kürtçe ağıt yakan kadınlar / Enkaz başında çocukları için Kürtçe ağıt yaktı: Cigera min şewitî

Kürtçe Ağıt Yakan Kadınlar

kürtçe ağıt yakan kadınlar

Son Güncellenme:

LinkedinFlipboardLinki Kopyala

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

AK Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terör örgütü PKK'nın Dürümlü'deki katliamına ilişkin, "Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki milletvekillerimiz ve bakanlarımız ile buraya geldik. Bunun anlamı şudur ki bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.Köydeki kadınlarla Kürtçe konuşan Eker, onları teselli etmeye çalışarak, "Onların yerleri cennettir." dedi. Yıldırım, Kürtçe ağıt yakan bir kadının elini tutarak, teselli etmeye çalıştı.

1/10Kürtçe ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti
2/10Kürtçe ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti
3/10Kürtçe ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti
4/10Kürtçe ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti
5/10Kürtçe ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti
6/10Kürtçe ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti
7/10Kürtçe ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti
8/10Kürtçe ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti
9/10Kürtçe ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti
10/10Kürtçe ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti

Enkaz başında çocukları için Kürtçe ağıt yaktı: Cigera min şewitî

DUVAR - Merkez üssü Mara&#; Pazarc&#;k olan 7,7'lik depremde enkaz alt&#;nda kalanlar&#;n kurtar&#;lmas&#; için çal&#;&#;malar devam ederken, çok say&#;da ki&#;i de göçük alt&#;nda ya&#;am mücadelesi veriyor. Gelini, o&#;lu ve torunlar&#; enkaz alt&#;nda olan bir anne, Kürtçe a&#;&#;t yakarak yard&#;m istedi.

Ad&#;yaman'da çöken bir binan&#;n enkaz&#;nda bekleyen bir anne, Kürtçe yakt&#;&#;&#; a&#;&#;tta &#;unlar&#; söyledi: “Ez qurbanê. Gencê. Cigera min &#;ewitî. Oy bavo. Mal jê çikir. Buka min. Zarê min (Kurban oldu&#;um. Daha çok genç Ci&#;erim yand&#;. Gelinim Çocuklar&#;m)” (HABER MERKEZ&#;)

#Ad&#;yaman’da bir enkaz&#;n ba&#;&#;nda çaresiz gözya&#;lar&#; döken bir Ana. Evlatlar&#; o enkaz&#;n alt&#;nda kurtar&#;lmay&#; bekliyor! funduszeue.info

— FERHAT TUNÇ (@ferhatttunc) February 7,

K&#;rt&#;e ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti

Son Dakika Haberler

SiyasetK&#;rt&#;e ağıt yakan kadının elini tutup teselli etti

-

Adıyaman&#;da depremde yakınlarını kaybeden kadının ağıtları yürek dağladı-VİDEO

PİRHA- Adıyaman’da depremde çok sayıda yakınını kaybeden ve sonrasında Didim’e yerleşen depremzede kadının Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı.  

Maraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve depremler, 10 ilde yıkıma yol açtı. Yıkımın en ağır olduğu kentlerden olan Adıyaman&#;ın köylerinde de büyük bir yıkım ve can kaybı yaşandı.

Arama-kurtarma çalışmasının yapılmadığı Adıyaman’da yakınlarını enkazdan çıkaramayan bir kadının ağıtı bir neslin nasıl yok olduğunu anlatıyor.

Adıyaman’daki deprem sonrasında göç etmek zorunda kaldığı Didim’deki cemevinde Kürtçe ağıt seslendiren kadının acısı, herkes üzerinde büyük etki bıraktı.

Her attığımız adımda yeni bir acı karşılıyor bizi. Halini hatırını sorduğumuz çoğu kimse sessiz bir tonla, “nasıl olalım” cevabını alır almaz akan gözyaşlarına şahit oluyoruz.  Çocuğunu kaybeden, torununu kaybeden, kardeşini kaybeden onlarca insanın bir araya geldiği Didim Cemevinde ağıt yakan depremzedenin sesindeki çaresizlik ve yalnızlık kendini çok ağır hissettiriyor.

15 dakika boyunca yüzlerce kelime ile tamamen doğaçlama olarak Kürtçe ağıt söyleyen kadının sesi, bu çaresizliğin büyük resmi olarak yerini alıyor. Cemevine sığınan depremzedelerin yalnızlığını, öteki olmanın halini bütün iliklerimizde hissediyoruz.

“Bîr” kelimesi Kürtçede hem “kuyu” hem de “hafıza” anlamına gelirken, depremzede kadın tam da bu hafıza kuyusunun dili oluyor.

PİRHA/AYDIN

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası