photoshop resmi yuvarlak yapma / Photoshop Resim Yuvarlark Nasıl Kırpılır ? – Webdunya

Photoshop Resmi Yuvarlak Yapma

photoshop resmi yuvarlak yapma

Photoshop’ta görüntüyü bir daireye kırpın

Adobe Photoshop logosu

Adobe Photoshop’ta, bir görüntüyü daire gibi dikdörtgen olmayan bir şekle hızlıca kırpmak kolaydır; bu, dairesel sosyal medya vesikalıklarını görselleştirirken yararlı olabilir. İşte nasıl yapılacağı.

Öncelikle, kırpmak istediğiniz görüntüyü Mac veya Windows bilgisayarınızda Photoshop ile açın. Photoshop penceresinde, sağ taraftaki kenar çubuğunda bulunan “Katmanlar” panelini bulun. Katmanlar panelinde “Arka Plan” katmanını bulun ve yanındaki kilit simgesini tıklayın. Kilit simgesi yoksa, hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur.

Not: Katmanlar panelini görmüyorsanız menü çubuğunda Pencere’yi tıklayın ve Katmanlar’ı seçin.

Photoshop penceresindeki Katmanlar panelindeki kilit simgesine tıklayın

Dikey araç çubuğunda, Seçim Çerçevesi Aracı simgesine (noktalı dış hatları olan bir dikdörtgene benzeyen) sağ tıklayın ve “Oval Seçim Çerçevesi Aracı” nı seçin.

Photoshop penceresinden Eliptik Seçim Çerçevesi Aracını seçin

Eliptik Seçim aracı etkinleştirildiğinde, Shift tuşunu basılı tutun ve farenizi veya izleme dörtgeninizi kullanarak fotoğrafınızda kırpmak istediğiniz alan üzerinde mükemmel bir daire çerçevesi çizin. Shift tuşunu kullanmazsanız bir elips çizin.

Photoshop penceresinde fotoğrafınızda bir daire seçimi yapın

Seçiminizi yaptıktan sonra, fotoğrafınızda seçilen alana sağ tıklayın ve ‘Tersini Seç’e tıklayın. Bu, daire içine alınmış alan dışında fotoğrafınızdaki her şeyi seçecektir.

Photoshop'un bağlam menüsünden Tersini Seç'e tıklayın

Windows kullanıyorsanız, Geri tuşuna basın. Mac kullanıyorsanız, Sil tuşuna basın. Bu, fotoğrafınızdaki dairenin dışındaki alanı siler.

Photoshop'ta daire içine alınmış fotoğraf

Fotoğrafınızın çevresinde hala çok sayıda kullanılmayan alan var. Bu alanı kaldırmak için Photoshop menü çubuğundan Görüntü> Kırp’ı tıklayın.

Photoshop'un Görüntü menüsünde Kırp seçeneği

Kırpma penceresinde, “Esas Alınan” bölümünde “Şeffaf Pikseller” i seçin. Ardından, “Uzakta Kes” bölümündeki tüm kutuların işaretlendiğinden emin olun ve “Tamam” ı tıklayın.

Photoshop'un kırpma penceresinden saydam pikselleri kaldırın

Görüntünün tuval boyutu, görüntüden kırptığınız sadece daire kısmına küçültülecektir.

Photoshop'ta dairesel bir görüntü

Bu görüntüyü kaydetmek için menü çubuğunda Dosya> Farklı Kaydet’i tıklayın.

Photoshop Dosya menüsünden Farklı Kaydet'i seçin

Farklı Kaydet penceresinde, “Biçim” menüsünden “PNG” yi seçin. PNG formatı şeffaflığı korur (dairesel fotoğrafınızın kullandığı), ancak JPEG bunu yapmaz.

Photoshop'un kaydetme penceresiyle bir görüntüyü kaydedin

Ardından fotoğrafınız için bir ad girin, kaydetmek için bir klasör seçin ve pencerenin altındaki “Kaydet” i tıklayın. İşte bu!

İLİŞKİLİ:JPG, PNG ve GIF arasındaki fark nedir?




Source link

Adobe Photoshop programı sayesinde bir resmin ve fotoğrafın üzerinde yapmamıza olanak sağlamaktadır. Fakat bu işlerde biraz yeni isek birazda programın kullanılmasını tam kavrayamadıysak bu işler bizim için bir sıkıntı haline dönüşebiliyor. Photoshop resmi kenarlarını yuvarlak yapma yada photoshop resmi yuvarlak kırpma işlemi aslına bakılırsa bir 5-6 tıklık işimizi alacaktır.

 

Photoshop Resim Yuvarlark Nasıl Kırpılır ?” terimini internette arama sebebimiz ise en basit nedeni ile programın kullanılmasına tam ayak uyduramadığımız dan dolayıdır.

 

 

Photoshop Resim Yuvarlark Nasıl Kırpılır ?

 

Adobe Photoshop programı sayesinde her hangi bir fotoğrafı yada resmi yuvarlak yapma işlemi için öncelikle Adobe Photoshop programını açmalıyız.

 

  • Adobe Photoshop programını açın.
  • Kenarlarını yuvarlak yapmak istediğimiz resmi Photoshop programında açınız.
  • Sağ tarafta yer alan  ve atmış olduğumuz resimde “Katman Kilidi” var ise kilit simgesi üzerine çift tıklayarak katman kilidini kaldırınız.
  • Daha sonrasında ise sol tarafta ki menüde yer alan “Yuvarlak İşaretleme Aracı” nı seçiniz. Eğer Dikdörtgen İşaretleme Aracı seçili ise sağ tuşa tıklayarak Yuvarlak İşaretleme Aracını seçebilirsiniz.
  • Resmin neresini yuvarlak içine almak istiyor iseniz seçiniz.
  • Daha sonrasında yuvarlak içine aldıktan sonrasında “Sağ Tık” yapınız ve ardından “Seçimin Tersini Seç” butonuna basınız.
  • Ardından elinize sol tarafta ki menüden “Silgi” yi alarak her tarafı silmeye başlayabilirsiniz.

 

Silgiyi alıp silmeye başladıktan sonrasında ise sadece yuvarlak olarak seçmiş olduğumuz yerin kalmış olduğunu göreceksiniz. Artık resmin kenarlarını yuvarlak yapma işlemini başarı ile gerçekleştirmiş oldunuz. Bundan sonrasında ise resminizi her hangi bir yerde kullanmak için kaydedecek iseniz PNG formatı ile kaydetmeyi unutmayın.

] }

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası