bilkent üniversitesi tiyatro bölümü yetenek sınavı sonuçları / TR / Bilkent Universitesi – Tiyatro Bölümü Yetenek Sınavı Duyurusu, 5 – 9 Temmuz

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü Yetenek Sınavı Sonuçları

bilkent üniversitesi tiyatro bölümü yetenek sınavı sonuçları

kaynağı değiştir]

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi[değiştir

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi&#;nin aşağıda belirtilen bölümlerine &#; Akademik Yılı&#;nda Lisans Hazırlık ve Lisans 1 sınıflarına SANAT DALI YETENEK ve SEVİYE SINAVLARI ile öğrenci alınacaktır.

 


 

TİYATRO BÖLÜMÜ PROGRAMLARI VE SANAT DALI

  • Oyunculuk Öğretim Programı

Aday Ön Kayıt Tarihleri

Ön kayıt başvuruları 7 – 15 Haziran tarihleri arasında funduszeue.info adresinden yapılacaktır.

Ön Kayıtta Yapılacak İşlemler

₺. kayıt ücretinin ödenmesi (Ödeme yalnız kredi kartı ile funduszeue.info adresinden yapılabilmektedir.)

Ödeme sonucunda oluşan kod ile funduszeue.info adresinden Yetenek Sınavı Giriş Belgesinin oluşturulması.

Başvuru Ücreti Hiçbir Nedenle İade Edilmez.

Yanlarında Geçerli Bir Kimlik ile Bilkent Üniversitesi Yetenek Sınavı Giriş Belgesi Olmayan Adaylar Kesinlikle Sınava Alınmayacaktır.

Eğitim-Öğretim yılı kabul sınavları, Oyunculuk Ana Sanat Dalına başvuran adaylarla üç aşamada gerçekleştirilecektir.

Sınavlar, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 1. Kat Tiyatro Sahnesi, 2. Kat Sahnesi ve 1. Kat Hareket Salonunda (oda no: )  yapılacaktır. Öğrencilerin sınav saatinden en az 30 dakika önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adayların her bir aşama için sınava giriş günleri, başvuru numaralarına göre belirlenecek ve adaylara sınav öncesi ilan edilecektir. Yetenek ve Kabul sınavında başarılı olup kayıt yaptırmak isteyen aday öğrencilere verilecek burs oranları, sınavı takiben sınav başarıları temel alınarak belirlenecek ve kendilerine bildirilecektir.

Oyunculuk Sanat Dalı Sınav Tarihleri

Ana Sanat DalıSınav TarihiSaatSınavYer
Oyunculuk Temmuz, Oyunculukfunduszeue.info Tiyatro Salonu

Oyunculuk Sanat Dalı Sınav Aşamaları

1.AŞAMA: Adaylar, bir komedi ve bir dram/tragedya olmak üzere iki tirad hazırlayacaktır. Adaydan ayrıca bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaya karakterin analizi  seçtiği eser, yazarı, yazarın yaşadığı dönem ve diğer eserleri ile ilgili sorular sorulabilir. Doğaçlama ve temrinler yaptırılabilir.

2.AŞAMA:Müzik kulağı, beden koordinasyonu ve ritm duygusuna sahip olup olmadığı kontrol edilir. Adaydan bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaylara genel kültür ve mesleki formasyon düzeylerini saptamaya yönelik sorular sorulur.

3.AŞAMA: Jüri uygun gördüğü adayları 3. Aşama sınavına çağırır. Bu sınavda, diğer aşamalarda adaylardan istenilen konulardan gerekli görülenleri üzerinde tekrar durulur. Adaylar ayrıca sınavda kendilerine jüri tarafından sınav günü verilecek bir kısa parçayı oynarlar ve kendilerine tekrar genel kültür ve mesleki formasyon düzeylerini saptamaya yönelik sorular sorulabilir.

Kesin kayıt İçin Gereken TYT Puanları

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin bölümlerine, Akademik yılında öğrenim görmek üzere başvuran ve başarılı bulunan adayların üniversiteye kesin kayıt yaptırabilmeleri için yılı Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmiş ve ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

Resmi Sınav Sonuçlarının İlanı: 26 Temmuz (YKS sınav sonuçları ertesi)

ERİŞİM

Bilkent Üniversitesi
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi
Tiyatro Bölümü
Bilkent, Ankara

E-posta : [email protected]
Tel : 0()
Faks : 0()

Detaylı bilgi için yukarıda belirtilen telefonlardan Müzik Bölüm Başkanlığına ve Sanat Dalı Koordinatörlüklerine ulaşabilirsiniz.

 


MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI VE SANAT DALLARI

Başvurulacak sınıflar için kabul şartları ve gereken düzeyleri belirleyen repertuvar örnekleri ön kayıt tarihleri boyunca fakülteden alınabileceği gibi web sitemizden de incelenebilir. funduszeue.info

  • Şan Öğretim Programı
  • Teori-Kompozisyon Öğretim Programı
    • Teori-Kompozisyon Sanat Dalı
  • Enstrüman Öğretim Programı
    • Piyano Anasanat Dalı
    • Vurma Çalgılar Anasanat Dalı
    • Klasik Gitar Anasanat Dalı
    • Yaylı Çalgılar Anasanat Dalları
      • Keman Sanat Dalı
      • Viyola Sanat Dalı
      • Viyolonsel Sanat Dalı
      • Kontrbas Sanat Dalı
    • Nefesli Sazlar Anasanat Dalı
      • Flüt Sanat Dalı
      • Obua Sanat Dalı
      • Klarnet Sanat Dalı
      • Fagot Sanat Dalı
      • Korno Sanat Dalı
      • Trompet Sanat Dalı
      • Trombon Sanat Dalı
      • Tuba Sanat Dalı

Aday Ön Kayıt Tarihleri

  • Aday kayıt tarihleri: Haziran tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.
  • Sınav tarihleri: Haziran
  • Kesin sınav sonuçlarının açıklanması: 26 Temmuz (YKS sınav sonuçları ertesi)

Kesin Kayıt için Gereken TYT Puanları

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin bölümlerine, Akademik yılında öğrenim görmek üzere başvuran ve başarılı bulunan adayların üniversiteye kesin kayıt yaptırabilmeleri için yılı Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmiş ve ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

Başvuruda İstenilen Belgeler

  • Çevrimiçi Başvuru Formu  (7 Haziran tarihinde aktif olacaktır.)
  • Vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)
  • Nüfus Cüzdanının aslı ve bir fotokopisi (T.C. Kimlik No. belirtir şekilde olmalıdır.)
  • Kayıt ücreti: ₺. (Ödeme sadece kredi kartıyla ve funduszeue.info üzerinden yapılabilecektir. İlgili link, 7 Haziran tarihi itibarıyla aktif olacaktır.)

* Başvuru Ücreti Hiçbir Nedenle İade Edilmez.

Önemli not: Ön-kayıt ödemelerinizi lütfen “Müzik Bölümü Yetenek Sınavı” alanına yapınız.

Şan ve Enstrüman Ana sanat dallarında eğitim programlarına başvuran öğrencilerden istenilen diğer belgeler;

  • Sınavda seslendireceği program (Besteci adı, eser ismi, bölümleri ve süreleri)
  • Piyano eşlik notaları

Teori-Kompozisyon Ana sanat dalına başvuran öğrencilerden istenilen diğer belgeler;

  • Daha önce bestelenmiş en az iki eserin partisyonu. Bir notalama programında (Finale, Sibelius vb.) veya elle yazılmış olabilir.
  • Eğer varsa bu eserlerin ses kaydı. Ses kayıtları soundcloud ve benzeri platformlar üzerinden link olarak paylaşılabilir.


Giriş Sınavları

Yetenek ve Seviye 19 – 23 Haziran tarihleri arasında tarihlerde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin Orta Kampüs&#;teki fakülte binasında (P Binası) yapılacaktır. Sınavın ilk aşamasında öğrenciler temel nota/armoni bilgisi ve 2-sesli dikte/çoksesli duyma sınavına alınacaklardır. Örnek sınava aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

Lisans Kulak Eğitimi/Müzik Teorisi Örnek Sınav

Çalgı sınavı sırasında öğrencilerden hazırladıkları programı komisyon önünde seslendirmeleri istenmektedir. Talep edilmesi durumunda, okul bütün enstrüman ve şan seçmeleri için eşlikçi sağlayacaktır. Bu durumda adayların eşlik partilerini ön kayıt sırasında göndermeleri gerekir. Adaylar tercih ederlerse kendi eşlikçilerini sağlayabilir.

Giriş sınavları için sanat dalı bazında hazırlanması gereken program içeriklerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Şan Ana Sanat Dalı

Adayların standart klasik repertuvardan farklı dönem ve karakterlerde iki eseri ezber olarak icra etmeleri gerekmektedir. Ayrıca isteğe bağlı bir müzikal tiyatro seçimi de seslendirebilirler.

Nefesli Çalgılar Ana Sanat Dalı

Flüt Seviye Sınavı
Obua Seviye Sınavı
Klarnet Seviye Sınavı
Fagot Seviye Sınavı
Korno Seviye Sınavı
Trompet Seviye Sınavı
Trombon Seviye Sınavı
Tuba Seviye Sınavı

Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı

Keman Seviye Sınavı
Viyola Seviye Sınavı
Viyolonsel Seviye Sınavı
Kontrbas Seviye Sınavı

Klasik Gitar Ana Sanat Dalı

Klasik Gitar Seviye Sınavı

Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı

Vurmalı Çalgılar Seviye Sınavı

Piyano Ana Sanat Dalı

Piyano sınavı sırasında öğrencilerden hazırladıkları programı komisyon önünde çalmalarının yanı sıra sınav sırasında verilen eseri deşifre etmeleri de istenmektedir.

Piyano Seviye Sınavı

Kompozisyon Ana Sanat Dalı
Kompozisyon sınavı üç aşamadan oluşur. İlk olarak öğrencilerin müzik teori bilgisi ve kulak algısı ölçülür, ikinci aşamada kendilerine çalınan bir eseri yazılı olarak analiz etmeleri istenecektir. Son olarak öğrenciler sundukları portfolyo ve müzikal deneyimleri üzerine bir mülakata tabi tutulacaklardır.

Kompozisyon/Teori Giriş Sınavı Örneği

Kompozisyon başvuruları ile ilgili sıkça sorulan sorular

ERİŞİM

Bilkent Üniversitesi
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Bilkent, Ankara
E-posta : [email protected]
Tel : 0()
Faks : 0()

Detaylı bilgi için yukarıda belirtilen telefonlardan Müzik Bölüm Başkanlığına ve Sanat Dalı Koordinatörlüklerine ulaşabilirsiniz.

 

 

kaynağı değiştir]

Hazırlık Okulu[değiştir kaynağı değiştir]

Üniversitede görev yapan öğretim üyelerinin yürüttükleri araştırmalar TÜBİTAK, Avrupa Birliği ve çeşitli kuruluşlar tarafından yılları arasında toplam milyon TL tutarında bir bütçeyle desteklenmiştir. BİLCEM, UNAM, NANOTAM, UMRAM, BİLGEN ve BİL-UZAY önemli araştırma merkezlerinden birkaçıdır.

Direktör Vekili: Yrd. Doç. Işın Metin

Direktör: Prof. Dr. Hayrettin Köymen

Direktör: Doç. Dr. Uğur Doğrusöz

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası