öksürmek düşüğe sebep olurmu / Gebelikte grip nasıl geçer?

Öksürmek Düşüğe Sebep Olurmu

öksürmek düşüğe sebep olurmu

Hamilelikte öksürük neden olur, nasıl geçer, bebeğe zarar verir mi, erken doğuma sebep olur mu? Hamilelikte öksürüğü önlemenin doğal yolları

Hamilelik döneminde anne adaylarının ilaç tüketmesi önerilmez. Öksürüğe karşı daha doğal tedavi yöntemlerine başvurmak gerekir. Bunun için hamilelikte öksürük şikayetleri varsa dikkat edilmesi gereken birkaç nokta mevcuttur.

Düzensiz beslenmeden kaynaklı olarak öksürük sorunları boy gösterebilir. Bu durum protein ya da vitamin eksikliğinin habercisi olabilir. Yani düzenli beslenmeye özen göstermeniz önem arz ediyor. Sıvı tüketimi de bu dönemin önemli unsurları arasında. Hamilelerin gün içerisinde en az 8-9 bardak kadar su tüketmeleri gerekir. Yine öksürüğün önüne geçmek adına sıvı tüketmek önemli.

Hamilelik döneminde bağışıklığı güçlü tutmak önemli. Çünkü sistemin düşün olması hastalıkları beraberinde getirir ve hastalıklara karşı öksürük şikayetleri boy gösterebilir. Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir merak edenlerin direncini yüksek tutması önemli bir yere sahip. Bunun için çinko takviyesine başvurulur. Hatta C vitaminleri ile bu durum desteklenebilir.

Hamilelikte öksürüğü önlemenin doğal yolları

- Nefes yollarını rahatlatmak için ılık bir duş almak

- Ev yapımı çorba tüketmek içerisine zencefil eklemek

- Nane ve limon karışımı öksürüğün doğal ilacıdır. Nefes yollarını nane limon çayı ile açmanız uzun sürmez. Böylece öksürük sorunu son bulacaktır.

- Tuzlu su hazırlayarak gargara yapabilirsiniz. Gün içerisinde 1-2 defa yapılan gargara, öksürüğe son verecektir.

- Şiddetli öksürük nöbetleri geçirenler elma çayı tüketerek bu sorunu kökten çözebilir. Doğal elmaları dilim dilim yapmak ve kaynar suya atmak gerekir. Bir süre kadar demlenen çayın, ılık olacak şekilde tüketmeye başlayabilirsiniz.

Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir?

Solunum yol hastalıkları ile karşı karşıya kalanlar için de ekstra çözüm önerileri mevcut durumda. Mesela kekik çayı bunlar arasında yerini almıştır. Özellikle de bronşit şikayetine karşılık öne çıkmıştır. 

- Zencefil çayı da solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

- Ihlamur ve tarçın yine bunlar arasında yer alır.

Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir diye merak edenler bu hususları dikkate almalı. Bal, limon, zencefil ve tarçın gibi mucizevi doğal gıdalar mevcut ve hepsi de solunum yolu hastalıklarında önemli bir yere sahip. Hal böyle olunca hamile kadınların kurtarıcısı olmuştur. Özellikle de direncini güçlendirmek isteyenlere tavsiye edilir. Bağışıklık sisteminin güçlü olması halinde öksürük şikayetleri son bulabilir. Alerjik olan öksürüğe karşı ise doğal tedavi yöntemlerini göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Hamilelik İle İlgili Doğru Bilinen 10 Yanlış

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Hamileyken iki kişilik yemek yemek, gebelik süresince tüm seyahatleri iptal etmek ve mümkün olduğunca az hareket edip, sporu kısıtlamak… Tüm bu doğru bilinen yanlış uygulamalar, gebelik döneminde hem anne adayının hem de bebeğin hayatını riske sokabiliyor. Memorial Hizmet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanları hamilelikte doğru bilinen 10 yanlış hakkında bilgi verdi.

1- “Hamilelik 9 ay sürer”

Yanlış! Gebelik, adet döneminin son gününe göre hesaplanır. Son adet tarihine 7 gün eklenir ve aydan 3 gün çıkarılır. Buna göre son adet tarihinden itibaren 40 hafta olarak doğum tarihi belirlenir. Bu tahminler doğrultusunda doğum tarihinin tutma olasılığı %70 civarındadır. Ayrıca %10 ihtimalle bazı anne adaylarının çeşitli nedenlerle erken doğum yapma ihtimali olduğu da unutulmamalıdır.

2- “Anne adayı 2 canlı olduğu için 2 kişilik yemek yemelidir”

Yanlış! Anne adayının hamile kaldıktan sonra iki kişilik yemek yemeye başlaması, hatalı bir beslenme davranışıdır. Anne adayı hamilelik süresince sadece 9-16 kilo almalıdır. Ayrıca gıda kalitesi ve yeme düzeni de çok önemlidir. Dengeli beslenilmeli ve aynı zamanda da hareket edilmelidir ki çok kilo alınmasın.

3- “Gebelikte cinsel ilişki bebeğe zarar verir”

Yanlış! Gebelik cinsel hayat için bir engel oluşturmaz ve bebeğe de herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Sadece anne adayının düşük ve erken doğum riski varsa cinsel hayat kısıtlanır.

4- “Anne karnındaki bebeğin çok saçı varsa hamilelik dönemi bulantılarla geçer”

Yanlış! Bebeğin saçlarının çıkmaya başlaması anne adayının mide şikayetlerinin artmasına neden olmaz. İlerleyen gebelik haftalarında bebeğin diyafram ve mideye baskı yapması sonucunda ya da çok fazla yemek yenildiği dönem mide şikayetleri artar. Az ve sık yenerek, uykuda yüksek yastık kullanılarak ve kimi zaman da doktorun önereceği ilaçlarla mide yanması ve reflü rahatsızlıklarını önlemek mümkündür.

5- “Hamileyken uçağa binmek düşüğe neden olabilir”

Yanlış! Gebelikte seyahat sakıncalı değildir. Ancak kısa mesafeler, en fazla 2 saat sürecek arabalı yolculuklar ve mümkünse uçak yolculuğu tercih edilmelidir. Gidilen bölge de uzak, tehlikeli ve tıbbi olanakların kısıtlı olduğu bir yer olmamalıdır.

6- “Erken doğan ya yaşayamaz ya da bebek sağlıksız olur”

Yanlış! Erken doğan bebeklerin yaşama ihtimali düşük değildir, aksine giderek yükselmektedir. Özellikle yenidoğan yoğun bakımı tam donanımlı olan hastanelerde artık 24-26 hafta ve üstünde dünyaya gelen bebekler de yaşayabilmektedir. Bebeğin normal şartlarda anne karnında kalması gereken ideal süre 38 haftadır ve zamanında doğum daha sağlıklıdır. Erken doğan bebek iyi bir bakımla kısa zamanda yaşıtlarının gelişim düzeyini yakalayabilmekte ve yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmektedir.

7- “Hamileler X- Ray cihazından geçemez ve akciğer filmi çektiremez”

Yanlış! Radyon gebeler için risklidir ancak X-Ray cihazları gebeler ve bebekleri için büyük bir risk taşımamaktadır. Ayrıca akciğer filmi esnasında alınan radyasyonunun dozu da çok düşük olduğu için güvenilirdir.

8- “Hamile kadın aşerdiği gıdayı tüketmezse bebeğin bir uzvu eksik olur”

Yanlış! Aşermek gebeler için psikolojik bir durumdur. Hamilelikte anne adayının temel kuralı, doğru ve dengeli beslenme olmalıdır. İstenilen her yiyeceği tüketmenin bebekte organ eksikliğine neden olacağı inanışı doğru değildir.

9- “Hamileyken spor yapılmaz”

Yanlış! Gebelikte hareketsizlik, hem anne adayının hem de bebeğin hayatı için risklidir. Bu dönemde ağır ve zorlu sporlar yapılmamalıdır ancak düzenli yürüyüş, yüzme ve hafif egzersizler önerilmektedir. Düzenli spor yapan anne adaylarının doğum sürecini çok daha kolay atlattıkları da unutulmamalıdır.

10- Hamilelikte saç boyatmak ve makyaj yapmak bebeğe zarar verir”

Yanlış! Anne adayları gebelikte saçlarını boyatabilir ancak genel olarak kimyasal maddelerden kaçınılması gereklidir. Yapılan araştırmalara göre gebeliğin 3. ayından sonra saç boyatmanın sakıncalı olmadığı ortaya koyulmuştur. Makyaj maddelerinde ise minimal dozda kullanıldığı müddetçe bir sakınca görülmemektedir. Üstelik anne adaylarının gebelik süresince bakımlı olması ve kendini iyi hissetmesi de çok önemlidir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır