buzlukta pişmiş yemek saklama / Pişmiş Yemek Dondurucuda Nasıl Saklanır? | igrus

Buzlukta Pişmiş Yemek Saklama

buzlukta pişmiş yemek saklama

Pişmiş Yemek Buzlukta Nasıl Saklanır?

Her öğünden sonra pişirilen yemekler artabilir, bu durum ailede birden fazla birey olması ya da hazırlanan yemeğin tam miktar olarak ayarlanamaması sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Artan yemek hemen dökülmemelidir. Buna ek olarak iki gün art arda tüketilmesi amaçlanarak da yemek fazlaca pişirilebilir. Fazla olan ya da artan yemek, daha sonra tüketilmek üzere buzdolabına konabilir ya da buzluğa atılarak daha sonra tüketilebilir.

Derin dondurucuların yaygın olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte, meyve ve sebzelerin muhafaza edilmesine ek olarak, artık pişmiş durumdaki yemekler de derin dondurucularda saklanabilmekte ve tüketileceği zaman buzunun çözülmesi yeterli olmaktadır.

Pişen Yemekler Nasıl Saklanmalıdır?

  • Pişmiş bir yemeğin derin dondurucuda muhafaza edilebilmesi için uygun koşullar ayarlanmalı, sağlanmalıdır.
  • Burada en önemli nokta, donmuş durumdaki yemeğin, yalnızca tüketilecek kadar olan kısmının çözdürülmesidir. Bunun sağlanabilmesi ise bir tencere dolusu yemekte elbette ki bir hayli zor olacaktır. bu nedenle yemekler porsiyonlara bölünerek saklanmalıdır.
  • Tek kullanımlık küçük porsiyonlar halinde muhafaza edilmek üzere derin dondurucuya konan yemekler, hem dondurucu içinde çok fazla yer kaplamayacak hem de dondurucuda yer alan diğer malzemelerin taze kalmasına yardımcı olacaktır.
  • Pişmiş durumdaki yemek bir defa buzu çözdürüldükten sonra kesinlikle yeniden dondurulmamalıdır. Bu hem besin değerlerinin yok olmasına hem de yemeğin bakteri üretmesine neden olacaktır.
  • Dondurucudan çıkarılan pişmiş yemek, mutlaka önce oda sıcaklığında bir süre bekletilmelidir. Buzlu halde tencereye konup ocağa konulan yemeğin tadında değişiklik olabilir.

Pratik Dondurma Yöntemleri Nelerdir?

Pişirilen bütün gıdalar, uygun şekillerde saklanırsa derin dondurucuya atılabilir. Tatlılar, çorbalar ya da sebze yemeklerine ek olarak sulu et yemekleri ya da tavuk, köfte gibi ürünler de derin dondurucuya atılabilir. Bu tür gıdalar en uygun olarak buzdolabı poşetinde muhafaza edilebilir. Aynı şekilde kapaklı ve hava almayan bir saklama kabında da pişmiş yemekler dondurucuya konabilir.

Buzluğa ya da derin dondurucuya köfte ya da tavuk gibi yemekler veya hamur işi ürünler alüminyum folyoya sarılmak suretiyle konabilir. Bu şekilde yemekler, 1 aya kadar taze olarak tüketilebilir.

Dondurucuda yemeklerin saklanması için imal edilmiş olan plastik ve cam türünde saklama kapları da piyasada satışa sunulmaktadır. Eğer pişmiş yemeklerin çok fazla saklanması ya da sık sık yemek artması durumu söz konusu ise bu kaplardan birkaç tane edilmek yararlı olacaktır. Yemek soğuduktan hemen sonra bu saklama kabına konur ve kapağı iyice bastırılarak kapatılır. Daha sonra tüketim zamanında bir süre oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabından alınıp ısıtılan yemek gibi ısıtılıp tüketime hazır hale getirilir.

Etiketler:pişmiş yemek saklamapişmiş yemek saklama yöntemleriyemek nasıl saklanır

Pişmiş Yemek Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Pişmiş Yemek Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Yemek yaparken bazen tüketebileceğimizin üzerinde yemek yaparız. Durumlarda yemeklerin ziyan olmaması için uygun koşullarda saklamamız gerekir.

Gerçekleştireceğimiz saklama koşulları ilerleyen dönemlerde yemeklerimizi Taze bir şekilde tüketmemizi sağlar. Her yemek farklı şekilde saklanır.

Pişmiş Yemekler Nasıl Saklanır?

Çorbalar; çorbalar en çok fazla gelen yemeklerden olmaktadır bu nedenden ötürü dökmek yerine dondurucuda saklayabilirsiniz.

Çorbalarımızı oda sıcaklığında bekletip soğuttuktan sonra saklama kabı içerisinde ağzı kapalı olacak buzdolabı poşetleri ile beraber kabın içerisinde yerleştirerek saklayabilirsiniz.

Bu şekilde çorbayı uzun dönem taze tutmak mümkün olacaktır. Çorbayı cam bir kavanozun içerisine yerleştirdikten sonra da dondurucuda saklayabilirsiniz.

Cam kavanozun içerisine çorbayı dörtlükten sonra ağızda hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabına yerleştirmeniz yaklaşık 6 ay boyunca tüketmenizi imkan sağlar

Sulu yemekler: Hazırlanmış olan yiyeceklerin bozulma sureleri ortalama 4 gün olmaktadır. Bu süre zarfı içerisinde tüketilmeyen yiyecekleri saklamak için buzdolabının dondurucu kısmını kullanabilir.

Torbalı Arda olduğu gibi düzgün bir saklama kabı ya da cam konservesi kullanılarak yiyeceklerinizi buzdolabının dondurucu bölümünde muhafaza etme şansınız bulunuyor. Et yemeklerini saklamaya çalışıyorsanız dondurucu çok uygun olmayacaktır.

Et yemeklerinin 48 saat içerisinde tüketilmesi oldukça önemlidir. Aksi takdirde üreteceklerini bakterilerden dolayı zararlı hale gelebilirler.

Et yemekleri haricinde tüm yemeklerinizi formalarda olduğu gibi saklama kapları içerisinde dondurucunun da bekletebilirsiniz.

Dondurucuya koyacağınız yiyecekleri pişirirken içerisinde baharat koymaktan kaçınmanız önemlidir. Çünkü dondurucudan çıkarıldıktan sonra içerisindeki baharatlar daha keskin bir tat verecektir.

Köfte ızgara ve kızartma gibi yiyeceklerin dondurucuda saklanma koşulları da çorba ve sulu yemekler de olduğu gibi yine aynı şekilde işlemektedir.

Kaplanın içerisine yerleştirdikten sonra dondurucuya kaldırırsınız ve istediğiniz zaman çıkartıp dibine birazcık su ekleyerek pişirebilirsiniz.

Su oranını kullanacağınız yemeğe göre değişiklik gösterecek. Pilavlar: Pilav saklamak dondurucuda son derece kullanılan bir yöntemdir.

Pilavı tekrar dondurucudan çıkarttıktan sonra içerisine az bir su ilave ederek pişirebilirsiniz ya da buharlama yöntemi ile pişirebiliriz. Az bir miktar yağ atarak ilk günkü gibi taze halde tekrar kullanabilirsiniz.

Etiketler: pişmiş yemek buzluk • pişmiş yemek buzlukta kaç gün saklanır • pişmiş yemek buzlukta nasıl saklanır • pişmiş yemek buzlukta saklanır mı • pişmiş yemek derin dondurucuda nasıl saklanır • pişmiş yemek dondurucuda saklanır mı • uygun

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası