabileceği şekilde ilerleyin. Mesajınızı iletmeden önce gereksiz cümlelerle lafı uzatmayın. Bir selamla başlayın ve direkt konuya geçin.

2. İş Arkadaşına E-Posta Nasıl Yazılır?

İş arkadaşınıza bir e-posta göndermeden önce, alıcının okuduktan sonra ne yapmasını istediğinizi kendinize sorun. E-posta&#;nızın amacını belirledikten sonra, mesajınıza eklediğiniz her şeyin bu işlemi desteklediğinden emin olun. Örneğin, alıcının eklediğiniz bir raporu incelemesini istiyorsanız; raporun ne olduğunu, neden incelemesini istediğinizi, ne tür geri bildirimlere ihtiyacınız olduğunu ve görevin ne zaman tamamlanmasını istediğinizi bildirin.

İyi bir ilişkiye sahip olduğunuz bir iş arkadaşınıza e-posta gönderiyorsanız, daha az resmi ve daha dostane bir yaklaşım kullanabilirsiniz. Fakat daha önce hiç karşılaşmadığınız birine e-posta gönderiyorsanız, e-posta&#;yı şaka veya gayriresmi bilgilerden uzak tutun.

Aynı anda çok fazla konuya değinmemeye çalışın. E-posta&#;nızı düzenlerken, konuyla ilgili olmayan tüm bilgileri çıkarın, kısa ve basit cümleler kullanın. Bu, e-posta&#;nızın okunmasını kolaylaştıracaktır.

E-posta&#;nızı göndermeden önce, yazım, dilbilgisi veya sözdizimi hatalarını kontrol etmek için bir dakikanızı ayırın.

Ve son olarak kibar bir şekilde e-posta&#;nızı bitirin.

3. Herhangi Bir Arkadaşına E-Posta Nasıl Yazılır?

Bir arkadaşınıza yakınlık derecenize göre istediğiniz iletişim şekliyle e-posta yazabilirsiniz. Eğer e-posta yazacağınız arkadaşınız size çok yakınsa, yüz yüze iletişimde nasılsanız, e-posta&#;da da aynı şekilde olabilirsiniz. Fakat bir süredir görmediğiniz bir arkadaşınıza e-posta yazıyorsanız, e-posta&#;nızı özetleyen bir konu seçmeniz gerekir.

Sadece merhaba demek için yazıyorsanız, konu satırınıza “Merhaba!” demeli ve selamlamanın ardından kişinin adı ile başlamalısınız. Sonra satır atlayıp “Nasılsın?” gibi bir soru sorabilirsiniz. Bu, arkadaşınıza önem verdiğinizi gösterir.

Son olarak da arkadaşınıza yazma amacınızı söyleyin. E-posta&#;nızın okunmasını kolaylaştırmak için büyük metin parçalarını üç veya dört cümleden oluşan paragraflara ayırın. E-postanızı renklendirmek için resimler ve emojiler eklemekten çekinmeyin.

4. Yabancı Birisine E-Posta Nasıl Yazılır?

Bir yabancıya profesyonel bir e-posta gönderiyorsanız, konu satırınızda kesin nedenlerinizi belirtmelisiniz. Çoğu zaman, yabancılardan gelen e-posta&#;lar göz ardı edildiği için sağlam bir konu satırı,profesyonel bir e-posta adresi gibi e-posta&#;nızın okunma şansını artırır.

Şimdi e-posta yazmaya geçelim&#;

E-posta göndereceğiniz kişinin adını bilmiyorsanız, aşırı resmi ifadelerden kaçının, fakat çok da rahat olmayın. Bu yüzden basit bir &#;Merhaba&#; ile e-posta&#;nıza başlayabilirsiniz. Sonra kendinizi ve temsil ettiğiniz şirketi tanımlayın. Bir iş e-postası gönderdiğinizde, çalışma yerinizi temsil ettiğinizi unutmayın. Bu noktaya kadar okuyucu tarafından ciddiye alınacak profesyonel bir imaj oluşturdunuz, şimdi e-posta&#;nın amacını açıklama zamanı. Bir işletme e-posta&#;sının amacı mümkün olduğunca kolay olmalıdır, bu, anlaşılması kolay net bir dil kullanmak anlamına gelir.

Yukarıdaki tüm adımları uyguladıysanız, son olarak alıcıdan ne istediğiniz konusunda net olarak eposta&#;nızı bitirebilirsiniz.

5. Öğretmenine E-Posta Nasıl Yazılır?

Öğretmenler her gün birçok e-posta alır, bu yüzden öğretmenlerinize e-posta yazarken kim olduğunuzu ve e-posta&#;yı neden gönderdiğinizi bildirmeniz gerekir (Adınızı, sınıf adını, varsa sınıf dönemini ve belirli bir ödev için e-posta gönderiyorsanız, o ödevin başlığını konu satırına ekleyin).

E-posta&#;da saygılı bir ton oluşturmak önemlidir. Bu yüzden e-posta&#;yı yazmaya başlamadan önce öğretmeninize resmi olarak hitap edin. Bu formalite, çocuğunuz adına öğretmene e-posta gönderen bir ebeveynseniz de geçerlidir. Bir yetişkin olarak, öğretmen akranınız olabilir; ancak yine de öğretmenlere alışık oldukları saygıyla davranmalısınız.

Saygılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra, şimdi e-posta içeriğinizi yazma zamanı. Öğretmenlerin sorularınızı cevaplamak için günlük sınırlı bir süreleri vardır, bu nedenle e-posta&#;nızı hızlı ve doğru bir şekilde yazmalısınız. Öncelikle neden e-posta gönderdiğinizi açıklayan bir cümle yazarak işe başlayabilir ve sormanız gereken soruları sorabilirsiniz. Çok ayrıntılı bir sorunuz olmadığı sürece mesajınızı beş veya daha az cümleyle anlatmaya çalışmalısınız. Mesajınız sadece bir cümle olsa bile dilbilgisi açısından doğruluğunu kontrol etmeli, eğer bir ek yükleyecekseniz, mutlaka isimlendirmeli ve e-posta&#;nızı saygılarınızı sunarak bitirmelisiniz.

E-Mail Sonuna Ne Yazılır?

Yazdığınız E-Postanın sonuna ne yazılacağı tamamen e-postanın amacına ve kime gönderildiğine göre değişir. Şöyle ki;

  • Bilgilendirme maili yazıyorsanız, Bilginize&#;
  • Ricada bulunacaksanız, Rica Ederim. veya Şimdiden teşekkür ederim.
  • İş arkadaşlarınıza mail atıyorsanız, Keyifli Çalışmalar&#; veya İyi Çalışmalar&#; veya Yardımın için teşekkür ederim&#; veya Şimdiden teşekkür ederim.
  • Yakın arkadaşınıza mail atıyorsanız, Kendine dikkat et&#; veya Görüşmek üzere&#; veya En yakın zamanda mutlaka görüşmek üzere&#;
  • Resmi bir mail atıyorsanız, Saygılarımla,veya İlginiz için teşekkürler ederim. veya Değerlendirmelerinizi rica ederim.

E-Maili İngilizce yazıyorsanız; aşağıdaki tabloda geçen bitiş ibarelerini kullanabilirsiniz.

Regards,Saygılar,
Best regards,İyi dileklerimle,
Yours faithfully,Saygılarımla,
Yours sincerely,Saygılarımızla,
Respectfully yours,Saygılarımla,
Thanks,Teşekkürler,
Yours,Sevgiler,
Thank you for your assistance.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Thanks in advance.Şimdiden teşekkür ederim.
Thank you for your help in this matter.Bu konudaki yardımlarınız için teşekkür ederim.
Thank you for your interest.İlginiz için teşekkür ederiz.

Görüldüğü üzere, amaç her ne olursa olsun, selamlama ve yazıyı bitirme safhasında uyulması gereken etik kurallarına uyulmalı. Üst, ast ve yatay ilişkiye önem verilmeli hoşgörü, saygı ve sevgiden hiçbir zaman ödün verilmemelidir.

Etkili Bir E-posta Yazımı İçin Tavsiyeler

Etkili Bir E-posta Yazımı İçin Tavsiyeler

Etkili bir e-posta yazmanız için izlemeniz gereken bazı yöntemler vardır. Şimdi bu yöntemleri adım adım inceleyelim:

1. Mümkünse Kurumsal E-Posta Kullanın

Bir işletmeyi temsil ediyorsanız, profesyonel bir e-posta adresine sahip olmanız gerekir. Gmail ve Hotmail gibi birkaç saniye içinde e-posta hesabı oluşturabileceğiniz ücretsiz e-posta hizmetleri de mevcuttur. Fakat bu ücretsiz servisleri kullanmak, sizi profesyonelleştikten uzaklaştırır. Bu yüzden Gmail ya da Hotmail  gibi mail adresleri yerine, Uzman Posta gibi profesyonel e-posta servis sağlayıcılarından alacağınız, alan adınıza bağlı [email protected] gibi adresler kullanın.

2.Sen vs. Siz: Hangi Dili Kullanacağınızı Bilin

E-posta yazarken kullanacağınız dil çok önemlidir. Çok samimi olduğunuz bir akadaşınıza e-posta gönderiyorsanız, normal iletişiminizdeki gibi &#;sen&#; dili kullanabilirsiniz. Fakat profesyonel bir iş e-posta&#;sı gönderirken aynı dili kullanamazsınız. Profesyonel iş e-posta&#;larında daha resmi olmanız ve &#;siz&#; dili kullanmanız gerekir.

3.İlgi Çekici Bir Konu Satırı Yazın

E-posta&#;nızın açılma oranını artırmak istiyorsanız, başlamak için en iyi yer, e-posta konu satırıdır. Konu satırını ilgi çekici hale getirmek, e-posta’nızı spam olarak işaretleyen alıcıların sayısında bir azalmaya sağlayacaktır. Ayrıca kullanıcılar konu satırınızdan etkilenir ve yarar sağlayabileceğini düşünürse, e-posta’larınızı kesinlikle açacaktır.

4.  Kendinizi Tanıtın

İş hayatındaki herkes gün içinde çok fazla e-posta alır. Bu yüzden e-posta yazarken kim olduğunuzu ve e-posta&#;yı neden gönderdiğinizi karşı tarafa bildirmeniz gerekir.

5. Yazım Hataları Yapmayın

E-posta&#;nızı göndermeden önce, profesyonel görünmesi için yazım ve dilbilgisi hatalarını tekrar gözden geçirin. İnci gibi yazılmış bir e-posta&#;nın yazım kurallarına dikkat edilmeden yazılan bir e-posta&#;dan bir adım önde olacağını unutmayın.

6. Spam İçeriktenKaçının

E-posta konu satırındaki ve gövdesindeki metinlerde bulunacak tüm büyük harflerden ve birden fazla ünlem işaretinden kaçının. Aşırı kullanım, spam içerikli e-posta gibi görünür. Bu, e-posta açılma oranlarınıza zarar verir. Ayrıca, yeterli sayıda abone sizi rapor ederse, e-posta dağıtımınıza da zarar verebilir ya da e-posta bülten hizmetiniz tarafından kara listeye alınabilirsiniz.

7. Kitlenizi Tanıyın

İhtiyaçlarınızı karşılayan e-posta pazarlama metni yazabilmeniz için kitlenizi tanımak, dönüşümleri artırmak için harika bir yoldur. Müşterilerinizi tanıdığınızda, tıklamalarını artırmanızı sağlayacak e-posta pazarlama metinleri yazmak oldukça kolaydır.

8. Kitlenizle Sohbet Edin

Okuyucuların gerçekten e-posta’nıza tıklamasını istiyorsanız, gerçek bir insan gibi görünmelisiniz. Tek taraflı konuşmaktan kaçınmalı ve sanki masanın karşısında oturan biriyle sohbet ediyormuşsunuz gibi davranmalısınız.

9. Sıkıcı Olmayın

Bir işletmeden gelen e-posta&#;ların katı metinlerle yazılması gerektiğini söyleyen bir kural yok. Bu yüzden e-posta metinlerinizi yazarken, dilinizi okuyucuların hayal gücünü harekete geçirmek için kullanın.

Doğru Kelimeleri Seçin

En iyi e-posta metin örneklerine bakıldığında, en göze çarpan şey kelime seçimidir. Kelime seçimi, e-posta&#;nızı okumayı harika bir deneyim haline getirmek için çok önemlidir. Çoğu e-posta kısa olduğu için her kelime önemlidir.

Okuyucuların hayal güçlerini harekete geçirmek ve duygularına hitap etmek istiyorsanız aşağıdakileri yapmanız gerekir:

  • Kelimelerinizle yaptığınız resmi görmelerine ve hissetmelerine yardımcı olmak için e-posta pazarlama metninize, duygusal kelimelerle dokunuşlar yapın.
  • Konu satırınızdaki güçlü kelimeleri kullanarak okuyucularınıza harekete geçirici mesajlar verin.
  • Yanlış kelimeler kullanmaktan ve kalitesiz pazarlama tekniklerinden kaçının.

Uzun Yazmak Zorunda Değilsiniz, İçeriğinizi Paragraflara Bölün ve Kısa Tutun

E-posta gönderirken aynı mail&#;de birbirinden farklı çok fazla konuya değinmemeye çalışın. E-posta&#;nızı düzenlerken, konuyla ilgili olmayan tüm bilgileri çıkarın, kısa ve basit cümleler kullanın. Mesajınızı beş veya daha az cümleyle anlatmaya çalışın.

Alakalı Olun

Müşteri avatarları, metin yazarlığında odaklanabileceğiniz geniş segmentler sunar, ancak bunların içinde daha küçük segmentler de vardır. Sonuçta, tekrar satın alma yapan bir müşteriyle, ilk kez satın alma yapan yeni bir müşteriye aynı e-posta’yı göndermeyeceksiniz, değil mi? Bu nedenle müşterileriniz arasında segmentasyon yapmanız önemlidir.

Kişisel Olun

E-posta pazarlama metni yazma hakkındaki tüm öneriler, kişiselleştirme hakkında bir ipucu da içerir. Konu satırlarında ve e-posta pazarlama metinlerinde insanların adlarını kullanmanın dikkatlerini çektiği doğrudur, ancak kişiselleştirme bundan daha fazlasıdır.

Okuyucuların Sizi Tanımasına İzin Verin

Kişiselleştirmenin bir başka yönü de abonelerin kim olduğunuzu bilmelerini sağlamaktır. Çoğu kişi, gönderenin resmini görebileceği ve genel gönderen yerine kişisel gönderenin bulunduğu e-postaları almaktan hoşlanır.

Okuyucularınızı Ödüllendirin

Herhangi bir e-posta pazarlama kampanyasının en iyi uygulaması, e-postanızı açtığı için okuyucuları ödüllendirmektir. Ancak bunu güçlendirmek için, hem elde ettikleri faydaları hem de bu faydaların kanıtını göstermek için metne ihtiyacınız olacaktır.

Eyleme Çağrı Butonlarını Göz Ardı Etmeyin

Konu satırının yanı sıra, CTA yani ‘Eyleme Çağrı Butonları&#; e-posta pazarlama kampanyanızın en önemli parçasıdır. Çünkü gerçekleşmesini istediğiniz işlemi yapmanıza yardım ederek abonelerinizden dönüşüm sağlar.

Rakiplerinizi Araştırın

Gerçekten dikkat çeken bir şey yapıp yapmadıklarını görmek için rakiplerinizin e-posta pazarlama bültenlerine (veya ilginizi çeken diğer haber bültenlerine) abone olarak yüksek dönüşüm sağlayan e-postalar için ilham alabilirsiniz.

Mutlaka İmza Kullanmaya Dikkat Edin

E-posta imzasına sahip olmak, her e-posta gönderdiğinizde bir kişiye kartvizit vermek gibidir. Profesyonel görünmek ve şirketinizin kişiliğini göstermek isterseniz, e-posta&#;larınızda mutlaka e-posta imzası kullanmalısınız.

Listemizin sonuna geldik. Artık nasıl e-posta yazmanız gerektiğini biliyorsunuz. Yukarıdaki ipuçlarını kullanarak, e-posta&#;larınızda daha anlamlı sonuçlar görmeye başlayabilirsiniz. Bu ipuçları, birkaç dakika içinde ikna edici bir e-posta oluşturmanızı kolaylaştırır. 


İlgili İçerikler:

E-Posta Nasıl Gönderilir? E-Posta Gönderiminde Sık Yapılan Hatalar

Etkili Bir E-Mail Yazmak İçin Dikkat Etmeniz Gereken 4 İpucu

Her Profesyonelin Bilmesi Gereken 15 E-Posta Görgü Kuralı

Daha Yüksek Açılma Oranına Sahip E-Postalar Oluşturmak İçin 10 Taktik

Daha İyi E-Posta Konu Başlığı Yazmak İçin 12 İpucu

Yapay Zekanın E-mail Yazmayı Kolaylaştıran 3 Katkısı

E-Posta Yazarken Emoji Kullanma Rehberi

Daha İyi E-Posta Konu Başlığı Yazmak İçin 10 İpucu

E-Mail Gönderirken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

E-Mail Nasıl Atılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

İletiyi yanıtlama veya iletme

Nasıl yapıldığını görmek ister misiniz? Videoya göz atın..

  1. Aldığınız iletiden Yanıtla, Tümünü Yanıtla veya İlet'i seçin. Bu düğmeler, ekran çözünürlüğünüze ve Outlook sürümünüze bağlı olarak birkaç farklı yerde bulunabilir. Bunları Okuma Bölmenizin üst kısmında, iletinin sağ kenarında veya ana Outlook şeridinde bulabilirsiniz.

    okuma bölmesi'nde yanıtla, tümünü yanıtla ve ilet komutları

  2. İletinizi yazın.

    Not: Yanıtınız veya iletmeniz Okuma Bölmesi'nde açılırsa ve yanıtınızı yeni bir pencerede açmak istiyorsanız (yazı tipini değiştirmek gibi işlemler yapmak için) Açılır düğmesine tıklayın.

    okuma bölmesinde yanıtlama açılır düğmesi

  3. Alıcılar Kime, Bilgi ve Gizli kutularına eklenebilir veya bu kutulardan kaldırılabilir.

    • Alıcı ekleme    Kime, Bilgi veya Gizli'ye tıklayın ve bir alıcı seçin. Ayrıca, alıcı adını veya e-posta adresini kutuya yazabilirsiniz.

    • Alıcıyı kaldırma    Ada tıklayın ve delete tuşuna basın.

  4. Konu satırını denetleyin. Yanıtla'nın konu satırı otomatik olarak özgün ileti konusunun önünde "RE:" gösterecek şekilde ayarlanır. Bunu yalnızca konu kutusuna yazarak değiştirebilir veya olduğu gibi bırakabilirsiniz. İletilen iletilerin özgün konunun önünde "FW:" bulunur.

  5. Gönder'i tıklatın.

    İpucu: Tüm yanıtlarınızın otomatik olarak yeni bir pencerede açılmasını istiyorsanız, Dosya menüsünden Seçenekler > Posta'ya tıklayın. Yanıtlar ve iletmeler'in altında Yanıtları ve iletilenleri yeni pencerede aç kutusunu işaretleyin.

Yanıt , yeni iletiyi yalnızca özgün gönderene gönderir. Ekler dahil değildir.

Yanıtla yeni iletiyi özgün gönderene ve Kime ve Bilgi satırlarındaki diğer tüm alıcılara gönderir. Ekler dahil değildir.

İlet , yepyeni bir alıcı kümesi yazmanızı sağlar. Bir iletiyi ilettiğinizde, özgün iletiye dahil edilen tüm ekler otomatik olarak eklenir.

Bir iletiyi yanıtlarken neden ekler eklenmemiş?

Bir iletiyi yanıtladığınızda, aynı eki size gönderen kişiye geri gönderileceğinden ekler eklenmez. Bu davranışı değiştirmenin hiçbir yolu yoktur. Yanıtla veya Tümünü Yanıtla'ya tıkladığınızda, özgün dosyanın veya eklemek istediğiniz başka bir dosyanın yeni bir sürümünü ekleyebilirsiniz. Eklerini içeren bir iletiyi diğer kişilere göndermeniz gerekiyorsa İlet seçeneğini kullanın.

Not: Eklerle yanıt isteme özelliğini öğrenmek için bkz. Microsoft Office hakkında geri bildirimde bulunma Nasıl yaparım?.

Tümünü yanıtlamalı mı yoksa yanıtlasam mı?

Tümünü Yanıtla'ya tıklamadan önce, özellikle ileti çok sayıda kişiye veya dağıtım listesine gönderilmişse, herkesin yanıtınızı görmesi gerekip gerekmediğini göz önünde bulundurun. Genelde Yanıtla'yı tıklatmak ve ardından dahil etmek istediğiniz kişileri eklemek daha iyidir. Ya da Tümünü Yanıtla'yı tıklatmaya karar verirseniz, iletinizi görmesini istemediğiniz kişileri kaldırın.

Aynı anda birden çok iletiyi iletebilir miyim?

İki veya daha fazla iletiyi bir iletiyle aynı alıcılara iletmek istiyorsanız, ileti listesine eklemek istediğiniz iletileri seçin. İlk iletiye tıklayın, ardından ek iletileri seçerken Ctrl tuşunu basılı tutun. İletmek istediğiniz tüm iletileri seçtikten sonra, ek olarak eklenen diğer iletilerinizle birlikte yeni bir ileti oluşturmak için ana Outlook Şeridinde İlet'e tıklayın.

Tüm yanıtları ve iletilenleri yeni bir pencerede açabilir miyim?

Outlook'un tüm yanıtları ve iletilenleri otomatik olarak yeni bir pencerede açmasını sağlayabilirsiniz (Okuma bölmesinde değil).

  1. Dosya > Seçenekler'i seçin.

  2. Posta'yı seçin, ardından aşağı kaydırarak Yanıtlar ve iletilenler bölümüne gelin.

  3. Yanıtları ve iletilenleri yeni pencerede aç onay kutusunu işaretleyin.

  4. Tamam'a tıklayın.

E-postayı ek olarak iletebilir miyim?

  1. İleti listesinde e-postayı seçin.

  2. Ana Outlook Şeridinde Diğer > Ek olarak ilet'i seçin. 

    E-postayı ek olarak iletme

Ekler

E-postayı iletirken, oluşturulan ileti özgün iletiyle birlikte gelen tüm ekleri içerir. Daha fazla ek iletiye eklenebilir.

Bir iletiyi yanıtladığınızda, ekler dahil edilmez. Herhangi bir yanıt e-postasına manuel olarak öğe ekleyebilirsiniz.

E-posta iletisini yanıtlama veya iletme, en sık kullanılan Microsoft Office Outlook görevlerinden biridir. Bir e-postayı yanıtlamanın veya iletmenin temelleri burada ele alınır. Arka planı değiştirme veya öğe ekleme gibi e-posta iletilerinizi özelleştirme konusunda yardım diğer konularda mevcuttur.

Ne yapmak istiyorsunuz?

Göndereni yanıtlama

  1. Yalnızca bir e-posta iletisini gönderene yanıt vermek istediğinizde aşağıdakilerden birini yapın:

    • İleti seçildiğinde ancak kendi penceresinde açılmadığında     Standart araç çubuğunda Yanıtla’ya tıklayın.

      Standart araç çubuğunun parçası

    • İleti açıkken içeriği gördüğümdeİleti sekmesinde Yanıtlama grubunda Yanıtla'yı tıklayın.

      İleti sekmesi

  2. İletinizi oluşturun.

  3. Gönder'e tıklayın.

    İleti sekmesi

Sayfanın Başı

E-postanın gönderenini ve tüm alıcılarını yanıtlama

Bir e-posta iletisinin gönderenini yanıtlayabilir veya Kime ve Bilgi alanlarında listelenen herkesi ekleyebilirsiniz.

Çoğu durumda, yanıtlarınıza herkesi eklemeniz gerekmez. Tümünü Yanıtla seçeneğini kullandığınızda, özellikle de cevabınızda çok sayıda alıcı veya dağıtım listesi bulunduğunda dikkatli olun. Yanıtla seçeneği yalnızca göndericiyle iletişim kurmanız gerektiğinde daha iyi bir seçimdir. Veya yanıtınızı okuması gerekmeyen kişi adlarını ve dağıtım listelerini silin.

  1. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • İleti seçildiğinde ancak kendi penceresinde açılmadığında     Standart araç çubuğunda Tümünü Yanıtla'yı tıklayın.

    • E-posta açıkkenE-posta sekmesindeki Yanıtla grubunda Tümünü Yanıtla'ya tıklayın.

  2. İletinizi oluşturun.

  3. Gönder'e tıklayın.

İpucu: Yalnızca bazı alıcılarla iletişim kurmanız gerekiyorsa, Kime veya Bilgi kutusunda bir alıcının adına tıklayarak adlarını vurgulayabilir ve DELETE tuşuna basarak iletinin diğer alıcılarını silebilirsiniz.

Sayfanın Başı

E-postayı iletme

Bir mesajı ilettiğinizde, alıcıları Kime, Bilgi ve Gizli kutuları içinde belirtirsiniz. İleti, özgün iletiyle gelen tüm ekleri içerir. Ek öğeler eklemek için bkz. E-posta iletisine dosya veya başka bir öğe ekleme.

İpucu: İki veya daha çok e-postayı iletmek isterseniz, ilk e-postayı seçin, her bir iletiyi seçmek için CTRL tuşuna basın ve ardından İlet'i tıklayın. Her e-posta, yeni bir e-postada ekler olarak iletilir.

  1. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • İleti seçildiğinde ancak kendi penceresinde açılmadığında     Standart araç çubuğunda İlet öğesine tıklayın.

    • E-posta açıkkenİleti sekmesindeki Yanıtlama grubunda İlet'e tıklayın.

  2. İletinizi oluşturun.

  3. Kime kutusuna alıcı adlarını girin.

    Not: İleti göndermek için Kime, Bilgi veya Gizli kutusunda en az bir geçerli e-posta alıcısının olması gerekir.

    Listeden alıcı adları seçmek için Kime, Bilgi veya Gizli düğmesine tıklayın.

    Bilgi ve Gizli kutuları hakkında daha fazla bilgi

    Bilgi birebir kopyalamanın kısa bir yoludur. Bir Outlook e-posta iletisinde bu kutuya bir alıcıyı eklerseniz, iletinin bir kopyası bu alıcıya gönderilir ve alıcının adı iletinin diğer alıcılarına görünür.

    Gizli birebir kopyalamanın kısa bir yoludur. Bir e-posta iletisinde bu kutuya bir alıcının adını eklerseniz, iletinin bir kopyası o alıcıya gönderilir ve alıcının adı iletinin diğer alıcıları tarafından görülemez. Bir ileti oluştururken Gizli kutusu görünmüyorsa, kutuyu ekleyebilirsiniz.

    • Seçenekler sekmesinde, Alanlar grubunda Gizli’yi Göster’i tıklayın.

  4. Gönder'e tıklayın.

Sayfanın Başı

Özgün ileti otomatik olarak dahil edilmesin

  1. Ana Office Outlook pencerede, Araçlar menüsünde Seçenekler'i tıklayın.

  2. Tercihler sekmesini ve ardından E-Posta Seçenekleri’ni tıklayın.

  3. Yanıtlar ve İletimler altında, Bir iletiye cevap verirken açılır listesininde, Ögün iletiyi dahil edilmesin seçeneğini belirleyin.

    E-posta Seçenekleri iletişim kutusu

Sayfanın Başı

Eksik Gönder düğmesinde sorun giderme

Gönder komutu olmadan, e-posta iletisi gönderemezsiniz. Bu bölüm, Gönder komutunu bulmanıza, Gönder komutunun eksik olmasının olası nedenlerini ve sorunu düzeltmek için gerekli adımları sağlamayı amaçlar.

Gönder komutu, Kime, Bilgi ve Gizli kutuları öğesinin yanında yer alır.

İleti sekmesi

Outlook yapılandırılmış bir e-posta hesabı olmadan çalıştığında, Gönder komutu görünmez ve e-posta iletisi gönderilemez.

İleti sekmesi

Çoğu kişi bir e-posta hesabıyla Outlook kullanır. Ancak, bir e-posta hesabının yapılandırılmama nedenlerinin listesi aşağıdadır:

  • Outlook , e-posta desteği olmadan yapılandırıldı     Yaygın olmasa da, Outlook yalnızca kişileri, görevleri veya takvimleri yönetmek için yapılandırılabilir.

  • E-posta hesabı kurulumu yarıda kesildi     Outlook ilk kez çalıştırıldığında, bir e-posta hesabının kurulum işlemi tamamlanmadı.

  • Hesap yapılandırma dosyası bozuk     E-posta hesabı yapılandırma bilgilerini depolamak için kullanılan yapılandırma dosyasına zarar verilmesi, önceden yapılandırılmış bir e-posta hesabının görünmemesine neden olabilir.

Not:  Kişisel Klasörler dosyası (.pst) olarak bilinen bir Outlook veri dosyasını açabilir, önceden alınan e-posta iletilerini görüntüleyebilir ve ileti oluşturma penceresi açmak için Yeni ileti, Yanıtla, Tümünü yanıtla veya İlet komutlarını kullanabilirsiniz. Ancak, en az bir e-posta hesabı yapılandırılmadığı sürece Gönder düğmesi görünmez.

Bir e-posta hesabının yapılandırıldığını doğrulama

İlk olarak, bir e-posta hesabının yapılandırılıp yapılandırılmadığını denetleyin.

  • Araçlar menüsünde Hesap Ayarları'na tıklayın.

    Hesap Ayarları komutu eksik

    Hesap Ayarları komutu Outlook içindeki Araçlar menüsündedir. Outlook'un önceki bir sürümünü kullanıyorsanız, aşağıdaki yönergeler geçerli değildir. Bu ürünle birlikte gelen Yardım'ı kullanın. Kullandığınız programın başlık çubuğunda Outlook Express görüntüleniyorsa, Outlook ile aynı olmayan bir program kullanıyorsunuz demektir. Yardım için Outlook Express'teki Yardım bölümüne bakın.

    Outlook'ta Kişi özellikleri

E-posta sekmesindeki Ad altında listelenen hiçbir girdi yoksa, Outlook profilinizde yapılandırılmış e-posta hesabı yoktur.

E-posta hesabı eklemek için E-posta hesabı ekleme veya kaldırma konusuna bakın.

Bir e-posta hesabı yapılandırılmış, ancak Gönder düğmesi yine de eksik

Bir e-posta hesabı listeleniyorsa, hesabı kaldırıp yeniden eklemeyi deneyin. Outlook e-posta kurulumu konusuna bakın.

Yeni bir ileti oluşturduğunuzda veya bir iletiyi yanıtladığınızda veya ilettiğinizde Gönder düğmesi görünmüyorsa, yeni bir Outlook profili oluşturmayı deneyin ve ardından e-posta hesabınızı ekleyin. Yeni bir e-posta profili oluşturma konusuna bakın.

İngilizce e-posta nasıl yazılır? diye merak ediyorsanız, kesinlikle yalnız değilsiniz. İş dünyasında, okul hayatında, resmi yazışmalarda, normal hayatta, uluslararası farklı kültürden ve dilden insanlarla çoğunlukla mail üzerinden iletişime geçeriz. İngilizce olarak güçlü ve anlaşılır bir e-posta yazabilmek gerçekten önemli bir beceridir. İş bulmanıza, arkadaş edinmenize, üniversiteye girmenize ve çok daha fazlasına yardımcı olabilir.

Siz de ilk kez İngilizce e-posta yazıyorsanız ya da bu konuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, İngilizce e-posta yazma ile ilgili ipuçları bulabileceğiniz bu kılavuz oluşturduk.

Haydi başlayalım!

İngilizce E-posta Nasıl Yazılır? Genel İpuçları

  • Kısa cümleler kullanın
  • Bir yazım denetleyicisi kullanın (Ör; Grammarly)
  • Mümkünse, e-posta&#;nızı ana dili İngilizce olan birine kontrol ettirin
  • E-posta’nızı göndermeden önce tekrar tekrar okuyun
  • Uygun bir selamlama ile başlayın
  • Noktalama işaretlerine dikkat edin
  • Paragraflar arasına boşluk koyun
  • Google Translate Kullanın

Aşağıda İngilizce e-posta yazarken işinize yarayabilecek bazı önemli ipuçlarını listeledik:

1. Kısa cümleler kullanın

E-posta yazarken uzun ve açıklayıcı cümleler yazmayı sevebilirsiniz, ancak bunlar genellikle okuyucu için çok kafa karıştırıcıdır. Okuyucunun anadili İngilizce değilse, bu, özellikle dikkat etmeniz gereken bir noktadır. Bu yüzden İngilizce cümlelerinizi en kısa şekilde nasıl yazabiliyorsanız, o şekilde yazın.

İngilizce yazmak konusunda çok rahatsanız, uzun ve daha karmaşık cümleler kullanabilirsin. Ama yine de, anlatmak istediğinizi en kısa şekilde özetlemeye odaklanın.

2. Bir yazım denetleyicisi kullanın

Çoğu e-posta programında bu seçenek bulunsa da, e-posta göndermeden önce bir yazım denetleyecisi kullandığınızdan emin olun. Eğer e-posta servis sağlayıcınız İngilizce yazım denetimi sunmuyorsa, tarayıcınıza Grammarly gibi bir uzantı ekleyebilir ve herhangi bir şey yazarken bu aracı kullanabilirsiniz.

Grammarly

3. Mümkünse, e-posta&#;nızı ana dili İngilizce olan birine kontrol ettirin

Anadili İngilizce olan birini tanıyorsanız veya çok iyi İngilizce konuşan arkadaşlarınız varsa, e-posta’nızı göndermeden önce onlardan incelemelerini isteyebilirsiniz. E-posta’nız özellikle önemli bir şey hakkındaysa, bu kuralı kesinlikle uygulamanız gerekir.

4. E-posta’nızı göndermeden önce tekrar tekrar okuyun

E-posta’nızı kontrol etmek için ana dili İngilizce olan birini bulmak her zaman mümkün olmayabilir. Böyle durumlarda, e-posta’nızı kendi kendinize yüksek sesle okumaya çalışın. Her şeyden önce, bu, telaffuzunuz üzerinde çalışmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, dilbilgisindeki hataları görmenize ve duymanıza da yardımcı olabilir.

5. Uygun bir selamlama ile başlayın

Türkçe e-posta’larda olduğu gibi İngilizce e-posta yazarken de, uygun bir selamlama ile başlayın. Kişiyi iyi tanıyorsanız ve bu resmi olmayan bir e-posta’ysa, &#;Hey [İsim]&#; demeniz yeterli. Biraz daha sıradan olmak istiyorsanız, &#;Hi [İsim]&#; veya &#;Hello [İsim]&#; da kullanabilirsiniz.

Birçok araştırmaya göre, kişisel e-posta’larda ve mektuplarda selamlamadan sonra virgül, iş veya resmi e-posta’larda ya da mektuplarda selamlamadan sonra iki nokta üst üste kullanılır. Ancak bu kuralların ne kadar geçerli olup olmadığından emin değilseniz, virgül kullanmak muhtemelen her zaman daha iyi olacaktır.

6. Noktalama işaretlerine dikkat edin

İngilizce e-posta’larda da her cümleye büyük harfle başlayın ve her cümlenin sonuna nokta veya başka uygun noktalama işaretleri koyduğunuzdan emin olun. Bu küçük bir ayrıntıdır, ama gerçekten olumlu bir izlenim bırakmaya yardımcı olabilir.

7. Paragraflar arasına boşluk koyun

Paragraflar arasında boşluk bırakmazsanız, e-posta’yı göndereceğiniz kişi dev bir metin bloğu ile karşılaşır. Bu yüzden paragraflar arasında, “Enter” tuşuna iki kez basarak boşluk bırakmanız gerekir. Bu şekilde e-posta’nızın okunması çok daha kolay olacaktır. 

8. Google translate kullanın

Google Translate uluslar arası e-mail yazma sürecinde sizin en büyük destekçiniz olabilir. İngilizce yetkinliğiniz dilediğiniz uzmanlık seviyesinde olmayabilir. Dolayısıyla, kullanmakta zorlanacağınız İngilizce kalıpları Google Translate size çevirebilir.

Son dönemlerde Yapay zekanın da Google Translate altyapısına entegre edilmesiyle artık neredeyse hatasız çeviriler yapabilmektedir. İngilizce e-mail yazarken yazının tümünde bahsettiğimiz noktalara dikkat ederek Çeviri programları kullanıp günün sonunda dilediğiniz e-postayı yazabilirsiniz.

Temel E-mail Yapısı

Farklı e-posta şablonlarına girmeden önce, kendi kendinize nasıl e-posta oluşturacağınızı bilmek önemlidir. Çoğunlukla, içeriği ne olursa olsun her e-posta, aynı temel öğelerle aynı yapıyı izleyecektir. Bir bütün olarak doğru ve etkili e-posta yazımı sağlamak için bu unsurları bilmelisiniz.

Profesyonel e-posta yazmanın temel unsurları:

  • E-maili göndereceğiniz E-mail Adres(ler)i
  • Konu
  • E-mail Giriş
  • E-mail Gövdesi
  • E-mail Kapanışı
  • E-mail İyi Dilekler ve Teşekkür
  • E-mail imzası/altbilgisi

İngilizce E-posta Yazma ve İngilizce Email Örnekleri

İngilizce email yazmadan önce aşağıdaki genel kuralları her zaman uygulamanız gerekir:

Nezaket: Resmi bir dil kullanmanıza gerek yoktur, ancak kibar ve arkadaş canlısı görünmeniz gerekir. Bu nedenle, herhangi bir istekte bulunursanız, bunları kibarca yaptığınızdan emin olun.

Örneğin, &#;Write me back &#; Bana geri yaz&#; demek yerine, &#;Please write back when you have a chance. &#; Lütfen fırsatın olduğunda tekrar yaz&#; gibi bir şey deneyin.

Eğer e-posta göndereceğiniz kişiyi çok iyi tanıyorsanız, bu tür e-posta’lara muhtemelen daha fazla şaka veya gayri resmi yorum ekleyebilirsiniz. Ancak, özellikle alıcıyı iyi tanımıyorsanız, e-posta’nızın tonu konusunda yine de dikkatli olun.

Selam: Selamlama için &#;Dear [İsim]&#; kullanımı yaygındır.

Hitap ve Selamlaşma;

Dear Mr. Smith,Sayın Smith Bey, (erkek)
Dear Sir/Madam,Sayın beyefendi/hanımefendi,
Dear Miss Dawson,Sayın Dawson Hanım, (bekar kadın)
Dear Mrs. Clarke,Sayın Clarke Hanım, (evli kadın)
Dear Ms. Black,Sayın Black Hanım, (medeni durum bilinmiyorsa)
Dear John,Sayın John,
Dear Bill White,Sayın Bill White,
Dear Jane,Sevgili Jane,
To whom it may concern,İlgili kişiye,

Kapanış: Veda etmek için &#;Thanks &#; Teşekkürler&#;, &#;See you soon! &#; Yakında görüşürüz!&#; gibi bir şey kullanın. Ayrıca imzanızda yer alacak olsa bile adınızı mutlaka yazın.

E-mail kapanışı için kullanabileceğiniz kalıplar;

İş Yazışmalarında Kapanış;

If you require assistance, please contact me.Eğer yardıma ihtiyaç duyarsınız lütfen benimle irtibata geçin.
If you need more help, please feel free to contact me.Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
If you have further questions…Daha fazla sorunuz olursa…
For further information…Daha fazla bilgi için…
If you require more information…Daha fazla bilgi isterseniz…
Please contact me…Lütfen benimle iletişime geçin…
Should you have any further questions, please do not hesitate to contact me.Başka sorunuz olursa, lütfen benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Hope the above helps, but email again if you’re still having any difficulties.Umarım yukarıdakiler yeterli olur ancak yine de zorluk yaşarsanız lütfen mail atınız.
If you require any further information, feel free to contact me.Daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen benimle iletişime geçin.
I look forward to hearing from you.Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

İş Yazışmalarında İyi Dilekler ve Teşekkür;

Regards,Saygılar,
Best regards,İyi dileklerimle,
Yours faithfully,Saygılarımla,
Yours sincerely,Saygılarımızla,
Respectfully yours,Saygılarımla,
Thanks,Teşekkürler,
Yours,Sevgiler,
Thank you for your assistance.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Thanks in advance.Şimdiden teşekkür ederim.
Thank you for your help in this matter.Bu konudaki yardımlarınız için teşekkür ederim.
Thank you for your interest.İlginiz için teşekkür ederiz.

İngilizce E-mail Örnekleri

Aşağıdaki örnekte İngilizce konuşulan başka bir ülkeye seyahat edeceğinizi düşünelim. Oraya vardığınızda, bir ailenin yanında kalacaksınız. Yani yurtdışı değişimi için başvurduğunuz organizasyon sizi bir aile ile eşleştirdi ve yüz yüze görüşmeden önce kendinizi tanıtmanız gerekiyor.

İş (Business Formal E-mail) e-mail örneği;

Subject: Meet the new Customer Support Representative

Dear team,

I am pleased to introduce you to [Name] who is starting today as a Customer Support Representative. She will be providing technical support and assistance to our users, making sure they enjoy the best experience with our products.

Feel free to greet [Name] in person and congratulate her with the new role!

Best regards,
[Your name]
[Job title]

Kaynak: seafoodplus.info

Subject: Vacation request for September,

Dear Mr./Ms. [Last name],

I would like to request a vacation from Monday, September 9th till Friday, September 13th.

I will make sure to complete all my current projects and pending tasks in advance before the vacation. My colleagues [Name] and [Name] will cover my responsibilities during my absence.

Looking forward to your approval.

Sincerely,
[Your name]
[Job title]

Kaynak: seafoodplus.info

Dear Mr Mitchell,

I am writing in reference to the current situation with the Skipton Airport Project. We have a number of questions which we hope you could answer.

First of all, could you please provide us with an update on where you are on the Skipton Airport Project. We would also appreciate it if you could clarify what the current issues with the delivery system are, and confirm when you expect them to be resolved.

In addition, at the end of our last meeting we requested a copy of the latest project update report. Unfortunately, we have still not received it. We would appreciate it if you could forward this to us.

Could you also please confirm whether the post-installation support covers the equipment 24 hours a day? And what is actually included in the support? In particular, we would like to have confirmation if the cost of parts and labour are included in the package? We require this information as soon as possible.

And lastly, we are considering extending the period of the post-installation support from your company from 6 months to 12 months. We would be very grateful if you could provide us with a quote for this extension.

I would really appreciate it if you could deal with these matters urgently.

I look forward to hearing from you.

Yours sincerely,

Ian McAdam
Development Manager

Kaynak: seafoodplus.info

İş (Business Less Formail) E-mail Örneği;

Hi Ian,

Everything is going well at the moment. We&#;re a little bit busy, but that&#;s good.

In answer to your email about the current situation with the Skipton Airport Project, please find the answers to your questions below:

We successfully completed stage 2 on Monday and currently we&#;re preparing to start stage 3. In general, the project is going well. We haven&#;t had any problems with the machinery but there are still some minor issues with the delivery system. As was said in our last meeting, the problem with the delivery system is because of the software. It&#;s a very common software issue and we just need time to correct the code. Don&#;t worry, we&#;re looking into it and we expect that it will be resolved by the end of the month.

I apologise that you haven&#;t received a copy of the updated Project Report earlier. I have attached a copy of the report below.

To answer your question about the post-installation support package we offer, I can confirm that it includes both remote and call-out site support 24 hours a day, days a year. This covers remote monitoring, a service every 3 months, service engineer visits and the cost of all parts and labour.

Regarding the quote for an extension to the period of post-installation support from 6 months to 12 months. I think we should discuss this subject at the next project update meeting.

I hope that this answers your questions.

Give me a ring if you need anything else.

Regards,

David Mitchell
Project Manager

Eğitim maksadıyla yazılan e-mail örneği;

Dear ABC Family,

Hello, my name is Suzan. I received a confirmation letter from the exchange organization today. It said I’ll be staying with you for two months later this year. I wanted to introduce myself so you can know a bit more about me.

I’m 17 years old. I like listening to classical music, playing volleyball and reading adventure books. I will graduate from high school later this year, and I hope to go to college next year. I’ve never traveled outside of my country, so meeting you and visiting your country will be an exciting, new experience for me! 

I’d also like to know more about you, so if you have a chance, please write back at this email address. If you have any questions for me, I’d be happy to answer them.

Thanks again for agreeing to host me—I’m very excited to meet you in person!

Suzan

Aşağıdaki örnekteki kalıbı ise, daha önceden tanıdığınız, fakat çok yakın olmadığınız birinden bilgi almak isterken kullanabilirsiniz.

Akademik e-mail örneği;

Dear Professor Harley,

I really enjoyed your Introduction to Creative Writing Course, and I was interested in continuing by taking the Advanced Writing Course next semester. I’d like to meet with you to ask a few questions about the course, and also to get more information about the scholarship for international students.

Would it be possible to meet with you at your office sometime next week? I’m available during your regular office hours on Tuesday and Thursday ( p.m.), but if you’re busy on those days, I could also meet any time on Friday afternoon. Please let me know what day and time would work best for you.

Thanks very much for your time and help!

Jennifer Stamp

Arkadaşa yazılan e-mail örneği;

Hey Sam,

How’s it going? I was going to text you, but then I realized I had too much to say!

Sorry I didn’t answer your text right away earlier, I was at a lunch meeting. It was soooo boring lol. After the meeting we had pizza and soda though, so everyone was happy.

You know that I’m visiting New York atm*, right? Well I’m meeting with an old friend tomorrow and I wanted to get your thoughts on it. He’s the guy I met last year at that awesome New Year’s party. The one with the really nice shoes, remember?

And guess what. I have no idea how I should dress. Help!

[Your Name]

Kaynak: seafoodplus.info

İlgili İçerikler:

Teşekkür Maili Nasıl Yazılır? En İyi 10 Teşekkür Maili Örneği

İş Başvuru Maili Nasıl Yazılır? Hayalindeki İşe Girmek İçin E-Posta Hazırlama

İstifa Maili Nasıl Yazılır, Nasıl Bitirilir?

Veda Maili Nasıl Yazılır? Veda Maili Örnekleri

Kurumsal E-mail Nasıl Yazılır? Profesyonel Mail Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Otomatik Yanıt Maili Nasıl Yazılır? Ofis Dışında Veya Tatilde Yanıtı Mail Örnekleri

Yapay Zeka Destekli En İyi 10 E-mail Yazma Aracı ve Yazma Asistanı (Ücretsiz ve Ücretli)

Yapay Zekanın E-mail Yazmayı Kolaylaştıran 3 Katkısı

ChatGPT İle Maillere Cevap Verme, Yapay Zeka İle Etkili Mail Yazma

Yapay Zekanın E-Posta Yönetimine 8 Katkısı

E-posta Nasıl Yazılır? Etkili Bir E-Mail Yazmak İçin Tavsiyeler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir