dondurulmus limon portakal limonata / 1 Portakal 1 Limon İle 3 Litre Limonata Yapalım - Nefis Yemek Tarifleri

Dondurulmus Limon Portakal Limonata

dondurulmus limon portakal limonata

Hesaplı Tazelik

Kişiye özel limonata tarifi de deneme yanılmayla ortaya çıkıyor dolayısıyla. Durum böyle olunca tarifler kadar yöntemler de değişiklik gösteriyor. Yıllarca limonların kabuklarını rendelediniz, şekere yatırdınız, ovdunuz, kilo kilo limonları sıktınız. Peki hem çok pratik ve lezzetli hem de gerçek aromalı bir yöntem olan donmuş limon ile kolay limonata yapımını duymuş muydunuz?

Donmuş Limon ile Kolay Limonata Nasıl Yapılır?

Öncelikle şunu belirtelim, ev yapımı limonatanın tadını aldıktan sonra asla hazır limonata içmek istemeyeceksiniz. Sıcak havalarda kapınızı çalan misafirleriniz yalnızca 10 dakikada nasıl bu kadar lezzetli bir limonata yapabildiğinize hayran kalacaklar. Hem de katkısız, koruyucusuz, renklendiricisiz&#; Siz şişe şişe de yapsanız limonataların hızlıca tükeneceğini unutmayın, o yüzden dondurucuda her zaman limon bulundurmakta fayda var.

Malzeme Listesi

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker (damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • litre su
  • Buz (tercihe bağlı)

Öncelikle limonu ve portakalı güzelce yıkayın ve en az 1 gece önceden derin dondurucuya kaldırın. Ertesi gün limon ve portakalları çıkarıp hafifçe çözdürün ama dikkat edin, tamamen yumuşamaması gerekiyor; dakika yeter. Sonra limon ve portakalı bıçakla gelişigüzel birkaç parçaya bölüp mutfak robotuna atın. Parçaları mümkün olduğu kadar küçültüp püre haline getirin. Robotta çektiğiniz limon ve portakalı derin bir tencereye aktarın. Üzerine ölçülü toz şekeri ve suyu ilave edin. Toz şeker suyun içinde eriyene kadar limonatanızı bir tel çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırın. Şimdi sırada süzme işlemi var. Bunun için temiz bir tülbent veya temiz bir aşçı bonesi kullanabilirsiniz. Cam bir şişeye huni takıp huniye de tülbent veya boneyi geçirip limonatanızı dikkatlice şişeye dökün. Rengiyle tadıyla kokusuyla donmuş limon ile kolay enfes limonatanız hazır. Şimdi bunu buzdolabında soğutup dilerseniz buz ilavesiyle tüketebilirsiniz.

Alternatif limonata

Aromalı Limonata Fikirleri

Peki hazırladığınız bu limonatayı nasıl çeşitlendirebilirsiniz? Favorilerden biri çilek kullanmak. Bir avuç yıkanmış, sapları kesilmiş taze çileği mutfak robotunda çekin ve limonataya ilave edin, daha sonra süzme işlemini yapın ve çilekli limonatanız hazır. Daha zinde bir lezzet için taze nane ya da fesleğen yaprakları da kullanabilirsiniz. adet yıkanmış taze yaprağı bir havana koyun ve aromasını çıkarmak için güzelce ezin. Sonra bunu mutfak robotuna koyun ve üstüne hazırlamış olduğunuz limonatadan 1 bardak ekleyip çekin. Elde ettiğiniz karışımı bir huni yardımıyla tekrar şişeye aktarın. Süzmeye gerek yok, limonatanın içinde nane ya da fesleğen parçaları bekledikçe aroması daha da zenginleşecektir.

Size küçük bir sır daha verelim: parça damla sakızını da havanda dövüp toz haline getirerek limonataya ilave ederseniz inanılmaz bir lezzet elde edersiniz. Sakızın kokusu asla limonatayı bastırmaz ama her yudumunuzda tadını alırsınız. Doğal aromalarla lezzetlendirdiğiniz bu limonataları sunduğunuz bardakları limon dilimleri, renkli pipetler veya nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Son olarak hazırlamış olduğunuz limonatayı buz kalıplarına döküp derin dondurucuya kaldırabilir, su veya diğer içeceklerinizi serinletmek için bu lezzetli buzları kullanabilirsiniz. Fileyle aldığınız limonların fazlasını ziyan etmeden derin dondurucuya atın, size serin lezzetler olarak geri dönsünler.

EFAŞ GIDA ;
Toprağı bilen , iyi eğitimli çiftçilerin yetiştirdiği , özenle seçilen tatlı mısır tohumlarının kullanıldığı % yerli mısır satmaktadır.

Uzman ekiplerin gözetiminde hiçbir hormon maddesi kullanılmadan işini bilen çiftçiler sabır ve emeği katılarak yetiştirilen mısırların toplanması için oluşumunu tamamlamaları beklenmektedir .

Oluşunmunu tamamlamış mısırlar tek tek kontrol edilerek tarladan toplanmaktadır .

60% oranında pişirildikten sonra şoklanarak dondurulan ürünümüz hiçbir hatkı maddesi kullanılmadan paketlenmekte , besin değeri ve kalitesini kaybetmeden tüketiciye ulaştırılmaktadır .

Firmamız yılının başında donuk limonata özü,karadut özü,taze sıkılmış dondurulmuş nar suyu,taze sıkılmış dondurulmuş portakal suyu ve taze sıkılmış dondurulmuş limon suyu üretmeye başlayarak sektörde ki yerini almıştır.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası