15 tatil kaç gün olacak 2016 / 15 tatil, sömestr, yarıyıl tatili ne zaman?

15 Tatil Kaç Gün Olacak 2016

15 tatil kaç gün olacak 2016

15 tatil ne zaman başlayacak? (Sömestr yarıyıl tatili) 2016-2017

Uzun ve yorucu bir eğitim öğretim döneminin ardından öğrenciler yarıyıl tatili için gün saymaya başladılar. Hem velilerin hem de öğrencilerin merakla beklediği 15 tatili ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen sömestr açıklaması!

Okulların açılmasının üzerinden uzun bir süre geçmesi ile birlikte bütün öğrenciler yorulduğu gibi onlarla birlikte eğitim ve öğretim sürecine dahil olan veliler de oldukça fazla yoruldular. Özellikle bir dönem boyunca soğuk havaların etkisi, yeni saat uygulaması sebebiyle havaların aydınlanmadan okul yollarına düşme zorunluluğu ve özellikle büyük şehirlerde oluşan trafik problemi sebebiyle çocukların yorgunluğu gün geçtikçe daha fazla arttı. Ve neredeyse her anlarında çocuklarıyla beraber olan veliler de onlara yardımcı olmaya çalışırlarken yoruldular. İşte bu sebepler ile birlikte halk arasında sömestr tatili, yarı yıl tatili, ara dönem tatili de denilen 15 tatilin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu ve öğrenciler ile birlikte veliler tarafından en çok sorulan soru şunlar oldu. 15 tatil ne zaman, sömestr tatili ne zaman, ara dönem tatili kaç gün sürecek, 15 tatil uzadı mı, ikinci dönem ne zaman başlayacak, karneler ne zaman alınacak?

SÖMESTR TATİLİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Hem veliler hem de öğrenciler tarafından büyük bir heyecan ile beklenen sömestr tatili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan resmi açıklamaya göre 23 Ocak Pazartesi günü başlayacaktır. 3 Şubat Cuma günü ise son bulacaktır. Tatil tarihi öncesinde ve sonrasında bulunan hafta sonlarını da tatil günleri içerisine eklendiğinde öğrenciler ve velileri tam tamına 16 gün tatil yapabilecekler. 15 tatilin bitmesi ile 2016 / 2017 Eğitim ve Öğretim Yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat Pazartesi günü başlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ikinci dönemin son bulacağı tarih ise 9 Haziran 2017 Cuma günü olarak belirtilmiştir.

15 tatilin uzayacağı yönünde söylentiler halk arasında adeta kulaktan kulağa yayılmaktadır fakat bu yöndeki duyumlar hiçbir şekilde doğru bir bilgiyi yansıtmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’da (MEB) tatilin uzayacağına yönelik resmi bir açıklama yapmamıştır. Zaten 15 tatilin uzaması demek eğitim ve öğretim dönemi içerisinde ki konuların yetiştirilebilmesi adına ikinci dönemin uzatılması demektir bu durum da özellikle sıcak havaların yaşandığı haziran ayında okulların uzaması demek olduğundan çocukların verimleri düşecek ve yeni olan konuları anlamalarını güçleştirecektir. Bu sebeple 15 tatilin uzaması gibi bir durum mümkün değildir. Böyle bir durumun gerçekleşmesi için ülke içerisinde doğal afet ya da terör saldırıları gibi üzüntü verici olayların gerçekleşmesi gerekmektedir. Şuan için böyle bir durum söz konusu değildir.

15 tatil öğrenciler ve veliler için bir dinlenme ve ikinci döneme daha dinç bir şekilde gelebilmek için yenilenme dönemi olduğu gibi çocuklar ve ebeveynler arasında ki ilişkileri kuvvetlendirmek için de büyük bir fırsattır. Ebeveynleri ile arasında ki bağları kuvvetli olan çocuklar daha verimli olmaktadırlar bu sebeple ebeveynlerin çocuklarıyla bu dönem içerisinde daha fazla ilgilenmeleri tavsiye edilmektedir. Çocukları ile kültürel faaliyetlere katılabilir onları sinema, tiyatro gibi faaliyetlere götürebilir, spora teşvik edebilirler bunun dışında onlarla şehirlerinde bulunan tarihi yerleri de gezerek çocuklarının gelişimlerine katkıda bulunabilecekleri gibi aralarındaki bağları da kuvvetlendirmiş olabilirler.

Bütün bunların dışında 15 tatil çocukların kitap okumaları için de büyük bir fırsattır bu süreç içerisinde çocuklar bolca kitap okumaya teşvik edilmeli ve en az iki kitap okunmaları sağlanmalıdır. Gerekirse veliler de çocukları ile birlikte kitap okumalı kitap okuma saatleri düzenleyerek çocuklarının kendilerini örnek almalarını sağlamalıdırlar bu sayede çocuklar kitap okumayı seveceklerdir ve kitap okuyor olmak çocuklarının bütün geleceklerini olumlu yönde etkileyecektir.

Sömestr tatili (15 tatil) ne zaman? MEB 2017

2016-2017 eğitim öğretim dönemi 19 Eylül'de başladı. Öğrenciler merakla yarıyıl tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada yarıyıl tatilinin 23 Ocak 2017 günü başlayacağı belirtildi.

İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017'de başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanan çalışma takvimi şöyle:

"2016-2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül 2016´da başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Hazırlanan 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.

2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.
Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak."

2017 YILINDA RESMİ TATİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

Yılbaşı: 1 Ocak 2017-Pazar

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2017- Pazar

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017- Pazartesi

Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017- Cuma

Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017

15 Temmuz Şehitleri Anma Günü: 15 Temmuz 2017 Cumartesi

Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba

Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017- Pazar 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası