dünyanın en zengin ilk 10 insanı / Forbes, listesini yayınladı: Türkiye'nin 'en zengin' ismi değişti

Dünyanın En Zengin Ilk 10 Insanı

dünyanın en zengin ilk 10 insanı

D&#;nyanın en zengin 10 kişisinden 7'si teknoloji işi yapıyor

Bloomberg Billionaires Index verilerine göre, dünyanın en zengin insanın yer aldığı listenin ilk 10 sırasındaki iş adamlarının 7'si teknoloji merkezli işler yapıyor.

AA, muhabirinin Bloomberg Billionaires Index'ten elde ettiği verilere göre, ABD'li iş insanı Elon Musk, Microsft Kurucusu Bill Gates'i geçerek dünyanın en zengin 2. iş insanı oldu. Listede bulunan ilk 10 iş insanının 7'si teknoloji işi ile uğraşırken, 8'i ise Amerikalı iş insanlarından oluşuyor.

Listenin ilk sırasında Amazon'un kurucusu Jeff Bezos yer alıyor. İndex'e göre Aralık ayında milyar dolar olan Bezos'un serveti özellikle pandemi dönemi ile birlikte büyük bir artış göstererek milyar dolara çıktı. 5 Temmuz 'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Seattle şehrinde Bezos tarafından kurulan Amazon da piyasa değeri açısından dünyanın en büyük alışveriş sitesi konumunda bulunuyor.

Amazon'un en çok kullanılan servisi olan e-ticaretin yanında şirketin dijital video izleme platformu Amazon Prime Video, Amazon Music, bulut bilişim hizmeti sağlayan Amazon Web Services, e-kitap okuyucu Kindle ve sesli ev asistanı Amazon Alexa gibi diğer ürünleri de bulunuyor.

Listenin ikinci sırasında ise Bill Gates'i geçen Elon Musk bulunuyor. Index'e göre servetini miyar dolara çıkaran Musk, bütün dünyada çok konuşulan Tesla, Space ve Neuralink gibi şirketlerin CEO'su.

Kasım ayı ortası itibarıyla serveti milyar dolar olan Musk, Tesla hisselerinin en büyük Amerikan şirketini kapsayan S&P endeksine dahil edilmesi kararının ardından çok hızlı bir yükseliş göstererek servetini milyar dolara çıkardı.

Musk'ın hemen ardından Microsoft'un kurucusu Bill Gates geliyor. 4 Nisan yılında Bill Gates ve daha sonra şirketten istifa edecek olan Paul Allen tarafından kurulan Microsoft, bugün bilgisayarlarda en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Microsoft Windows ile adını bütün dünyaya duyurmuştu. Index'te uzun yıllar ilk sırada yer alan Gates, yerini Bezos'a kaptırırken, şu anda milyar dolar serveti ile şu anda 3. sırada.

Listenin 4. sırasında Fransız iş insanı Bernard Arnault milyar dolarlık serveti ile yer alırken, 5. sırada yine teknoloji işi ile uğraşan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg yer alıyor. Facebook, Instagram ve WhatsApp'in sahibi olan Zuckerberg'in serveti ise milyar dolar oldu.

Listede ilk 10'u oluşturan diğer kişiler ise şu şekilde oldu: Warren Buffett (farklı iş kolları), Larry Page (teknoloji), Sergey Brin (teknoloji), Steve Ballmer (teknoloji) ve Mukesh Ambani (enerji)

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Koç Holding'in en büyük hissedarlarından olan Semahat Sevim Arsel, 3 milyar dolarlık servetiyle Koç ailesinden listeye giren isimlerden biri. Arsel, Türkiye'nin dördüncü, dünyanın en zengin milyarderi.

Türkiye'de servetini artıranlardan biri de Limak Holding'in ortağı Sezai Bacaksız. Limak Holding'in Nihat Özdemir ile ortaklarından biri olan Bacaksız, 2 milyar milyon dolar değerindeki servetiyle Forbes'a göre, Türkiye'nin en zengin , dünyanın milyarderi. Ortağı Özdemir ise 1,8 milyar dolarlık servetiyle ve sıralarda yer alıyor.

Listeye Türkiye'den giren ilk on isim şöyle:

1- İbrahim Erdemoğlu
2- Murat Ülker
3- Ali Erdemoğlu
4- Semahat Sevim Arsel
5- İpek Kıraç
6- Mustafa Rahmi Koç
7- Şaban Cemil Kazancı
8- Erman Ilıcak
9- Filiz Şahenk
Sezai Bacaksız

Forbes'in yılın en zengin insanlarının sıralandığı 'ün milyarderleri listesinde Tesla'nın CEO'su Elon Musk da ilk sıradaki yerini kaybederken dünyanın en varlıklı ismi ilk kez bir Fransız oldu. Louis Vuitton ve Sephora gibi markaları bünyesinde barındıran Fransız holding LVMH'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arnault, bu yılın zengin insanı olarak listede yerini aldı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, 'ye girerken, dünyanın en zengin 10 kişisinin hepsi milyar dolardan fazla servete sahip olurken, Bill Gates ve Jeff Bezos dışındaki diğer 8 kişinin birçoğu ilk kez milyar doların üzerine çıktı.

Toplamda, en zengin 10 milyarder 'de net varlıklarına ,17 milyar dolar eklerken, listenin ilk sırasında geçtiğimiz haftalarda kısa bir süreliğine milyar dolar servete ulaşan Elon Musk yer aldı.

Bloomberg'in Milyarderler Endeksi'ne göre, dünyanın en zengin 10 kişisinin servetlerinin büyüme miktarı şöyle:

1- ELON MUSK - milyar dolar (+ milyar dolar)

2- JEFF BEZOS - milyar dolar (+5 milyar dolar)

3- BERNARD ARNAULT - milyar dolar (+61 milyar dolar)

4- BILL GATES - milyar dolar (+7 milyar dolar)

5- LARRY PAGE - milyar dolar (+47 milyar dolar)

6- MARK ZUCKERBERG - milyar dolar (+24 milyar dolar)

7- SERGEY BRIN - milyar dolar (+45 milyar dolar)

8- STEVE BALLMER - milyar dolar (+41 milyar dolar)

9. LARRY ELLISON - milyar dolar (+29 milyar dolar)

WARREN BUFFETT - milyar dolar (+21 milyar dolar)

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır