yerden zeytin toplama makinesi / Zeytin Toplama Makinesi Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır? | Tarfin

Yerden Zeytin Toplama Makinesi

yerden zeytin toplama makinesi

Baseh Yerden Zeytin Toplama Makinesi Kirpi 32cm

Ana SayfaYapı Market & BahçeBahçe MakineleriHasat MakineleriBaseh Yerden Zeytin Toplama Makinesi Kirpi 32cm

⭐⭐⭐⭐⭐ Müşteri Memnuniyeti - Adınıza Faturalı - Yetkili Bayii

Bu ürüne henüz yorum yapılmadı.
World
  • ,31 TL x 2 Ay Taksit
Paraf
  • ,87 TL x 3 Ay Taksit
  • ,44 TL x 6 Ay Taksit
CardFinans
  • ,87 TL x 3 Ay Taksit
  • ,44 TL x 6 Ay Taksit

,62 TL

1 gün içinde kargoda

ÇağdaşGroup
Mağaza: ÇağdaşGroup Mağaza Puanı:

%88

Mağazaya Soru Sor

Kargo Bedava

Bu ürünün kargosundan ücret alınmayacak.

Toptan Fiyat İste

Ürünü 10 adetten fazla alacaksanız bizimle iletişime geçin

  • Ürün Açıklamaları
  • Ürün Yorumları (0)
  • Taksit Seçenekleri
  • ⭐⭐⭐⭐⭐ Müşteri Memnuniyeti - Adınıza Faturalı - Yetkili Bayii

  • Değerlendirme yapabilmek için bu ürünü satın almış olmanız gerekmektedir.

  • Taksit Seçenekleri

Zeytin Toplama Makinesi Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?

Zeytin Toplama Makinesi Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?

Zeytinlerin hasadını kolaylaştıran zeytin toplama makineleri, ağaç özelliklerine göre seçiliyor. Dal aralığı, arazi özellikleri ve ağaç uzunluğu gibi kriterlere göre seçilen zeytin toplama makineleri, taraklı, halatlı ve kancalı modelleriyle çiftçilerimize yardımcı oluyor. Hem ağacın ulaşılması zor bölgelerindeki zeytinleri indirmeye imkan tanıyan makineler, hem de emek ve zaman tasarrufu açısından avantaj vadediyor.

Zeytin hasat makineleri çeşitlerini özetlememiz gerekirse: 

  • Tırpan tipi zeytin toplama makinesi: Motorlu tırpanlar, geleneksel zeytin toplama tarakları ile aynı sistem üzerinden çalışıyor. Çapraz konumlu taraklardan oluşan tırmıklar, titreşim hareketleriyle zeytinleri düşürüyor.  Dalların sağa sola, ileri geri hareketiyle zeytinler aşağı dökülüyor. Mikrofiber veya karbon malzemelerden üretilen çubuklar yardımıyla, filizlere, ağaç dallarına zarar vermeden zeytinleri dökebilirsiniz. Türkiye’de yetişen zeytinler daldan kolay düştüğü için birçok çiftçimiz, tırpan tipi zeytin toplama makinelerinden yararlanıyor. 
  • Kancalı zeytin toplama makineleri: Benzinli ve akülü motorlarla çalışan kancalı zeytin toplama makineleri, ucundaki kancalarla dallara tutunuyor. Titreşim verilen dallardaki olgun meyveler dökülüyor. 
  • Halatlı zeytin hasadı makineleri: Halat metodu, ağaca bağlanan çelik halatın traktöre takılması ile çalışıyor. Kuyruk mili ile ağaca titreşim veriliyor ve zeytinler dökülüyor. Zeytin toplama makinelerinin bu prensiple çalışan halatlı silkme makineleri bulunuyor. Ağaçta esneme yaratan modellerle, küçük ve büyük ağaçlarda meyvelerin dökülmesini sağlayabilirsiniz.

Zeytin Toplama Makinesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Zeytin toplama makineleri, titreşime dayalı etkinlikle, olgun zeytinlerin hasat edilmesine yarayan makinelerdir. Geniş alanlarda halatlı modeller avantaj sağlarken, küçük alanlarda tırmıklı ve kancalı makineler zeytin toplamaya imkan tanıyor. Zeytin hasadı yapmanın tek yolu makine değil. Yerden toplama, ağaçtan elle toplama gibi farklı yollarla makineli hasat gerçekleştiriliyor. Ancak yerden toplanan kendiliğinden düşmüş olan zeytinler, dip zeytin olarak adlandırılıyor ve riviera yağ yapımına yarıyor. Ağaçtan elle toplamak ise hem zahmetli oluyor hem de zaman konusunda dezavantaj yaratıyor. Zeytin toplama makinelerinin avantajlarını şöyle sıralayabiliriz: 

  • Hasat maliyetini düşürmeye yardımcı oluyor. İş gücü gereğini azalttığı için tarım işçisi ihtiyacını minimize ediyor. 
  • Ulaşmanız zor olan, gözle seçemediğiniz dallardaki zeytinleri toplamaya imkan tanıyor. 
  • Elle hasat, yanlış hareketler nedeniyle ağaca zarar veriyor. Özellikle sırıklarla dövülen ağaçların dalları kırılıyor ve bir sonraki yıl verim azalıyor. Zeytin toplama makineleri, bu hasarın önüne geçiyor. 
  • Büyük ağaçlara tırmanmak, insanlar için hayati tehlike yaratıyor. Makineli hasat, insanların girdiği riski ortadan kaldırıyor. 
  • Hasat dönemi geçmeden hızlı ve etkili şekilde hasadın tamamlanmasına imkan tanıyor. 

Zeytin Toplama Makinesi Nasıl Kullanılır?

Zeytin toplarken yeni nesil titreşimli tırmıklardan kullanacaksanız, yan dalları mümkün olduğunca kırmamaya çalışmalısınız. Kırılan dallar nedeniyle bir sonraki yıl mahsul miktarı oldukça düşüyor. Zeytin ağaçlarından verim alabilmek için aletleri doğru kullanmaya özen göstermelisiniz. Öncelikle zeytinlerin döküleceği alanın altına uygun boyutlarda bir branda veya örtü sermelisiniz. 

  • Taraklı zeytin toplama makinelerini kullanmadan önce teleskobik aleti ağaç boyuna göre ayarlamalısınız. Olgun meyveler bulunduran dalların ara mesafesine göre, uygun kısımlara tırmığı geçirerek titreşim vermelisiniz. Bir kişi olarak, ortalama büyüklükte bir ağacı 15 - 45 dakika arasında zamanda hasat edebilirsiniz. 
  • Kancalı zeytin toplama makineleri, silkme makinesi olarak da tanınıyor. Yoğun dal aralığı ve iri meyve olduğu zaman, kancalı makineler tercih ediliyor. Ergonomik makineler, ağaç dalına vurarak ağacı çırpıyor. Ancak bu vuruşlar, ağaca zarar vermeyecek hafif düzeyde gerçekleşiyor. Zeytinler kolaylıkla dökülerek hasat gerçekleşiyor. 
  • Gövde sarsıcı halatlı makinelerin ucundaki kemer ağaç gövdesine bağlanıyor. Traktöre bağlı olan çelik halat gerilerek tamamen gergin hale getiriliyor. El freni ile sabitlenen traktörde kuyruk mili çalıştırılıyor. Yeterli düzeyde gaz verilerek ortalama saniye süre ile ağaç silkeleniyor. Halatlı zeytin toplama makineleri kullanılırken bağlama işleminin ağacın esnek bölgelerine yapılması önem arz ediyor. Eğer yanlış kısma bağlanırsa, ağaç traktörü sallıyor ve hasat gerçekleşmiyor. Doğru kısma bağlanan halat, gergin hale getirilirken uygun devirde silkelemeye başlamak önemli. Özellikle acemilik döneminde, mümkün olduğunca ince dallara düşük devirde titreşim veriliyor. Profesyonelleştikçe kalın dallara yüksek devirde titreşim verilebiliyor. İşlem sırasında halatın 5 metre kadar çevresinde canlı olmaması güvenlik açısından gerekli. İş güvenliğini sağlamak için kopma durumunda kamçı etkisi yapmayacak özel üretilmiş halatlar kullanılıyor. Kullanım sırasında, her 4 saatlik çalışmada makinenin tekrar tekrar yağlanması gerekiyor. Eğer yağlama yapılmazsa, ısınma dolayısıyla makinede arızalar ortaya çıkıyor. Ayrıca, silkelenecek ağacın içinde çürüme olmamasına dikkat ederek ağaç seçmek güvenlik için gerekli. 

Gövde sarsıcı makineler, en kısa sürede hasat sağlıyor. Ancak hasat etkinliği açısından diğer makinelerin gerisinde kalıyor. Zeytin arazilerinin eğimli olması durumunda bu makineler elverişsiz kaldığı için portatif makinelerinin tercih edilmesi gerekiyor. Buna ek olarak maliyeti diğerlerine göre daha yüksek olan gövde sarsıcılar, fiyat nedeniyle çok yaygın kullanılamıyor. Dal sarsıcı makineler ise aynı dalda uzun süre kullanıldığında zedeleme yaratabiliyor. Çırpıcı makinelerin ise direkt zeytinlere temas etmesi, dikkatli davranılmadığında mahsulde hasar yaratabiliyor. 

Zeytin Toplama Makinesi Fiyatları 

Zeytin toplama makinelerinin fiyatları ürünlerin teknik özelliklerine, çeşitlerine, enerji sistemlerine göre değişiyor. Yurt dışında üretilen makinelerin fiyatları döviz kurundan etkileniyor. Yurtiçi ürünlerde ise dönemsel kampanyalar, stok durumu gibi faktörler fiyat hususunda ayırt edici olabiliyor. Tüm bunlara ek olarak, zeytin toplama makinesi fiyatlarında, motor gücü esas belirleyici faktör olarak karşımıza çıkıyor. Zeytin toplama makinesi alırken öncelikle arazinin yapısına, zeytinin türüne, kaç adet zeytin ağacı olduğuna, dal mesafesine en uygun seçimleri yapmalısınız. Örneğin, arazi eğimliyse traktöre bağlanan makineleri kullanmakta zorlanabilirsiniz. Benzer şekilde zeytin daldan zor inen bir türse daha yüksek motor gücüne ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun yanında, yağlık veya sofralık zeytinlerin hasat süresi değiştiği için makinelerin vadettiği hızı da göz önüne almalısınız. Elbette arazi genişliği de önemli, çok geniş arazilerde yetersiz makinelerin kullanımı nedeniyle hasadın gecikmesi zorun olabiliyor. Sizin için uygun olan modeli belirlemek için ürünlerin tüm özelliklerini dikkatle incelemelisiniz. Beklentilerinize ve ihtiyaçlarınıza yanıt veren seçenekleri bulduktan sonra dilerseniz ürünlerin markalarını, fiyatlarını değerlendirerek son bir eleme daha yapabilir ve satın alacağınız ürüne karar verebilirsiniz. 

Motorlu çapa makinesi kullanımından fındık patozu konusunda detaylara kadar farklı birçok makaleyi Tarfin Blog’ta okuyabilirsiniz. Çiftçilerimizin yardımcısı olan Tarfin Blog ile bilgilerinizi genişletirken finansal desteğiyle de rahat bir nefes almanızı sağlıyor. Tarfin Mobil üzerinden tarımsal ve hayvansal girdilerinizin fiyatlarını karşılaştırabilir, Tarfin’e özel peşin veya hasat vadeli alışveriş seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Tarfin’in avantajlarını keşfetmek için siz de en yakın Tarfin yetkili satış noktasını ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’nin dört bir yanında yer alan yetkili satış noktalarından siparişlerinizi teslim alabilir, toprağınıza en uygun fiyatlarla bereket katmaya başlayabilirsiniz. 

share

Tarfin Çiftçinin Hep Yanında!

Tarfin satış noktaları ve güncel kampanyalar hakkında bilgi almak için telefon numaranızı bırakın, sizi arayalım.

Benzer Haberler

Map Gübresi Nedir? Ne İşe Yarar?
Map Gübresi Nedir? Ne İşe Yarar?

Map gübresi nedir, ne işe yarar biliyor musunuz? En yüksek fosfor içeriğine sahip gübre olan map yani mono amonyum fosfat gübresi hakkında bilgi sizlerle.

Devamını oku
Tarımda İnovasyona Neden İhtiyaç Var?
Tarımda İnovasyona Neden İhtiyaç Var?

Tarımda inovasyon ihtiyacı her geçen gün daha çok görünür oluyor. Peki tarımda inovasyon için neler yapılıyor? Tıklayın.

Devamını oku
İnek Sütü Sağma Makinesi Çeşitleri Nelerdir? Nasıl Kullanılır?
İnek Sütü Sağma Makinesi Çeşitleri Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

İnek süt sağma makineleri, çiftçilerimizin hem iş gücünden hem de zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor. İnek sütü sağma makinelerini tanıyın!

Devamını oku
success

Talebinizi Aldık. Teşekkür Ederiz.

Size en kısa sürede ulaşacağız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası