kulak neden kokar / Kulak arkasi nasil kokar? – Cevap-Bul.com

Kulak Neden Kokar

kulak neden kokar

Kedilerin Kulakları Neden Kokar?

Normalde kedilerin kulaklarında insanları rahatsız edecek bir koku olmaz. Ancak çeşitli sağlık problemleri yüzünden bu durum değişebilir ve kedilerin kulaklarından kötü bir koku geldiğini fark edebilirsiniz.

Doğru bir tedavi uygulanabilmesi için öncelikle kokunun neden kaynaklandığını öğrenmek gerekir. Kedilerin kulaklarının kokmasına neden olabilecek birçok farklı rahatsızlığın olması ve bazı rahatsızlıkların ciddi sağlık problemlerine yol açabilmesi yüzünden, kulağından koku gelmesi durumunda kedinizi vakit kaybetmeden veteriner hekime muayeneye götürmelisiniz. Kulaktan kötü koku gelmesi durumunda veteriner hekim kontrolünde bir tedavi planlaması yapılması zorunluluktur. Ancak kedilerin kulak temizliklerinin rutin olarak yapılması kulakta kokuya neden olabilen sorunların önlenmesine yardımcı olabilir. Kedilerin kulak temizlikleri için tercih edebileceğiniz ürünleri burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz.

kedi kulağı

Kulak Akarları

Kulak akarları, kedilerin kulağından kötü koku gelmesinin en yaygın nedenlerinden birisidir. Evcil hayvanların kulağındaki yağ ve kulak kiri ile beslenen kulak akarları, kötü kokulu ve kahverengimsi bir kulak akıntısına yol açar. Gözle çok zor görülebilen akarlar kötü kokulu kulak akıntısının dışında başka belirtilere de neden olur. Kedinin sık sık kulağını kaşıması, başını sallaması ve kulakların etrafındaki tüylerin dökülmesi akarların diğer belirtileridir.

Akarlar oldukça bulaşıcı ve hareketlidir. Akarların kedinin başka bir kediyle ya da köpekle teması sonucunda çok kolay bir şekilde bulaşması mümkündür. Her ne kadar sokak kedileri arasında daha sık rastlansa da evden dışarı hiç çıkmayan kedilerde de kulak akarları görülebilir. Akar teşhisi konan kedilerin oyuncaklarının, yastıklarının ya da varsa battaniyelerinin yıkanması gerekir. Bu sayede tedaviden sonra kediye tekrar akar bulaşma riski minimuma indirilmiş olur. Tedavi için genellikle veteriner hekim tarafından önerilen kulak temizleme solüsyonunun kulaklara uygulanması yeterlidir.

kulak tüyleri seyrelmiş kedi

Kulak Enfeksiyonları

Kulaktaki kötü koku, kulak enfeksiyonunun sık görülen belirtilerinden birisidir. Kulak enfeksiyonları kedinin kulak kanalının şişmesine yol açar ve tedavi edilmediği takdirde daha ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle kulaklarından kötü koku gelmesi durumunda kedinizi geç olmadan veteriner hekime götürmeniz gerekir.

Kedilerde kulak enfeksiyonuna yol açabilecek farklı faktörler bulunur. Kedinin kulağına kaçan küçük bir yabancı cisim ya da küçük bir bitki yaprağı enfeksiyon oluşmasına neden olabilir. Bunun dışında kulak içerisi küçük ve nemli bir kanaldır. Bu da bakterilerin ve mikroorganizmaların çoğalarak iltihaba neden olması için yeterlidir. Kulak enfeksiyonunu tedavisi için genellikle antibiyotik tedavisi uygulanır. Bu uygulama kulak damlası, enjeksiyon ya da tablet olarak gerçekleştirilebilir.

kulak tüyleri dökülmüş kedi

Alerjiler

Tıpkı insanlar gibi kediler de bazı alerjenlere karşı hassasiyet gösterebilirler. Gıda alerjisi kediler arasında sık görülen alerji türlerinden birisidir. Bazı alerjilerin belirtileri arasında kötü kulak kokusu da yer alır ve vücudun alerjene verdiği tepki sonucunda kulakta hoş olmayan kulak akıntısı meydana gelebilir.

Kedi hayatının herhangi bir döneminde alerjik bir reaksiyon verebilir. Gıda alerjisi, bitki alerjisi ya da bir rahatsızlığın tedavisinde kullanılan ilaca karşı verilen alerjik tepki kediler arasında normaldir. Kedinin bir anda alerjik reaksiyon vermesi durumunda etrafında yapılan son değişiklikleri göz önünde bulundurmak gerekir. Kedinin neye alerjik tepki verdiğini bulmak ve mümkünse alerjeni kediden uzak tutmak etkili bir yöntemdir. Gıda alerjisinde ise hipoalerjenik mamaların tercih edilmesi gerekir. Antihistamin ilaçları da alerji ile mücadelede etkili bir tedavi yöntemidir.

otoskop ile kulağına bakılan kedi

Kedi Kulağından Kötü Koku Geldiğinde Ne Yapılmalı?

Sonuç olarak kedinin kulağından kötü koku gelmesi normal değildir. Kötü koku ve kötü kokulu akıntı direkt olarak kedinin sağlığında bir şeylerin yanlış gittiğinin göstergesidir. Kokuya neden olan problemler çoğunlukla kendiliğinden ortadan kalkmaz, hatta kimi durumlarda ilerleyerek daha ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Bu yüzden kötü kokuya neden olan problemin ortadan kaldırılarak sağlığına yeniden kavuşmasını sağlamak için kedinizi vakit kaybetmeden veteriner hekime götürmeniz gerekir. Veteriner hekim ile görüşmeden kedinin kulağını temizlemek ya da parfüm ile kokuyu bastırmaya çalışmak durumun daha da kötüleşmesine yol açabilir. Her sağlık sorunu özelinde ayrı bir tedavi planlaması yapılması gerektiği unutulmamalıdır.


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül TunçayTüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle Petlebi.com blog sayfasında 2020 yılından beri blog içeriği yazmaktadır.

Kulak akıntısı neyin habercisi?

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Muhammed Özlü, önemsenmeyen kulak akıntılarının tam işitme kaybına sebep olabileceğini söyledi.

Kulak akıntılarının birçok sebebi olduğunu, dış kulak, orta kulak, kulak zarı ve iç kulak hastalıklarından kaynaklanabileceğini belirten Uzman Doktor Muhammed Özlü, önemsenmeyen akıntılar konusunda uyardı.

Özlü, “Bakteriyel enfeksiyon, mantar enfeksiyonu, alerjik (egzama) ve kolestom dediğimiz, kulak zarı ve kemiklerini eriten hastalıklardan kaynaklanabilir. Kulak akıntıları önemsenmediğinde, bilhassa akıntı orta kulaktan kaynaklanıyorsa, kulak zarı delik veya erimiştir. Kötü kokulu ve koyu akıntı varsa bu kulak zarını ve kemikleri eriterek, menenjit, beyin absesi ve iç kulak iltihabı yaparak tam işitme kaybına sebep olabilen kolestatom dediğimiz hastalığa bağlı olabilir” dedi.

Özlü, ara sıra nükseden kulak akıntılarının, eğer tedavi ile düzeliyor, bir süre sonra tekrarlanıyorsa genellikle kulak zarının delik olduğuna işaret ettiğini anlattı. Kulak zarının delik olması halinde mutlaka bir uzman doktora başvurulması gerektiğini vurgulayan Özlü, ameliyatla tamir edilmeyen yırtık kulak zarının her iltihaplanmasında kulaktaki hasar ve işitme kaybının artacağına dikkat çekti.

Kulak zarı yırtılmaları ve erimelerinin tedavisinde kulak kanalından ya da kulak arkasından doğru çalışarak yeni zar yaptıklarını kaydeden Özlü, şunları söyledi: “Kulak zarının eridiği ve yırtıldığı durumlarda biz kulak kanalından veya kulak arkasından doğru çalışarak yeni zar yapıyoruz. Eğer kemiklerde erime varsa kıkırdak, kemik greftle veya protezle tamir yaparak işitme kaybını düzeltiyoruz. Kulak zarı ve orta kulaktaki kemikçiklerden tamamen erimiş olsa bile, ameliyatta hastalıkları temizleyerek hem kemikçikleri ve hem de kulak zarını yeniden oluşturuyoruz.”


İHA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası