clasem 250 / ÖNEMLİ - Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan yeni değişiklikler hakkında

Clasem 250

clasem 250

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? :

Etken maddesi  Sefdinir olan CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz (şurup), vücuttaki bakterilerle mücadele ederek, bir çok farklı türdeki bakteriyel enfeksiyonu tedavi edici bir antibiyotiktir. CLASEM, 13 yaş üzeri ergenler ve yetişkinlerde toplum kökenli zatürre (akciğer iltihabı-pnömoni) ve kronik bronşiti olan hastaların göğüs enfeksiyonlarının tedavisinde; 6 ay ile 12 yaş arası çocuklar, ergenler ve yetişkinlerde,  sinüzit (yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının iltihabı), burun ve sinüs iltihabı, bademcik iltihabı (tonsillit), farenjit (yutak iltihabı), orta kulak iltihabı ve komplike olmayan deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının  tedavisinde kullanılmaktadır.

CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. CLASEM, vücuttaki bakterilerle mücadele ederek, bir çok farklı türdeki bakteriyel enfeksiyonu tedavi edici bir antibiyotiktir.
  3. Herhangi bir böbrek hastalığınız varsa veya diyaliz iyileştirilmesi görüyorsanız veya mide veya kolit-kalın bağırsak iltihabı sorunlarınız  varsa veya gut iyileştirilmesi görüyorsanız;  CLASEMi kullanmadan önce hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  4. Tedavi süresi esnasında veya tedavi sonrasında ishal gelişirse, hekiminize bildirmelisiniz. Bu durum antibiyotik iyileştirilmesini takiben ortaya çıkabilen ve tedavinin durdurulup, özel bir tedaviye başlanılmasını gerektirebilecek, ciddi bir bağırsak iltihaplanmasının belirtisi olabilir.
  5. Tedavi süresi esnasında iyileşme kaydettiğinizi düşünseniz bile CLASEMi hekimin tavsiye ettiği ya da ilaç prospektüsünde yazan zaman ve süre kadar kullanmanız gerekiyor. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşme belirtileri görülebilir.
  6. CLASEM’ i , hazımsızlık tedavisinde kullanılan antiasitler ve demir içeren yiyecek veya ilaçlarla aynı anda almamalısınız. İlacınızı bu ürünlerle beraber almanız ilacın emilimini azaltabilir. CLASEMi bu ilaçları almadan 2 saat önce veya 2 saat sonra almanız gerekir.
  7. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize sormadan kullanmak sakıncalıdır.

CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz’un Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. Toz bulunan ilaç şişesine, hafifçe vurarak tozun gevşemesini sağlayın. Şişeye işaretli yere kadar kaynatılmış soğutulmuş suyu  iki defada ilave ediniz. Suyun ilk yarısını ilave ettikten sonra tozun ıslanması için kuvvetlice çalkalayınız. 5 dakika dinlendirdikten sonra suyun ikinci yarısını ilave edip tekrar kuvvetlice çalkalayınız.  İlacınız içilecek hale gelmiştir.
  3. İlacınızı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için  ölçekli kaşık ile almanız gerekir. Yemek kaşığı kullanmak sakıncalıdır.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Bulantı, kusma, ishal ve deride döküntü yaygın görülen yan etkilerdir.

 

Etken Maddesi: Sefdinir
Ticari-Jenerik ismi: CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz (şurup)

CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz Resmi prospektüsü için üretici ilaç firması sitesini incelemenizi tavsiye ederiz.

CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz Resmi prospektüsü için üretici ilaç firması sitesini incelemenizi tavsiye ederiz.

Son arananlar

Eşdeğer (Muadil) veya Benzer ilaçlar :

Post Views:0

CLASEM 250 mg/5ml 100 ml oral süspansiyon için toz Kullanımı

Akut bakteriyel orta kulak iltihabı tedavisi için standart doz Çocuklarda (6 ay- 12 yaş arası):

Çocuklarda tavsiye edilen doz, 5 ila 10 gün boyunca günde 2 defa 12 saat ara ile 7 mg/kg veya 10 gün boyunca günde 1 defa 14 mg/kg’dır.

Akut sinüzit tedavisi için standart doz Çocuklarda (6 ay- 12 arası):

Çocuklarda tavsiye edilen doz, 10 gün boyunca günde 2 defa 12 saat ara ile 7 mg/kg veya 10 gün boyunca günde 1 defa 14 mg/kg’dır.

Yetişkin ve ergenlerde (13 yaş üzeri bireylerde):

Yetişkin ve ergenlerde tavsiye edilen doz, 10 gün boyunca 12 saat ara ile günde 2 defa 300 mg veya 10 gün boyunca günde 1 defa 600 mg’dır.

Bademcik iltihabı/Yutak iltihabı tedavisi için standart doz Çocuklarda (6 ay- 12 yaş arası):

Çocuklarda tavsiye edilen doz, 5-10 gün boyunca günde 2 defa 12 saat ara ile 7 mg/kg veya 10 gün boyunca günde 1 defa 14 mg/kg’dır.

Yetişkin ve ergenlerde (13 yaş üzeri bireylerde):

Yetişkin ve ergenlerde tavsiye edilen doz, 5-10 gün boyunca 12 saat ara ile günde 2 defa 300 mg veya 10 gün boyunca günde 1 defa 600 mg’dır.

Komplike olmamış deri ve yumuşak doku enfeksiyonları tedavisi için standart doz Çocuklarda (6 ay- 12 yaş arası):

Çocuklarda tavsiye edilen doz, 5-10 gün boyunca günde 2 defa 12 saat ara ile 7 mg/kg’dır. Yetişkin ve ergenlerde (13 yaş üzeri bireylerde):

Yetişkin ve ergenlerde tavsiye edilen doz, 10 gün boyunca 12 saat ara ile günde 2 defa 300 mg’dır.

Bronş iltihabı tedavisi için standart doz Yetişkin ve ergenlerde (13 yaş üzeri bireylerde):

Yetişkin ve ergenlerde tavsiye edilen doz, 5-10 gün boyunca 12 saat ara ile günde 2 defa 300 mg veya 10 gün boyunca günde 1 defa 600 mg’dır.

Toplum akciğer iltihabı tedavisi için standart doz Yetişkin ve ergenlerde (13 yaş üzeri bireylerde):

Yetişkin ve ergenlerde tavsiye edilen doz, 10 gün boyunca 12 saat ara ile günde 2 defa 300 mg’dır.

CLASEM 250 mg/5 mİ Oral Süspansiyon Pediyatrik Doz Şeması

Uygulama yolu ve yöntemi:

Ağızdan uygulanır.

Yutma güçlüğü olmayan yetişkin ve adolesanların CLASEM kapsül almaları önerilir. Kullanıma hazır süspansiyon yemekten önce veya yemekle beraber seyreltilmeden alınır.

Süspansiyonun hazırlanması:

İçerisinde oral süspansiyon için toz bulunan ÅŸiÅŸeye, plastik ampullerden birisinin içindeki saf suyun tamamını boÅŸaltarak iyice çalkalayınız. Daha sonra diÄŸer ampul içindeki saf suyun tamamını boÅŸaltarak iyice çalkalayınız ve kullanıma hazır hale getiriniz. Sulandırılmış süspansiyon kontrollü oda ısısında 10 gün saklanabilir. Her kullanımdan önce ÅŸiÅŸe iyice çalkalanmalıdır.

Çocuklarda ( 6ay -12 yaş arası) tavsiye edilen doz yukarıda gösterilmiştir.

Böbrek bozukluğu olmayan yaşlı hastalarda doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur.

Böbrek yetmezliği:

Kreatin klerensi <30mL/dakika olan yetiÅŸkin hastalara sefdinir’in günlük 300 mg doz’u verilmelidir. Kronik kan diyalizi hastalarına tavsiyen edilen baÅŸlangıç dozu birer gün ara ile 300mg’dır (veya 7mg/kg/doz). Her kan diyalizinden sonra hastalara 300 mg sefdinir verilmelidir. Ä°zleyen dozlar birer gün ara ile 300 mg veya 7 mg/kg uygulanmalıdır.

KaraciÄŸer yetmezliÄŸi:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda sefdinir kullanımına dair yeterli veri bulunmamaktadır.

Eğer CLASEM’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

CLASEM’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Doktora ya da hastaneye giderken ilacınızı yanınızda götürünüz.

Sefdinir’in insanlarda fazla kullanımı ile yeterli veri bulunmamaktadır. Antibiyotiklerinin fazla kullanımı ile kusma, mide bulantısı, mide rahatsızlığı, ishal ve kafa karışıklığı gibi zehirlenme belirtileri görülmektedir. Kan diyalizi böbrek rahatsızlığı olan bireylerde sefdinir’i vücuttan hemen attığından ciddi zehirlenme olaylarının görülmemesinde yardımcı olmaktadır.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

İlacınızı almayı unutursanız hatırladığınız zaman alınız. Birden fazla doz almayı unuttuysanız doktorunuza bildiriniz.

Eğer CLASEM kullanımı konusunda herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası