kloroben gargara muadili / Kloroben Gargara Ne İçin Kullanılır, Fiyatı? | Kombin Kadın

Kloroben Gargara Muadili

kloroben gargara muadili

İlaç AdıFiyatı
ANDOREX %+% GARGARA ( ML)55,52 TL
BEROL JEL SPREY64,53 TL
CALGEL 20 GR JEL83,60 TL
DENCOL JEL SPREY69,78 TL
DENTINOX MG/G+ MG/G+ MG /G JEL,09 TL
FARDOBEN %0,15 + %0,12 GARGARA ( ML)29,07 TL
FARDOBEN %0,15 + %0,12 ORAL SPREY, COZELTI (30 ML)65,18 TL
KLOROBEN 30 ml sprey67,65 TL
KLOROBEN Gargara55,51 TL
KLOROBEN Gargara

Sizlere daha iyi bir ziyaret deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan verileriniz Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Anladım
Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
  • (*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
  • Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
  • Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir?
    Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır.
    Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
    Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
    Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
  • Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
  • Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni.

Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.

İşte &#;denen ila&#;lar

A.A.

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Sağlık Bakanlığı, yeniden düzenlediği 'ödenen ilaçlar listesi'ni yayınladı.

Sağlık Bakanlığı, bazı ilaçların ”tedavi etkisi olmadığı ya da tartışmalı olduğu” için ödeme listesinden çıkarıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığının 5 Temmuz tarihli tebliği ve Bilim Kurulu mensubu klinisyenlerin kanaatiyle ödeme listesinden çıkarılan ilaçlarla ilgili bilgi verildi. Bilgiler şöyle:

Efervesan Soğuk Algınlığı İlaçları: Tedavi edici yönden tablet ve süspansiyon formlarından hiçbir üstünlüğü olmadığından ve onlara nazaran pahalı olduklarından ödeme listesinden çıkarıldı. Tablet ve süspansiyon formları ödenmeye devam ediyor.

Öksürük Şurupları: Ekspektoran olanların tedavi edici etkinliği olmadığından ödeme listesinden çıkarıldı. Mukolik olup balgam söktürenlerin ve öksürük baskılayıcıların tümü ise ödeme listesinde tutuldu.
Ağız ve Boğaz Gargaraları ve Sprayleri: Benzidamin hidroklorür içerenlerin tedavi edeci etkisinden dolayı geri ödemeleri sürdürülüyor.

Vitamin ve Mineraller: 1 tablet veya 1 ölçeğinde tedavi edici miktarın (Mg) altında vitamin veya mineral içeren tabletler ve süspansiyonlar ödeme listesinden çıkarıldı. Tedavi edici miktarda Mg'ı olanlar ise ödeme listesinde tutuldu. (Örneğin Ca'nın tedavi edici dozu 1 tablette Mg'dır. Mg'ın altında Ca bulunduran tableti olan ilaçlar ödeme listesinden çıkarıldı.)

Viskosublementasyon Ürünleri: Tedavi edici etkisi tartışmalı. Farmakolojide ilaç olarak kabul edilmiyor, tıbbi malzeme (CE belgeli) olarak kabul ediliyor. Bu ürünlerin uygulanmadığı eklem vakalarına karşı uygulanan olgularda ise tedavi edici üstünlüğü ispatlanmadı. Ödeme listesinden çıkarıldı.

Obesite İlaçları: Önemli yan etkileri bulunan bu ilaçların da tedavi edici etkinliği tartışmalı ve kanıta dayalı sonuçlar yok. Avrupa, Japonya, Kanada, Amerika gibi ülkelerde geri ödenmiyor. Geri ödeme listesinden çıkarıldı.
Açıklamada, bu ilaçların kişi başına gayri safi milli hasılası Türkiye'nin misli olan ülkelerde de sağlık sigortası kurumlarınca ödenmediği ve OTC (Over the counter - raf üstü) ürünler olarak nitelendirildiği belirtildi.

ÖDENENLER

Açıklamada ödenen ilaçların listesine de yer verildi. Liste şöyle:

-Ödenen vitaminler, ödenen multi vitaminler (kombinasyonlar) multi vitamin-mineral kombinasyonları: Elevit pronatal film kaplı tablet, Megadyn pronatal film tablet, Supradyn pronatal lak tablet.
-Ödenen multi vitaminler (yalın): Cernevit i.m. ve i.v. kullanım için liyofilize multivitamin prep, Polivit şurup, Sanasol şurup, Supravit pediatrik şurup, Vi-daylin şurup, Vitabiol şurup.
-Ödenen vitamin a ve vitamin d (birlikte oldukları kombinasyonlar dahil) ödenen vitamin a (yalın): Avicap yumuşak kapsül ( İÜ), Avigen draje ( İÜ), Avigen fort draje ( İÜ), Carovigen draje ( İÜ), Carovit yumuşak kapsül ( İÜ).
-Ödenen vitamin d ve analogları: Alpha D3 ( mcg), Alpha d3 (1 mcg), Calcijex ampul (1 mcg/ml), Calcijex ampul (2 mcg/ml), Devit-3 ampul ( İÜ), Devit-3 oral damla ( İÜ/15 ml), One alpha ampul (1 mcg/0,5 ml), One alpha ampul (2 mcg/1 ml), One alpha kapsül (0,25 mcg), One alpha kapsül (1 mcg), Osteod yumuşak jelatin kapsül (0,25 mcg), Osteod yumuşak jelatin kapsül (0,5 mcg), Ocaltrol Kapsül (0,25 mcg), Rocaltrol kapsül (0,25 mcg), Rocaltrol kapsül (0,5 mcg).
-Ödenen vitamin b (yalın) ile vitamin b6 ve b12 kombine; Ödenen vitamin b1: Bevigen ampul ( mg/2 ml), Bevigen tablet ( mg).
-Ödenen vitamin b6 ve vitamin b12 ile kombine vitamin b1 ödenen vitamin b-kompleks (kombinasyonları dahil); ödenen vitamin b kompleks (yalın): Apikobal film tablet, B grup forte draje, Becovigen draje, Becovital şurup, Becozyme steril ampul İ.M./İ.V. enfüzyon, Beheptal ampul, Bemiks kompoze ampul, Benexol B12 film kaplı tablet, Benol tablet, Benoral tablet, Bevitab film tablet, Bevitol tablet, Histogenol vitamine şurup, Monvit-3B film tablet, Nerox-B film tablet, Neurogriseovit ampul, Neurovit enterik tablet, Neuvitan draje, Nuritrex B12 depot ampul, Poylbion ampul, Tonodex şurup, Tribeksol film tablet, Viteksir şurup.
-Ödenen vitamin c ile kombine vitamin b-kompleks: Bevitin-c film tablet, Polivit c film tablet, Vitabiol c fort draje.
-Ödenen mineraller ile kombine vitamin-b kompleks anabolik streoidler ile kombine vitamin b-kompleks diğerleri ile kombine vitamin b kompleks: Bemiks c draje, Bemiks draje.
-Ödenen askorbik asit (vitamin c) ve kombinasyonları askorbik asit (vitamin c) (yalın): C-plan çiğneme tableti ( mg), redoxon steril ampul i.v. ( mg/ 5 ml), vitabiol c ampul ( mg /5 ml).
-Ödenen diğer yalın vitamin preparatları: B6 Vigen ampul (25 mg/5 ml), B6 vigen tablet ( mg), B6 vigen tablet (50 mg), Bepanthene steril ampul İ.M./İ.V./S.C.) mg/ 2 ml), Ephynal steril ampul İ.M. ( İÜ/2 ml), Evigen ampul İ.M.( İÜ/2 ml), Libavit B6 fort ampul ( mg/ 2 ml), Pantebiol ampul ( mg/2 ml), Pantemod ampul ( mg/2 ml).
-Ödenen diğer vitamin ürünleri (kombinasyonlar); ödenen vitamin kombinasyonları: Dapta 12 damla, Epargriseovit ampul İ.M, Polivitamin
(P.V.7).
-Ödenen vitamin mineral kombinasyonları: Calcidine granul, Fosfokalsiyum granule.
-Ödenen vitamin b12 ve folikasit; ödenen vitamin B12 (siyanokobalamin ve türevleri): Aktibol kapsül ( mcg), Aktibol liyofilize ampul ( mcg), Cobanabol tablet ( mcg), Dodex ampul ( mcg/ml).
-Ödenen folik asit ve türevleri: Folbiol tablet (5 mg), Folic plus film tablet, Gyno-tardyferon depo draje, Gynoferon depo draje.
-Ödenen kalsiyum: Calcium-sandoz ampul (yüzde 10), Calcium picken ampul, Ostream efervesan tablet ( mg), Phos-ex tablet ( mg).
-Ödenen kalsiyum (diğer ilaçlarla kombine): Bebekal granule, Ca-C sandoz efervesan tablet, CAL-D vita efervesan tablet, Calcimax D3 efervesan tablet, Calcimed D3 efervesan tablet, Calcium D sandoz efervesan tablet, Zentius D çiğneme tableti.
-Ödenen çinko preparatları: Zinco kapsul ( mg), Zinco şurup (66 mg/5 ml).

-Ödenen öksürük baskılayıcı ilaçlar; ödenen opium alkaloidleri ve türevleri: Arkodin tablet, Fenokodin tablet, Neocodin tablet.
-Ödenen öksürük baskılayıcı diğer ilaçlar: Fenko şurup (62,4 mg/5 ml), kalamin şurup (63,28 mg/5 ml), Kalamin tablet ( mg), Kreval şurup (7,5 mg/5 ml), levopront şurup (30 mg/5 ml), Oksabron öksürük şurubu (50 mg/5 ml), Oksalamin şurup (62,4/5 mg), Peracon damla (50 mg/ml), Peracon draje (40 mg), Peracon şurup (40 mg/5 ml) Perbronş şurup (50 mg/5 ml), Perebron şurup (50 mg/5 ml), Prelon öksüsürk şurubu (50 mg/5 ml), Sekodin tablet ( mg), Sinecod depo tablet (50 mg), Sinecod şurup (7,5 mg/5 ml), Subitol şurup (50 mg/5 ml), Toclase draje (25 mg), Toclase şurup (7,5 mg/5 ml).
-Ödenen opium türevleri ve ekspektoranlar: Efetal öksürük şurubu.
-Öksürüğü baskılayan diğer ilaçlar ve ekspektoranlar: Gayaben şurup.

-Ödenen hidroklorür içeren ağız-boğaz gargara ve spray'leri: Andorex (sprey), Benzidan (jel), Benzidan (gargara), Benzidan (oral sprey), Benzidan (film tablet), Farengil (gargara), Kloroben (gargara), Kloroben (oral sprey), Tanflex (draje), Tanflex (sprey), Tanflex verde (gargara), Tantum (draje), Tantum verde (sprey), Tantum verde (gargara), Tantum (jel), Temex (jel), Temex (gargara), Temex (oral sprey).
-Ödenen paracetamol + cafein müstahzarları: Asko tablet 20, Darvolin tablet 20, Geralgine - P tablet 20, Kataljin - P tablet 20, Medafein tablet 20, Nopain plus tablet 20, Novaldon tablet 20, Novaldon tablet 30, Paramidon tablet 20, Setekaf tablet 20, Termalgine plus tablet 20, Tylol plus tablet 20, Vermidon tablet 20, Vermidon tablet 30, Vermol tablet 30, Pacofen-s tablet 20, Peraljin tablet 20, Remidon tablet 20, Panadol extra film tablet ”

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası