nohut tarifi / Etsiz Nohut Yemeği - Nefis Yemek Tarifleri - #

Nohut Tarifi

nohut tarifi

Nohut Yemeği

24 Mart

Diyabeti önlemesiyle bilinen nohut, kilo verme sürecine destek olur. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşüren bu besin, sindirim sorunlarını da iyileştirir. Nohut denildiğinde ilk akla gelen yemekler, nohutlu pilav ve Antep usulü nohut dürüm olsa da, zeytinyağlı nohut yemeği de önemli bir yere sahiptir. İsteğe göre sade, etli veya tavuklu olarak hazırlanabilir. Malzemeler tamamsa, nohut yemeği tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Nohut Yemeği Kaç Kalori?

  • Etsiz nohut yemeğinin porsiyonu , etli nohut yemeğinin porsiyonu ise yaklaşık kalori değerindedir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika

Pişirme Süresi : 20 dakika

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti

  • gr nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Servis Önerisi

  • Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

  • Nohutları bir gece önceden ıslatmak, daha çabuk pişmesini ve yumuşamasını sağlar.
  • Nohutları ıslattığınız suya bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe göre kuşbaşı tavuk veya et ekleyebilirsiniz.
  • Pişirme süresini kısaltmak için, nohutları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.

Nohut Yemeği Tarifi

(18 oy, ortalama: / 5)
Nohut Yemeği Tarifi (Videolu)
Nohut Yemeği Tarifi
  • Kişilik
  • 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme

funduszeue.info

Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • g kuşbaşı et
  • yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Ben de Yaptım

Deneyen Fotoğrafları

6 Deneyen FotoğrafıTümünü Gör

  1. İlk olarak etimizi uygun bir tencereye alalım, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık dakika kaynamaya bırakalım. Etler haşlanırken üzerinde biriken kahve rengi köpükleri kaşık yardımı ile alalım.
  2. Sürenin sonunda etlerimizi kontrol edelim ve kevgir yardımı ile etlerimizi alarak suyunu bir kenarda bekletelim.
  3. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alarak soğanlar pembeleşene kadar dakika kavuralım.
  4. Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim. Biberlerin çok kavrulup erimesini istemediğim için bu aşamada çok uzun kavurmadım.
  5. Yemeğimize salçaları da ilave edip dakika daha kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. Ben bu tarifte kullanmak için 2 su bardağı kadar nohutu sıcak suda saat kadar beklettim, ardından düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim. Pişme süresi nohutun cinsine göre değişecektir, kontrollü olmakta fayda var.
  6. Ardından etlerimizi tenceremize ekleyelim, karıştıralım.
  7. Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ilave edip son olarak dakika karıştıralım ve yemeğin suyunu ekleyelim. ben bu aşamada 1 su bardağı et suyu, 3 su bardağı sıcak su kullandım. Siz dilerseniz hiç et suyu kullanmadan ya da sadece et suyu ile de hazırlayabilirsiniz.
  8. Yemeğimizi şöyle bir karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Eğer yemeğinizi etsiz yapmak isterseniz eti ekleme kısmını atlayarak diğer aşamaları uygulayabilirsiniz.
  9. Nohut yemeği servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bakliyat yemekleri arasında en sevilenlerden birisi de nohut yemeğidir. Nohut yemeği oldukça lezzetli olmakla birlikte bir o kadar da kolay ve pratik bir yemek tarifidir.

Nohut yemeği yanında pilav ile ayran ile servis edilebilir. Oldukça bereketli ve ekonomik bir tarif olduğu için kalabalık misafirleriniz için de uygun bir yemek tarifidir.

Öneri: Dilerseniz 2 bardaktan fazla nohut haşlayarak bir kısmını buzdolabı poşeti ile derin dondurucuda muhafaza edebilir pilav, çorba ve yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Nohut Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Nohut Yemeği Tarifi
Nohut Yemeği Tarifi
Nohut Yemeği Tarifi
Nohut Yemeği Tarifi
Nohut Yemeği Tarifi

Nohut Yemeği Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Nohutları daha önceden haşlamış olmanız ya da 1 gece öncesinden sıcak suda bekletmiş olmanız yemeğin pişirme süresini oldukça azaltacaktır.
  • Nohutlarınızı önceden haşlayarak dolaplarınızda muhafaza edebilir ve pilavlarınızda, yemeklerimizle rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Nohut yemeğinizi düdüklü tencerede yaptığınız zaman pişirme süresi daha kısa olacaktır.
  • Nohutun faydalarını merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Düdüklüde Nohut Yemeği Tarifi;

  • Yukarıda da belirttiğimiz gibi nohut yemeğini düdüklüde pişirmeniz daha kolay ve erken pişirmenizi sağlayacaktır. Daha detaylı bir şekilde düdüklüde nohut yemeği yapımını görmek istiyorsanız yazının üzerine tıklayabilirsiniz.

Nohut Yemeği Kaç Kaloridir?

  • Orta büyüklükte 1 porsiyon etsiz nohut yemeği, yaklaşık olarak kaloriye denk gelmektedir.

 

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Nohut Yemeği Tarifi tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa tarihinde güncellendi.

Bakliyat Yemekleri

Ben de Yaptım
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Farklı Nohut Tarifleri (9 Çeşit)

Nohutla Yapılan Yemekler

Türk mutfağının vazgeçilmez unsurlarından nohut ile farklı ve doyurucu nohutlu tarifler hazırladık. Nohutlu yemekler lezzeti ve besleyiciliği sebebiyle çok sevilir ve tercih edilir. Nohut farklı biçimlerde kullanılabilir, sofralara zenginlik katar. Özellikle haşlanmış nohutun kullanıldığı nefis ve pratik tarifler çok tercih edilir. Etli ve etsiz yemeklerden mezelere, çorbalardan nohutlu salatalara kadar nefis nohutlu yemek tariflerini sizler için bir araya getirdik.

1. Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası

Yöresel çorbalarımızın en lezzetlilerinden. İçinde köfte ve nohut mevcut. İsmi yoğurt anlamına gelen lebenden türemiştir. Bol naneli, enfes bir çorbadır. Çorba diyip geçmeyin oldukça doyurucu ana yemek yerine geçebilir.

Lebeniye Çorbası

2. Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus

Antakya bölgesine özel bir tarif. Nohut gibi bakliyatlara çok yakışan pastırmayı humus üstüne bol baharatla sotelenmiş şekilde koyduk.. Yiyen bir daha, bir daha istedi :)

Pastırmalı Humus

3. Nohutlu Kıymalı Köfte

Nohutlu Kıymalı Köfte

Öyle bir köfte hazırladık ki hem kıyma hem nohut var. Az kıyma ile hazırlanan çok bereketli bir yemek tarifi. Bakliyat yediremediğiniz çocuklarınız için bulunmaz bir tarif.

Nohutlu Kıymalı Köfte

4. Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği

Kış aylarının en sevilen sulu yemeklerin başında gelen nohut yemeği etli olarak pişirildiğinde yemelere doyulmuyor. İster kemikli etle yava yavaş pişirin, isterseniz bizim yaptığımız gibi parça etle pişirin. Her ikiside enfes olacaktır. Etli nohut yemeği tarifimizi ve püf noktalarını izlemeden etli nohut yemeği yapmayın.

Etli Nohut Yemeği

5. Nohutlu Tavuklu Enginar Salatası

Nohutlu Tavuklu Enginar Salatası

Enginar, et ve nohutu buluşturduk. Ortaya misssgibi bir yemek çıktı. İster ara sıcak ister ana yemek olarak sunabileceğiniz bu tarifi çok seveceksiniz. Enginarın bol olduğu zamanlarda buzluğa taıp istediğiniz her mevcim bu tarifi yapabilirsiniz.

Nohutlu Tavuklu Enginar Salatası

6. Nohutlu Bulgur Pilavı

nohutlu bulgur pilavı

O bir klasik.. Sevmeyeni yoktur. Bereketli Anadolu topraklarının en sevilen bakliyatları bulgur ve nohutu birlikte sevmeyen yoktur. Harika bir bulgur pilavı yaptık, içine nohut kattık..

Nohutlu Bulgur Pilavı

7. Humus

Humus

Daha çok Arap ülkelerinde, Ortadoğuda yapılan bir lezzetle karşınızdayız. Güzel yapılırsa yemelere doyulmaz humus tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Davet sofralarında meze olarak, akşam yemeklerinde eşlikçi olarak yapabilirsiniz

Humus

8. Sıkma Köfteli Çorba

Sıkma Köfteli Çorba

Sıkma bulgur köfteleri hazırlayıp nohutla birlikte pişiriyoruz ve içine terbiye ilave ediyoruz. Öyle lezzetli bir çorba oluyor ki.. Hem ekonomik, hem kolay..

Sıkma Köfteli Çorba

9. Nohut Yemeği

Nohut Yemeği

Klasik nohut yemeğimizi, yeni mutfağa giren, nohut yemeği yaparken daha lezzetli olması için ipuçları arayan siz değerli dostlarımız için hazırladık.

Nohut Yemeği

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Sosya Medya Hesaplarımız:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası