2017 aöl / Açık Öğretim Lisesi Çıkmış Sorular İndir (2020-2019-2018-2017-2016-2015)

2017 Aöl

2017 aöl

Açıköğretim liseleri ek sınav tarihleri değişti (AÖL ek sınav 2017)

Açık Öğretim Liseleri(Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) Ek Sınavının 06/09/2017 tarih ve 13157476 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile 07 - 08 Ekim 2017 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Ek Sınav müracaatları 25-28 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.
Ek Sınava, toplam dönem sayısı 2016/3 dönemi itibarıyla 8 ve üzeri olan öğrenciler katılabilecektir.
Sınav 3 oturum şeklinde aşağıdaki listede gösterilen 32 il merkezinde yapılacaktır.
Katılım Bedeli 30 TL olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Ek Sınav İl Merkezleri

Açıköğretim liseleri ek sınav tarihleri değişti (AÖL ek sınav 2017)

AÖL sınav sonuçları 2017 bugün açıklandı! Açık Lise sınav sonuçları aol.meb.gov.tr adresinde

Açık Öğretim Lisesi okuyan binlerce aday 9 ve 10 Aralık'ta yapılan 1. dönem sınavını geride bıraktı. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ''AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusunun yanıtını bekliyor. MEB, bu konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken aol.meb.gov.tr adresinden binlerce aday 2017 AÖL sınav sonuçları sorgulaması yapıyor. Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçları açıklandığı an sabah.com.tr'den haberdar olabilirsiniz.

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULA

AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 9 ve 10 Aralık'ta yapılan AÖL sınavı ile ilgili resmi bir duyuru yayımladı. Az önce yapılan açıklamada, AÖL sınav sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Sonuç ekranına ulaşmak için aşağıda bulunan bağlantıya tıklayarak TC kimlik numaranızı girmeniz yeterli olacaktır.

AÖL'DEN MEZUN OLMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi "ortak", 80 kredi ise "alan" kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi "ortak", 72 kredi ise "seçmeli" derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.

2017 AÖL 1.dönem Sınav Tarihleri ÖĞREN

AÖL Sınav Tarihleri ne zaman? AÖL giriş nasıl yapılır? Milyonlarca öğrenin merak ettiği lise AÖL sınav tarihleri yayınlandı. Peki öğrenci girişi nasıl yapılacak? Açık öğretim lisesi ile ilgili yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.  Açık lise sınavları ne zaman? 2017 AÖL sınav tarihlerinin belli olmasının ardından sınavın ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Açık Öğretim Lisesi (AÖL); lise eğitimine örgün olarak devam edemeyen öğrencilerin eğitime devam etmek için uzaktan eğitim alarak dışarıdan okudukları lisedir. Açık Öğretim Lisesi sınavı ne zaman olacak? 2017-1. Dönem için yeni kayıt yapan öğrenciler ders seçimi yapmayacaklardır, ders seçimleri otomatik olarak merkez tarafından atanacaktır. Açık Öğretim Lisesi 2017-1. Dönem 9-10 Aralık tarihinde yapılacak olan sınava girecek olan öğrenciler sınav giriş belgelerini, öğrenci numaraları ve şifreleri ile sisteme girerek alabilirler. 7 - 8 Ekim 2017 tarihlerinde 3 oturum şeklinde gerçekleştirilen, 2016-4. Dönem ek sınavlarının açıklanması ve 30 Ekim 2017 yeni kayıt işlemlerinin tamamlanması ile birlikte 2017-1. Dönem sınav tarihleri belli oldu. Açık Öğretim Lisesi 2017—2018 eğitim öğretim yılı 1. Dönem sınavlarının 9-10 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacağı bildirildi. AÖL 1.Dönem sınav tarihleri duyuruları ve AÖL sınavı hakkındaki tüm detaylar haberimizde…

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2017-1. Dönem sınav tarihleri

7 - 8 Ekim 2017 tarihlerinde 3 oturum şeklinde gerçekleştirilen, 2016-4. Dönem ek sınavlarının açıklanması ve 30 Ekim 2017 yeni kayıt işlemlerinin tamamlanması ile birlikte 2017-1. Dönem sınav tarihleri belli oldu. Açık Öğretim Lisesi 2017—2018 eğitim öğretim yılı 1. Dönem sınavlarının 9-10 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2017-1. Dönem ders seçimleri;

AÖL öğrencilerinin 2017-1. Dönem ders seçimlerini 26.10.2017 tarihi saat 18:00’a kadar yapabilecekleri açıklandı. Ders seçimlerini yapamayan öğrencilerin ise dersleri, otomatik olarak merkez tarafından atanacaktır. 2017-1. Dönem için yeni kayıt yapan öğrenciler ders seçimi yapmayacaklardır, ders seçimleri otomatik olarak merkez tarafından atanacaktır.

Açık Öğretim Lisesi sınav giriş belgeleri nereden alınır?

Açık Öğretim Lisesi 2017-1. Dönem 9-10 Aralık tarihinde yapılacak olan sınava girecek olan öğrenciler sınav giriş belgelerini, öğrenci numaraları ve şifreleri ile sisteme girerek alabilirler.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ(AÖL) NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi 1992 yılında kurulan uzaktan öğretim teknolojilerini kullanarak lise öğrenimi veren ve bu hizmeti merkezi sistemle yürüten, Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuştur. Film Radyo ve televizyonla Eğitim başkanlığı ile Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü 03.04.1998 tarih ve 4359 sayılı kanunla hizmetlerini Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adı altında toplamıştır. Açık Öğretim Lisesi 3 Nisan 1998 tarihinden itibaren Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim etkinliklerini devam ettirdi. Açık Öğretim Lisesi halen faaliyetlerini, 14 Eylül 2011 tarih ve 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürmektedir.

Açık Öğretim Lisesi program içeriği bakımından örgün eğitimdeki genel liselerin program içerikleriyle aynı olmasına karşın, yapısı ve işleyişi bakımından diğer örgün eğitim kurumlarından farklı, kendine özgü ve merkezi nitelikli bir modeldir. Halen yönetmelik gereği ders geçme ve kredi Sistemine göre mezun vermekte olan Açık Öğretim Lisesinde uzaktan öğretimin temel süreçlerinden yararlanılmaktadır. 2006 yılında tüm okulların 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesi de 4 yıla çıkarılmış ve Yönetmeliği de bu çerçevede yeniden düzenlenerek sistem değiştirilmiştir. Bu tarihten itibaren gelişen teknolojiye paralel olarak Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri artık internet üzerinden yapılmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde yüz yüze öğretim uygulaması yoktur. Açık Öğretim Lisesinde okutulan ortak ve seçmeli dersler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca örgün öğretime paralel olarak belirlenmiştir. Eğitim TV ve Radyo ile yapılmakta basılı materyallerle desteklenmektedir. Basılı materyaller 81 ilde dağıtım noktası olarak belirlenmiş toplam 548 adet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünekargo yolu ile gönderildiği gibi e-kitap olarak internet üzerinden de yayınlanmaktadır. 2006 yılında tüm liselerineğitim süresinin 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrenciler de kademeli olarak 4 yıllık sisteme geçmiş dâhil edilmişlerdir. Örgün eğitim yaşında okulumuza kayıt yaptıran öğrenciler en erken 4 yıl (8 dönem) sonunda mezun olabilirler. Ancak 18 yaşından gün almış öğrencilerimiz yılda üç dönem sınav hakları olduğundan, 8 dönemi 2,5 yılda tamamlayabilmektedirler.

Açık Öğretim Lisesinde bir öğretim yılı iki dönemden oluşur. Öğrenciler çalışma takviminde belirtilen zamanlarda her dönem (yılda 2 kez) internet üzerinden kayıt yenilemek zorundadır. Bir dönem kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı DONUK, iki dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı SİLİK duruma düşer. SİLİK durumdaki öğrencilerin daha önceki kredileri saklı tutulur ve tekrar kayıt yaptırarak kaldıkları yerden devam edebilirler.

AÖL SINAV TARİHLERİ

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt işlemleri

Açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilmek için aşağıdaki maddeleri dikkate almanız gerekir.

E-okulda kaydı bulunan öğrenciler için hiçbir belge istenmeyecektir.

E-okulda kaydı olmayan öğrencilerin ilk ve ortaokul diplomalarının aslı

Lise dönemine ara vermiş, tekrar eğitime devam etmek isteyen öğrenciler için tasdikname veya öğrenim belgesi

Son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf

T.C. kimlik numarasını gösteren belge, T.C. kimlik numarası olmayan öğrencilerden sınav

bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontu istenir.

Erkekler için askerlikle ilişiği olmadığına dair belge

Yurt dışından gelen öğrenciler için Denklik Belgesi

Sınav bedeli muafiyeti olan öğrencilerin muafiyet belgesi istenir.

Açık öğretim lisesi öğrencileri mezun olana kadar her dönem de kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Kayıt yenileme işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı AÖL resmi web sayfasında belirlenen tarihler ve kurallara uygun şekilde yapılmalıdır.

Açık Öğretim Lisesinden (AÖL) kimler mezun olabilir?

Açık öğretim lisesinden eğitimlerine alansız devam eden öğrenciler için mezun olma şartlarını aşağıda paylaşıyoruz.

Öğrenim görülen dönemin en az 8 ve üzeri olması gerekir.

Toplam alınan kredinin 192 ve üzeri olması gerekir.

Zorunlu derslerin tamamında başarılı olunması veya muaf olunması gerekir

Dil ve anlatım dersinden başarılı olunması veya muaf olunması gerekir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır