quik abdest / Abdest ile ilgili Tüm İlmihal Bilgileri - Hac Umre Haberleri

Quik Abdest

quik abdest

Ekran Görüntüleri

Açıklama

Namaz çeşitlerini ve nasıl kılındıklarını merak mı ediyorsunuz? ya da kontrol mü etmek istiyorsunuz?

Namaz çeşitlerini ve nasıl kılındıklarını merak mı ediyorsunuz? Namaz kılmaya karar verdiniz veya bazı yanlışlarınız var düzeltmek istiyorsunuz ama nereden başlayacağınıza karar veremediniz. Eğer bu durumları yaşıyorsanız uygulamamız tam sizlere göre.

Çünkü Namaz hocası uygulamamızda beş vakit namazın kılınışından, cuma namazına, evvabinden teravih namazına, tehheccüdden kuşluk a kadar onlarca farklı namazın kılınışı sade bir dille, resimler eşliğinde anlatılmıştır. En büyükten en küçük telefon ve tablet kullanıcılarına kadar hitap eden sade anlatımı sayesinde hangi namaz ne zaman nasıl kılınır hemen öğrenecek ve namazlarını doğru bir şekilde kılacaksınız. Ayrıca uygulamamızda Namaz sureleri ile elif ba ya,
esmaül hüsna dan efendimize salavat çeşitlerine kadar pek çok uygulamamıza da bağlantılar bulabilirsiniz.

Uygulamamızdaki namazlar ve abdestler:

SABAH NAMAZI
ÖĞLE NAMAZI
İKİNDİ NAMAZI
AKŞAM NAMAZI
YATSI NAMAZI
CUMA NAMAZI
CENAZE NAMAZI
BAYRAM NAMAZI
TEHECCÜD NAMAZI
EVVABİN NAMAZI
TERAVİH NAMAZI
KUŞLUK NAMAZI
HACET NAMAZI
TESBİH NAMAZI
KÜSUF NAMAZI
HÜSUF NAMAZI
TEVBE NAMAZI

GUSUL ABDESTİ
NAMAZ ABDESTİ
TEYEMMÜM ABDESTİ

Bazı telefonlardaki kapanma sorunu çözüldü.

Faruk Arslan adlı geliştirici, uygulamanın gizlilik politikasına göre verilerin aşağıda açıklandığı gibi işlenebileceğini bildirdi. Daha fazla bilgi için geliştiricinin gizlilik politikası bölümüne bakın.

Sizi İzlemek İçin Kullanılan Veriler

Şu veriler, diğer şirketlere ait uygulamalarda ve web sitelerinde sizi izlemek için kullanılabilir:

  • Konum
  • Kullanım Verileri
  • Tanılar

Sizinle İlişkilendiri­len Veriler

Şu veriler toplanabilir ve kimliğinizle ilişkilendirilebilir:

  • Konum
  • Kullanım Verileri
  • Tanılar

Sizinle İlişkilendiril­me­yen Veriler

Şu veriler toplanabilir ancak kimliğinizle ilişkilendirilmez:

Gizlilik uygulamaları, kullandığınız özellikler veya yaşınız gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Ayrıntılı Bilgi

Bilgi

Sağlayıcı
Faruk Arslan

Boyut
55,3 MB

Kategori
Eğitim

Uyumluluk
iPhone
iOS veya üst sürümünü gerektirir.
iPad
iPadOS veya üst sürümünü gerektirir.
iPod touch
iOS veya üst sürümünü gerektirir.
Mac
macOS  veya üst sürümünü ve Apple M1 veya üzeri çipe sahip bir Mac gerektirir.

Yaş Sınırı
4+

Telif Hakkı
© Still New Again

Fiyat
Ücretsiz

Bu Geliştiricinin Diğer Uygulamaları

Diğer Beğenebilecekleriniz

Abdest Nasıl Alınır? Abdestin Farzları Nelerdir? Kadın, Erkek Abdest Alma Sırası ve Duaları

Haberin Devamı

Sağ Kolu Yıkamak

Sağ kol dirseklerle beraber üç kere yıkanır. Yıkarken kolun her tarafı, kuru bir yer kalmayacak şekilde iyice ovulur.

Sol Kolu Yıkamak

Sol kol dirseklerle beraber üç kere yıkanır. Yıkarken kolun her tarafı, kuru bir yer kalmayacak şekilde iyice ovulur.

Başı Meshetmek

Eller yeni bir su ile ıslatılır. Sağ elin içi ve parmaklar başın üzerine konularak bir kere meshedilir.

Kulakları Meshetmek

Eller ıslatılarak sağ elin şehadet parmağı ile sağ kulağın içi, baş parmağı ile de kulağın dışı; sol elin şehadet parmağı ile sol kulağın içi, baş parmağı ile de kulağın arkası meshedilir.

Boynu Meshetmek

Elleri yeniden ıslatmaya gerek olmadan geriye kalan üçer parmağın dışı ile de boyun meshedilir.

Sağ Ayağı Yıkamak

Sağ ayak üç kere topuklarla beraber yıkanır. Yıkamaya parmak uçlarından başlanır ve parmak araları iyice temizlenir. Sol ayak topuklarla beraber yıkanır. Yıkamaya parmak uçlarından başlanır ve parmak araları iyice temizlenir.

Sol Ayağı Yıkamak

Sol ayak topuklarla beraber yıkanır. Yıkamaya parmak uçlarından başlanır ve parmak araları iyice temizlenir.

ABDEST FARZLARI

Hanefi mezhebinde abdestin farzı dörttür.

1- Yüzü yıkamak

2- Elleri dirseklerle beraber yıkamak

3- Başın dörtte birini mesh etmek

4- Ayakları topuklarla beraber bir kere yıkamak.

ABDEST DUALARI

Bazı kaynaklarda abdest alırken her organın yıkanması sırasında ayrı ayrı okunacak dualara yer verilir (Nevevî, el-Ezkâr, s. 35).

Haberin Devamı

Fakat sahih rivayetlere göre Hz. Peygamber (s.a.s.), abdest alırken özel bir dua yapmamıştır.

Dolayısıyla güzel anlamlar içeriyor olsa da abdest sırasında bu duaların okunması şart değildir. Bununla birlikte okumasında da bir sakınca yoktur.

Sahih rivayetlere göre Hz. Peygamber (s.a.s.) abdestin bitiminde, 'أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ اللَّهُمَّ اجْعَلْنِى مِنَ التَّوَّابِينَ وَاجْعَلْنِى مِنَ الْمُتَطَهِّرِينَ'

(Ben şahitlik ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki Muhammed O’nun kulu ve elçisidir. Allah’ım! Beni tövbe edenlerden ve temizlenenlerden eyle) duasını okuyan kimse için Cennetin sekiz kapısının açılacağını ve dilediği kapıdan içeri girmesine izin verileceğini müjdelemiştir (Tirmizî, Tahâret, 41).

GUSÜL ABDESTİ NASIL ALINIR?

Gusül abdestin alınışını kadın ve erkek için aynı şekildedir. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından da açıklanan gusül abdestinin alınışı şu şekildedir:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası